NHL - Sesongtråd 23/24

Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.


320452.jpg


Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

AP_22343694422734-scaled.jpg


Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

AP23165175808032.jpg


Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

cropped_GettyImages-1449404784.jpg


Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

cut.jpg


Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

USATSI_17983982-1024x630.jpg


Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!
 
Resultater i natt:
New York Islanders- Pittsburgh Penguins 5-4
Tampa Bay Lightning- Toronto Maple Leafs 6-4
Dallas Stars- St. Louis Blues 2-1 ESS
Arizona Coyotes- Edmonton Oilers 5-2

Etter at Caps tok den siste WC-plassen dagen før, så ble kampen mellom Islanders og Penguins relativt betydningsløs. Men kampen i seg selv ble spennende der lagene fulgte hverandre tett i form av scoringer Nelson og Holmström gjorde 1+1, mens Malkin gjorde 1+1 og Crosby med to assists. Til slutt endte det 5-4 der Sorokin da også stoppet Crosby straffe 30 sekunder før slutt. Sorokin for øvrig med 40 redninger i denne kampen, så liten tvil om at Patrick Roy har fått i gang målvaktsparet Sorokin-Varlamov for fullt nå. Jeff Carter også med ett av Penguins sine mål, hans siste i NHL da han nå legger opp. Med det er sesongen over for Penguins, mens Islanders nå skal belage seg på en serie mot Carolina Hurricanes.

Møtet mellom Tampa og Toronto kom til å dreie seg om to ting, nemlig om Kutsjerov klarte å nå 100 assists og om Matthews klarte å nå 70 scoringer. Tampa tok da også kommandoen da Paul og Kutsjerov sendte de i føringen med 2-0 samtidig som at Matthews skjøt og skjøt for Leafs. Etter hvert reduserte Leafs ved Reaves før så Duclair økte til 3-1. Så ved 37 minutter var Tampa i flertall der Kutsjerov fant Point til 4-1. 100 assists var et faktum og Kutsjerov blir da bare den femte spilleren som har oppnådd dette og det er da også bare andre gang i historien at to spillere gjør det i én sesong. Hagel og Jeannot økte så til 6-1 før Toronto fikk lagt inn en sluttspurt der Brodie, Holmberg og Tavares noterte seg for scoringer. Men for Matthews så stoppet det på 69 scoringer i natt etter at det ble litt for mange paniske og rotete forsøk på å finne nettet. Med det venter nå Panthers for Bolts, mens Leafs skal spille mot Bruins.

Thomas sendte Blue i ledelsen etter ca halvspilt 2.periode borte mot Dallas. Deretter utlignet Marchment fem minutter ut i 3.periode. Stars dominerte deler av kampen, men Binnington stod en solid kamp i Blues-buret. Kampen endte til slutt med straffeslag Robertson ble den eneste som fant nettmaskene. Dermed en 2-1-seier til et Stars som nå trolig skal ut mot Kings i sluttspillet med mindre Vegas går på en smell i natt. For Blues sin del er sesongen over der de har holdt seg rundt streken i storparten av tiden.

Målrikt mellom Yotes og Oilers der Guenther og Crouse gjorde 1+1 for hjemmelaget. Det var et relativt effektivt Yotes som da også rundet av kampen med at Durzi satte pucken på åpen kasse til 5-2. Så var det slutt i Arizona og Mullet Arena for denne gang, men Yotes gikk da vitterlig ned med flagget til topps. Til neste sesong er Salt Lake City som gjelder.

Kamper til natten:
Minnesota Wild- Seattle Kraken 01.00 VSport1
Winnipeg Jets- Vancouver Canucks 02.00
Calgary Flames- San Jose Sharks 03.00
Colorado Avalanche- Edmonton Oilers 03.30
Vegas Golden Knights- Anaheim Ducks 04.00
Los Angeles Kings- Chicago Blackhawks 04.30
 
Fun fact
Spiller Monahan mot Vancouver kommende natt så vil han ende på
83 spilte kamper denne sesongen
 
Dritkult. Rett og slett dritkult.
Sikkert ubetydelig for dere andre, jeg digger det.

Chibrikov og Lambert er hentet opp til Jets for å spille mot Vancouver i natt. Velfortjent etter strålende sesong av begge to. Manitoba Moose var lenge det dårligste laget i AHL, nå har de etter en god sluttspurt greid å kvalifisere seg til sluttspillet som siste lag. Selv om laget so er veldig ungt har slitt, så har Chibrikov og Lambert vært strålende hele sesongen. 2 av de beste rookies i AHL denne sesongen. Jeg håpte på Lambert men at også Chibrikov får lov synes jeg er ufattelig kjekt.

Chibrikov er 21 år gammel. Første sesongen i Canada. 69 kamper og 46 poeng sålangt i AHL. Han har ufattelig fine hender. Slepen spiller.
Lambert vet de fleste hvem er, blitt 20 år gammel. Omskolert til Center denne sesongen. Er på AHL rookie of the year laget. Er pr dags dato nr 2 på poenglista over rookies, bak Stankoven. 63 kamper og 54 poeng i AHL denne sesongen. Enorm fart på skøytene

Jeg er 99,9% sikker på at Lambert er NHL spiller fra høsten av. Litt av grunnen til at det ikke ble plass til McGroarty tror jeg.

Også Parker Ford er hentet opp. Han imponerte stort i pre season og var nær en plass på NHL laget. Parker Ford er 23 år gammel. En liten terrier, litt som Tanev. Udraftet spiller som har 70 kamper og 39 poeng i AHL denne sesongen. Han har mange ferdigheter utenom å produsere poeng. Ikke utenkelig at han er en framtidig NHL spiller. Går egentlig fotspora til Tanev som også var udraftet.

Delia er også hentet opp. Brossoit skal stå, så regner med Delia er med for å kjenne på atmosfæren før sluttspillet og være backup slik at Hellebuyck får fri.

Jets kommer til å stille med alle de 5 healthy scratch spillerne sine. Mange får hvile i natt. Det betyr at Perfetti er inne igjen.

Nesten så jeg må ofre meg litt og sitte oppe og se Perfetti, Lambert og Chibrikov pluss Ford spille i natt. Får se om det lar seg gjøre.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Fikk ikke sett kampen. Umulig når man skal tidlig opp på jobb

Men hvem skulle trodd, Jets har unge spillere som bidrar

Dylan Samberg backen med mest istid, over 22 minutter og +2. Får ansvar og tar ansvar

Brad Lambert med nesten 14 minutter istid. 42,5% vunnet dropper og 1 assist

Nikita Chibrikov med litt over 11 minutter istid og GWG. Mål i første kamp

Cole Perfetti som aldri får tillit svarer nok engang. Over 17 minutter istid og 2 mål

Fantastisk svar på tiltale og viser st talentene Jets har bare trenger tillit så leverer de.

4-2 seier mot Vancouver og dermed 1 poeng foran totalt.

Brossoit sto i målet
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp