Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.

Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!

Matthews trener ikke i dag heller, samme gjelder for Marchand for så vidt.

Men Matthews ser det ikke bra ut for. Avsluttes ikke G4 og Domi har steppet inn for han ved enkelte anledninger.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Leafs ser rett og slett ut til å kjøre en omvendt Vegas. Matthews syk. Willy som alltid spiller må stå over grunnet migrene. Mitch Marner får kjørt seg om dagen, men han ser fortsatt preget ut etter ankelskaden han slet med gjennom hele mars.

Tavares er for så vidt kanskje sluttspillets svakeste kaptein. Willy ser ut som om er den eneste som bryr seg nå. Ryktes om at han hadde mic forrige match, kunne jo vært interessant å høre hva som ble sagt underveis i matchen, og ikke bare denne benk-sekvensen.

Vanskelig å bygge opp laget rundt top 4-spillere når alle slukner på samme tidspunkt.

PPet er rekordsvakt.
5v5 klarer man ikke å spille sitt eget spill.

Det er vel ikke ett eneste lyspunkt å hente så langt.

Edit: Legger ved denne for deg, @Mr. Meep 🫶

Dude ikke sammenlig Dallas Cowboys med Toronto Maple Leafs!!!!

Men jo jeg ser sammenhengen der.... cowboys og Leafs hypes jo til 100 også slokner begge når det gjelder

Jevnt så langt. Cirelli med annullert mål. Litt urytmisk og Florida fikk ikke inn et eneste skudd de siste sju minuttene av perioden.

Snakk om statement fra Panthers med 6-1 mot Bolts i natt.

Resultater i natt:
Florida Panthers- Tampa Bay Lightning 6-1
Vegas Golden Knights- Dallas Stars 2-4

Tampa måtte vinne i natt og gikk da også offensivt til verks der Cirelli trodde han hadde scoret, men der scoringen ble avvinket etter en situasjon mellom Duclair og Bobrovskij. I andre periode så tok det 45 sekunder før Barkov la opp til Verhaeghe som først skjøt og deretter satte returen fra Vasilevskij i mål. Deretter i undertall så vant Florida en faceoff som førte til at et skudd ble avfyrt, gikk via flere spillere og der Barkov kunne sette pucken i mål til 2-0. Kutsjerov fant så Hedman som fikk tid til å lade og skyte og dermed redusere til 2-1. Så et nytt annullert Tampa-mål da Cirelli hindret Bobrovskij mens et skudd gikk i mål. Andre periode endte dermed med 2-1 til Florida. 3. periode ble noe seigere inntil det løsnet helt for Florida fra og 51. minutt der Barkov, Rodrigues, Verhaeghe og Mikkola, de to siste på åpen kasse, alle fant nettet i løpet de neste åtte minuttene slik at Florida til slutt vant 6-1. En solid kamp av Bobrovskij, mens Barkov og Verhaeghe gjorde 2+1. Med det er sesongen nå over for Bolts etter at Florida vant denne serien 4-1.

Et visst Vegas-overtak i 1.periode da de fra 14 minutter ut i perioden løsnet da Amodio satte en retur fra Oettinger i mål. Fire minutter etterpå utlignet Stars da Dadonov skjøt fra langt ute på siden av icing-linja og via maska til Thompson og i mål. Tre minutter ut i 2.periode tok Vegas igjen ledelsen da pucken gikk via Barbasjev og Marchessault før den så endte hos Eichel som satte pucken i mål. Sju minutter senere var Stars i PP der Seguin først skjøt og der Duchene så plukket opp returen og la den til Johnston som satte 2-2. Like før perioden var over så var skjøt Smith via Dellandrea og i mål og dermed ledet Stars 3-2. 3.periode var preget av Vegas jagde utligning, men Oettinger stod en meget solid kamp. Og med halvannet minutt igjen av perioden kunne da også Hintz fastsette resultatet til 4-2 da han satte pucken i åpent mål. Med dette har da Stars utlignet denne serien til 2-2 etter to seire i Vegas.

Kamper til natten:
Boston Bruins- Toronto Maple Leafs 01.00 VSport1
Carolina Hurricanes- New York Islanders 01.30 VSport2
Winnipeg Jets- Colorado Avalanche 03.30 VSport1
Vancouver Canucks- Nashville Predators 04.00 VSport2
*Noe usikker på TV-kanalene her.

Ny insane match av Sergei Bobrovsky i natt, har virkelig levert til nå i sluttspillet. Resultatet juger litt, siden de to siste målene kom på empty net. Lightning hadde perioder hvor dem virkelig presset Panthers, men Bobrovsky sto godt. Ikke mange svakheter hos dette Panthers-laget.

Bob var også utrolig heldig ved to anledninger. Der Panthers får sine scoringer godkjent, så ryker Bolts på goalie interferences som så mye mildere ut enn de Bob fikk med seg.

Men så er reglene rundt GI håpløse å forstå seg på, og hva dommerne ser etter er umulig å bli klok på.

Bob var også utrolig heldig ved to anledninger.
Spesielt denne som skulle ført til 1-0 er umulig å forstå seg på.

Her er Bob utrolig heldig, og får den nok kun ene og alene ved å selge situasjonen godt nok.

Lilleberg med en meget overraskende og bra sesong er over. Håper han klorer seg fast og blir å se i NHL i mange år framover

Bruins - Maple Leafs Vsport1 01:00
Hurricanes - Islanders Vsport2 01:30
Winnipeg - Avalanche ikke på tv 03:30
Canucks - Predators Vsport1 04:00

Da klarte Hughes å lure seg inn på pallplassen. Sier vel egentlig mest om årets utvalg, men ja.

Two-horse race det her, men er fortsatt ganske sikker på at dette er Bedard sin pris.

Woll starter i mål for Leafs i natt, spent på Matthews. Var en kort tur ute på isen i dag før han forsvant igjen.