Innendørs-VM i friidrett 2024, Glasgow

Ser i opptak nå. Arild Andersen, for øvrig verdens treigeste kommentator, melder at de norske kvinnene har "gjort bra fra seg" i VM. Jeg tror ordene han leter etter er at de har "slått bra fra seg".
Andersen er selvfølgelig mye tettere på utøveren enn du er, så han har helt sikkert oversikten over toalettvaner og hvilke utøver som har gjort bra i fra seg og ikke.
 
Narve brukte nok for mye krefter i posisjonskampen tidlig i løpet og var heller ikke taktisk klok i selve posisjoneringen, og hadde da ikke nok å spa på med mot slutten. Men men, kommer langt viktigere mesterskap senere i sesongen.
Kommer nok av at han i nesten alt av løp i forrige sesong la seg bakerst, og tok gradvise passeringer underveis. Det funker utmerket i løp der du har en hare, eller en som springer som en hare i mesterskapsløp (Jakob). Det er relativt enkelt taktisk sett, innendørs uten en som tar ansvaret er nesten en annen idrett. Det blir mer jojo løping innendørs.
Uansett: tror NGN gjør helt rett i om han tenker noe annerledes enn i 2023, der han nærmest ''makset'' resultatmessig i hvert eneste løp, men vil han ta et lite steg til, så må han nok være litt mer modig enn han var i 2023. Så selv om dette ble kaos, så håper jeg han utvikler repertoaret sitt slik at han har flere strenger å spille på enn i fjor. Spesielt om Jakob med sin langvarige skade blir klart svakere enn i 2023, så blir det fort helt andre typer løp i mesterskap i 2024.
 
VG melder VM-fiasko for Narve. Tabloidsøppel melder jeg tilbake.

Er tross alt utrolig jevnt på 1500 meter.
Jeg synes og det er en begredelig overskrift om Narves løp, som fikk et halvt sekund dårligere tid enn vinneren og- 5.plass. Som sier hvor jevnt det var. Og vinneren hadde vel mer flaks, med fri bane de siste (rundt) 30 meterne inn til mål.
Jeg reagerer OFTE på slike overskrifter i mediene, som virker mer å være laget for å knekke folk, heller enn å peke på det positive. At Narve selv mener han gjorde det dårlig, så kan heller støttes på at han kjempet hele veien og det kunne vi alle se og det var uheldige omstendigheter og ikke et uttrykk for at han var udyktig. Jakob Ingebrigtsen ville kanskje lagt seg i tet og slitt ut konkurrentene med høyt tempo, men det er ikke Narve Giljes styrke. Han fortjener ros&oppmuntring og ikke hjelp til å leite etter negative ting.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp