Similarweb: Diskutopias tall mm

Diskutopia vs. FD

Screenshot_20240201-010632_Samsung Internet.jpg
 
Det virker som at det har vært noe problemer for Simlarweb å få med seg brukere på mobiltelefonen på Diskutopia, noe som har gitt kunstig lave tall den siste tiden:

1706807403800.png


Dette ble det en endring på 22 januar, og jeg antar at en da har et mer realistisk bilde over trafikken her inne.
 
Enda mer imponerende når du ser på antallet Page views:

1707413941356.png


Diskutopia nærmer seg faktisk kvinneguiden, hadde tallene vært korrekt for hele måneden så tror jeg DT ville vært forbi.
 
Enda mer imponerende når du ser på antallet Page views:

Vis vedlegget 8311

Diskutopia nærmer seg faktisk kvinneguiden, hadde tallene vært korrekt for hele måneden så tror jeg DT ville vært forbi.
Hvis vi tenker oss at det kommer en mann i sin beste alder som ikke er så oppdatert på EDB-uttrykk og spør hva som er forskjellen på Visits og Page views, hva ville du svart ham?
 
Hvis vi tenker oss at det kommer en mann i sin beste alder som ikke er så oppdatert på EDB-uttrykk og spør hva som er forskjellen på Visits og Page views, hva ville du svart ham?
Tja, Visits er vel besøkende som trykker seg frem til diskutopia.no, mens page views er antallet ganger siden lastes. Altså telles det en visit og en page view dersom du går inn på diskutopia.no. Mens er du allerede inne på diskutopia.no og oppdaterer siden så telles det ikke som en ny visit, men en teller en ny page view.

Et høyt antall page views indikerer dermed at brukerne leser mange innlegg og trykker seg rundt på siden.
 
Må ta med denne sammenlikningen denne måneden også:

1709927966426.png


Diskutopia suveren nr 2 i forhold til antall besøkende, men faktisk større enn Kvinneguden i antall page views. Så vi er en aktiv gjeng her inne :)
 
Mars: "Huffda"


Screenshot_20240407-172708_Samsung Internet.jpg


vs. FD: "Opphentingen har begynt"
Screenshot_20240407-173011_Samsung Internet.jpg
Fridiskusjon: hvor nye brukere nå må få (i alle fall) sine 4 første innlegg forhåndsgodkjent av 4play før de publiseres 😊
Ikke helt "fri diskusjon" da! Er for å forhindre spam brukere.
 
Må vel ta med denne sammenlikningen denne gangen også:

1712505823208.png


Kvinneguiden størst i mars, også i antallet page views. Men knuser diskusjon og FD da :)
 
April 🔻
Screenshot_20240510-114726_Samsung Internet.jpg

Går nedover igjen ser det ut til- dog ikke like bratt ned som sist.

Diskutopia vs FD: "Voldsomt" som vårt gamle hjem er i vinden 🤔
Screenshot_20240510-114811_Samsung Internet.jpg

Sier sånn cirka som PapaSmurf: Forstår ikke helt dosse tallene her!
 
Det var tidligere en del problemer med at Similarweb ikke fanget opp alle brukerne av diskutopia, dette endret seg i slutten av januar. Nå kan det virke som at disse problemene er delvis tilbake.

Ser en på antall innlegg så viser det at aktiviteten på DT er betydelig høyere enn på samme tidspunkt på FD.
 
Jeg som ser innleggstallene dag for dag kjenner meg fortsatt ikke igjen. Syns det ser merkelig ut.

Man skulle tro disse grafene sammenfalt bedre med antall innlegg.

Men vi ligger nå på mellom 850 og 950 påloggede brukere hver dag. Og det er ikke slik at de tallene endrer seg noe særlig. Om noe syns jeg det har økt litt etter jul.

Antall innlegg syns jeg heller ikke følger den trenden som Similarwebs tall skulle tyde på.

Men her kan jo @tomi gi oss en fasit i tilfelle jeg er på villspor.
 
April 🔻

Sier sånn cirka som PapaSmurf: Forstår ikke helt dosse tallene her!

Men her kan jo @tomi gi oss en fasit i tilfelle jeg er på villspor.

Nei, jeg vet heller ikke, dessverre. Aner ikke hvilke tall Similarweb legger til grunn, men jeg ser heller ikke noe samsvar mellom deres dom og de faktorene vi ser på, som er antall innlegg og aktive brukere.

Det skal sies at trafikkanalyse er særdeles komplekst. Nettbutikker, kommersielle forum, og – tja – omtrent alle andre nettsteder enn oss, bruker Google Analytics eller andre kraftige analyseverktøy for å samle inn mest mulig data om hva brukerne ser på, hva de klikker på, hva som påvirker hvilke annonser de klikker på, hvor mange sekunder de ser på et visst punkt, hvor de scroller, ... Veldig mye detaljert data.

Vi bryr oss ikke om noe av dette. Vi har ikke annonser, og har heller ikke brydd oss med å studere hvor mange sekunder brukerne er på hver side, og hvilke lenker dere klikker på og ikke. Vi kunne sikkert ha gjort det for å optimalisere brukervennligheten, men uten et økonomisk insentiv så har dette rett og slett ikke vært noe vi har brukt tid og krefter på i det hele tatt.

Så lenge vi har et forum oppe og går, som folk flest tilsynelatende trives på, så er vi fornøyde. Vi har laget noen helt simple grafer over innlegg og aktive brukere per dag og uke, men det er mest bare for moro skyld. Og disse grafene samsvarer altså i svært liten grad med hvordan Similarweb rangerer oss.

Det er også verdt å nevne at vi har stengt døren for noen særdeles aggressive bots, som tidligere sørget for millioner av linjer i loggen. Likevel har aktiviteten holdt seg godt, selv uten disse bottene, og jeg håper og tror jo at Similarweb er smart nok til å skille botaktivitet fra menneskelig aktivitet uansett, men jeg tenkte det var verdt å nevne.

Grafene vi/jeg har postet her tidligere har vært laget manuelt ved å se på hva enn jeg følte for å se på den dagen. Jeg skal sette meg ned og programmere litt, så vi får automatisert grafingen litt, og så kan jeg poste her når det er klart. Men det blir fremdeles ganske enkle grafer à la dem vi har postet tidligere, bare så det er sagt.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp