Koselige steder i England?

9 Jul 2023
2.002
Noen tips til noen koselige steder i England?
De som er anti anglofile får heller la være å svare.
Brighton er ett sted som vurderes.
 
Spørs hva du er ute etter - landlig, by eller noe midt i mellom?

Personlig kan jeg anbefale York, Jurassic Coast og St Ives. Sistnevnte her, men latterlig dyrt:

Home-Page-Banner-1-photo-credit-Droneman.jpg
 
Sist redigert:
Noen tips til noen koselige steder i England?
De som er anti anglofile får heller la være å svare.
Brighton er ett sted som vurderes.
Brighton er vel en nokså travel badeby på sommeren så vidt jeg vet. Ellers spørs det hva du er ute etter. Cornwall er vel kjent for sjarmerende små byer/landbyer. Samme med Cowswolds. Ellers er vel York som nevnt over en viktig historisk by. Jeg var innom Durham rett sør for Newcastle for et knapt år siden. Veldig fin plass. Og har lyst til å dra til Cambridge en gang. Det oser historie og kunnskap av disse gamle universitetsbyene.
 
Enig når det gjelder York. Passe stor by, masse koselige handlegater. Mange fine steder å ta seg en pils. Ser at Durham er nevnt, og det er jeg også enig i. Vanvittig fint når man kommer inn til byen, og man ser katedralen oppe i åsen der. Fin tur fra togstasjonen, gjennom byen og opp mot denne katedralen. Trivelige handlegater. Cambridge kan også anbefales, veldig trivelig beliggenhet ved elven.

Var en del ganger i Newcastle før med familien da jeg var liten. Vi ble kjent med en engelskmann, som kjørte oss til masse trivelige steder utenfor Newcastle og opp mot grensen til Skottland. Kan høre med mamma om hun husker noen av stedene.

Regner med at London ikke er interessant, og det er kanskje er stedene utenfor som ønskes å utforskes. Om ikke, så har man bodd der, så kan sikkert fortelle om en del fine steder i den byen også. Kan nevne Windsor utenfor London også. Ikke nevneverdig interessert i det kongelige, men synes det var en interessant tur da jeg var der for noen få år siden.
 
Brighton, Oxford, Stratford on Avon, Torquay, Penzanse... Masse å velge i. Selv "mangler jeg" Cambridge og Bristol av byer jeg kunne tenkt meg.
 
Brighton er fin, vært der et par ganger.
Også hele sørkysten bort til Torquay er vakker.
Weymouth er spesielt fin.
Og så Birmingham, kan anbefale en kanalbåttur på kanalene der.
Fantastisk :)
 
Litt repetisjon her, men York anbefales. Var der som ungdom og vil gjerne tilbake en gang. Det er ikke uten grunn at byen ofte er på topplister over fineste byer i England. Den gamle bymuren som stammer fra romertiden omsirkler byen, og du kan enkelt bare spasere rundt på den når som helst. York Minster er Nord-Europas nest største Gotiske katedral og er et mektig syn. Byen har godt over 100.000 innbyggere men føles likevel liten ut, og er rik på historie og små koselige gater. "The Shambles" er en eldgammel gate med flere hus som stammer fra middelalderen og mange tror feilaktig at det var inspirasjonen til "Diagon Alley" i Harry Potter filmene. Lett å se hvorfor.

Som en bonus så har jo byen også mye røtter til Vikingtiden (Jorvik). Vikingmuseet er verdt en tur.
 
Lake District er vakkert med flotte små byer. Veldig folksomt i skoleferiene dog. York er som alle andre sier flott, det samme med Durham.

Generelt vil jeg anbefale å dra i juni/første halvdel juli siden deres skoleferie er andre halvdel juli pluss hele august og da er det ganske stappa.
 
Det er mange fine steder, og de fleste er ganske lett tilgjengelige med tog. Det kommer jo an på hvor man evt har "base" eller hvor man flyr til.

Shrewsbury - Drøy time fra Birmingham, ca 2 fra Manchester med tog. Dette var en stor by i middelalderen, men fulgte ikke med under den industrielle revolusjon. Kan minne om Chester (forøvrig verdt et besøk), men er ingen turistby så det er langt mer rolig her. En fantastisk fin park og slott. Byen er omringet av en elv på nær sagt alle kanter. Kanskje den best bevarte hemmeligheten i England.

1709645880221.jpeg


Appleby in Westmoreland: Liten bygd med noen tusen innbyggere. Drøyt 2 timer fra Leeds med tog, gjennom noe som må være Englands fineste togbanestrekning. Ikke så mye å gjøre her over et lengre opphold, men fint å bruke som en base dersom man vil reise rundt med f.eks. bil. Mye fin natur i området. Dette er Postman Pat-land.

1709646761081.jpeg


Ribblehead: Dette stedet består av en togstasjon og en pub, en drøy time nord for Leeds med tog. Har ellers en fantastisk fin viadukt (jernbanebro) og svært fine muligheter for topptur. Det er tre topper i området, høyest er Whernside på rundt 700 m (ca 500 m netto om man går fra bunn, og det er ikke krevende terreng). Dette ligger i landskapet Yorkshire Dales. Her er det mange små pene landsbyer i området.

1709646868283.jpeg


Wales: Mange fine steder Wales, styggest er byene i sør. Vestkysten har mange strender med tilhørende småbyer, som Aberystwyth og Barmouth. Inne mellom de bebygde stedene har man klipper med gode turmuligheter. Så har man fjellområder i Snowdonia i nord, og Brecon Beacons i sør. Wales har mange borger, deriblant Harlech som har fantastisk utsikt over havet og Snowdonia. I nærheten ligger også Portmeirion, som er en landsby i italiensk stil.

Aberystwyth
1709647717704.jpeg

Harlech
1709647618163.jpeg

Portmeirion
1709648470906.jpeg
 
Reportasjer fra Cotswolds her, det nevnes både rikfolk som bor der og lange tradisjoner med ullproduksjon (sauehold). Det er mystiske steinsirkler i nærheten. (What's the meaning of Stonehenge?)

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Jarlen av Wemyss viser fram gamle gjenstander, et shuffle board og en chamber horse. Statuene utenpå gamle katedraler, ble visst malt med livlige farger. Og veggen på f.eks. Nidarosdomen må ha vært et fargerikt skue. Det samme skal være tilfelle med gresk-romerske statuer som i dag er helhvite.
Trodde lenge at det het Rick Steve's Europe, men så er det Rick Steves' Europe. Altså at den siste S-en ikke er genitiv men er med i etternavnet.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp