«Sanger og minner fra 90-tallet»

For å ikke drukne hva lytter du til tråden med 90-talls mimring over gamle dance og trance slagere, så slenger jeg heller et par gamle favoritter inn her.

DJ Sakin & Friends - Protect Your Mind (1999)
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
En klassisk dance-trance hit fra rundt vår-sommer 1999 og selvsagt nøt godene av å sample James Horners Braveheart Theme. Forbindes mest med en kjip klassetur ut mot ei eldre speiderhytte uti skauen, og hadde et par dager i forkant sovnet i sola uten solkrem, så en så ut som en kokt hummer over hele kroppen.
Det var jævli vondt, for hver gang klærne berørte huden føltes det ut som det brant på innsiden.
Gikk jo over etter et par uker, men en grei påminnelse om å bruke solkrem og at har man "britisk hud" som blir fort brent og aldri brun, så hold deg langt unna solsteika for mye.

Uansett, tror den godeste DJ Sakin med venner prøvde å gjenta suksessen med ei lignende skotsk sekkepipe melodi møter kommers trance, men så ble det helt stille.

Energy 52 - Café Del Mar (1998)
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Som så mange andre trance hits fra tampen av 90 og tidlig 00-tallet, viste det seg at denne slageren fra våren 1998 visstnok ble til allerede i 1993. Men det er nå først og fremst den oppløftende, pulserende og drivende 98 utgaven man alltids vil huske. Medvirket på ørten ulike CD samlere den tid, og høres stadig like fersk ut i mine ører.
 
Det med å alltid ta opp mobilen for å enten filme eller ta bilde, det er en kultur som jeg ikke har aning om. Men jeg er ikke noe bedre selv. Måtte bare ta frem telefonen under rakettoppskytningen på nyttårsaften for å dokumentere enda jeg har et par videoklipp lagret på YouTube.

Noen tips om hvorfor vi gjør? Kunne nærmest ha laget en hel avhandling om dette fenomenet
Jeg tror det dreier seg om en lengsel etter å fange tida og leve evig.
 
fange tida og leve evig.
Den "evigheten" kan fort bli brutalt forkortet på et sekund eller mindre.
Ettersom trenden med å søke opp potensielt livsfarlige situasjoner og stå klar med mobilkameraet oppi fleisen på en grinete og stressa bamsemamma med unger eller til en rasende elgokse klar for å trampe i vei, den er aldri langt unna.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp