Harald Henden - alvorlig syk

9 Jul 2023
2.702
Dette var veldig trist lesning - han har reist rundt om i verdens elendighet og skildret de forferdeligste forhold på en forbilledlig engasjerene måte. Har fulgt han en del i sosiale medier også. Virkelig en som har gitt oss tankevekkende og gripende fotoreprotasjer. Nå har han selv fått en slags døsddom.

Dette var skikkelig trist - rett og slett!

 
Bukspyttkjertel med spredning er det nærmeste man kommer en dødsdom , det er en helt forjævelig kreftform hvor ting ofte kan gå veldig veldig fort. Ofte snakk om få måneder også fra diagnose til død.
Mens en del andre kreftformer har forholdsvis gode prognoser har ikke bukspyttkjertelkreft det. Selv i de få tilfellene man kan operere så ser man veldig ofte tilbakefall. Viktig å sette pris på det livet man har for ved neste korsvei kan alt skje, og ikke minst ta en time hos fastlegen om man har ting som ikke går over.
 
Ja, det er vel ikke passende å ta diskusjonen her - men jeg synes i alle fall at han hadde en beundringsverdig holdning, som jeg vel grunnleggende selv har, også. Folk er jo høyst forskjellige og må jo gjøre som de selv vil - jeg er ikke så veldig tilhenger av å søke all verdens mer eller mindre eksperimentelle behandlinger i utlandet som koster millioner av kroner. Noen velger jo sågar å starte innsamlingsaksjoner... En annen tanke er dette med at han også har sett mye lidelse, elendighet og tidlig død, og tenker kanskje at han har vært en av de mer priviligerte, uansett utall. Dette er vel noe jeg har tenkt på også når mange av de svært gamle her til lands klager på alt mulig.

Det er jo et litt annet tema - men liker innstillingen hans. Beundringsverdig. Men først og fremst er innsatsen hans for å formidle hva som skjer beundringsverdig.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp