I drømmeland der kan alt gå an

Giflartørken og "sunnere" tider, har bidratt i ganske tamme drømmer siste måneden.

Men i natt skjedde det noe, og sjeldent opplevd en mer livnær eventyr.

Var på date med selveste Uma Thurman (sikkert grunnet gjensynet med Beautiful Girls for ikke lang tilbake), og ble overrasket over hvor høy hun var. Virket som vi fant tonen, hun likte å le og endte opp på skitur hvor dama raste av gårde i løypene.

Men til slutt var hun helt borte, og i stedet for å lete etter henne, havna jeg på en gammal skrapdynge som tidligere hadde vært en Harry Potter temapark. Ankom en attraksjon som het Smijernet og var stort sett en haug med gamle bilvrak, metall og søppel som lå most nedi en gigantisk grop. Hensikten med alt, var at tilskuerne skulle få oppleve skrekk ved å bli sparket ned i gropen med skit, og deretter ville en kjempehånd fra oven, forsøke å knuse deg ved å trøkke søpla nedover hodet ditt. Fikk helt panikk, og en av de ansatte forklarte at det er ikke helt unormalt å bli litt skeptisk.

Fant aldri Uma igjen, men sikkert masse en har glemt nå, så burde få notert ned mye tidligere på dagen.
 
Fikk storfint kjendisbesøk i drømmeland i natt, selveste Mr. T dukket opp og vi løp gjennom Oslos gater for å redde en bygning som sto i fyr og flammer. Men halvveis ut, bestemte jeg meg for å ta en tur innom Platekompaniets nye lokaler (sikkert inspirert av Garfields info om at de har åpnet eller skal åpne dørene i Storgata 19 i år).

Drøm nr. 2 var man innom et mindre konsertlokale, hvor en støyrocker/vokalist lå med ansiktet trykt nedi i scenegulvet, og skrek og brølte. Publikum var i ekstase og dette var tydelig noe som slo an, for når man gikk ut av bygningen, lå vanlige folk med hue ned i fortauet og gapte og skrek for full hals.

Nr. 3 hadde jeg sett frem til en stor filmkveld med pizza og god drikke, i eget selskap. Men noe sånn skulle selvsagt ikke finne sted, for på døra sto en haug med ubudne gjeste (aldri sett før) og dem forventet både mat, drikke og å overnatte. Måtte hyre inn en tidligere leiemorder til kaste dem på dør, men dagen derpå, hadde en av dem sniket seg inn og rappa en godstol, satt seg på utsiden og sovna i gangen. Ba ham bare beholde stolen, så lenge jeg aldri så han eller de andre igjen.
 
Nok en rekke med veldig oppstykka og forskjellige drømmer.

01. Noen hadde kjøpt opp ei tidligere Narvesen kiosk og omgjort den til et konsertlokale. Utenfor sto det en haug med kommende konserter og hvilke aktører som skulle spille. Mens man sto og leste, kom det en kar og spurte meg:

"Går det bra eller?" og innså at jeg sto kun i en svær dyne, og prøvde å unngå å subbe den nedi spytteklyser, snørr og brukte snuspakninger på asfalten under meg.

02. Mulig all tegneserie og Donald Duck/Skrue mimringen i Tidens Beste bøker tråden hadde en viss innflytelse.
For Skrue McDuck ankom med illevarslende meldinger om dårlig vær, og før en ante ordet av det, var man nedi en kjeller med fare om Atomkrig. Var mer opptatt av Anne-Kat Hærland og et større slanketeam som kritiserte maten nedi lokalet. Det var laks, mer laks og enda mer laks på et gigantisk bord.

03. Gikk frem og tilbake utenfor et stort vindu, og hadde snø opptil haka. Noen stirret ut på meg, og forsøkte å gjemme meg nedi alt det hvite. En aggressiv hund avslørte meg, og forsvant fullstendig i snømassene.
 
Har i noen netter nå hatt noen drømmer som ligner på hverandre, jeg er på et internat men går meg vill og finner ikke fram til mitt eget rom, går inn på flere rom der jeg overrasker jenter som valser rundt kun i ført et håndkle rundt livet.
Jeg sykler ned en lang bakke med et sykkeldekk hengende rundt halsen men våkener alltid opp før jeg kommer til bunnen av bakken.

Dette med internat i drømmene kommer kanskje av at jeg så "The Holdovers" i januar på kino og det tok meg tilbake til livet på folkehøgskolen.
Hjernen er en fascinerende ting :unsure:
 
2 ulike men ganske så innholdsrike og intense drømmer dukket opp i natt:

01. Havnet utpå en guttetur med totalt ukjente folk, og hvor hensikten visstnok var å jakte på spekkhuggere i en liten trekajakk som en måtte hoppe på en trampoline for å nå, da den hang 10-15 meter opp i lufta.
Før vi skulle ut på "fisketur", hadde vi rota oss inn i et stort rekkehus og jeg måtte på do og endte opp i andre etasjen hvor en greide å miste brillene. Mens følget kjeftet og maste nedenunder, dukket all slags briller opp over hele huset. Bestemorsbriller med rosa duk hengende nedover glassene, fettete og nedgrisa briller, briller med knuste glass, alle slags varianter utenom mine egne. Fant også ut at jeg i grunn synes spekkhuggerne er ålreite dyr, og sa i fra at ettersom brillene mine kom på avveie så ble det ikke noe jakt uti en trekajakk på meg. De andre forduftet og eierne av rekkehuset ankom og kjeftet og skrek.

02. Denne åpnet dramatisk hvor Michael J. Fox ble jagd av to aggressive hunder utpå et øde jorde, og forsøkte å gjemme seg bak et gigantisk tre. Akkurat i det bikkjene skulle til å sette de rabiesbefengte tenna i gubben, innså man at det hele var en film og en lå selv på sofaen i stuemørket. Forlot til fordel for kjøkkenet og ei søt blondine som satt i rullestol spurte om jeg kunne lage noe mat til henne. Prøvde å imponere dama med mine kokkekunnskaper og røsket kjøleskapsdøra opp, og der var det fint lite å hente annet enn noen brødskorper, eggeskall og muggen melk.
I det en snudde seg var blondinen borte og bare rullestolen sto igjen, og en fant veien tilbake til stuemørket og fortsette med å se på film.
 
01. Var fastlåst på et dosete under ei større fest, og oppdaget til min store skrekk at det var mangel på dopapir. Selvsagt måtte en gjøre sitt nødige, og mens alt sto på som verst luktet en seg frem til at noen hadde gjort fra seg på gulvet. Dette svineriet greide jeg selvfølgelig å trå i mens en satt på setet og trøkket i vei. Måtte dermed ta en drastisk avgjørelse:

Bruke det lille som er igjen av papir på meg selv eller tørke skiten av skoen min før en gikk ut igjen til festen.

Det endte med at en spylte skoen nedi dass og gikk tilbake til festen med kun en sko på beina.

02. Nok en toalettdrøm, vel den åpnet lovende med het omfavnelse med ei sexy og barmfager rødtopp, men plutselig var en inni en slags Sharon Stone erotisk thriller, hvor dama forvandlet seg om til ei spinnvill psyko, som kom stormende mot meg med en gigantisk kjøkkenkniv. Fikk redda meg innpå nærmeste bad og dama hugde kniven inn i døra så det smalt.
 
Ikke mye til drømmer siste tid men i tidlig morgentimene ankom mulig en slags 90-talls filmdrøm, der en var på klassetur over i Amerika med buss og det hele. Endte opp med at en fikk treffe på både Chris Farley og Jim Carrey, hvor en forsøkte å spørre om de kom til å gjøre en Dum og Dummer oppfølger, og kanskje Farley ville dukke opp.

Vel, så ble det bråstopp og noen utbrøt at "Chris Farley er død" og så var det ny dag.
 
På vei til butikken i går så fant jeg en hundrelapp som lå på fortauet. Veldig overraskende i en tid der kontanter nesten er helt utryddet.
Var kanskje derfor at jeg drømte om at jeg fant en ting i natt. Jeg er på en fotballbane, en grusbane og et armbåndsur ligger veldig synlig og jeg plukker det opp. En gullklokke sier jeg triumferende!
Folk stimler seg sammen rundt meg og jeg tar den på, introen til Friends begynner og lyden kommer fra klokken, jeg skrur febrilsk på noen knotter. Hele episoder av Friends surrer og går på skjermen på klokken. Nå er ikke jeg så veldig glad i den serien så jeg tenker at denne klokka er det bare til å selge. Men nå har jeg skrudd så mye at jeg har kommet til noe reklame greier -motorshow på Økern (et stillbilde) Dette blir bare mer og mer fantastisk hva den klokken inneholder. For nå kommer det en trailer for en ny film, et nærbilde av Charlie Sheen er det jeg husker.
Så kommer Anne-Kath og sier, "bare behold den klokka, den er ikke verdt så mye men den er helt grei."

Rar drøm, men en slik klokke kunne jeg tenkt meg :D
 
Rar drøm, men en slik klokke kunne jeg tenkt meg :D
Høres ut som en langt mer givende klokke enn hva ei svindyr Rolex kan tilby.

Angående reklame og dens påvirkning på drømmeland, så kom jeg på en for 2-3 uker tilbake. Absolutt ingen tilfeldighet, da Manchester Uniteds "innsats" på banen bidrar jo i noen grufulle og altfor virkelige mareritt hver eneste uke.

"Komikerne" fra Coop Extra reklamene "KJØPEFLAMME, DRIIITEFLAMME!!!" sto ved siden av to skalla fotballtrenere som var stappet med beina først nedi hver sin kanon (type sirkus kanon med en feit klovn inni), og rundt dem var et stort hav av supportere fra to ulike fotball lag.

Extra gutta satte i gang med å smøre inn skallene til trenerne med noe skokrem lignende guffe, så issen ble blank og fin. En av dem utbrøt kjapt:

"KJØPESVEIS" og røska av en fæl rødaktig parykk mens han andre gnidde fælt på den blanke issen til den skalla treneren og smelte til med: "Kjøpesveis?...BILLISVEIS!!!" og så begynte de tilreisende å synge den amerikanske nasjonalsangen:

"OOOOH SAAAAY CAN YOOOOU SEEEE..." før begge blankskallene av noen udugelige trenere ble blåst til himmels og ene i retning Nederland (må jo være en viss United sjef) og en annen (kjøpesveisen) i retning Amerika.

Hvem kjøpesveistreneren er, vites ikke men liten tvil i at han som ble sendt tilbake til hjemlandet Nederland med kanon, er ganske åpenbar.

Den amerikanske nasjonalhymnen skyldes nok at en av Mannen med den nakne pistol filmene med Leslie Nielsen gikk igjen nylig på tven, og rakk sikkert å få sett scenen hvor Drebin synger som Operasanger innpå en svær stadion.
TV-reklame gutta går jo 24/7 uansett hvor pokker man er med valg av kanal, så de måtte vel før eller siden ankomme.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp