Vinmonopolet - tråden om øl, vin og brennevin

Og Aas fatøl (kan kjøpes i vanlig butikk).
Eventuelt det, ja. Sjekket ut denne Rochefort Trappist 10. Brygget i et kloster i Belgie, der overskuddet går til veldedighet for å kunne kalle seg trappistøl. Ifølge Vinmonopolet er den kremet og rik, preg av mørkt malt, tørket frukt og litt kaffe, lang og bitter ettersmak.

Kremet øl med preg av frukt og kaffe? Det høres så absurd ut at jeg skal vurdere å teste en i løpet av jula. Kanskje.
 
Tuborg og Dahls smaker piss, så de styrer nok de fleste unna.
Vanskelig å skjønne om du er seriøs eller ikke, når du sammenlig alt mulig med den kjipeste butikkpilsen.

Jeg besøkte Ringnes brygghus i fjor sommer og fikk smake Schous blueberry sour, og den var faktisk veldig god. Så ja, det kan være godt.
Tuborg og Dahls smaker deilig når de er kalde. Synes man skal bli fratatt retten av å bli kalt øl når det skal smake blåbær, rips, rabarbra etc. Da blir det bare saft med alkohol.
 
Er det snobbete? Trappist er uendelig mye bedre enn Tuborg
Det er mye snobberi og snobbera blant øl "elskere". De skal ha de mest bortreiste ingrediensene, og insisterer på at det fortsatt er øl. Men kanskje jeg tester den trappist-greiene i jula. Enten for å få bekreftet antakelsen min, eller for å gi deg rett.
 
Hva faen er galt med Tuborg og Dahls? Ale, Surøl, Hveteøl, Ipa, KilKenny, Corona og nevnte Rochefort Trappist 10. Noen øl-snobber mente til og med på en øl-festival her i byen, at blåbær-øl var godt.

Tror det for mange går sport i å "like" den mest uhørte øltypen foran andre, så smugdrikker de Tuborg og Dahls når de er alene.
Nå har Tuborg og Dahls annet øl enn pils, men jeg regner med at du mener lettbælmbar butikkpils i dette innlegget. Og for all del, det fins pils (men kanskje ikke først og fremst fra disse to bryggeriene) som er veldig godt til sin bruk, f. eks på en varm sommerdag eller når en er skikkelig sliten. Men jevnt over smaker pils ganske likt, og gjerne litt lite. Disse ølsortene og merkene vi snakker om her smaker mer og er fyldigere og sterkere. Men for mange er slikt øl en acquired taste. Jeg tviler imidlertid sterkt på at det er så mange ølkjennere som drikker Tuborg i smug framfor en god trappistøl eller en imperial IPA av høy kvalitet.

Det blir litt som om du sier at mange som hører på Gentle Giant eller leser James Joyce danser rundt til "Rosa Helikopter" og leser bloggen til Sophie Elise i smug. Noen av disse fins det nok, men skrekkelig mange er det nok ikke. Det handler om at man blir disponert for å like andre ting, gjerne det som er mer mangesidig eller avansert, når man er vant til å prøve ut mye og ikke har tatt minste motstands vei hver gang. Så er det selvsagt ingen garanti at det blir slik på alle områder, men som hovedregel er det nok slik det fungerer.

Dette høres kanskje litt snobbete ut, men det er sant.
 
Synes det er nøgne ø som nailer juleølet fra polet. De kjører på med belgiske ølstiler med noe ekstra så man trenger faktisk ikke velge øl som er produsert i Belgia for å finne gode varianter av det. Ekstra god jul, a christmas carol og julequad er handlet inn som koseøl i jula. Utover det er det digg med solsnu fra kinn som er en biere de garde, eller fransk gårdsøl (nært beslektet med saison) Herlig matøl til flere juleretter. Skal jeg kose meg med juleøl handler jeg gjerne norsk på polet, de beste bryggeriene lager førsteklasses øl til denne tiden
 
Øl med fruktsmak av diverse varianter er jo ikke øl men en svak fruktalkoholdrikk.

Grønn Tuborg sammen med Chang og McEwans lager er best etter min smak da de har ikke denne sure tørre ettersmaken.

Og dette snakket om å ta en hvit måned som jeg hører på TVen nå

. Problemet i dette landet er vel at en snart har en håndfull hvite måneder og holder på å fryse ihel
 
Sist redigert:

Tråder du følger

Tilbake
Topp