- 8 Jul 2023
- 4.265
Hvordan gikk det? Var det spiselig?
Følg med på videoen nedenfor for å se hvordan du installerer nettstedet vårt som en nettapp på startskjermen.
Notat: Denne funksjonen krever for øyeblikket tilgang til nettstedet ved hjelp av den innebygde Safari-nettleseren.
Jeg velger heller å være på den sikre siden. Å risikere matforgiftning gidder jeg ikke.Jeg har spist ett år gamle egg. De hadde riktignok ligget under gulvet i en gjeterhytte på fjellet i ganske stabil temperatur. Sjekket lukt og hev de i stekepannen. Smakte normalt og magen fungerte normalt
Egg-test er da enkelt, synker de ikke til bunns så kast de, synker de fort ned så spis dem.Jeg har spist ett år gamle egg. De hadde riktignok ligget under gulvet i en gjeterhytte på fjellet i ganske stabil temperatur. Sjekket lukt og hev de i stekepannen. Smakte normalt og magen fungerte normalt
Jeg velger å tro at @GiPazzini_85 må være godt over gjennomsnittet glad i spekemat, om han velger å forsøke seg på dette.Personlig hadde jeg ikke giddet å teste for en pølsesnabb som har ligget på overtid 3-4 år
Det er ikke noe jeg vanligvis gjør. Disse eggene hadde blitt produsert hos meg og gjenglemt på gjeterhytten året før. Det var litt interessant å prøve. Egg hadde tidligere 3 måneders holbarhet påstemplet kartongene. Men et EU direktiv tvang Noge til å endre til 3 uker. Dette pga. mye sykdomsutbrudd som skyldes egg i europeiske land. Det er bare Finland og Norge man ikke har funnet salmonella i egg f.eks. Sverige har hatt ett tilfelle. Ellers i Europa er det et stort problem.Jeg velger heller å være på den sikre siden. Å risikere matforgiftning gidder jeg ikke.
Er det ikke 4 uker (28 dager), uansett en syk regel. Hvor mange friske egg som blir kastet pga det vites ikke, men det er tonnevis hver dag.Det er ikke noe jeg vanligvis gjør. Disse eggene hadde blitt produsert hos meg og gjenglemt på gjeterhytten året før. Det var litt interessant å prøve. Egg hadde tidligere 3 måneders holbarhet påstemplet kartongene. Men et EU direktiv tvang Noge til å endre til 3 uker. Dette pga. mye sykdomsutbrudd som skyldes egg i europeiske land. Det er bare Finland og Norge man ikke har funnet salmonella i egg f.eks. Sverige har hatt ett tilfelle. Ellers i Europa er det et stort problem.
Jeg spiser egg i utlandet. Men de skal være gjennomstekt/ kokt før jeg spiser dem.
Det luktet veldig sterkt av hjortekjøttet. Skjønner ikke helt hva det er. Rent kjøtt av storfe og vilt lukter jo som regel mer søtt.Hvordan gikk det? Var det spiselig?
Hvordan var smaken?Det luktet veldig sterkt av hjortekjøttet. Skjønner ikke helt hva det er. Rent kjøtt av storfe og vilt lukter jo som regel mer søtt.
Har ikke smakt på.Hvordan var smaken?
Du har sikkert rett. Det er noen år siden det nye regelverket kom. Så det er godt mulig jeg husker feil.Er det ikke 4 uker (28 dager
Ser du mugg eller den lukter surt, så kast den!Spørsmålet blir da:
Er dette spiselig dersom det ikke lukter? Er det noe annet man evt. bør se etter for å finne ut av dette?
Ingen av delene. Men det lukter veldig sterkt.Ser du mugg eller den lukter surt, så kast den!
Jeg har ikke testet kjøttet. Må nok lagres noen år til for å bli kvitt den vonde lukten.@GiPazzini_85 Hvordan har magen vært i dag?
Ser fram til ny oppdatering i denne tråden om et par år.Jeg har ikke testet kjøttet. Må nok lagres noen år til for å bli kvitt den vonde lukten.
Men før i tida så spiste de mer spekemat også. Det gikk nok mye av det i løpet av ett år vil jeg tro. Og så var det på`n igjen med slakting og speking igjenSpeking var den måten maten ble tiberedt for holdbarhet før i tiden. Kjøttet vil ha veldig god hofbarhet. Men fettet kan bli harskt. Og da smaker det ikke godt. 4-5 år er lenge. Men jeg ville prøesmakt den. Under spekingen blir det tilsatt «gode» bakterier som holder de «farlige» borte.
Smaker den godt og ikke lukter kan du spise med god samvittighet. Men den kan bli noe tørr.
Det var nok ikke akkurat hverdagsmat med spekemat på den tiden. Det gikk stort sett i graut og sild.Men før i tida så spiste de mer spekemat også. Det gikk nok mye av det i løpet av ett år vil jeg tro. Og så var det på`n igjen med slakting og speking igjen
For fattigfolkene ja, men for fiffen og på gårdene rundt omkring gikk det nok mye spekemat. Spesielt ved selskaper.Det var nok ikke akkurat hverdagsmat med spekemat på den tiden. Det gikk stort sett i graut og sild.
Bare å gunne på. Spekemat har ekstrem holdbarhet.Ryddet litt og fant en gammel julegave fra jobb som jeg ikke hadde åpnet i et skap. Den inneholdt to spekepølser, en pakke med skåret spekeskinke av svin og en av hjort. Det har blitt noe mørkt i fargen og nokså hardt, men har fremdeles ikke åpnet pakkene. Utløpsdato var i slutten 2019.
Spørsmålet blir da:
Er dette spiselig dersom det ikke lukter? Er det noe annet man evt. bør se etter for å finne ut av dette?
Er det mest trolig oppskåret skinke som har holdt seg, kanskje først og fremst hjorten, siden pølser er laget av mauk?
Vi bruker essensielle informasjonskapsler for å få dette nettstedet til å fungere, og valgfrie informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din.