Spiser dere dessert?

Spiser du dessert?

  • Ja

    Stemmer: 3 11,5%
  • Nei

    Stemmer: 5 19,2%
  • Av og til

    Stemmer: 13 50,0%
  • Aldri/sjelden

    Stemmer: 5 19,2%

  • Totalt antall stemmer
    26
9 Jul 2023
4.216
Var jo vanlig "før i tiden" å spise dessert etter middag.
Husker når jeg vokste opp så var det en fast greie etter søndagsmiddagen lenge og jeg vokste jo opp på 80-90 tallet.

Spiser aldri dessert etter middag nå, kun hvis jeg spiser på resturant. Da hører det gjerne med. Hender man får det servert hvis man er i middagsbesøk og jeg pleier selv å diske opp hvis jeg skal ha middagsbesøk.

Hvordan er det med DT folka, spises det dessert til hver middag, evt bare i helger? Hva slags dessert er da vanlig for dere?
 
Det hender av vi har dessert på søndager etter søndagsmiddagen.
Prøver å lære opp barna i gode tradisjoner, og spise en god hjemmelaget dessert etter middag på søndager er noe som gjør familiemiddagen ekstra kjekk!
 
Dessert? Jeg sier som Oddvar i «Lasse og Geir».

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Dessert? Jeg sier som Oddvar i «Lasse og Geir».

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
-Det var jo bare for at vi skulle ha det litt hyggelig

Jeg tror det skal MYE mer enn litt gele for å få det hyggelig rundt middagsbordet
 
Jeg vil tippe at vi har dessert til middag 4-5 ganger i året om vi ikke regner inn høytider.

Da er det stort sett en søndagsmiddag med en karamellpudding, sjokolademousse eller litt is.

Jeg er jo glad i sitronfromasj, men det er jeg alene om her i huset, så det er det årevis siden jeg har spist. Det fikk jeg faktisk så lyst på nå at jeg skal lage meg det en dag.
 
Merker selv at det blir gjerne litt mer bær og vaniljesaus/kesam om sommeren - men da blir det gjerne ikke som en dessert etter middag, men mer når som helst i grunn.

Mens vintertid blir det ingenting av denslags.
 
Var jo vanlig "før i tiden" å spise dessert etter middag.
Husker når jeg vokste opp så var det en fast greie etter søndagsmiddagen lenge og jeg vokste jo opp på 80-90 tallet.

Spiser aldri dessert etter middag nå, kun hvis jeg spiser på resturant. Da hører det gjerne med. Hender man får det servert hvis man er i middagsbesøk og jeg pleier selv å diske opp hvis jeg skal ha middagsbesøk.

Hvordan er det med DT folka, spises det dessert til hver middag, evt bare i helger? Hva slags dessert er da vanlig for dere?
Må innrømme at jeg aldri spiser det. Er jeg på restaurant velger jeg alltid ost dersom det er et alternativ. Jeg er rett og slett ikke glad i ting som smaker søtt.
 
Stort sett kun til høytider. Av og til en sandwich hvis vi har i fryseren da. Men det går gjerne måneder i mellom.
 
Når det er familiemiddag/søndagsmiddager hos mamma/mormor er det som regel alltid dessert. Det varierer veldig i hva som serveres, men det er som oftest barn til stede og jeg spiser heller brownies og is/smågodt enn bløtkake og puddinger:)
Ellers så unner jeg meg stort sett noe søtt/salt snacks i helgene uansett, men ikke til hverdags.
 
Stort sett kun hvis jeg har middagsselskap eller er ute på restaurant. Men ikke alltid da heller

Så blir først nå jeg da lager en 3-retter av et slag. Dog kan vi godt ta oss en is eller noe, men da har vi gjerne godt fra bordet og da er det ikke dessert
 
Sjelden. Hører med til jula, med sine klassiske retter og dessert rett etterpå. Hender jeg får lyst på et eller annet, og har vel de siste årene laget tiramisu, karamellpudding - og faktisk, ja - omtalte sitronfromasj, som jeg er veldig glad i.

Blir vel mer til at jeg kan spise noe dessertlignende som mellommåltid eller når man har lyst på noe godt. Det blir liksom ofte litt mye å spise dessert etter et veldig godt måltid.

De gjestene jeg pleier å ha er ikke veldig glade i dessert, så jeg pleier å droppe det.

Tradisjonen tro av det dessert på søndager i oppveksten. Sitronfromasj var den desserten min far likte best, så den ble laget i ny og ne. Men det var som regel enklere saker, som rips med vaniljesaus (som jeg synes er triste geier). Sviskegrøt var heller ikke uvanlig. Det var mormors favoritt. Hun sa visst som barn (som er 100 år siden nå) at hun skulle ha sviskegrøt til dessert hver søndag når hun giftet seg og skulle lage mat for familien...
 
Det er svært sjeldent, men det hender. Jeg er ofte så mett etter måltidet at det ikke er plass.
 
Av og til blir det, har hadd en del jordbær til desert den siste uken pga. mye god og billig dansk bær.

Samt mye frukt, spesielt på sommeren og da ofte vannmelon som ungene elsker.
 
Sist redigert:

Tråder du følger

Tilbake
Topp