2023 WTA Tour

9 Jul 2023
4.588
Litt tøvete å ikke ha en tråd for WTA-touren også, selv om interessen der er noe laber i forhold til ATP-touren.

Det spilles nå Canadian Open i Montreal for damene, hvor Swiatek og Rybakina er favoritter til å møtes i finalen (spiller hhv. mot Pegula og Samsonova). Swiatek konsoliderer sin posisjon som nr. 1 og kan få et betydelig forsprang igjen på Sabalenka om hun skulle ta seg til finalen (og særlig om hun vinner) som er litt interessant mtp. at Sabalenka har vært ekstremt nært å overta den posisjonen ved et par anledninger i sommer.

Ettersom GS får egne felles tråder, i tråd (!) med at de turneringene også er felles, så blir denne tråden til alle andre turneringer og annet relatert til WTA-touren.

Live-ranking (12.08)
1. Swiatek
2. Sabalenka
3. Rybakina
4. Pegula
5. Jabeur
6. Garcia
7. Gauff
8. Sakkari
9. Kvitova
10. Vondrousova

Tidligere WTA 1000-turneringer 2023
Dubai: Krejcikova (slo Swiatek)
Indian Wells: Rybakina (slo Sabalenka)
Miami: Kvitova (slo Rybakina)
Madrid: Sabalenka (slo Swiatek)
Roma: Rybakina (slo Kalinina)
Canada: ?

Verdt å merke seg her er at Swiatek ikke har vunnet noen WTA 1000-tittel i år. I fjor vant hun fire.
 
Verdt å merke seg her er at Swiatek ikke har vunnet noen WTA 1000-tittel i år. I fjor vant hun fire.

Det har hun fortsatt muligheten til selv om hun spiller en elendig match mot Pegula. Tar utrolig nok matchen til et tredje sett selv om hun taper 7 av 9 games i egen serve på de to første. Det er vel en god beskrivelse av WTA-touren.
 
Det har hun fortsatt muligheten til selv om hun spiller en elendig match mot Pegula. Tar utrolig nok matchen til et tredje sett selv om hun taper 7 av 9 games i egen serve på de to første. Det er vel en god beskrivelse av WTA-touren.
Swiatek tapte og står da ennå uten en WTA 1000-tittel denne sesongen. Det er veldig overraskende. Fortsatt et par sjanser igjen, det må sies.
 
Rybakina feiler også, at da får man altså en finale mellom Pegula og Samsonova. Svinger ikke sånn voldsomt av det oppgjøret akkurat.
 
I Montreal vant Pegula finalen mot Samsonova enkelt.

I Cincinnati møtes Gauff og Muchova, etter å ha slått hhv. Swiatek og Sabalenka. Det betyr at det fremdeles ikke er noen WTA 1000-titler på Swiatek denne sesongen. Gauff hadde for øvrig aldri vunnet et sett mot Swiatek tidligere, og stort sett blitt totalt utklasset, så det må ha vært en stor seier for henne. Muchova gjør som hun gjorde i French Open; slår Sabalenka i semi etter å ha tapt første sett. Litt morsom finale, egentlig.
 
Swiatek inne i en finale igjen etter å ha fått revansje på Coco Gauff etter tapet i US Open. Møter vinneren av Rybakina og Samsonova i Beijing. Rybakina slo for øvrig Sabalenka i kvartfinalen. Det betyr at Swiatek tar inn en del på sistnevnte, og mer blir det jo om hun skulle ta tittelen. Samsonova bør hun slå greit, men jeg er ikke sikker på om hun tar Rybakina.

Mellom oppdateringene her har det blitt spilt ei turnering på WTA 1000-nivå, i Guadalajara, men jeg vil si at det er den klart minst prestisjetunge av disse turneringene på kalenderen. Der vant Maria Sakkari over det totalt ubeskrevne bladet Caroline Dolehide i finalen. Dolehide er 25 år gammel og har en 3R som sitt beste resultat fra WTA 1000 og 2R som sitt beste fra GS (begge deler bare en gang, og begge deler så langt tilbake som i 2018, så ikke rart at jeg ikke huska navnet).
 
Som skissert ble det lett match om Swiatek møtte Samsonova i finalen. Det ble knusing med 6-2, 6-2. Da tar polakken sin første seier på WTA 1000-nivå denne sesongen, og hun gjør det altså på siste forsøk. I fjor ble det hele fire stykker, mens i år har hun bl. a to finaletap og tre semifinaletap.

Det ligger an til en uhyre spennende avslutning i kampen om å bli nr. 1 ved årsslutt. Sabalenka har nå kun 630 poeng ned til Swiatek.
 
Beatriz Haddad Maia vinner like godt både single og double under WTA Elite Trophy-turneringa i Zhuhai i Kina.

Det er bare WTA-sluttspillet som gjenstår av singleturneringer for kvinnene, før årets sesong avsluttes med finalene av Billie Jean King Cup uka etter der igjen.
 
Semifinalene i Cancun er klare:

Gauff - Pegula
Sabalenka - Swiatek

Vi er i den situasjonen at Swiatek må slå Sabalenka og deretter vinne finalen for å bli nummer en ved årsslutt; da blir hun det med bortimot knappest mulig margin. Det er med andre ord ganske så spennende! Syns egentlig at Sabalenka fortjener den tittelen mest i år.
 
Pegula er inne i WTA-finalen. Selv om hun var nummer tre i fjor og blir nummer fem ved årsslutt denne sesongen, så har faktisk denne sesongen vært bedre. Det er bare det at de fire over har levert mer stabilt enn det som er normalt for dametouren. Pegula har nå sju seiere på rad mot topp ti-motstand, noe som er ekstremt sterkt.

Den andre semifinalen, mellom Swiatek og Sabalenka, er stoppa pga. regnvær. Har i det hele tatt vært mye av det i Cancún denne uka. Har lest at spillerne ikke er sånn superpositive til forholdene totalt sett der borte.
 
Swiatek slår Sabalenka, og dermed får Swiatek tilbake nr. 1-tittelen i siste sekund av touren om hun vinner mot Pegula i finalen. Tipper finalen blir spilt i natt.
 
Swiatek holder lekestue med Pegula og er tilbake som ny verdensener. 6-1, 6-0 på en time og dermed ble bakeriet åpnet i kveld og, som det ofte gjør når Iga er på sitt beste.

Håper på en ny duell mellom de to beste til neste år. Kanskje Gauff kan blande seg inn med litt fremgang de neste månedene.
 
Sterkt av Swiatek. Nummer en to år på rad. Denne gangen riktignok marginalt foran Sabalenka, kun 245 poeng. Føler litt med den belarussiske kvinnen der, som med litt bedre mentalitet kunne hatt flere GS-titler og vært soleklar nr. 1. Men slik er det og det er bokstavelig talt en del av gamet.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp