England - nonliga - nivå 6 og nedover

Nyeste kunngjøringer

Det er klart en slik høytidsdag feires! Setter straks kursen mot Olsen på Bryn
Kanskje på tide med en reunion der, for å få de til å vise litt ordentlig fotball, og ikke bare Manchesterlagene.
Litt Folkestone Invicta mot Bognor Regis, eller Bowers & Pitsea mot Maldon & Tiptree?
I Isthmian South Central frister jo lag som Hanworth Villa og Thatcham Town (ikke å forveksle med oppgjør mellom Crips og Bloods i South Central LA).
 
Seier for Moors, derimot, vil bringe klubben inn på playoffplass.
Graeme Lee har forsterket laget med Gary Liddle. Stopperveteranen ble nylig frigitt av South Shields etter at klubben skal kutte i lønnsutgiftene. Gary Liddle (og Blair Adams) var i den situasjon at en kamp til ville automatisk utløst forlengelse av kontrakten og dermed ville ikke klubben benytte seg av han. Etter noen uker kom de til enighet om å avslutte samarbeidet og Graeme Lee var snar med å sikre seg sin gamle lagkamerat ut sesongen.
 
Graeme Lee har forsterket laget med Gary Liddle.
De er godt vant med tilårskomne midtstoppere i Spennymoor. I troppen finnes stadig også rødtoppen James Curtis, som har passert de 40. Heldigvis, får en si, har det blitt begrenset med spilletid for ham etter at Graeme Lee og assistent Ian Clark kom til klubben, men han har tjent nordøstfotballen mer enn godt i et par tiår og vel så det. Nydelig fyr jeg hadde gleden av å holde en passiar med da jeg påtraff ham i Luton for en haug med år siden, der det Gateshead-laget han var en del av bodde på samme hotell som oss før kampen mot nettopp Hatters. Det må ha vært i 2008 eller så. Gary Liddle blir jo bare ungfolen i forhold. Han fyller 38 i sommer. Nå kjente jeg ikke til det du fortalte om klausuler i kontrakten som gjorde at et litt økonomisk prøvet South Shields (der den pengesterke eieren Geoffrey Thompson jo trakk seg ut mot slutten av fjoråret) så seg nødt til å kvitte seg med ham, men jeg er ikke overrasket over at 'Spike' valgte å hente ham. Det spørs imidlertid om det blir særlig med kamptid all den tid stopperparet Mbeka/Pollock fungerer så godt som det gjør. I går ble det nok en skalp for Brewery Field-kollektivet: Scunthorpe ble slått 1-0. Moors' sjuende strake seier, og hadde det ikke vært for at nettopp South Shields vant hele 3-0 i Banbury i går kveld, så ville Spennymoor ha tatt seg inn i playoffeltet. Selv 10-1-1 på de siste tolv rekker foreløpig kun til en åttendeplass. Spørsmålet er om langspurten startet for tidlig, slik at formen dabber av før oppløpet. Langfredags lokaldyst borte mot South Shields, som med gevinsten i går kveld har fire strake ligaseire, blir virkelig en nøkkeldyst. Shields vant hele 5-2 i Spennymoor i fjor høst/tidlig vinter, men det var altså i den perioden der Moors tapte og tapte. Faktisk var det nederlaget innledningen på ei rekke med 0-2-8 i serien.
 
De to regionale Conference-divisjonene (eller 'National League'-divisjonene, om vi skal være dønn tidskorrekte) skal på slutten av sesongen sende ned totalt åtte lag. Det betyr at disse åtte også må erstattes av et tilsvarende antall fra nivået under. Da høver det jo bra at det (helt tilfeldigvis) er fire divisjoner på tredje nonliganivå som hver vil avgi to klubber til nivået over. Jo lenger ned i pyramiden man kommer, jo mer finsiktet er den geografiske innflytelsen. De fire Step 3-divisjonene er disse:

Isthmian League Premier Division (syd/sydøst)
Southern League Premier South (syd/sydvest)
Southern League Premier Central (sentrale England fra Wales til og med East Anglia)
Northern Premier League Premier Division (nord)

I Isthmian Premier skal det et mirakel og vel så det til om ikke Hornchurch skal spille seg opp til regionalt Conference-nivå. De har 14 poengs forsprang og én kamp til gode på toer Chatham Town seks (og sju) runder før slutt. Chatham ligger så godt an i forhold til de øvrige som kjemper om playoffbillett at de bør være temmelig sikre som én av fire deltakere i så måte. Enfield Town, Horsham og Wingate & Finchley heter de tre neste på tabellen. Her er det imidlertid jevnt videre bakover på tabellen, så intet er avgjort i forhold til hvilke tre som slår Chatham Town følge inn i playoff.

Også i Southern Premier South er kampen om tittelen og den eneste direkte opprykksplassen i praksis avgjort. Chesham United, for øvrig en aldeles nydelig klubb, om jeg får lov til å være så privat, har et 16 poeng stort forsprang på toer Gosport Borough fra Portsmouth-traktene. Da hjelper det lite at sistnevnte har én kamp til gode. Her er det imidlertid langt jevnere i sjiktet rett under den kommende seriemesteren, siden det kun skiller fem poeng mellom toer Gosport og firer AFC Totton, som har én kamp til gode på toerne. Mellom disse to finner man velkjente Salisbury. Dersom en skal tro at disse tre kniper tre av de fire playoffplassene, så gjenstår altså én billett. La oss håpe den tilfaller Merthyr Town, hva? Den gamle nonligaprofilen fra Wales, som sent på 80-tallet var nær ved å slå ut Atalanta (!) i cupvinnercupen, ligger på femte i skrivende stund. Jeg ser gjerne at de slår følge med Chesham opp, jeg.

Southern Premier Central består kun av 21 lag, slik at klubbene her kun spiller 40 ligakamper mot 42 i de to allerede nevnte Step 3-divisjonene. Needham Market fra East Anglia, også en riktig så trivelig klubb, fører an, og med seks runder igjen både for dem og lagene nærmest dem på tabellen ser det lovende ut for en tur opp til National League. Toer er Mickleover fra Derbys utkant, og de ligger åtte poeng bak. Seks poeng bak disse igjen finner vi divisjonens mest kjente klubb AFC Telford United, som i fjor rykket ned fra Conference North. Leamington og Redditch United er de to siste som akkurat nu ligger i sluttspillsonen, men Stratford Town på sjette er kun poenget bak. Det er åtte poeng videre ned til Stamford på sjuende, men de har et par kamper til gode på klubbene foran, så helt hektet av er de ennå ikke, selv om tøft kampprogram på tampen av sesongen sjelden er noe større fortrinn for nonligaklubber et stykke nedover i pyramiden.

Northern Premier Premier har også kun 21 klubber i år, og her ser det sannelig også ut som om kampen om seriemesterskapet er avgjort. Ergo har vi samme ståe i samtlige fire divisjoner. Det er Radcliffe som ligger i tet her med 77 poeng mot toer Warrington Rylands' 63. Radcliffe ledes av den i nonligakretser svært kjente managerekvipasjen Anthony Johnson/Bernard Morley, og deres dragning mot klubber som har mottatt kapitalinnsprøytning er velkjent. I denne divisjonen ligger Macclesfield, ingen ringere, som nummer tre, og det holder for meg. Jeg vil definitivt ha dem opp sammen med Radcliffe, all den tid sistnevnte er umulige å nekte opprykk. Maccs hovedoppgave blir åpenbart å sikre playoff, men det er jevnt i sjiktet umiddelbart under. På dette nivået gir det også gode fordeler i selve playoff å ende så høyt oppe på tabellen som mulig, så andreplass for Macclesfield gir potensielt hjemmekamp både i semifinale og i finalen. Michael Clegg er manager her etter at Alex Bruce fikk fyken i februar (har jeg skumlest).

Oppsummering

Opp: Hornchurch, Enfield Town, Chesham United, Merthyr Town, Needham Market, AFC Telford United, Radcliffe og Macclesfield.

Om jeg får det som jeg vil. Og det gjør jeg jo ikke. De fire første går i så fall inn i Conf South, de fire siste inn i nordavdelingen. Kjipt for vesle Needham Market fra Ipswich-traktene å måtte reise på lange borteturer, men den skjebnen er det flere som opplever på andre nonliganivå hvert år.
 
De to regionale Conference-divisjonene (eller 'National League'-divisjonene, om vi skal være dønn tidskorrekte) skal på slutten av sesongen sende ned totalt åtte lag

Isthmian League Premier Division (syd/sydøst)
Vi kan vel allerede nå si at Hashtag United ikke blir en av de 8. Må man nå etter hvert ta de seriøst som et "ordentlig" fotballag?
Altså, fans kommer de vel aldri til å ha, annet enn på Youtube, men de ligger nå helt ok plassert i Isthmian Premier og banket Kingstonian 5-3 på bortebane i dag.
 
Derby i dag nede i Essex, et område med mye spennende på fotballsiden og mye forferdelig ellers. Dialekt, sminkevalg, hårsveiser, you name it.
Uansett!
Heybridge Swifts tar imot Malton & Tiptree på First Call Community Stadium kl15.
Det ligger an til debut for Eman Okunja, en nomade nedover, som har vært innom f eks Walthamstow, Welling Town og tidligere nevnte Hashtag United hvor han gjorde stor suksess.

Sjette mot tiende, men hjemmelaget er i mye bedre form. Klink H!
 
Vi kan vel allerede nå si at Hashtag United ikke blir en av de 8.
Som sendes ned fra en av de to regionale National League-divisjonene? :D
Når det gjelder å evt være ett av åtte opprykkslag fra tredje nonliganivå, så har de (dessverre) enda sjansen, ser det ut til, om vi skal dømme ut fra foreløpig ligatabell.
Må man nå etter hvert ta de seriøst som et "ordentlig" fotballag?
Med det navnet? Aldri. De skal ha for at de har greid å komme seg opp til tredje nonliganivå. Når man imidlertid leser om klubbens opprinnelse, så blir man forferdet over at det skal være mulig å skape en klubb under slike omstendigheter og som makter å jobbe seg oppover i divisjonssystemet. Jeg ønsker dem like ille som jeg ønsker Wrexham.

Derby i dag nede i Essex, et område med mye spennende på fotballsiden og mye forferdelig ellers. Dialekt, sminkevalg, hårsveiser, you name it.
Essex girls, tommy_c. Grevskapets eneste attraksjon. Skjønt...vel...
 
Essex girls, tommy_c. Grevskapets eneste attraksjon. Skjønt...vel...
Dedham ser ut som en veldig trivelig liten by, og den ligger jo like nord for Colchester (United), så en herlig weekend der hadde ikke vært å fornekte. Er jo svak for hvite og blå striper.

towie-girls skal du få ha heeeelt for deg selv, Mike.
 
towie-girls skal du få ha heeeelt for deg selv, Mike.
Nå har jeg ikke sjargongen helt inne, så jeg var nødt til å google 'towie girls', og i fall jeg uttrykte meg uklart, så er kanskje ikke jeg heller den sjangerens største fan. Olav lad får ta seg av dem 😁

Jeg ser i twittersfæren at vår gamle frende HarryStafford gleder seg over at Yeovil gjør retur til nasjonalt nivå fra og med starten av 24/25-sesongen, etter at de sikret seg tittelen i Conference South i løpet av midtuka. Glovers fikk jo en del sesonger i Football League etter opprykket på tampen av 02/03-sesongen, og enkelte følte kanskje at de rakk å bli en naturlig bestanddel i ligasystemets lavere divisjoner. Nå er det den gamle Exeter-midtbanespilleren Mark Cooper som er manager, og et ni poeng stort forsprang på tabelltoer og -treer Chelmsford City og Maidstone Utd lar seg umulig hente inn med to runder igjen. Ergo blir det Conference Premier-spill på Huish Park fra seinsommer'n av. Har vi noen blant oss som har besøkt de kanter av fotball-England? Somerset-grevskapet og kanskje Yeovil spesielt ligger på mange måter litt i ingenmannsland der i sydvest.

I Conference North spilte gutta 'mine', Spennymoor Town, seg endelig inn i playoffland gjennom gårskveldens 5-2-seier hjemme mot nedrykksklare Banbury United. Marginene er små, og med to kamper igjen for lagene rundt streken er det ingenting som er avgjort. Vi ser sågar at Boston United kan komme inn og gjøre det utrivelig for 'Moors' gjennom å vinne divisjonens eneste utestående hengekamp tirsdag neste uke, når de gjester nettopp Banbury. Boston er tre poeng bak, men har en klart bedre målforskjell, og vil knipe sjuendeplassen med seier. Den gir deltakelse i playoff.

Om vi kaller Chorley sikre, noe jeg tror er innafor der de ligger på fjerdeplass med 77 poeng og 26 plussmål, så er det i praksis seks klubber som kjemper om to gjenværende playoffplasser. Disse er:

5. Alfreton 44 kamper 74 poeng 24 plussmål
6. South Shields 44 kamper 71 poeng 24 plussmål
7. Spennymoor 44 kamper 71 poeng 11 plussmål
8. Curzon Ashton 44 kamper 71 poeng 10 plussmål
9. Chester 44 kamper 68 poeng 23 plussmål
10. Boston Utd 43 kamper 68 poeng 19 plussmål

Gjenstående kamper for denne gjengen:

Alfreton: Spennymoor hjemme og Scarborough borte
South Shields: Tamworth borte og Southport hjemme
Spennymoor: Alfreton borte og King's Lynn hjemme
Curzon Ashton: Gloucester hjemme og Bishop's Stortford borte
Chester: Brackley borte og Darlington hjemme
Boston: Scarborough hjemme, Banbury borte og Hereford borte

Alfreton ser sterke ut med 5-2-1 på sine siste åtte, så Moors skal slite for å få med seg full pott fra de kanter av Derbyshire i morgen, og da særlig med tanke på at de var i aksjon så sent som i går kveld. To dager mellom matchene for et lag som har spilt ofte og med høy intensitet den senere tiden er ekstra tungt på dette nivået. Jeg ser for meg tap i morgen, og selv om det skulle bli seier mot formsterke King's Lynn (ett tap på de siste 14), så vil neppe det være nok til playoffbillett, selv om sesonginnspurten altså har vært enorm. Moors har 11-2-1 på sine siste 14, men jeg er redd de like fullt havner utenfor playoff. South Shields møter allerede ligavinner Tamworth, og kan fint ta en solid skalp slik form som de utviser. Curzon Ashton vinner begge sine to siste, der de møter to klubber som allerede er bekreftet klare for nedrykk til Step 3. Jeg tror Alfreton, South Shields og Curzon Ashton tar plassene fra 5 til og med 7, og med det joiner Scunthorpe (2), Brackley (3) og Chorley (4) i playoff om den andre og siste opprykksbilletten.

I motsatt ende av tabellen er det også drama. Banbury, Gloucester City og Bishop's Stortford er alle klare for nedrykk, men det gjenstår én plass å unngå, og det er (reelt) hele fem klubber i kamp for å unnslippe denne:

17. Rushall Olympic 44 kamper 53 poeng minus 9
18. Southport 44 kamper 53 poeng minus 21
19. Darlington 44 kamper 52 poeng minus 22
20. Blyth Spartans 44 kamper 50 poeng minus 9
21. Farsley Celtic 44 kamper 50 poeng minus 20

Gjenstående program:

Rushall Olympic: Southport (b) og Warrington T (h)
Southport: Rushall Olympic (h) og South Shields (b)
Darlington: Farsley Celtic (h) og Chester (b)
Blyth Sp: Scunthorpe (b) og Brackley (h)
Farsley Celtic: Darlington (b) og Buxton (h)

Det er litt av en match man får på Blackhall Meadows i Darlington i morgen, når Darlo inviterer hjem Farsley Celtic. Med minst uavgjort er mye gjort for Darlington, noe som vil være nødvendig all den tid de reiser til Chester for siste match. Blyth har igjen to blytunge matcher mot et par av divisjonens sterkeste lag, og i fall Farsley greier å få noe ut av turen til nordøst i morgen, så vil Spartans være mine favoritter til den fjerde og siste nedrykksplassen. De to med den klareste poengmarginen berger, selv om de altså møtes internt i morgen.
 
Sist redigert:
Bury har fått til en avtale med et togselskap og inviterer fansen til å sitte på med en god gammeldags "football special" til årets siste bortekamp mot Ramsbottom, i North West Counties Premier, hvor de er på vei til å kjempe seg oppover ligasystemet igjen.
eastlancsrailway-dining-with-distinction-1440-1024x576.jpg
 
Bury har fått til en avtale med et togselskap og inviterer fansen til å sitte på med en god gammeldags "football special" til årets siste bortekamp mot Ramsbottom, i North West Counties Premier, hvor de er på vei til å kjempe seg oppover ligasystemet igjen.
Du store...og sjekk teten av den tabellen, 'a! Med to runder igjen ligger Bury som nummer tre, men det skiller ett poeng opp til tabelltoppen. 'Artig' er det at det er divisjonens to Whythenshaw-klubber som ligger i tet her: Det er Town på topp og Amateurs på andreplass.

Bury har igjen Padiham hjemme (i dag) og altså den pittoreske togturen til Ramsbottom neste lørdag.
Whythenshaw Town: Chadderton (b) og Skelmersdale Utd (h)
Whythenshaw Amateurs: Burscough (h) og Squires Gate (b)

Bury trenger å starte klatringen. De har mange trinn igjen å forsere før de begynner å nærme seg rampelysets scene.
 
North West Counties Premier i dag:

Whythenshawe FC 1-1 Burscough
Chadderton 1-0 Whythenshawe Town
Burys kamp mot Padiham ble utsatt grunnet overvann på Gigg Lane, men de to andre resultatene sørget for at Bury nå har dette i egne hender:

1. Whythenshawe 45 +63 92
2. Whythenshawe T 45 +48 92
3. Bury 44 +59 91

Da gjenstår fortsatt (playoffaktuelle!) Padiham igjen hjemme, en match som helt sikkert blir spilt kommende midtuke, før turen til Ramsbottom neste lørdag. Dette har Shakers i egne hender, uten at dét trenger å bety førsteplass på sluttabellen.
 
Har vi noen blant oss som har besøkt de kanter av fotball-England? Somerset-grevskapet og kanskje Yeovil spesielt ligger på mange måter litt i ingenmannsland der i sydvest.
Har to besøk på Huish Park på samvittigheten, men det begynner å bli noen år siden nå.

April 2008 hadde jeg og en kompis leiebil fra Stansted til Yeovil dagen før Ipswich Town skulle møte Norwich City i Old Farm på Portman Road. Kampen vi så var Yeovil Town v Crewe Alexandra i League One. En kamp gjestene fra nord vant komfortabelt 3-0 foran knappe 4.800 tilskuere. Etter kampslutt satte vi kursen rett til Ipswich, så vi fikk ikke sett så veldig mye av byen. På det tidspunktet trodde vi begge at Yeovil var en plass vi nok aldri kom til å reise tilbake til. Men, så rykket de opp til Championship.

Og i mars 2014 var jeg tilbake i Hanske-byen for å se dem mot Ipswich Town. Denne gang kom jeg med toget ned fra Glasgow kvelden før kamp etter å ha sett Glasgow Rangers spille 1-1 mot Albion Rovers på Ibrox (cupkamp). Laaang togtur med avgang 09.30ish fra Glasgow og ankomst Yeovil Junction i 18.30-tiden via togbytte i London. Yeovil Junction ligger en meget drøy spasertur fra sentrum av Yeovil, men heldigvis sto det en taxi på stasjonen da jeg steg av toget. Hadde booket to netter overnatting på en pub i sentrum som drev med utleie av rom. Positivt overrasket over standarden på rommet som lå i et annet bygg enn selve puben. Er dog ikke kar om å komme på navnet på puben sånn i farten.

Kampdagen var en tirsdag og dermed avspark 7.45pm. Dermed fikk jeg sjansen til å kikke meg rundt i byen i timene før kursen skulle settes mot Huish Park med en av de lokale rutebussene. Skilte seg ikke nevneverdig ut fra andre byer av samme størrelse må jeg si. Men, i flott vårvær trivdes jeg likefullt fortreffelig på min prematch pubrunde. Kampen endte forøvrig med 1-0 seier til Ipswich Town. I det som skulle vise seg å bli Yeovil Town's siste sesong på nivå 2 og starten på nedturen som nå endelig ser ut til å være snudd.
 
Nydelig, tommy_c. Vi trenger flere oppdateringer på det som rører på seg nedover i nonligauniverset. Northern Counties East fungerer som feeder for Northern Premier League (som dekker tredje og fjerde nonliganivå), så er det Emley som er divisjonsfavoritter, eller har de overprestert til nå?

Selv er jeg nettopp hjemme fra Olsens Enke på Bryn
Olsen på Bryn! 😍
Men ja, Emley dro i land divisjonsseieren for noen uker siden.
 
April 2008 hadde jeg og en kompis leiebil fra Stansted
Ah, det gode, gamle ‘leiebil fra Stansted-konseptet’. Jeg kjørte ofte den varianten selv mens jeg enda reiste over. Dette var helst på den tiden hvor jeg kunne ta alt fra tre-fire til 12 døgn oppe i nordøst, og når en skulle på kveldskamper i indre Durham grevskap, for ikke å snakke om når en tok inn på et herberge i Stanhope dypt inne i Weardale, så var egen doning uhyre praktisk. Gode minner.

Du er nedtegnet som forumets Somerset-alibi, forresten. Kjekt å ha en go to-man om behovet skulle melde seg.
 
Blir spennende å se om Plymouth Parkway fra nivå 7 berger plassen.

De har kamper tilgode, og skal nå spille 4 kamper på 7 dager med kamp imorgen. Møter Hanwell Town, Walton & Hersham, AFC Totton og Hayes & Yeading på løpende bånd. Tipper 5 poeng, og det bør holde.
 
Under Northern Counties East Division One, finner du bl.a et avsnitt i Yorkshire. Yorkshire Amateur Football League er delt inn i 8 nivåer. Det øverste er Supreme, så Premier, så Championship, Division One, Two osv.
I Championships zenit sitter nå Marsden FC godt plassert etter opprykket i fjor (rykket opp to divisjoner faktisk). Vi snakker "step" 13 og så glade amatører som du får, men det er alvor til helga når laget på plassen bak, og eneste utfordrer Morley kommer på besøk.
Seier i denne, på et Fall Lane som ønsker every man and his dog velkommen for publikumsrekord, og divisjonstittelen vil være mer eller mindre i boks. Og man kan se frem til oppgjør mot lag som Sowerby Ridge, Golcar United og Leeds City reserves neste år!

Jada, du gjettet riktig, klart Marsden er et Huddersfield-lag. Og de er et lag med litt ambisjoner. Det skal pusses opp på hjemmebanen og uttalt målsetting er step 7, med tida.

Up the cuckoos!
 
Dette har Shakers i egne hender, uten at dét trenger å bety førsteplass på sluttabellen.
Bury tapte den utsatte kampen mot Padiham tirsdag med 2-1, så dermed er de stadig bak de to Whythenshawe-klubbene før den siste runden i morgen. Ett av ni poeng greide altså de tre tetklubbene å sanke i den nest siste omgangen, hvilket er smått spesielt når de står med to ganger 95 og 94 poeng etter 45 runder. Det er Whythenshawe FC som topper med 15 måls differanse på toer Whythenshawe Town, mens Bury står med 58 plussmål, og ergo er nødt til å vinne sin borte mot Ramsbottom Utd for å kunne ha muligheten til å rykke opp. Samtidig må Whythenshawe Town avgi poeng i hjemmekampen mot Skelmersdale Utd, mens Whythenshawe FC ikke kan vinne på besøk hos Squires Gate i Blackpool. Snakk om å kåle det til for seg selv, Bury (selv om Padiham regnes for å være et av divisjonens beste lag, og også trengte å vinne for å kunne knipe en playoffplass). Skelmersdale er divisjonens klare bunnlag, og har allerede rykket ned, mens Squires Gate ligger tredje sist. Ramsbottom tilhører også nedre halvdel, så en kan vel se for seg en tabellmessig status quo i morgen kl 17.50.
Blir spennende å se om Plymouth Parkway fra nivå 7 berger plassen.

De har kamper tilgode, og skal nå spille 4 kamper på 7 dager med kamp imorgen. Møter Hanwell Town, Walton & Hersham, AFC Totton og Hayes & Yeading på løpende bånd. Tipper 5 poeng, og det bør holde.
Spenstig program. Det er gjerne klubber på femte nonliganivå som sliter med backlog i terminlistene sine på tampen av sesongen hvis de har nådd langt i den nasjonale cupturneringen FA Vase. Det er vel ikke like normalt på Step 3, men for alt jeg vet kan Plymouth Parkway ha hatt problemer med dreneringen, og dermed fått utsatt flere hjemmekamper grunnet overvann på matta? Et 4-0-tap borte for bunnrival Hanwell Town var vel ikke helt hva de hadde sett for seg i går kveld. Matchen mot Hayes & Yeading kan fint bli en ren finale i nest siste omgang om å beholde plassen i divisjonen.
 
Bury, da? 0-0 hos Ramsbottom var naturligvis ikke nok, men siden Whythenshawe FC uansett vant sin kamp, ville selv ikke en seiersmargin av historiske proporsjoner ha vært nok for Shakers. Ergo blir det, som ventet etter midtukens hjemmetap for Padiham, playoff. Første kamp finner sted førstkommende lørdag, og meget mulig er det nettopp Padiham som returnerer til Gigg Lane for den enkeltstående semifinalen. På disse nivåene tilfaller arrangementet laget som endte høyest på tabellen, slik det sømmer seg i et playoff. Whythenshawe Town får naturligvis også hjemmekamp i sin semi, og møter mest sannsynlig Kendal Town. Greia i denne divisjonen er at Charnock Richard nede på niendeplass har hele fire kamper igjen av sesongen, men med kamper mandag, tirsdag, torsdag og, sannsynligvis, lørdag er det ingenting som tilsier at de skal rake til seg 12 poeng og med det passere både femteplasserte Kendal og fjerdeplasserte Padiham. I fall de, mot alle odds, vinner de tre første midtukekampene sine, vil naturligvis lørdagens oppsatte playoffsemi mellom Bury og Padiham utgå.

I National League North bar dessverre ikke båten helt inn for det Spennymoor jeg har gleden av å følge. Ikke at de så sent som i februar så ut til å gå mot annet enn kamp for å unngå nedrykk, men etter at Graeme Lee kom inn og straks vendte skuta, så ble jo sågar sesongforlengelse aktuelt. 2-1-tapet på besøk hos playoffdeltaker Alfreton forrige helg ble imidlertid avgjørende, og ett poeng manglet til syvende og sist etter den 46 seriekamper lange sesongen. Kun det jeg nå vil kalle playoffavoritt Brackley greide å matche (og vel så det) Moors' sekvens de siste 12 rundene på 9-1-2 (mot Brackleys 9-3-0), 12-2-2 på de siste 16, så hvis klubben greier å beholde de viktigste spillerne bør det kunne gå mot en interessant 24/25-sesong ved Brewery Field. Playoffkvartfinaler:

tirsdag - Alfreton T mot Boston Utd
onsdag - Chorley mot Curzon Ashton

Disse skal vel også være enkeltstående affærer som da vil kåre semifinalemotstanderne til tabelltoer Scunthorpe og -treer Brackley.

Sydavdelingen har også playoffkvartfinaler disse to dagene:

tirsdag - Braintree T mot Bath C
onsdag - Maidstone Utd mot Aveley

I semifinalene venter tabelltoer Chelmsford C og -treer Worthing.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp