Utah Hockey Club

Grittys Chromeback

Moderator
4 Jul 2023
3.222
Da er det endelig bekreftet, og Arizona flyttes til Salt Lake og Utah, og med det så må man ta et farvel med Arizona og hockey in the desert for denne gangen.

I Utah så forventes det mye, og i Smith-gruppen kan man forvente mye mer enn hva man så Yotes gjorde under Merulo.
Coyotes har litt infamøst vært kjent for å ta på seg store frontloadede kontrakter, og med det brukt store deler av franchisen sin historie som mediokre, da det å komme seg over lønnstaket har blitt deres endemål, men allikevel kom de seg til conferance finals i 2012. Smith har allerede bevist at han ikke er redd for å bruke penger, og det skal bli spennende å se hvordan dette laget vil utvikle seg under hans ledelse.

Med at dette er en forflyttning av franchisen, så betyr det at man vanligvis får med seg laget over, samt deres historie. I dette tilfellet så får Merulo beholde merkevaren Coyotes, og da regner jeg med at man får en Cleveland Brown-situasjon i NHL. Hvis Arizona kommer tilbake får de beholde all sin historikk, men da må Merulo få skaffet et nytt område for arena og alt det andre som fører med seg innen fem år høres det ut som. Hva som skjer med Jets sin originale historikk er fortsatt ukjent, men det virker som om at dette fortsetter å følge franchisen og dermed blir med over til Utah.

Utah har nå trademarket fem navn:

Utah HC
Utah Hockey Club
Utah Blizzard
Utah Fury
Utah Venom

De har også bekreftet at de kommer til å gå PHWL-ruten det første året, og uansett spille under Utah Hockey Club det første året, før de bestemmer seg for nytt navn. Det er også mer eller mindre bekfreftet at det er Utah de skal gå under.

Men det stopper jo ikke spekulasjonene, med navn som Utah Hives, Utah Stingers, Utah Yetis, Utah Salts og Utah Saints med mer som sirkulerer igjen og igjen. Spesielt navnene rundt biestaten kommer nok til å forbli høyaktuelle.

I Arizona så ligaen seg nødt til å ta grep da det ble klart at arenasituasjonen ikke kom til å endre seg. Der Mullett Arena var en litt artig gimmick det første året, ble det klart at det ikke var like gøy når man ikke så noen ende på situasjonen.

I Salt Lake vil man mest sannynlig dele Delta Arena med Utah Jazz, og dermed bytte mellom basket og hockey. De siste tallene jeg hørte var at stadioen vil ta 11.000 de første årene, som helt klart er bedre enn 5.000 i Arizona, men at det er planlagt å bygge ut Delta Arena med årene for å øke tallene. Utah er ett veldig ressursterkt område i USA, hvor populasjonen ikke er den største, men ganske tett, og de elsker idrett. Av det jeg har funnet ut av har Jazz solgt ut arenaen seks år på rad, mens fotball college-laget deres er på det 12 strake året med utsolgte tribuner.

Det skal også bli interessant å se om de vil fortsette i Central Division. Regner med dette i starten, men det kan også åpnes opp for at man ser at NHL utnytter at de kan bli flyttet over til Pacific, som da vil gi plass til Houston i Central. Men dette blir bare spekulasjoner fra undertegende enn så lenge.

Der man ser at expansions-lag i nyere tid i Vegas Golden Knights og Seattle Kraken har hatt mulighetne til å bli gode veldig fort, tar Utah over et veldig spennende lag.

Keller, Crouse, Guenther, Hayton, Maccelli, Schmaltz, Doan og Cooley var fremtiden til Yotes, og vil etter alle solemerker være dette for Utah i årene fremover også.

Det skal bli spennende å se hva de gjør med situasjonen på front officet, hvor alt fra trenerteamet til General Manager og speidere kan skiftes ut hvis Smith ønsker det.

I Arizona har man hatt en tydelig profil når de har draftet de siste årene. Stort, og gjerne russisk. Det er noen typer som skriker Coyotes i årets draft, spesielt Silayev er en spiller som er åpenbart at Yotes ville gått for hvis han fortsatt var på tavla når det er deres pick. Lindstrom er en annen type hvis de ønsker å gå offensivt. Dermed skal det bli veldig, veldig interessant å se hvilken vei de går under draften.

Før lotteriet har Utah pick #6 i årets draft. Arizona har aldri flyttet seg oppover i draften under lotteriert, de har konsekvent falt eller beholdt plassen sin. Så det lukter at #6 vil bli flyttet oppover her, som et siste salt i såret ovenfor Yotes-fansen.

Utah får også kommet til et dekket bord for å bygge opp et helt nytt ungt lag på mange måter. De neste tre årene har de tretten pick innen andre runde, og 20 picks innenfor de tre første rundene. Frem til 2026 har de disse pickene innenfor rundt tre:

Runde123
2024133
2025142
2026132

Her har Utah masse rom for å både drafte og trade, og det skal bli veldig spennende å se hvordan de ønsker å bevege seg fremover.

Det skal uansett bli veldig spennende å se hva som skjer de neste ukene, og inn mot neste sesong. Og ikke minst hvordan denne franchisen vil utvikle seg de neste årene.
 
Utah har nå trademarket fem navn:

Utah HC
Utah Hockey Club
Utah Blizzard
Utah Fury
Utah Venom
Da er også Yeti og Outlaws trademarket av Utah. Et vestern tema kan jo også fungere godt, og gå litt i sporene til Vegas.

Pronghorns er det også flere som ønsker, og det kunne lagt grunnlaget for en veldig kul logo for en helt ny franchise.

Ellers er jo også Utah dinosaur-staten i USA, hvor det kun er Kina som har flere funn av dinosaur-typer enn Utah. Utah har med det en offisiell stats-dinosaur ved navnet Utahraptor, så da burde jo også selvsagt Utah Raptors være en sterk kandidat.
 
En morsomhet som gikk denne uken var hvor vidt Utah skulle ta navnet "Miners", men at det nok ikke ville passet seg med Predators mot "Miners" (Minors).
 
  • Tommel
Reaksjoner: Ale
To nye navn som er trademarket av Utah.

Utah Mammoth, som er greit nok. Burde vært Mammoths her, men.

Så har de lagt til det verste navnet så langt. Utah Ice.

Ice, ice baby.
 
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Må innrømme at jeg ikke er noen fan av verken Blizzard, Venom, Fury eller Ice.

Av de som er trademarket liker jeg Mammoths (så lenge det er i flertall), Yetis og Outlaws best, i urangert rekkefølge.

Min personlige favoritt er nå Utah Raptors, men det ser kanskje vanskelig å få til. Ellers så synes jeg at konseptet rundt Utah Pronghorns kunne vært utrolig kult.
 
Eller, Blizzard kunne kanskje funket i den forstand at man kan få en full værkrig med Canes og Bolts. Og kanskje Avalanche?

Venom og Fury synes jeg ikke passer inn i ligaen, ikke ser jeg noen veldig stor profil rundt de to navnene.

Outlaws kan man jo som nevnt gjøre et større western-tema ut av.

Yetis kunne vært interessant med tanke på at man allerede har Avs som har deler av Yetien som tredjelogoen, og som tidligere maskot.

Mammoth er jo også for så vidt noe man deler med Colorado, som har Colorado Mammoths i NLL som spiller box-lacrosse.

Flere av navnene man har trademarket er i en slags direkte konkurranse med Colorado, så spørsmålet er jo om de ønsker å gå for et navn som vil gå rett i «krig» med dem, eller om de ønsker å skape en egen identitet.

Så også at det ble vurdert å la fansen få bestemme via avstemning og utslagsrunder. Og det er kanskje den dummeste ideen jeg har hørt så langt. Ikke at de hadde valgt vinneren heller, tror jeg.
 
Det er dette man lever for🫶
IMG_8342.jpeg
 
Må innrømme at jeg ikke er noen fan av verken Blizzard, Venom, Fury eller Ice.

Av de som er trademarket liker jeg Mammoths (så lenge det er i flertall), Yetis og Outlaws best, i urangert rekkefølge.

Min personlige favoritt er nå Utah Raptors, men det ser kanskje vanskelig å få til. Ellers så synes jeg at konseptet rundt Utah Pronghorns kunne vært utrolig kult.
Syns Yetis klinger bra, kort og greit i tillegg. Blir spennende å se hva det ender med.

Var helt forferdelig å se kamper fra Mullett Arena forresten, helt umulig å se pucken. Uansett hva som skjer med laget, så er det iallefall bra man kom seg bort fra den håpløse arenaen.
 
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp