Hva spiser og drikker du i kveld?

Siden varmen har inntatt NN og man bor i et hus som ser ut som det er ved Middelhavet så kjører vi min favoritt rett fra Hellas: Gyros Pita hvor alt er laget fra grunnen av og tar en iskald Myrhos til. Endelig funnet en bra oppskrift på brødet etter mange forsøk så dette blir digg
 
Siden varmen har inntatt NN og man bor i et hus som ser ut som det er ved Middelhavet så kjører vi min favoritt rett fra Hellas: Gyros Pita hvor alt er laget fra grunnen av og tar en iskald Myrhos til. Endelig funnet en bra oppskrift på brødet etter mange forsøk så dette blir digg
Dele oppskrift?
 
Skikkelig sløv de siste dagene, også hva matlaging gjelder. Også i dag - en klassiker, fisk i tortillalefse. I dette tilfellet pankopanert torsk fra Coop som går i lefsa, sammen med salat og en deresing basert på finhakka løk, rømme og en god dæsj av mango-sausen fra Rema.... Enkelt og godt.
 
Dele oppskrift?

1 KG nakkekoteletter svin eller svinenakke​

Som deles i passelig store biter til å tres på 4 grillspyd samlet. Marineres minimum 1 time før steking.

legger i en form slik at spyden går akkurat ut på begge sider og dekker med aluminiums folie på 160°c i 45 minutter, tar så av aluminiumsfolie og skrur opp til 200°c i 20 minutter hvor man snur hvert 5 min for å få en grillskorpe. Kan grilles på grillen også.
Tar ut og lar hvile 5-10 min så skjerer man kjøttet i passelige biter. Jeg skjerer bare kjøttet først på utsiden av spydene og deler resten i like biter på 2-3 cm og 0,5-1 cm tykk ca.

Marinade:
1,5-2 ts salt
1 ss honning
1 ts malt spisskummen
2 ts malt oregano
1 ts paprikapulver
1 ts malt sort peppe
1 neve grohakket koriander
2 hvitløksfeds fin revet
1 ss epesider/rødvins/hvitvins edikk
4 ss nøytral olje

Greske pitabrød​

Rør sammen melk, vann, sukker, olivenolje og tørrgjær i en bolle. Sett bollen til side og la hvile til røren begynner å skumme, ca. 5 minutter.
Finn frem en ny bolle og bland sammen hvetemel og salt.
Vend inn de våte ingrediensene i melblandingen. Rør sammen og elt til deigen smidig, 4-5 minutter.
Pensle en bolle med litt olivenolje og ha i deigen. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Trykk på deigen for å fjerne luftboblene. Del inn deigen i like store emner. Rull emnene til boller og legg på en fjøl/fat og smør på restene av marinaden fra kjøttet, la heve i 20 minutter.
Kjevle ut hvert emne til ca. 15 cm i diameter.
Varm opp en stekepanne på middels varme i tørr panne. Stek pitabrødene i 1-2 minutter på hver side. Pitabrødene er ferdige når de puffer opp og er gylne.

Greske pitabrød 8 stk​

  • 3 dl melk - romtemperert
  • 1.5 dl vann - romtemperert
  • 2 ts sukker
  • 4 ss Extra Virgin olivenolje
  • 2 ts tørrgjær
  • 640 g hvetemel
  • 1 ts salt
Tzaziki:

1 Agurk
0,5 ts salt
300 gr gresk eller tyrkisk yoghurt
2 fed hvitløk revet
2 ss olivenolje
1 håndfull finhakket dill
Litt pepper
1 knivsegg cayenpepper

Salat:

2 never salat hakket
12 sherry/plomme tomater delt i passelige biter.
1 stor rødløk i halve skiver
En neve koriander hakket
En neve basilikum hakket

Blandes sammen så har man på en god klype havsalt og litt pepper og en dressing:

1 ss oregano
1 ss Olivenolje
3 dråper eplesider edikk(eller hvilken man har)
3 dråper honning(samme mengden som edikk)
4 dråper kikoman

Chips/pomfrittes av typen man selv liker og kryddrer den lett


Så montere man retten som man selv vill. Jeg ruller kremmerhus av pitabrødet inni et kremerhus og fyller lagvis med de forskjellige bestanddelene alla dette
received_848370733464308.jpeg
 
Sist redigert:

1 KG nakkekoteletter svin eller svinenakke​

Som deles i passelig store biter til å tres på 4 grillspyd samlet. Marineres minimum 1 time før steking.

legger i en form slik at spyden går akkurat ut på begge sider og dekker med aluminiums folie på 160°c i 45 minutter, tar så av aluminiumsfolie og skrur opp til 200°c i 20 minutter hvor man snur hvert 5 min for å få en grillskorpe.
Tar ut og lar hvile 5-10 min så skjerer man kjøttet i passelige biter. Jeg skjerer bare kjøttet først på utsiden av spydene og deler resten i like biter på 2-3 cm og 0,5-1 cm tykk ca.

Marinade:
1,5-2 ts salt
1 ss honning
1 ts malt spisskummen
2 ts malt oregano
1 ts paprikapulver
1 ts malt sort pepper
2 hvitløksfeds fin revet
1 ss epesider/rødvins/hvitvins edikk
4 ss nøytral olje

Greske pitabrød​

Rør sammen melk, vann, sukker, olivenolje og tørrgjær i en bolle. Sett bollen til side og la hvile til røren begynner å skumme, ca. 5 minutter.
Finn frem en ny bolle og bland sammen hvetemel og salt.
Vend inn de våte ingrediensene i melblandingen. Rør sammen og elt til deigen smidig, 4-5 minutter.
Pensle en bolle med litt olivenolje og ha i deigen. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Trykk på deigen for å fjerne luftboblene. Del inn deigen i like store emner. Rull emnene til boller og legg på en fjøl/fat og smør på restene av marinaden fra kjøttet, la heve i 20 minutter.
Kjevle ut hvert emne til ca. 15 cm i diameter.
Varm opp en stekepanne på middels varme i tørr panne. Stek pitabrødene i 1-2 minutter på hver side. Pitabrødene er ferdige når de puffer opp og er gylne.

Greske pitabrød 8 stk​

  • 3 dl melk - romtemperert
  • 1.5 dl vann - romtemperert
  • 2 ts sukker
  • 4 ss Extra Virgin olivenolje
  • 2 ts tørrgjær
  • 640 g hvetemel
  • 1 ts salt
Tzaziki:

1 Agurk
0,5 ts salt
300 gr gresk eller tyrkisk yoghurt
2 fed hvitløk revet
2 ss olivenolje
1 håndfull finhakket dill
Litt pepper
1 knivsegg cayenpepper

Salat:

2 never salat hakket
12 sherry/plomme tomater delt i passelige biter.
1 stor rødløk i halve skiver
En neve koriander hakket
En neve basilikum hakket

Blandes sammen så har man på en god klype havsalt og litt pepper og en dressing:

1 ss oregano
1 ss Olivenolje
3 dråper eplesider edikk(eller hvilken man har)
3 dråper honning(samme mengden som edikk)
4 dråper kikoman

Chips/pomfrittes av typen man selv liker og kryddrer den lett


Så montere man retten som man selv vill. Jeg ruller kremmerhus av pitabrødet inni et kremerhus og fyller lagvis med de forskjellige bestanddelene alla detteVis vedlegget 403
Strålende!
Skulle gitt flere tomler om det var mulig. Dette blir søndagsmiddagen her i heimen trur eg.😋
 
Strålende!
Skulle gitt flere tomler om det var mulig. Dette blir søndagsmiddagen her i heimen trur eg.😋
Ungene jeg og fruen elsker dette her, ser jeg glemte av en ting på marinaden så skal fikse straks. Og husk ikke kjevle brødene for tynne da blir de for harde og umulig å brette
 
Ungene jeg og fruen elsker dette her, ser jeg glemte av en ting på marinaden så skal fikse straks. Og husk ikke kjevle brødene for tynne da blir de for harde og umulig å brette
Gyros og kebab er jo egentlig enkel mat, men når du gjør som her, lager alt selv, da smaker det himmelsk. Og de brødene, man ser at de smaker godt!😋
 
Gyros og kebab er jo egentlig enkel mat, men når du gjør som her, lager alt selv, da smaker det himmelsk. Og de brødene, man ser at de smaker godt!😋
Ja blir noe helt annet med hjemmelaget, har prøvd med butikk nanbrød og pitabrød og det var ikke i nærheten så godt, eneste jeg kan hoppe over er å lage Tzaziki for den finner man gode på butikken.
Har også prøvd med fillet av svin men det blir for tørt, må ha med litt fett som gir mere smak og ikke lar kjøttet bli så kjapt tørt.

Elsker å lage mat fra grunnen av og tar meg tid når jeg skal lage mat. Ungene er blitt vant med at det tar litt lengre tid, men de digger smaken så de synes det er verdt å vente litt.
 
Da er vi klare for neste vegetarrett fra HelloFresh denne uken, denne gangen et mer eksotisk innslag inspirert av India, masse herlige kryddermikser men ikke veldig spicy.

Kremet søtpotet-dahl med yoghurt og korianderchips :

Retten inneholder: Søtpoteter, Løk, Ingefær, Røde linser, Kokosmelk, Buljong, Soyasaus, Tortillabrød, Kryddermiks med Mahal og Karri, Koriander, Spinat, Yoghurt

Det skal ta 35-45 minutter å lage men jeg brukte over 1 time, var ganske mye som måtte forberedes her. Bl.a baking av potetene og tortillabrødet. Og selve dahlen skal putre på gryten i ca 25 minutter.

Smakene er helt vidunderlig, dette er som å spise på en eller annen eksotisk restaurant. Du trenger masse ingredienser , men da er det jo flott med matkassen når alt ligger klart i riktige mengder. Jeg savner ikke kjøtt i det hele tatt forresten. Eksperimentet så langt har vært vellykket.

Næringsinnhold 1 porsjon 1026 kalorier (608 gr)
28 g protein, 50 g fett, 108 g karbo, 13g fiber

20230712_174503.jpg
 
Blir Thai Biff Salat. Basert på entrecôte, og som vanlig alltid litt spennende hvor sterk sausen ender opp med å bli
 
Torsdag og "balldag" for en del av oss. Men, det er jo ikke så greit når man bor i Oslo. Det greieste er faktisk Fjordland. Så da blir det Fjordland, mens jeg ser litt på NRKs sykkelsommer der NRKs sykler får servert en skikkelig porsjon ekte ball.
 
Jeg slår er slag for Anders Lange, og bøtter nedpå en del eggelikør i skrivende stund. Når man skal flytte, er det greit å tømme det man har i baren først. Da kan man jo komme over en del rare ting.
 
Torsdag og "balldag" for en del av oss. Men, det er jo ikke så greit når man bor i Oslo. Det greieste er faktisk Fjordland. Så da blir det Fjordland, mens jeg ser litt på NRKs sykkelsommer der NRKs sykler får servert en skikkelig porsjon ekte ball.
Fjordlands raspeballer er absolutt gode., kjøttet er godt, og den vesle pølsa er enorm, og kålrabistappen er bra.
 
Da er vi i gang med HelloFresh og den første vegetarretten i dag ble:
Kremet Tortellini med balsamicobakte tomater og hvitløksstekt purre.

Oppskriften inneholder tomater, fersk tortellini med ricotta og spinat, 1 stk purre, basilikum, ruccola, matfløte, balsamico, ristede gresskarkjerner, hvitløk, soyasaus og italiensk hvitost.
Tilberedningstid 35 minutter stod det, jeg brukte ca 45 minutter pga en treg ovn.

Resultatet ble meget bra må jeg si, masse lekre smaker her.

Ernæringsinnhold per porsjon 457 gram :
25 gr protein, 72 gr karbohydrater, 7 gr fiber, 37 gr fett hvorav 18 gr fettet mett

Vis vedlegget 303
Blir som regel godt med pasta og matfløte! Prøvd Hello Fresh et par ganger selv, synes maten er god - prisen noe stiv.
 
Enkel grilling i dag, marinert svinenakke med kryddesmør, maiskolber med smør og salt, potetsalat og salt potetgull til de voksne og grillpølser til minsta som kommer til å spise bare maiskolber som vanlig når en griller
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp