Molde FK. Klubbtråd.

Rett hjem å restituere nå. Blir hardt å hente seg inn igjen allerede til lørdagen, men blir nok uansett en del rullering blant de som har gått lengst ned i kjelleren i dag.
Er det restitusjon for spillere eller supportere en snakker om her? Dere burde kanskje investere i flere supportere i sommerens overgangsvindu om de ikke holder 90 minutter to ganger i uka...

Det har vært spekulert i om spillerne gir blanke f..., men jeg synes det ser ut som at de oppriktig ønsker å lykkes. Ekte idrettsglede ved scoringene i alle fall.
Ja jeg tror virkelig ikke Moe har mistet garderoben i den forstand. Virker bare ikke som at det han sier har noen som helst innvirkning på spillerne før kampen og i pausen.

Vi mangler ledere når det butter. 90 minutter uten at noen klarer å heve seg (mot Sandefjord) er krise.

Da er jo spørsmålet om Moe bør bli trener og at man bør anskaffe typ. manager.

Mot Sarpsborg var vi avhengig av å få en motstander utvist for å få kampen inn i vårt spor. Mot elleve mann er jeg ganske sikker på at vi hadde stampet i fulle 90. min og røket ut.

Ja skjønner ikke hvorfor det skal så lite til for å få dette Molde-laget fullstendig ut av fatning. Skulle jo tro at en solid sesongstart resultatmessig ville gi dem selvtillit, men tydeligvis ikke. Disse periodene hvor ingenting stemmer kommer hver eneste sesong. Er drittlei av dem.

Startet aggressivt de første 5 av første omgang, men ramlet deretter sammen. Skapte ingen ting i første omgang. Kommer så ut i andre like aggressivt som i første og klarer å holde på den aggresjonen. Syns de få tilskuerne som møtte opp i dag var gode på å juble for taklinger, gjenvinninger og selv tilfeller av høyt press - og syns spillerne responderte. Positivt at viljen er der. Men likevel var det ikke før etter 1-2 målet at spillerne virkelig ble forbanna.

Særp med overtenning og etterslenger hele kampen, noe som resulterte i et rødt kort til slutt. Da gikk vi over til å spille med 4 bak og fikk inn Eikrem, og etter det var det beleiring av Sarp-målet bortsett fra på noen få spede kontringer. Sæshbåh ble tydelig slitne før utvisningen, og det gikk bare én vei etter det.

Så jeg er fornøyd med tenningsnivået og viljen. Men misfornøyd, til dels forbanna over den totale mangelen på samspill og risikovillighet i store deler av kampen. Mot 11 mann som jobbet som faen og presset høyt evnet vi bokstavelig talt ingen ting. De tre leddene i taktikken er alt for rigide og ingen tør å gå ut av posisjonen sin for å presse eller gå på løp for å få ballen eller skape rom. Straks vi ga faen i posisjonen og bare presset, markerte og gikk på løp ble vi mye mer dynamiske - og da funket også pasningsspillet mye bedre. Det ble til og med skapt sjanser.

Det er merkelig at vi skal være så unkomfortable i de respektive rollene i denne 352'en etter å ha øvd på den i tre år med stort sett de samme spillerne. Det andreomgangen viste er at spillerne må slippe seg løs og tørre å forlate komfortsonen sin; lese spillet og se hvor rommene er og faktisk våge å ta ballen med seg og gjøre noe med den selv. Den viser at den aggresjonen som de trodde var tilstrekkelig de første minuttene av kampen faktisk ikke var nok, og at de hadde et nivå til inne. Det nivået er så klart det som skal være der i alle kamper fra start. De må være rasende uten å miste besinnelsen.

Herlig løft på slutten der! En fotballkamp varer i 90 minutter pluss. Betydde nok mye for gutta og dra i land denne seieren på en ellers tung dag. Sarpsborg var en tøff nøtt å knekke.

Liker at vi hadde Eikrem på slutten der. Håper vi gjør det grepet mot RBK også. Eikrem kommer enda bedre til sin rett på slutten av kampene. Han er rett og slett deilig nådeløs.

Men er jeg bekymret foran RBK kampen. Ja det er jeg. Vi er per dags dato langt unna der vi bør være spillemessig. Noe må gjøres med hele inngangen til kampen. Vi må få opp gjenvinningspresset på motstander. Vi blir trillet rundt med på en måte som ikke er et Moldelag verdig, også i dag. Så dette må gjøres noe med framover Erling Moe. På Aker Stadion er det vi som skal være sjef!

Men i dag jekker jeg en øl for avansement til kvarten, og setter over til Santiago Bernabeu Colosseum 🙂 Sarpsborg er herved eliminert i cupen.

Sist redigert:
Det som skremmer meg mest er at RBK kommer til å kjøre på med høyt press. Det er noe vi har slitt med å håndtere og frykter det kan skje på lørdag også. Samtidig så vi hvordan Brann enkelt spilte seg ut og fikk mange gode angrepsmuligheter. Håper hvertfall guttene tar med seg litt selvtillit og godfølelse fra siste halvdel av kampen idag.

Problemet er enkelt, spillerne står hoggandes i ro. Fulgte godt med idag, mange ganger står alle 11-elve stille mens noen slår ballen fram og tilbake. Minst 5 av utespillerne skal til enhver tid bevege seg rundt (igjen se på Dortmund), laber bevegelighet var problemet i fjor også. T.o.m. Kaasa stod i ro i lengre perioder