NHL - Sesongtråd 23/24

Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.


320452.jpg


Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

AP_22343694422734-scaled.jpg


Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

AP23165175808032.jpg


Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

cropped_GettyImages-1449404784.jpg


Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

cut.jpg


Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

USATSI_17983982-1024x630.jpg


Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!
 
Nydelig tråd, virkelig godt jobbet.
Når det kommer til sesongen nå tror jeg den blir tøffere for laget, det var for mange spillere som makset sist sesong og tviler på det skjer igjen. Men det er enda en stund til serien starter og jeg er spent på om det blir noen trader før det.
Takktakk! Godt å høre at det falt i smak😄

Jeg er også fryktelig spent på neste sesong for Seattle, de har en del utskiftninger som jeg er spent på, men så har de denne dybden da.

Uansett så håper jeg at de ikke begynner å få dårlig tålmodighet om det lugger litt neste sesong, jeg liker hvordan de har jobbet så langt, så håper ikke at FOet deres ser seg helt blinde på den raske suksessen.
 
Takktakk! Godt å høre at det falt i smak😄

Jeg er også fryktelig spent på neste sesong for Seattle, de har en del utskiftninger som jeg er spent på, men så har de denne dybden da.

Uansett så håper jeg at de ikke begynner å få dårlig tålmodighet om det lugger litt neste sesong, jeg liker hvordan de har jobbet så langt, så håper ikke at FOet deres ser seg helt blinde på den raske suksessen.
Jeg tror de tenker langsiktig, det ser en på måten de har bygget opp laget på. Det jeg er mest spent på neste sesong er hva som skjer med Wright og om Beniers klarer å ta ett steg til. Wright har godt av en sesong i AHL hvis han får lov til å spille der, hvis ikke er det ikke godt å se hva som er best for han. Tror ikke han er klar for NHL enda, men kan jo være han overbeviser nok før sesongen til at de gir han muligheten.
 
Jeg tror de tenker langsiktig, det ser en på måten de har bygget opp laget på. Det jeg er mest spent på neste sesong er hva som skjer med Wright og om Beniers klarer å ta ett steg til. Wright har godt av en sesong i AHL hvis han får lov til å spille der, hvis ikke er det ikke godt å se hva som er best for han. Tror ikke han er klar for NHL enda, men kan jo være han overbeviser nok før sesongen til at de gir han muligheten.
Det viktigste for Wright er nok tid på isen, ja. Det er ikke noe tvil om at han havnet bakpå etter 0 spilte kamper i 20/21 sesongen, og hvis ikke Seattle ser for seg at han er klar for en top 6 rolle, eventuelt switche mellom 2C og 3C så burde han primært få spille tid i AHL.

Heller over 15 minutter på isen i hver kamp i AHL, enn 10-13 minutter i NHL.
 
Det viktigste for Wright er nok tid på isen, ja. Det er ikke noe tvil om at han havnet bakpå etter 0 spilte kamper i 20/21 sesongen, og hvis ikke Seattle ser for seg at han er klar for en top 6 rolle, eventuelt switche mellom 2C og 3C så burde han primært få spille tid i AHL.

Heller over 15 minutter på isen i hver kamp i AHL, enn 10-13 minutter i NHL.
Det store spørsmålet med Wright er om han kan spille AHL eller ikke. Han har jo gått glipp av en sesong pga covid og hadde en kamp for lite forrige sesong. Så blir spennende å se om han får lov til å spille der eller ikke.
 
Patrice Bergeron legger opp

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Hva gjør Boston nå? Har ligget i kortene at Scheifele kan være den naturlige erstatteren. Vi får se
 
Frederic og Swayman trenger kontrakter. Boston har bare litt over 5M i cap space. De skal nok erstatte Bergeron. Hvordan går de fram? Det er flere som er nevnt som Bergeron erstatter, en er Scheifele.

Men uansett hvis eller når de henter en så må de gi fra seg litt cap space. Boston har ikke allverden å gi bort. Kan DeBrusk bli endel av pakken? Han er UFA om 1 år

Spent på hvordan Boston skal trylle nå
 
For en utrolig rar dag i det ble i går.

Som en som er interessert i flere idretter i USA, så får man sine lag man utvikler spesielle negative følelser mot. New York er forferdelige. Rangers, Giants, Knicks, Nets, Yankees. Dallas med Stars og Cowboys? Grøss. Pittsburgh vil alltid være Pittsburgh.

Men Boston? Celtics, Bruins og Patriots? Nei, man blir rett og slett dårlig. Fuck Boston.

Allikevel føler man seg nesten litt tom etter gårsdagens beskjed, for i går var det hockeyen som taper. For Patrice Bergeron har blitt så mye mer enn Boston siden han kom til ligaen.

cut.jpg


Siden han ble draftet i den andre runden i 2003 som #45 overall av Boston, har han blitt en av historiens største. 1294 kamper, 427 mål, 613 assist, 1040 målpoeng, 57.9% i faceoffs over 19 sesonger.

patrice-bergeron-2-e1413984971897.gif


Han har vært igjennom det meste man kan tenke seg av skader. Hjernerystelser, brukket nese ved syv anledninger, en rygg som har holdt han ute mer eller mindre store deler av slutten av karrieren. Ved Stanley Cup finalen i 2013 spilte han først game 4 hvor han dro på seg ribbeinsbrusk, i game 5 brakk han et ribbein på venstre siden, før han i game 6 fikk skulderen separert og han punktere en lunge som gjorde at han ble innlagt på sykehus i tre dager.

Allikevel har han reist seg gang på gang, men denne gangen er det altså slutt for Mr. Selke. Man vil aldri se #37 entre isen igjen.

https%3A%2F%2Fcausewaycrowd.com%2Fwp-content%2Fuploads%2Fgetty-images%2F2018%2F08%2F1264854689.jpeg


IIHF World Champion gullmedalje i 2004.
IIHF World Junior Championship gullmedalje i 2005.
IIHF World Junior Championship MVP 2005.
IIHF World Junior Championship All-Star Team 2005.
IIHF World Junior Championship Leading Scorer 2005.
Spengler Cup gullmedalje i 2012.
Gullmedalje i vinter-OL i 2010 og 2014.
World Cup of Hockey gullmedalje i 2016.
Stanley Cup vinner i 2011.

cut.jpg


NHL YoungStars Game i 2004.
AHL All-star Game i 2005.
King Clancy Memorial Trophy i 2013
NHL All-Star Game i 2015, 2016 og 2022.
NHL 2010s All-Decade Second Team i 2020.
NHL Foundation Player Award i 2014.
Mark Messier Leadership Award i 2021.
Frank J. Selke Trophy i 2012, 2014, 2015, 2017, 2022 og 2023.

Medlem av Triple Golden Club. Første og eneste spiller i historien som har vært med på å vinne IIHF World Cup før IIHF World Junior. Scoret vinnermålet i Stanley Cup-finalen i 2011.

Nominert til Selke-troféet 12 sesonger på rad, den lengste rekken uavhengig av pris gjennom NHL sin historie. Seks Selke-troféer, som også er mest gjennom historien.


13 sesonger med en A på brystet. Tre år med C.

Nå er vakten over, og vi andre kan kanskje håpe på at Boston ikke får en så solid 1C på noen år.
Får håpe at Bergeron får en fantastisk pensjonstid, og at han ikke ender opp med å naile en eller annen off-ice rolle i Bruins nå.

Uten tvil om at vi takker av en utrolig stor hockeylegende. Hall of Fame neste.

BergeronHonored1000-scaled.jpg
 
Vi tar turen tilbake til Pacific, og til laget som har det mest uforløste potensialet utenfor isen i ligaen i mine øyne. Vi skal til de solfylte strendene i California og Anaheim Ducks.

screen-0.webp


I 1993 kom det inn to expansions lag i ligaen, ett til Miami og ett til Anaheim. Dette ble da Florida Panthers og The Mighty Ducks of Anaheim.

Og jeg har en beef med Anaheim, som går på et personlig plan. Da Anaheim fikk sitt expansion lag, var det Disney som stod som eiere for franchisen. Basert på filmen med navnet Mighty Ducks som kom ut i 1992, var det mye som lå til rette for at klubben skulle få en kickstart på eventyret i Anaheim.

Dessverre ble aldri 90-tallet det helt store for Ducks rent resultatmessig, og da Disney solgte seg ut i 2005, tok det ikke lang tid før de nye eierne i Henry og Susan Samueli ønsket å distansere laget sitt fra Disney-konsernet. Det var for så vidt greit dette, og det tok ikke lengre tid enn til 2007 at de vant sin første og til nå eneste Stanley Cup.

Og det er her mitt store problem med Ducks ligger. Jeg, som halvt svensk, fikk på mange måter hockey inn med morsmelka. Det gikk mye i EAs NHL-spill, samt at Mighty Ducks var en selvsagt barndomsfavoritt for en som er født tidlig på 90-tallet. Bombay og co var rett og slett noe av det kuleste for en liten gutt på østlandet. Interessen for hockey har alltid vært der, men med årene ble den litt mindre viktigere da andre interesser kom foran, men rundt 2016 begynte interessen for NHL å komme tilbake igjen for fullt. Da var jeg litt på utkikk etter et lag å følge, og Ducks skulle ha vært det naturlige valget. Mighty Ducks-merch var også noe av det jeg faktisk var på utkikk etter da jeg innså at hockey var kommet for å bli, men da man sjekket opp Ducks var det ingenting som var gjengjennlig. Den kjipe andefot-logoen og Corey Perry var altså så lite spennende, og det er her jeg mener at Anaheim bommer totalt.

Der det finnes en hel haug med (spesielt) gutter som har vokst opp med Mighty Ducks i barndommen som nå er i slutten av 20-årene/starten av 30-årene. Mange av disse har nok garantert et lag de følger, men jeg er ganske sikker på at det finnes en god del der ute som også ønsker å få tilbake Mighty Ducks og som ville følt en sterk tilhørighet til laget.

Det er ikke uten grunn at denne blir stemt frem som den kuleste logoen i forskjellige tråder blant hockey-fans gang etter gang:

anaheim-ducks-hockey-club-g4qdxuol94dj0hx4.jpg

Men her er tydeligvis Samueli helt uenig med fanbasen, så får vi se hva fremtiden bringer for franchisen på denne fronten. Og med det er min personlige rant over, og beklager at det kommer litt utenom, men dette har irritert meg i mange år nå. Og bare se hvor vakkert det var med Paul Kariya og Teemu Selanne i den originale drakten:

cut.jpg


Men tilbake til 2023, og dagens Ducks. Etter 13 strake tap mot slutten av sesongen sementerte Ducks sisteplassen i ligaen for 22/23 sesongen, og med det var det over og ut for Dallas Eakins. I starten av juni ble det offisielt at Greg Cronin ville ta over som head coach i Anaheim.

Greg-Cronin-primary-1090x727.jpg


Den tidligere Leafs- og Islanders-assisten blir franchisen 11. head coach, og det er en relativt frisk ansettelse fra Ducks sin side. Cronin ble koblet til Bruins-jobben allerede i fjor, etter å ha overbevist stort i Colorado Eagles i AHH. Etter å ha fått sparken fra Islanders i 2018, ble han rådført av Luo Lamoriello til å ta steget ned, og det skulle vise seg å være det helt riktig valget for 60-åringen, hvor han tok ørnene til play-off i fire av fem sesonger under hans ledelse.

Cronin var også grunnlegger og hovedtrener for USA Hockey’s National Team Development Program Under-18 Team, så på mange måter kan dette bli en veldig god match med Ducks sine unge kjerne.

Og det er ingen spillere Anaheim-fansen ser mer til enn den 22 år gamle amerikanske stjernen, Trevor Zegras.

USATSI_18142181.jpg


Det er få, om noen, spillere som er mer polarisende for den vanlige NHL-supporteren enn Anaheim sin fremtidige stjernecenter. Spilleren som gikk som #9 overall i draften i 2019, har hatt en jevn utvikling siden han ankom ligaen i 2020.

SesongKamper spiltMål AssistAntall målpoeng
2020/20212431013
2021/202275233861
2022/202381234265
Totalt1804990139

Allikevel har han allerede etablert seg som en slags superstjerne i Anaheim, hvor han blant annet kom med på NHL sitt forsidecover for 23 utgaven. Med sin blendende spillestil er han en spiller som blir pushet frem i media i tillegg, som et slags face of the league, noe mener er alt for tidlig for Zegras og tallene kan for så vidt forsvare dette. Allikevel har en akkurat fullført ELCen sin, og allerede levert to sesonger 20+ mål- og 60+ poeng nesten allerede før han fylte 22 år. Det at han allerede også er en ganske solid toveisspiller, med et poengsnitt på 0.77 per kamp, gjør at fremtiden på isen ser lys ut Zegras og Anaheim. Nå spørs det bare hvordan kontrakten hans vil se ut, skal man tippe 8x8.5 et sted?

Trevor sklir også rett inn i SoCal-profilen,, med sitt lange, mørke surferhår og ett rykte på seg som en som kommer seg enkelt under huden på motstanderne, blir han den perfekte målskiven for motstanderfansen. Med sin tidligere bakgrunn som lacrossespiller i tillegg, så er pakken komplett. Som gammel lacrossespiller selv, så er jo jeg da selvsagt kjempefan.

Og det er med lacrosse-målene han virkelig har gjort seg bemerket i ligaen, som på mange måter har blitt varemerket hans i ligaen:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Med seg offensivt så bør han få god hjelp, blant annet fra 20 år gamle Mason McTavish.

USATSI_19562708-scaled.jpg

Tredjevalget i 2021-draften fikk gjennombruddet sitt i fjorårssesongen hvor han til slutt endte opp med 43 målpoeng (17+26) på 80 kamper, og det er mange som allerede argumenterer for at Mason er den beste to-veis centeren laget har. Han startet sesongen på vingen på 3. rekken, og ble deretter flyttet inn som center i fjerderekken. Der ble det klart at den tidligere Canada U18-kapteinen også var for god for den rollen, og befestet rollen sin som lagets klare 2C.

I 2021 fikk han også æren av å bli tidenes yngste målscorer i Ducks historie, med sine 18 år og 256 dager, da han scoret mot Winniepeg Jets den 14.10.2021.

Med en fremtredende rolle på power playet til Ducks, kan neste sesong fort være med på å virkelig definere rollen til Mason for fremtiden. Spørsmålet nok mange stiller seg er om man skal kjøre Zegras om 1C og Mason som 2C som i år, eller om McTavish opp som 1C og Trevor ut på vingen. I Troy Terry har Ducks også fått en litt uventet angrepsstjerne.

USATSI_19692304-1-scaled.jpg


Den 25 år gamle amerikaneren har gått fra å være et femterundevalg i 2015 draften, som pick #148 overall, til å bli en back-to-back All-Star for Anaheim i 2022 og 2023.

Høyrevingen har befestet sin rolle på Ducks førsterekke, og har nå to år med 60+ sesonger. Der han totalt har nådd 274 kamper og 176 poeng, som gir han et snitt på 0.64 poeng per kamp, har han over de to siste sesongene 145 kamper og 128 målpoeng, som gir ett snitt på 0.88 målpoeng per kamp.

Dette, i samsvar med underliggende tall som viser at han er en solid toveisspiller, gjør at kontraktsforlengelsen hans er litt kronglete. Nå sitter Ducks og Terry i prat og lagt frem sine arbitration forslag. Ducks har lagt frem $4.5m, mens Terry sine agenter har lagt seg på $8m. Siden det mest vanlige er at den faktiske summen havner et sted i mellom, så vil tippe på rundt $6.5m, muligens på oversiden av 7. Vil tippe på at lengden blir ett år, og at Terry får en sesong å bevise hvor mye han er verdt inn mot en sesong hvor cap spacen vil øke.

Ellers har Ducks fylt på topp 6 rekkene sine, med blant annet Ryan Strome, som kommer fra Rangers, og Alex Killorn fra Tampa Bay Lightning. Adam Henrique vil nok som forventet fortsette på venstrevingen, spørsmålet er da om plassen hans på førstelinja er helt sikker, eller om han blir å finne på andrerekka i løpet av året. Den 21 år gamle centeren Nikita Nesterenko er også en unggutt som blir spennende å følge, som originalt ble draftet av Wild i den sjette runden av 2019-draften. Han vil nok starte sesongen i AHL, og så er det opp til Brooklyn-gutten å vise at han er klar for den store ligaen i løpet av sesongen.

Det er dybden på troppen som fort er viktig for ett lag, og en som kan befeste rollen sin som en middle 6-type neste sesong er svenske Isac Lundeström.

ducks-isac-lundestrom-miss-six-weeks-fractured.jpg

Den 23 år gamle svensken ble valgt som #23 i 2018 draften, og den beste måten å beskrive han er egentlig bare solid. Han leverer ikke det vanvittige rent statistikkmessig, men han utvikler seg mer og mer som en solid shutdown center, og jeg vil ikke være veldig overrasket hvis han vil utvikle seg til å bli en viktig brikke i et Ducks-lag som ønsker å heve seg raskt fremover. Makstaket hans er nok som en 2C, men han er på mange måter akkurat det laget trenger. Der han mest sannsynlig vil få spille med Vatrano og Silfverberg på tredjerekka så bør dette være en ganske ok linje for Ducks sin del.

Defensivt så er det også en god blanding av unge og rutine som preger Ducks.

Ledestjerna vil nok på mange måter være Cam Fowler.

80


31-åringen går inn i sin 13. sesong i Ducks-trøya, og er en av de viktigste lederne i gruppa. Fowler er ikke den spilleren som skinner og tar mye fokus, men som et velkjent hockey-utsagn sier:

"if everywhere you go you find a good defenceman to pair you with, maybe you're the good defenceman."

Fowler er muligens en av de mer undervurderte forsvarsspillerne som har spilt i NHL på 2010-tallet, og nå inn i 2020-årene. Han er strålende på skøytene, og tvers igjennom solid. I fjor fikk han også et rekordår poengmessig, med sine 48 målpoeng, på tross av at Ducks ikke akkurat imponerte.

Det blir spennende å se om Cronin klarer å få det beste ut av Fowler og hans mest sannsynlige parter for året, den 21 år gamle canadieren Jamie Drysdale.

AP22057212850929.jpg

Drysdale gikk som #6 overall i 2020-draften, og han fikk en pangstart på karrieren da han debuterte med 1+1 mot Yotes i mars, 2021.

Fjoråret ble en strek i regningen for Drysdale, da han allerede i oktober fikk en rivning i den venstre skulderen som han måtte opereres for. Selve operasjonen er ikke en kjempestor prosedyre, men med en rehabliteringstid på opptil 6 måneder var det ingen som ville ta en sjanse med den unge canadieren og sesongen røk i sin helhet etter kun åtte kamper spilt.

Drysdale er en type spiller jeg tror de aller fleste lag ønsker seg. Ung, høyrehendt, kreativ, god både i PP og PK. Litt på den mindre siden rent fysisk, men det er noe som i utgangspunktet ikke skal være ett problem i det moderne NHL.

Nå skal han vært i trening på isen igjen siden mars, og dermed er det bare å gjøre seg klar for en ny sesong. Det blir riktignok spennende å se hva slags type kontrakt han får nå i sommer. Går Ducks for den "nye" modellen vi ser i ligaen, hvor man betaler lange kontrakter for potensialet, eller vil han få en kort, prove it deal?

Ducks har også hentet inn mer etablerte navn defensivt, mest kjent vil kanskje Radko Gudas være. Her får man inn en haug av erfaring, og Gudas var en av de viktigste brikkene for Panthers sitt run mot Stanley Cup-finalen i fjor for min del. Han er akkurat nok drittsekk, og er han tough guy de aller fleste lag ønsker å ha i stallen sin. Det at han kanskje har ligaens flotteste skjegg er jo også ett pluss.

Men 33-åringen er ikke hentet inn direkte for fremtiden, men han kan bli en viktig brikke for kanskje den dypeste, defensive prospect poolen i ligaen. For den er helt latterlig per i dag.

I fjorårssesongen vant Tristan Luneau prisen for the top defenseman i QMJHL. Tyson Hinds vant prisen for beste defensive forsvarsspiller i QMJHL. Pavel Mintyukov vant prisen som årets forsvarsspiller i OHL og Olen Zellweger vant prisen som årets forsvarsspiller i WHL. Alle fire er drafted av Ducks i perioden 2020-2022, og så har man da altså unge Drysdale på toppen av disse fire.

Zellweger er kalt opp til AHL neste år, etter å ha vunnnet prisen som årets forsvarrspiller i WHL to år på rad, spørsmålet er om han går rett opp til NHL eller om han får ett år i AHL. Det samme spørsmål kan man kanskje også stille rundt Pavel Mintyukov, som også er kalt opp til AHL for neste år. Gutta i QMHJHL vil jeg tro får ett år til i denne ligaen.

Ellers har de hentet inn Robert Hägg, som nok også vil rullerere mellom andre- og tredjerekka bakerst. Jackson LaCombe er også hentet opp fra NCAA, etter å ha vært en av finalistene for Hobey Baker-troféet for 2022/2023-sesongen, og er enda ett av disse vanvittig spennende prospektene Anaheim innehar defensivt.

I mål så er det enn så lenge veteranen John Gibson man har måtte lene seg på, men den 30 år gamle keeperen har i følge Frank Seravelli forlanget en trade i sommer og har sagt at han spilt sin siste kamp for laget han har vært ti år hos nå i sommer. Spørsmålet for Ducks sin del er hva man kan få igjen av verdi her. Gibson har hatt en sakte nedadgående kurve i Anaheim, og etter ha levert en .899% sesong så er nok ikke frierne mange, men det skal også sies at han ikke akkurat fikk mye hjelp fra de ute på isen heller.

Det kan kanskje være en contender der ute som er ute etter en #2 til goalietandemet sitt, men jeg kan ikke helt se hvem det er som ønsker å ta over den kontrakten hans, hvor det gjenstår 4x6.4. Bak Gibson så er det ikke godt å si hva Ducks vil finne på. De har den 23 år gamle tsjekkeren Lukáš Dostál som de kan kaste i ringen, som så langt har 23 kamper under beltet i NHL. Bak han har de den 21 år gamle svensken, Calle Klang. Noe må nok hentes for Ducks sin del, men hva de eventuelt får i retur for Gibson har nok mye å si.

Ducks leverte jo som sagt en grusom sesongavslutning med 13 tap på rad og sisteplass i ligaen, så gikk som kjent #1 picket til Chicago. Anaheim endte opp med pick #2, og der de aller fleste trodde at Fantilli skulle gå, valgte Ducks heller svenske Leo Carlsson.

cut.png


Limer inn det jeg skrev om svensken i draft-tråden her igjen, for å gjøre det litt enklere for meg selv:


I Sverige har man nemlig fått oppleve potensielt fremtidig storhet i Leo Carlsson.

cut.jpg


Den venstrehendte svensken er som både Bedard og Fantilli en spiller man kan bekle både som center og wing.

Der han er tre måneder yngre enn Fantilli, så strekker 05-modellen seg noen centimetre lengre enn canadieren med sine 190 cm og 88 kg.

Svensken blir av mange tippet som den største utfordreren som nummer to i årets draft, men de aller fleste holder han som årets klare #3, selv om noen ser på han helt nede som #6 i årets draft, uten at det er noe dårlig i denne klassen. Han er uansett regnet som årets #1 fra Europa.

Hovedårsaken til at jeg tror at Carlsson havner i Colombus er på grunn av Jarmo Kekalainen, finnen som tok over som General Manager i Blue Jackets tilbake i 2013. Det er vel en dårlig skjult hemmelighet at finnen er glad i spillere fra Europa, og når han da med 99% sannsynlighet får lov til å drafte Europas #1 på pick #3, så virker dette som ett ganske sikkert valg.

22-23 sesongen for Carlsson har stort sett vært en positiv opplevelse. I SHL leverte han 25 målpoeng for Örebro i grunnserien, med 10 mål og 15 assist fordelt over 44 kamper. I play-offen så leverte han 9 målpoeng(1+8) over 13 kamper, da de tapte i semifinalen mot Skallefteå.

Carlsson virker som han har det aller meste.

Han er til tross for sine 190 cm lynrask på isen, han har ett overblikk som ikke ser ut til å stå alt for mye tilbake i forhold til de to canadierne, hvor han som regel er lynkjapp med avleveringene etter at han har mottatt eller vunnet pucken tilbake. Han er også fryktelig god på å styre det defensive spillet med sticken sin, enten i form av å stenge av rom, låse pucken mellom hans om motstanderens stick eller ved å løfte sticken bakfra for å forstyrre takket være rekkevidden hans.

Han er også knallgod med pucken på sticken. Det er rolig og kontrollert stort sett hele tiden, og som veldig mange unge fremadstormende spillere har de en helt egen evne til å finne rom i trange situasjoner.

Som for eksempel her:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

I tillegg til dette så vil han selv som center klare å benytte seg av farten sin, noe som nok kommer til å være en ekstremegenskap han vil dra godt nytte av.

Takket være rammen på svensken er han også god på å beskytte pucken, og han kan fort bli en pest og plage foran goaliene hvor han er god på å plassere seg riktig for deflections foran mål.

Til tross for dette har han enkeltområder han må utvikle seg på for å bli en ordentlig god NHL center.

Han må jobbe med skuddene sine, da han ikke har den aller beste onetimeren, og selv om han er en fysisk spiller må han fortsette å utvikle forecheckingen sin. Mye av dette henger nok sammen med at han veksler mellom center og wing gjennom en kamp, noe som gjør det mer utfordrende å vite når han skal forechecke til riktig tid.

Alt i alt er Leo en ekstremt spennende spiller. Jeg tror og er ganske sikker på at han går som #3 i sommer, og Columbus vil ende opp med en utrolig spennende spiller som på sikt kan bli deres 1C.

Han har alle verktøyene for å bli det, og det virker også som at han er villig til å jobbe hardt for det.


Og med Leo på plass, har Ducks enda en ekstremt spennende spiller inn i gruppen sin.
Zegras, McTavish, Terry, Drysdale, Carlsson og alle de andre prospektene til Ducks gjør at fremtiden ser veldig lys ut i Anaheim. Men det blir nok fort en litt tøff sesong for dem neste år også. Først og fremst må de finne ut av keeperplassen.

Det skal uansett bli gøy å følge Ducks neste år, egentlig kun for å se hvordan ungguttene utvikler seg i løpet av sesongen.

honda_center_hockey_8653dbff-cb55-4357-979a-38b1161f165d.jpg


Quack, Quack
Let's go, Ducks!
 
Og hvis folk lurer på hvorfor jeg er så positiv til Ducks sin fremtid, så er det fordi jeg har gått litt all-in på dem på Fantasy hvor jeg har Zegras, McTavish og Drysdale (+Lundeström).

Så da vet dere det, helt objektive vurderinger fra min side😂
 
Og hvis folk lurer på hvorfor jeg er så positiv til Ducks sin fremtid, så er det fordi jeg har gått litt all-in på dem på Fantasy hvor jeg har Zegras, McTavish og Drysdale (+Lundeström).

Så da vet dere det, helt objektive vurderinger fra min side😂
Spennende spillere, så greit og håpe at fantasy-valgene, selv så har vi prospect-draften i mine ligaer før NHL sine, og derfor så har jeg langt mer balanse mellom lagene, men jeg har Zellweger fra Anaheim selv, så gjerne for meg at han slår til i alle fall.
 
Spennende spillere, så greit og håpe at fantasy-valgene, selv så har vi prospect-draften i mine ligaer før NHL sine, og derfor så har jeg langt mer balanse mellom lagene, men jeg har Zellweger fra Anaheim selv, så gjerne for meg at han slår til i alle fall.
Det skal sies at ligaen er helt ny, og første draften var i påsken, så det ga mye rom de første rundene. Som en som draftet som nummer fire ga det litt sånn 50/50 på hva jeg skulle velge, men gikk for en defensiv gruppe først og fremst, og så unge offensive spillere. Skal også nevnes at det ikke er wage-fantasy, så det gir også igjen mye rom for hva man kan sitte med.

Det er en kjerne av spillere som laget bygges rundt i Makar, Dahlin, Zegras, Power og McTavish som jeg fikk tak i den første fem rundene i draften.

Etter dette skjønte jeg at jeg heller ville skaffe meg unggutter som potensielt kan gi meg mye flere år frem i tid, så da fikk jeg tak i spillere som Slafkovsky, Drysdale, Kakko, Frost, Nemec, Gyrand og Cam York de neste syv rundene. Utenom dette er det mye rart, fikk tak i Savoie i runde 14 som jeg håper skal gi mye i retur. Farabee og Foerster er to jeg håper kan gi meg noe. Resten er bare "vi får se spillere" og for å fylle opp stallen. Jordan Spence er en jeg håper kan ha noe verdi i fremtiden, Cross Hanas, Jonathan Berggren og Fabian Lysell er to jeg lurer på om kommer til å slå til noen gang.

Det ble litt det samme i rookie-draften som gikk i sommer også. Fikk en litt håpløs posisjon med draft #12, så gikk for spillere har en enorm oppside, men som også har potensialet til å falle helt igjennom. Satset på Riley Heidt som mitt første pick, før jeg fulgte opp med Mikhail Gulyayev. Trey Augustine håper jeg slår til i Detroit om noen år, for i 2023 har jeg ingenting på keeperplass, utenom håpet om at Garand kan slå til bak Shesterkin i Rangers. Pinelli, Barkey, Unger Sorum og Pekarcik er alle kun oppsidespillere, som kan falle sammen.

Satser egentlig kun på ha kunne ha høye picks i 24- og 25-draften nå😅
 
Det skal sies at ligaen er helt ny, og første draften var i påsken, så det ga mye rom de første rundene. Som en som draftet som nummer fire ga det litt sånn 50/50 på hva jeg skulle velge, men gikk for en defensiv gruppe først og fremst, og så unge offensive spillere. Skal også nevnes at det ikke er wage-fantasy, så det gir også igjen mye rom for hva man kan sitte med.
Hvor mange er med i ligaen?

Så ikke noe salary, så de du får, er dine for life? med mindre du trader?

Ellers er det viktigste med fantasy og drafte i henhold til scoring system i ligaen du er med i, de fleste formater som jeg er med i er veldig Goalie og Centers er viktigst hva posisjoner, så er det også ofte power forwards som får et solid boost, så man burde gjerne drafte etter hva slags regler man har også, selvsagt McDavid vil være best uansett format i stor grad, men det er gjerne spesielt med depth guys at det kan være veldig stor variasjon.

Er det H2H category? eller points based scoring format?
 
Min pool er forøvrig ganske dyp i en 32 lags liga, er ferdig med 3 draft nå, startet i 2021, og jeg tok over Montreal Canadiens da.

Har også en del draft kapitall i de neste par årene, jeg startet rebuild, og har bygget laget mitt primært rundt Caufield, tradet vekk Suzuki også, sitter også med spillere som Dellandrea,Glass,Guhle som jeg håper kan ta noen steg.

1690887488503.png

1690887507303.png

1690887523703.png


1690887615339.png
 
Hvor mange er med i ligaen?

Så ikke noe salary, så de du får, er dine for life? med mindre du trader?

Ellers er det viktigste med fantasy og drafte i henhold til scoring system i ligaen du er med i, de fleste formater som jeg er med i er veldig Goalie og Centers er viktigst hva posisjoner, så er det også ofte power forwards som får et solid boost, så man burde gjerne drafte etter hva slags regler man har også, selvsagt McDavid vil være best uansett format i stor grad, men det er gjerne spesielt med depth guys at det kan være veldig stor variasjon.

Er det H2H category? eller points based scoring format?
Det er daily H2H. Og ja, riktig, trader du dem er det kun trades som gjør at man mister dem. Det er nok lagt opp sånn av de som opprettet ligaen fordi vi er så mange nye innenfor hockey-fantasy universet.
Min pool er forøvrig ganske dyp i en 32 lags liga, er ferdig med 3 draft nå, startet i 2021, og jeg tok over Montreal Canadiens da.

Har også en del draft kapitall i de neste par årene, jeg startet rebuild, og har bygget laget mitt primært rundt Caufield, tradet vekk Suzuki også, sitter også med spillere som Dellandrea,Glass,Guhle som jeg håper kan ta noen steg.

Her hadde du jo masse gøy! Ikke verst å få tak i både Danielson og Musty i årets draft. Dylan Guenther kommer til å bli en stjerne, alt annet vil overraske meg stort.
 
Det er daily H2H. Og ja, riktig, trader du dem er det kun trades som gjør at man mister dem. Det er nok lagt opp sånn av de som opprettet ligaen fordi vi er så mange nye innenfor hockey-fantasy universet.
Hvilke scoring kategorier har du med Daily H2H format? for det er også ganske så avgjørende for hva slags spillere man velger, er mitt beste råd som en fantasy-veteran som har holdt med fantasy i nesten 20 år nå med fantasy hockey, og commish for et par ligaer, og i alle fall noen seire under mitt belte.

Det er kategori,kategori,kategori, og det er prioritert en, og det man må tenke på først og fremst når man skal bygge for suksess.

Så er det også avhengig av hvor mange dere er i ligaen, om det er en liten liga på 6-12 personer f.eks er det andre ting som også gjelder, og mye mer snacks på FA, 12-16 gir også en del greie ting på FA, men når man krysser 16 lag så er det all about drafts og trades.

Jeg ønsket deg jo med i den ene store ligaen som jeg drifter, men du forsvant jo vekk da, og ble bortreist en periode ;)

Har også en annen liga som er 16 lag, men som er uten kontrakter, og med H2H, med 32 lag så må man ha points based H2H, og ikke kategori, da det ikke funker med 32 lag grunnet goalies.
Her hadde du jo masse gøy! Ikke verst å få tak i både Danielson og Musty i årets draft. Dylan Guenther kommer til å bli en stjerne, alt annet vil overraske meg stort.
Danielson,Musty i tillegg til Will Smith som jeg glemte i forbifarten, men har han oppe for øyeblikket, og ikke sendt ned.

Har troen på at Danielson er en typisk fantasy spiller som passer perfekt som solid two-way center forhåpentligvis.
 
Hvilke scoring kategorier har du med Daily H2H format? for det er også ganske så avgjørende for hva slags spillere man velger, er mitt beste råd som en fantasy-veteran som har holdt med fantasy i nesten 20 år nå med fantasy hockey, og commish for et par ligaer, og i alle fall noen seire under mitt belte.

Det er kategori,kategori,kategori, og det er prioritert en, og det man må tenke på først og fremst når man skal bygge for suksess.

Så er det også avhengig av hvor mange dere er i ligaen, om det er en liten liga på 6-12 personer f.eks er det andre ting som også gjelder, og mye mer snacks på FA, 12-16 gir også en del greie ting på FA, men når man krysser 16 lag så er det all about drafts og trades.

Jeg ønsket deg jo med i den ene store ligaen som jeg drifter, men du forsvant jo vekk da, og ble bortreist en periode ;)

Har også en annen liga som er 16 lag, men som er uten kontrakter, og med H2H, med 32 lag så må man ha points based H2H, og ikke kategori, da det ikke funker med 32 lag grunnet goalies.

Danielson,Musty i tillegg til Will Smith som jeg glemte i forbifarten, men har han oppe for øyeblikket, og ikke sendt ned.

Har troen på at Danielson er en typisk fantasy spiller som passer perfekt som solid two-way center forhåpentligvis.
Vi er akkurat 16, så er rett og slett på krysningspunktet der 😅 Men det gjør det litt mer artig også, at man ikke bare kan plukke masse gull på FA. Det er en liga som er belønner ganske så bra offensivt, men kan se for meg at hits er en kategori som vil diffe en del.

Ja, du fikk tak i Will Smith også ja, det er jo en ganske brukbar draft vil jeg si!

Det var ganske kjipt det der med den ligaen, samboer ble ganske dårlig i en periode, så alt annet forsvant i bakgrunnen. Men nå er alt relativt good igjen, så hvis det blir plass en gang i fremtiden så er jeg fortsatt åpen for det, hvis jeg fortsatt er velkommen😅
 
Her er jeg helt blank. Hvordan funker Fantasy?
Fantasy finnes i mange formater for hockey.

Den største forskjellen fra fotball fantasy er.

Det er drafts av spillere, og de spillerne du har er kun dine, og du konkurerer kun mot de som du er i liga med.

Dersom vi er flere her inne kan jeg godt hjelpe og få opp en one-season league her inne, vil nok trenge minst 6 personer vil jeg si som minimum for å fyre opp en på enten Yahoo eller ESPN.

Fantrax er best, men det er best for de som kjører dynasty leagues, og kjører ganske kompliserte formater + at man må betale en del for Fantrax, jeg kjører det for mine to ligaer som jeg drifter.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp