SHL og HockeyAllsvenskan

Det blir jo mer "taktisk" og ofte mindre mål enn i NHL. Samtidig er svensk hockey interessant rent sosiologisk med tanke på industrisamfunn og hockey som en folkesport. Og hockeyen har også bedre gepgrafisk spredning i toppen enn i fotballen, med både lag i nord og "dølalag".
For svenskene er det genialt og det har det vært i evigheter. Har fortalt det før, svigermor er fra Narvik og i barndommen reiste de til Kiruna for å se på ishockey. Misunnelig på at det et en slik folkesport i Sverige.

Men her i regionen liker vi bedre finsk og hockey fra USA/Canada. Stavanger Oilers ble stiftet av finner. Finske trenere og finske spillere. Etterhvert kom det en dyktig svensk trener inn og svenske spillere. Veldig bra de og.

Men Stavanger Oilers tok et valg dengang. Hockeyen var ikke helt det som harmonerte med Stavanger Oilers. Ble for lite action. Vi har ikke hatt svensk trener etter det. Det ble også tatt et valg i forhold til spillere. Det er mer value for money å hente fra USA og Canada enn Sverige for oss på Vestlandet. De svenske spillerne er rett og slett for dyre å drifte i forhold til spillere fra over dammen når man ser på kvalitet mot kvalitet.

Dermed ble det kun en liten periode med svensk innflytelse her. Det gjør jo også at vi ikke følger like mye med på svensk hockey. For dere på Østlandet så er det jo også mye nærmere. Skal vi på weekend tur så tar vi båten til Danmark. Vi kjører ikke til Sverige.

Men hockey sett så er Sverige fenomenalt gode. Vi har bare ikke fått det inn med morsmelka. Har sett mer til NHL enn Sverige. Ja jeg vil nesten påstå jeg følger like mye med på KHL som SHL. Men prospects og nordmenn er med på å snu det nå
 
Ingen mål så langt. Leksand lever i håpet om å nå sin første semifinale på denne siden av 2000-tallet.
 
Johnsson og Lundberg med sene mål sender Skellefteå videre.

2-0 i Leksand nå. Lindholm og Östman (åpen kasse) med målene. Dermed ligger det an til 2-2 i kamper nå.
 
Frölunda- Leksand godt i gang på TV4 nå. 2-2 i kamper og det eneste kvartfinaleoppgjøret som det fortsatt er liv i. Rögle møter Växjö i den ene semien, mens vinneren her møter Skellefteå.
 
Så vinner Leksand dagens kamp 5-2 og det må til en kamp 7 i Gøteborg på onsdag. Norskfødte Felix Sørum, som var en tur innom Carolina Hurricanes i fjor, med 1+1.
 
Växjö- Rögle er i gang. Jevnt så langt og det kan vel kanskje se ut som om at Rögles offensive slagkraft og Larmi i Växjö-buret er det som blir mest avgjørende i denne serien.

I morgen er det Skellefteå- Frölunda kl. 15.15. Den går på VGTV og TV4.
 
Brandsegg-Nygaard med assist da Mora slo Djurgården med 3-1 i Hovet i går.

Karlskoga spiller nå mot Brynäs.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp