NBA Offseason 2024

22 Jul 2023
252
Lakers oppskrift for en best mulig offseason:

1. Få vekk Darvin Ham
Ham har i de siste sesongene vært ligaens dårligste head coach. Helt udugelig på X's og O's. Kan ikke designe noe som helst. Lakers under Ham så alltid dårligst ut til starten av kampen, starten av tredje quarteren og etter time out. Altså hver gang Ham forsøkte å si noe. Noe var komisk, som når han forsøkte small ball med 3 guarder på banen samtidig, som om han trodde det i seg selv skulle være nok. At du må ha dødelige skyttere og maks bevegelse hele tiden hadde han ikke tenkt på. Så har man det provoserende, var det noe han skulle være god på, så var det som motivator, så stod han i stedet med hendene i lomma hele kampen uten noe kroppsspråk. Han var altså til og med dårligst, på det han skulle være god på.

Å sparke Ham å få inn noe bedre (det blir det uansett) er derfor det klart beste enkeltgrepet Lakers kan gjøre denne sommeren.

2. Få inn riktig head coach
Som sagt, alt er bedre enn Ham. Men dermed ikke sagt at det ikke er forskjell på Spoelstra og Wes Unseld Jr av aktive kandidater.

De 10 beste coachene (aktive og inaktive) i ligaen er uansett uaktuelle: Spoelstra, Nurse, Kerr, Udoka, Daigneault, Finch, Mosley, Mazzulla, Pop og Malone. Så det er vel først i kategorien 10-30 man finner kandidater som kan være aktuelle:

Ty Lue - Har kontrakt med Clippers ut 24/25-sesongen. Men taper Clippers for Mavs, så kan jeg se for meg at både Clippers og Lue kan se seg tjent med å avslutte kontrakten. Lue er for meg en bra coach, men ikke elite. Men han har først og fremst en god relasjon med LeBron. Et OK valg, sett ut fra realistiske kandidater, kanskje det beste, og i alle fall det tryggeste valget.

Frank Vogel - Går ut fra at Suns sparker han. Coachet Lakers fra 2019-22, og vant mesterskapet med i 2020. En av de mest anerkjente coachene defensivt og i forhold til bigs. Av mulige tilgjengelige alternativ framstår Vogel rent sportslig som Lakers beste kandidat. Men måten han ble gjort til syndebukk etter Lakers tradet bort og ga bort supre rollespillere for Westbrook, gjør det umulig for både han og Lakers å gjenforenes. Så anser det som uaktuelt selv om han trolig blir tilgjengelig.

Terry Stotts - Helt åpenbart godt kvalifisert for jobben, men tror ikke det er noen god match mellom partene. Tror ikke glamour, drama, glitter og superstars er en bra match med en jordnær og faglig fyr. Så avskriver den.

Mike Budenholzer - Den er vanskelig azz. Coach Bud har resultatene å vise til, erfaringen til jobben. Grundig, klar og tydelig. Samtidig kjent som en som ikke er alt for god til å navigere fort når systemet ikke fungerer. Kanskje litt for lite fleksibel til å tilpasse seg. Lander på at jeg liker ideen, men ser også at det ikke nødvendigvis er den beste matchen. Men klager ikke opp Lakers ender opp med Coach Bud.

JJ Redick eller Rajon Rondo - Les tidligere spiller som åpenbart forstår basketball på et mye dypere plan enn så og si alt og alle. Nedsiden er at de har null erfaring med å stå i alle andre roller som en head coach må fikse. Rent basketballmessig mener jeg Rondo er en perfekt match for Lakers. Han har spilt med denne gjengen, har LeBrons absolutte respekt, men først og fremst den som helt åpenbart ville være beste alternativ for AD, og da mener jeg av alle coacher. Dessverre har Rondo en annen side som menneske som nok ikke gjør han skikket eller egnet til jobben. JJ pod med LeBron tilsier at de åpenbart kan relatere til hverandre. Framstår også som en god pedagog. Men er denne sommeren det rette tidspunktet for Lakers til å ta sjansen på noen uten erfaring i rollen? Nei, tror ikke det.

Becky Hammon - godt kvalifisert til å prøve seg som head coach i NBA, og vil være både et spennende, men samtidig ganske trygt valg.

Andre aktuelle: Kenny Atkinson, Phil Handy, Dave Joerger. Sikert en god del assistenter rundt om i ligaen som også kan være aktuelle. Noen må vel for eksempel ha gått en god skole hos Spoelstra i Miami? Chris Quinn?

Nesten like ille som Ham: Mark Jackson.


3. Forlenge karrieren til LeBron - opter sannsynligvis ut av kontrakten for 2024/25 for å skrive ny kontrakt. Lakers må selvsagt bare skrive de tallene LeBron vil de skal skrive. Tipper han i en alder av 39 er all nba 3rd team, skyhøyt nivå på det han gjør fortsatt. Det er bare å si ja til alt. Drafte Bronny i 2nd rd, eller hva han vil. I forhold til CAP og CBAen så ville det være gunstig om han ville ta litt lavere lønn for litt større muligheter og fleksibilitet. Men du spør ikke om det, du håper han selv skal synes det er en god ide.

4. Finne en løsning med DLo - har player option, og mest realistisk så bruker han den, og er FA når free agency starter. Men kan håpe på at det ikke er mange som er interessert. Slik at han enten opter inn, eller kan være aktuell for sign & trade. Uansett hvor mye Lakers-fans hater på DLo, så gjør jo CBAen at de ikke bare kan erstatte han om han drar. Ligger vel maks an til NT-MLE slik status er nå.

5. Ikke gå 3 superstars-ruten - Å kaste alle rollespillere ut for Trae Young vil være nesten på linje med Westbrook-fadesen. Det er terningkast 1. Donovan Mitchell? Litt bedre, en 2er som er i nærheten av 3er, men ikke i verdt det. Kunne gjort det for Kyrie, men kan ikke tenke meg noe annet enn at Mavs vil beholde han. KD? Går an å tenke all-in for en sesong, men tar du vekk AR, Vando, Rui og en spiller til, så tror jeg ikke Lakers kommer over toppen uansett. Så beste er eventuelle trades med gode rollespillere inn.
 
Bare sånn hypotetisk. Kunne Lebron sagt at han spiller for Lakers for f.eks 25 mill i året i to år til?
 
Bare sånn hypotetisk. Kunne Lebron sagt at han spiller for Lakers for f.eks 25 mill i året i to år til?
Jepp, og med det vil Lakers være i bedre situasjon i forhold til unntakene for å signere nye spillere.

Er lønnskostnadene over en viss sum (2nd apron), så kan du kun signere spillere på minimumlønn. Er du under den har du tilgang til å signere ny spiller til Taxpayer Mid-Level Salary Exception og Bi-annual exception. Klarer du å komme enda lavere med lønnsbudsjettet (men fortsatt over CAPen) får du tilgang til Non-taxpayer Mid-Level Exception. Det er fort forskjellen mellom en rollespiller av klasse, og en som bare er der for å fylle troppen. For Lakers del, så i stedet for backup centere som CWood eller Hayes, så kunne de kanskje fått Hartenstein, eller noen andre på det nivået om de har tilgang til NT-MLE.
 
Jepp, og med det vil Lakers være i bedre situasjon i forhold til unntakene for å signere nye spillere.
Om han vil ha noe som helst håp om en tittel til før han legger opp, bør han vel dermed kreve langt under makskontrakt. Han er jo dollarmilliardær allerede, så er ikke slik at han trenger pengene. Skal bli interessant å se hva det ender opp med.
 
Om han vil ha noe som helst håp om en tittel til før han legger opp, bør han vel dermed kreve langt under makskontrakt. Han er jo dollarmilliardær allerede, så er ikke slik at han trenger pengene. Skal bli interessant å se hva det ender opp med.
Mye vil ofte ha mer.
Det er jo også et spørsmål om hvor mye penger en ring til kunne generert på lengre sikt.
Men tipper han tar hver dollar han kan få.

Det rare med Lakers de siste to sesongene, er at de kan være veldig svake og mange åpenbare brister. Likevel hele tiden når på sitt beste, ikke så veldig langt fra et lag som kan vinne.

Har man tilgang på NT-MLE er det jo også denne faktoren med at de KAN være med i jakten på spillere som har vært veldig gode, men er på vei nedover. Men som kan fungere godt i en mindre rolle, kan Klay Thompson bli en slik spiller som ikke har det store markedet lengre? Eller spillere litt under det nivået, men som fortsatt kan være mye verdt for en kontrakt på 12-13 millioner i året. Kanskje typ Tobias Harris eller DeMar DeRozan. Spillere du absolutt ikke vil ha på gigant-kontrakter, men som er verdt en slik kontrakt.
 
Det var bare å sette seg ned å nyte diverse podcasts etter den nyheten ja. Uten tvil var dette den største muligheten til å forbedre seg i denne offseason, med tanke på CBAen. Nå blir det oppgradering uansett. Yes :)
Ser at Clippers er klar over problemstillingen som nå kommer, og tilbyr Ty Lue store penger over flere år. Men er ikke spesielt bekymret. Selv om det blir noen i sjiktet Kenny Atkinson, Coach Bud eller Terry Stotts, så blir det klart mye bedre uansett. Selv om Lakers ikke kan få en av de aller beste, så vil å gå fra en head coach til terningkast 1, til terningkast fire være en garanti for at Lakers allerede ser en god del bedre ut neste sesong.

En gledens dag ja.

Så er jo det slik at for min del, så er jeg mer LeBron (og AD) fan, enn Lakers-fan. Så finnes det noen gode deals for Lakers der ute, så håper jeg de bruker alt av draft-kapital, om det er det som må til for en oppgradering av spillergruppen. Backup center og 3&D de to viktigste ingrediensene de leter etter.

Første og viktigste steget for denne offseason er nå gjennomført. Neste steg er ny coach, men det nest viktigste for denne offseason er nå å ikke hoppe på et navn, som Trae Young, og kaste vekk alt på det. Tar mye heller 2-3 mindre oppgraderinger.
 
Og der var Clippers ute. Jeg er veldig Kawhi fan, men dette går jo ikke lenger. Frank og Balmer må gjøre noen tøffe avgjørelser denne sommeren. Håper de kvitter seg med PG, Harden og Russ denne sommeren.
Kontrakten til Kawhi ser stygg ut nå
 
Og der var Clippers ute. Jeg er veldig Kawhi fan, men dette går jo ikke lenger. Frank og Balmer må gjøre noen tøffe avgjørelser denne sommeren. Håper de kvitter seg med PG, Harden og Russ denne sommeren.
Kontrakten til Kawhi ser stygg ut nå
PG13 kan jo opte inn dersom han ønsker. Og så er vel litt av poenget med den nye CBAen at når lag som Clippers bruker penger langt utover CAPen, så skal konsekvensen være at de ikke har fleksibilitet. Samme som for Phoenix og Warriors. De kan betale overpris for de som de allerede har, men vil jo ikke kunne hente inn nye spillere på store kontrakter. Så konsekvensen av Clippers ville lønninger de senere årene er at de kommer til å stå igjen med at beste alternativ er å gi PG13 en ny og fet kontrakt, og også ha med Harden videre. Slik jeg forstår CBAen så er det Clippers beste alternativ, med mindre de vil starte alt på nytt, å ta noen sesonger hvor de ikke er relevante. Westbrook er jo så vilt dårlig i sluttspill, at de bare må be om at noen andre vil gi han typ mid level unntaket, slik at de slipper han. Det er ikke bare at Westbrick er ubrukelig i sluttspill, han er gift i en garderobe siden han har en selvtillit som ikke matcher prestasjonene. Man skal langt tilbake i tid, OKC-tiden, siden han faktisk var god.

For øvrig litt morsomt at Clippers ikke trodde at Harden og Westbrooks dårlige sider, ikke kom til å ramme de også. Harden med enkelte sluttspillkamper hvor han har flere turnovers enn poeng, og Westbrook slik han spilte for Lakers.

Husker ikke helt hvor jeg hørte det, men i de fem årene siden Kawhi/PG13 æraen startet for Clippers, så har de totalt vunnet, hold dere fast, tre sluttspillsserier. Jeg husker godt den offseason i 2019 siden begge var aktuelle for Lakers. Clippers stod igjen som vinneren, og det skulle bare være et tidsspørsmål før de tok over ligaen. Så sitter vi fem år etter, og de har stort sett ikke fått til noe som helst, det er sykt det….kunne ikke brydd meg mindre på vegne av Westbrook, Harden og Paul George, men får litt vondt av Kawhi. Han hadde noen år der han hadde høyest nivå i sluttspill i ligaen, så synd skader ødela for han. Spesielt var han jo konge i forsvarsspillet, det nivået kommer han nok aldri tilbake til.
 
De mest åpenbare problemene til Lakers i sesongen som var:

1. Darvin Ham
2. Ikke mentalt påskrudd i starten av kampene og i tredje quarteren
3. Du kommer ingen vei om din tredje beste betalte spillere heter DLo og Rui i et sluttspill
4. Som vi visste, og etterspurte, allerede sist offseason, en solid backup big, som også kan være en starter (AD som PF) mot lag som Denver/Minnesota/Boston
5. Mangelen på en rød tråd fra Pelinka/FO

Punkt 1 er ordnet. Punkt 4 ser ut til å være veldig vanskelig, til tross for at det har vært hevdet mange ganger at back-up bigs er det enkleste å finne til en billig lønn i markedet. Vel, nå har CWood optet inn på sin kontrakt, og Hayes kan finne på å gjøre det samme. Det var ikke en god nok løsning forrige offseason, og det er ikke i nærheten av en bra løsning denne sesongen heller. Noe kvalitet MÅ inn. Man kan godt ta samme standpunkt som Trevor Lane i at CWood til vet's minimum er en god deal. Problemet er om Hayes også opter inn og dermed har Lakers fylt ''kvoten'' for bigs. Skal du ha de + 1 til en så blir 4/13 plasser i rosteren til bigs for drøyt. Med andre ord begynner jeg å bli alvorlig bekymret for at Pelinka skal gjøre samme feil andre offseason på rad... :( det er lag der ute som har Horford eller Naz Reid fra benken. Kvalitetsforskjellen mellom det og CWood/Hayes er enorm. Hayes fysisk potensiale er spinnvilt høyt, men når du ser mange kamper med han, og bevegelsesmønsteret i forsvar, så skjønner man at han er milevis fra å kunne bli en god spiller.

Ellers er man overrasket om at JJ Redicks navn fortsatt sirkulerer såpass mye i spekulasjonene om ny head coach hos Lakers. Jo mer man tenker på det, så dårligere og dårligere høres ideen ut. Fremragende forståelse og basketball IQ, men helt ukjent hvordan han vil takle å coache en gjeng unge menn som siden tidlig alder er blitt pumpet opp til et ego som gjør at det er en svært vrien jobb å få det beste ut av de. Av realistiske alternativ så går det helt greit om Lakers velger det mer sikre. Atkinson, Budenholzer eller Terry Stotts.
Som alltid i slike diskusjoner dukker det opp dyktige assistenter som, som ide, høres helt glimrende ut. Som Micah Nori eller David Adelman, men der vi av erfaring vet at det er noe helt annet å være i sjefsstolen. Akkurat nå er det nesten umulig å ikke bli fascinert av tanken på hva Micah Nori kan tilføre. Topp-gevinsten med å velge han er nok høyest, likevel, det er i orden om Lakers går for det ''sikre'' i for eksempel Kenny Atkinson.
 
Ser ut som Budenholzer ender opp i Phoenix, dermed mister Lakers en av de to-tre mest aktuelle kandidatene. Tror det er på tide å speede opp prosessen fra Lakers side. Mister de Atkinson også, så er det ingen trygge valg der ute. De går vel og somler fordi de fortsatt håper Lue skal bli tilgjengelig. Det høres ut som en elendig plan, og typisk Lakers. Da alle skjønner at Ballmer kan slenge summer etter han, som Lakers ikke kan matche.
 
Budenholzer bekreftet med 5-års kontrakt i Phoenix. Rart med det, hadde Coach Bud som topp-3-4 kandidat for Lakers. Nå når han er borte fra markedet, kjennes det litt plagsomt ut at Lakers ikke gikk for han. Så blir man enda litt mer plaget av at flere kilder mener Redick og Lue er Lakers fremste kandidater. Lue får de jo ikke, så skal plutselig JJ være nær jobben? Føler meg ikke trygg på den løsningen….hadde ikke klaget om de nå, i stedet for å somle, eller vente på noen, bare hadde signert Atkinson og blitt ferdig med det.

Ellers en del rykter som bekrefter at DLo sin plan er å opte ut. Kan han gå på en Schroder lignende tabbe? Er det virkelig mange lag som kan tenkes å gi han 25 mill over flere år? Tviler….

For øvrig litt artig hvordan man blir dratt mellom forskjellige trender nærmest fra dag til dag i sluttspillet. For et par dager siden så det ut som Ant og SGA hadde tatt over ligaen, så går det et par dager, og ting stabiliserer seg litt mer. Denver kan tydeligvis fortsatt dominere T-Wolves når de slår tilbake fysisk sett.…
 
Screenshot_20.png
 
Hørte alt fra 6'3 til 6'4, ouf. Elending stats før draten og mindre fysisk enn anntatt

Hvor mye skal man legge på hjerteproblemene han hadde? Han er jo obv ikke NBA kaliber enda, if ever.


Fy faen tenk å ha det presset der på skuldrene når man ikke kommer til å kunne prestere under skyggen til Bron, er han helt inneforstått med å ha rollen til en Thanasis Antetokounmpo?
 
Hørte alt fra 6'3 til 6'4, ouf. Elending stats før draten og mindre fysisk enn anntatt

Hvor mye skal man legge på hjerteproblemene han hadde? Han er jo obv ikke NBA kaliber enda, if ever.


Fy faen tenk å ha det presset der på skuldrene når man ikke kommer til å kunne prestere under skyggen til Bron, er han helt inneforstått med å ha rollen til en Thanasis Antetokounmpo?
Har aldri skjønt poenget med å måle hvor høy spillerne er uten sko på beina, er jo ikke akkurat slik at de kommer til å spille skoløse..

College-statsene tror jeg man kan kaste i dass, den off-season han hadde før den sesongen er omtrent så langt unna ideel man kommer.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

De som har peiling på det her virker å mene at potensialet er der for å bli en decent rollespiller.
 
Har aldri skjønt poenget med å måle hvor høy spillerne er uten sko på beina, er jo ikke akkurat slik at de kommer til å spille skoløse..

College-statsene tror jeg man kan kaste i dass, den off-season han hadde før den sesongen er omtrent så langt unna ideel man kommer.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

De som har peiling på det her virker å mene at potensialet er der for å bli en decent rollespiller.
Forøvrig helt enig med det å måle uten sko.. Kan kanskje ha noe med at de forskjellige skoene har noe mindre eller mer såle.

Når det gjelder combine stats, om LeBron James JR IKKE hadde god vertical så hadde jeg blitt sjokkert.. :)
Får se resten av combine statsene, han har ikke sett så eksplosiv ut, ikke noe utrolig first step osv - men vi får se, likte godt intervjuet hans, virker mer interessert i å bare komme seg til ligaen enn å spille med pappa

MEN, det skal sies, som du nevner, at han har potensiale som de fleste eksperter har nevnt når det gjelder 3 and d type spiller, men der ligger vel også taket - ser man fort på resten av drillsene i combine, er han 6'1 uten god lane agility er det vel ganske kjørt som en top defender i ligaen
 

Vedlegg

  • 436196627_1414210655942437_999168452420646603_n (1).jpg
    436196627_1414210655942437_999168452420646603_n (1).jpg
    759,4 KB · Sett: 6
Sist redigert:
Får se resten av combine statsene, han har ikke sett så eksplosiv ut, ikke noe utrolig first step osv - men vi får se, likte godt intervjuet hans, virker mer interessert i å bare komme seg til ligaen enn å spille med pappa

MEN, det skal sies, som du nevner, at han har potensiale som de fleste eksperter har nevnt når det gjelder 3 and d type spiller, men der ligger vel også taket - ser man fort på resten av drillsene i combine, er han 6'1 uten god lane agility er det vel ganske kjørt som en top defender i ligaen
Så en video av han når han gikk igjennom en av de agility drillsa og jeg syntes han bevegde seg bra der, men jeg har ikke sett noen stats på hvordan det var sammenlignet med de andre som var der.

Syntes han virker som en meget fornuftig fyr, han er i en mildt sagt spesiell situasjon og jeg håper det ender godt for han.

Ja taket er kanskje en Caruso lignende spiller, føler meg trygg på at han blir aldri i nærheten av noen stjernespiller og mange vil sikkert kalle han en fiasko pga. det men om han skulle ende opp med en karriere som Caruso så vil jeg klassifisere det som suksess.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp