Ipswich Town

Midtbanespiller Lee Evans er blitt fristilt fra kontrakten, som opprinnelig gikk ut til sommeren. 29-åringen er fremdeles ikke helt restituert etter skaden, men gis nå sjansen til å finne ny arbeidsgiver. Fire signeringer i januar gjorde at en måtte ut for ikke å overskride grensen på 25 spillere i A-troppen. Evans, som kom gratis fra Wigan, fikk 61 kamper for Ipswich og må betegnes som middels suksess.

Vil bli et helt annet angrep med Moore, noe vi så i går. Får Leif stå å prikke innlegg kan det bli mye mål. For min del håper jeg det ikke blir for bra.

Preston v Ipswich 3-2. "A game of two halves" som det heter. Grusom første omgang av Suffolk-laget lørdag der hjemmelaget ledet 3-0 før hvilen. Will Keane scoret tidlig, via George Edmundson som satte keeper på feil fot. Så satte Edmundson ballen i eget mål nok en gang før Keane fikk sitt andre før pause. Uheldig at det andre målet var en klar offside.

Med Kieffer Moore på banen siste 45 var Ipswich nære 3-3, men det ble med to mål av fyrtårnet som debuterte for andre gang. Han klarte aldri å score på 11 opptredener forrige opphold. Neste ut er WBA på Portman Road i tidlig avspark kommende lørdag.

Ipswich: Hladky, Clarke, Woolfenden, Edmundson, Davis, Luongo (Harness 81'), Morsy, Burns (Al Hamadi 81'), Chaplin (Hutchinson 68'), Sarmiento (Broadhead 67'), Jackson (Moore 45')

Subs: Walton, Travis, Humphreys, Tuanzebe

Ipswich v West Bromwich 2-2
Ett poeng som satt langt inne. Omari Hutchinson utlignet tre minutter på overtid da han hamret inn et skudd med venstrebeinet. WBA tok ledelsen da Fellows kom seg foran Woolfenden. Nathan Broadhead utlignet like etter pause, men Swift ga ledelsen nok en gang.

Leeds og Southampton fortsetter å sanke trepoengere, og direkte opprykk synes vanskelig med en formkurve som ikke imponerer. Det er ikke sikkert det ville vært sunt for klubben uansett. Det kan virke mer fornuftig å holde på de beste spillerne og heller bygge videre før man tenker på øverste nivå.

Town: Hladky, Clarke, Woolfenden, Edmundson, Davis (Humphreys, 90+3), Morsy (C), Luongo (Al-Hamadi, 83), Burns (Hutchinson, 74), Chaplin (Harness, 74), Broadhead (Sarmiento, 83), Moore.

Subs: Walton, Tuanzebe, Travis, Humphreys, Sarmiento, Jackson, Al-Hamadi.

West Brom: Palmer, Furlong, Townsend, Kipre, Bartley (Chalobah, 46), Wallace (C), Weimann (Pipa, 26), Thomas-Asante (Dike, 55 (Swift 65)), Mowatt, Fellows (Johnston, 55), Yokuslu.

Subs: Griffiths, Pieters, Marshall, Pipa, Yokuslu.

Att: 29,016 (1,670 bortefans)

Millwall v Ipswich 0-4
Hjemmelaget dominerte første kvarteret onsdagskvelden, men resten av omgangen var det bare Ipswich. Nathan Broadhead headet bakover en Hutchinson-cross som dalte inn i hjørnet før et selvmål av Harding doblet ledelsen. Kieffer Moore headet inn 3-0 og matchen var i realiteten over ved pause. Ali Al-Hamadi fikk sin første scoring for klubben da han satte inn en straffe før slutt etter selv å ha blitt felt. Om det det var innenfor strides de lærde om. Lørdag venter Swansea i Wales.

llwall: Sarkic, McNamara, Wallace, Cooper (C), Bradshaw (Watmore, 71), Flemming, Leonard, Saville, Esse (Mayor, 71), Honeyman (Mitchell, 71), Harding (De Norre, 46).

Subs: Bialkowski, Tanganga, Campbell, Boateng, Walker.

Town: Hladky, Clarke, Woolfenden, Burgess, Davis, Morsy (C), Luongo (Travis, 75), Burns (Jackson, 86), Broadhead (Sarmiento, 67), Hutchinson (Chaplin, 67), Moore (Al-Hamadi, 75).

Subs: Walton, Tuanzebe, Humphreys, Harness.

Att: 15,890 (2,962 Town fans)

Swansea v Ipswich 1-2
To borteseire på rappen lar seg høre. Nærmere 2 000 bortesupportere fikk se Nathan Broadhead gi laget ledelsen med en delikat chip på stikkeren fra Hutchinson. Seiersmålet kom etter at Burgess sendte Leif Davis fram på venstrekanten - han la flatt inn til Conor Chaplin som sendte ballen kontrollert i hjørnet med venstrebeinet fra 13-14 meter. Kieffer Moore var også nære scoring med et venstrebeinskudd som keeper såvidt tuppet i tverrlegger. Rotherham neste ut på Portman Road tirsdag.

Swansea City: Rushworth, Cabango, Allen (Patino, 63), Grimes, Yates (Cullen, 63), Paterson, Tymon, Wood, Naughton (Darling, 85), Cooper (Kuharevich, 63), Ronald (Placheta, 69).

Subs: Fisher, Fulton, Sagoe, Lissah.

Town: Hladky, Clarke, Woolfenden, Burgess, Davis, Morsy (C), Luongo (Travis, 83), Hutchinson (Burns, 67), Chaplin (Harness, 67), Broadhead (Sarmiemto, 67), Moore (Al-Hamadi, 79).

Subs: Walton, Edmundson, Humphreys, Jackson.

Att: 16,646

@Konstantinovich Hva er konsensus, hvis den fins, om McKenna blant Traktor-fansen?
Highly rated, forståelig nok. *We've got super Kieran McKenna' runger jevnt & trutt. Har et lag blottet for stjerner; gjort omtrent samtlige spillere individuelt bedre og framstår som en rolig, sympatisk og målbevisst kar. Nå takket han nylig nei til Crystal Palace, men legger ikke skjul på at å være manager i PL er et mål. Dersom ikke laget rykker opp i år tror jeg det er realistisk at han reiser om en større fisk kommer med tilbud. Og Ipswich rykker neppe opp direkte, så får vi se hva som skjer i playoff.

Bra, fremsto som en likandes og populær fyr hos oss også, og det er imponerende hva han har fått til borti der. Vært fint om han fikk Ipswich opp igjen, med eller uten John Wark+Ian Marshall.

Ipswich har vel det letteste programmet igjen i følge synsere, så dere er definitivt med i racet om direkte opprykk. Forsvarsspillet har kanskje vært litt naivt til tider, så klarer man å luke ut feil der så kan det bli morsomt. Minner litt om Bielsa perioden til Leeds hvor keeper skulle ha pasning til medspiller i stedet for et frigjørende spark langt opp på banen. Da skjer det feil under press og man blir straffet ved møte av lag som presser høyt.

Ipswich v Rotherham 4-3
Bortelaget var i ledelsen allerede før det var gått to minutter ved Eaves, som følge av lite resolutt forsvarsspill av Woolfenden og Clarke. Men resten av omgangen var det mye Ipswich. Wes Burns headet inn utligningen før han serverte Kieffer Moore en lav crosser & 2-1. Deretter satte Burns inn sitt andre etter retur fra keeper og tafatt forsvar.

Men Rotherham var ikke døde. De kjempet Ipswich ut av stilen etter pause. Reduseringen kom etter at keeper Hladky misset på en utboksing, og da utligningen kom på straffe så det ut som at Ipswich hadde rotet vekk to poeng. Men Omari Hutchinson hamret inn det viktige målet fem minutter på overtid med venstrebeinet. Dermed står Leeds og Ipswich med 69 poeng etter 33 serierunder, 9 poeng bak ledende Leicester, 2 poeng foran Southampton som tapte hjemme mot Hull.

Town: Hladky, Clarke (Tuanzebe, 75), Woolfenden, Burgess, Davis, Morsy (C), Travis (Luongo, 72), Burns (Jackson, 89), Chaplin (Hutchinson, 72), Sarmiento (Broadhead, 46), Moore (Al-Hamadi, 80)

Subs: Walton, Humphreys, Harness.

Rotherham United: Johansson, Odoffin, Morrison, Tiehi, Kioso, Rinomhota (Cafu, 86) , Rathbone (Seriki, 37), Clucas, Peltier (Humphreys, 72), Eaves (Wyke, 86) , Hugill (Nombe, 72).

Subs: Phillips, Lindsay, Ferguson, Appiah.

Att: 28,026 (145 Rotherham fans)

God periode for Ipswich rent resultatmessig i det siste etter at det var en del rusk i maskineriet tidligere. Stor fordel for dem at de klarer å unngå tap såpass ofte. Ser @Fernandovonarb nevner at forsvarsspillet har vært naivt til tider, men jeg sliter vel egentlig å se lag i dag som ikke er det i forsvarsspillet og Championship er definitivt intet unntak når man ser på både Leicester, Leeds og So'ton.

Har intet å utsette på forsvarsspillet til Leeds. De er bunnsolide, og kalker ballen opp hvis de er under press. Kommentaren min om Ipswich står seg veldig bra i dag. De slapp inn 3 mål mot det desiderte bunnlaget på hjemmebane i går.

Ipswich v Birmingham 3-1
Sterk seier sist lørdag. Begge lags supportere ga sin støtte til Tony Mowbray etter fem minutter, la oss håpe det ikke er mer alvorlig enn at han kommer tilbake i managerjobben etter hvert.

1-1 til pause etter at Conor Chaplin ga Town ledelsen., hans 51. nettkjenning for klubben. Scoringer av Sarmiento og Hutchinson mot slutten av 2.omgang sikret seieren. Spenningen i toppen opprettholdes, selv om Leeds synes urokkelige om dagen. Lørdag venter Plymouth på sydkysten.

Town: Hladky, Tuanzebe, Woolfenden, Burgess, Davis, Morsy (C), Luongo, Burns (Hutchinson, 20), Chaplin (Harness, 89), Broadhead (Sarmiento, 62), Moore.

Subs: Walton, Clarke, Humphreys, Travis, Jackson, Al-Hamadi.

Birmingham City: Ruddy, Laird, Roberts, Sanderson (C) (Jutkiewicz, 89), Roberts (Dembele, 63), Miyoshi, Drameh (Gardner, 85), Seung-Ho (Bacuna, 63), Dozzell (Sunjic, 63), James, Stansfield.

Subs: Etheridge, Buchanan, Hogan, Aiwu.

Att: 29,363 (1,979 away fans).

Hvordan fremstår han for dere? Et virkeligtalent i sin yngre dager, men skader og diverse ødela greit for ham, dessverre. Eller, ødela og ødela: Karrieren kunne ha gått enda bedre, selv om å spille for en opprykkskandidat i Champ er bedre enn det de fleste får til.

'Jury's still out', kan man vel si. Har forblitt en squad-player ettersom Woolfenden og ikke minst Burgess begge har tatt steg og danner et solid stopperpar. Men er blitt benyttet på høyreback når Clarke er skadet eller må ta hvileskjær. Mitt inntrykk er at han har sine kvaliteter, men foreløpig mangler det autoritet i spillet. Men McKenna har vist seg som en god spillerutvikler, så vi får se.

McKenna om Luke Woolfenden, 'one of our own'.

Blues manager Kieran McKenna says central defender Luke Woolfenden is a really important player in Town’s build-up with his composure and ability to dictate the play and is growing as a leader.

Woolfenden, 25, has made 100 starts for the Blues since McKenna took charge in December 2021, more than any other player having not always been favoured by previous bosses.

“He's having a strong season,” McKenna said. “It is a big step up and I think all of the players and all of the defenders have felt that in different moments of the season in terms of how clinical the other teams can be if you give them an opportunity.

“But no, Luke's having an important season. He continues to grow as a leader within the group and he's shown his attributes a level up, he's a really important player in our build-up.

“His composure and his ability to dictate the play are really, really important for us and he's continuing to work hard on all aspects of his defending.

“He's one of all of our players who've felt a step up, but he's certainly made some improvements and he's had some strong performances.”

Plymouth v Ipswich 0-2

Fin seier på sydkysten lørdag. Ipswich manglet Wes Burns og Nathan Broadhead grunnet muskelstrekk samt Massimo Luongo med sykdom. Men positivt at Jack Taylor var tilbake i troppen etter en tid ute. To scoringer etter hvilen sikret seieren - først et skudd av Conor Chaplin som gikk via Brendan Galloway og i mål. Så økte Kieffer Moore ledelsen da han dundret et skudd ned i hjørnet. Bristol City er neste motstander på Portman Road tirsdag!

Plymouth Argyle: Hazard, Houghton (Forshaw, 65), Pleguezeulo, Hardie, Whittaker, Miller, Gibson, Gyabi (Bundu, 75), Randell (Devine, 81), Galloway (Phillips, 81), Sorinola (Edwards, 65).

Subs: Cooper, Mumba, Sousa, Waine.

Town: Hladky, Tuanzebe, Woolfenden, Burgess, Davis, Morsy (C), Travis (Ball, 90+2), Hutchinson, Chaplin (Clarke, 81), Sarmiento (Harness, 68), Moore (Al-Hamadi, 81).

Subs: Walton, Edmundson, Taylor, Humphreys, Jackson.

Att: 16,871 (1,735 Town fans).