- 8 Jul 2023
- 5.434
- Trådstarter
- #381
Det har vært hyggelig å ha deg her i forum. Er du klar for å dø? Har du gjort opp alt i livet?Faen da, jeg kjøpte akkurat en 10 pakning med DANÆG på Rema i går.
(humorvarsel!)
Følg med på videoen nedenfor for å se hvordan du installerer nettstedet vårt som en nettapp på startskjermen.
Notat: Denne funksjonen krever for øyeblikket tilgang til nettstedet ved hjelp av den innebygde Safari-nettleseren.
Det har vært hyggelig å ha deg her i forum. Er du klar for å dø? Har du gjort opp alt i livet?Faen da, jeg kjøpte akkurat en 10 pakning med DANÆG på Rema i går.
De ser forbausende like ut. Men Stolte Hane-fyren skriver jo at norske egg er 'verdens beste'?Er det noe forskjell på egg fra Danmark og her da? Egg er vel stort sett egg (om en ser bort ifra størrelse og levevilkår).
Samme her, har knapt nok sett en tom eggedisk. Så der må være noe med region og distribusjon.Jeg har hørt om denne eggekrisen i månedsvis nå, men jeg kan ikke se at det stemmer.
Hele tiden dette 'maset' har vært i media og SoMe så har jeg enda tilgode å gå forbi en tom eggehylle på butikken.
Det har riktig nok vært utsolgt for visse typer av og til. Typisk billigeggene. Så på meg virker det at krisen ikke er større enn at folk utsetter kjøpet til de billige er i butikken igjen...
Trumfkortet til norske eggprodusenter er så vidt jeg vet at salmonella er sjeldent her i landet, men forekommer oftere i utlandet. Og det er jo salmonella i Sverige som har slått så hardt akkurat nå, er det ikke?De ser forbausende like ut. Men Stolte Hane-fyren skriver jo at norske egg er 'verdens beste'?
Syns altså ar jwg ante uråd allerede i 2022 da Nortura betalte eggefjøs for å stemge ned......
De ifra Danmark trives ikke med snø og fjell, de vil helst sitte på bar i København og fortelle groviser. Bør ikke lages eggedosis av utenlandske egg, da bør den i tilfelle blandes med mel og bakepulver og stekes.Er det noe forskjell på egg fra Danmark og her da? Egg er vel stort sett egg (om en ser bort ifra størrelse og levevilkår).
hehehe....jeg tror nok at egg som importeres fra Danmark er sjekket og godkjent. Tror seriøst ikke det er noen grunn til panikk.De ifra Danmark trives ikke med snø og fjell, de vil helst sitte på bar i København og fortelle groviser. Bør ikke lages eggedosis av utenlandske egg, da bør den i tilfelle blandes med mel og bakepulver og stekes.
Forskjellen heter vel Salmonella
Danskene har faktisk gjort store fremskritt i forhold til Salmonella i egg, men dette har vært et stort problem tidligere.Det er jo ikke sånn at alle egg produsert i DK er infisert av salmonella. Folk er ganske hysteriske her til lands, for vi har jo mer eller mindre klart å utrydde salmonella.
Det er faktidk ikke sånn at danskene dør i hopetall av salmonellabefengte egg.
Danskene har faktisk gjort store fremskritt i forhold til Salmonella i egg, men dette har vært et stort problem tidligere.
Ellers så er det vel kun et fåtall av de som får salmonellas som dør av det. Men behagelig er det ikke.
Tenker aldri over det, spiser alltid speilegg/egg når jeg er på ferie i utlandet ihvertfall.Salmonella skal nok tas alvorlig - men jeg har stort sett bare hørt at det er så bra i Norge fordi det ikke er noen fare. Men nå har jeg i de fleste land i Europa og alle spiser de egg med rennende plomme, uten at det sies et pip om salmonella - og når man er i Roma...
Egg hører med. Det meste som er godt kokt/stekt er vel trygt.Tenker aldri over det, spiser alltid speilegg/egg når jeg er på ferie i utlandet ihvertfall.
Her på Jæren er det ihvertfall null stress å få tak i egg hos en bonde som selger diverse. Kjenner mange som gjør det, de som skal ha brett med type 30 egg.Nationen har lagt ut et kart hvor en kan kjøpe egg direkte fra bonden.
Kjøp egg rett fra bonden
Norge er fullt av bønder som selger egg fra egen gården. Vi har samlet utsalgene i et kart, som gjør det mulig for deg å finne ditt lokale utsalg.www.nationen.no
Ikke noe problem i Trøndelag heller.Her på Jæren er det ihvertfall null stress å få tak i egg hos en bonde som selger diverse. Kjenner mange som gjør det, de som skal ha brett med type 30 egg.
Jeg klarer meg med 6pakning fra butikken i ukesvis da jeg spiser ikke så mye egg at det gjør noe.
Nå er det jo mangel på diverse ting både herog der. I Norge har vi noe så spesiellt som markedsregulatorer. Noen som synes de har gjort en god jobb de siste årene ?
Sør-Norge mangler egg fordi det har vært et større salmoellautbrudd i et digert hønsehus der. Vi har brukt å importere industriegg fra Sverige, nå må industrien bruke norske egg, og da blir det mangel til forbrukerne. Men nå er det danske egg der det har manglet egg.Nå er det jo mangel på diverse ting både herog der. I Norge har vi noe så spesiellt som markedsregulatorer. Noen som synes de har gjort en god jobb de siste årene ?
Vi bruker essensielle informasjonskapsler for å få dette nettstedet til å fungere, og valgfrie informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din.