Gorgi
Moderator
- 9 Jul 2023
- 1.307
Ja, enig i det. Vi må og bør klare det.Også poteter, det enkleste landbruksproduktet, bør vi klare å sikre det norske folk.
Følg med på videoen nedenfor for å se hvordan du installerer nettstedet vårt som en nettapp på startskjermen.
Notat: Denne funksjonen krever for øyeblikket tilgang til nettstedet ved hjelp av den innebygde Safari-nettleseren.
Ja, enig i det. Vi må og bør klare det.Også poteter, det enkleste landbruksproduktet, bør vi klare å sikre det norske folk.
Var i butikken midt i fredagahandelen jeg også. Store mengder ost, egg og melk.Den siste butikken jeg var innom hadde tilnærmet normale egghyller. Ga butikken komplimenter for de fine hyllene dems. Her står det likevel at krisen kommer til å bli langvarig (artikkelen ser ut til å være åpen for alle).
Advarer mot langvarig egg-mangel: – En kjempetabbe av Nortura
Norge må nå importere egg.www.sandnesposten.no
Får bruke Norge-navn på produkter med hvitt, utenlandsk pulver.
Tine importerer tørrmjølk til yoghurt med Nyt Noreg-merke
Yoghurt frå Tine skal vere merkt med Nyt Norge sjølv om produkt no skal innehalde importert tørrmjølk. Bonde Margrethe Moe er djupt skuffa - og no ber landbruksministeren om møte med Tine.www.nrk.no
Hvis dette melkepulveret er lagd av klimamelk (kyrne er på en slags gassdempende medikamenter), vil vi få beskjed om det?
Tror de fleste blir overrasket over hvor lite jordareal en effektiv pptetåker trenger for å dyrke råvarer til f. eks 250g potetgullpose.Ja, enig i det. Vi må og bør klare det.
Ca 30x30 cm vil mitt tips være.Tror de fleste blir overrasket over hvor lite jordareal en effektiv pptetåker trenger for å dyrke råvarer til f. eks 250g potetgullpose.
Så strengt tatt er det importen, ikke den norske produksjonen som svikter.Jeg kan bare svare for det som gjelder egg.
Men det er sånn i dette landet at vi spiser i gjennomsnitt et halvt egg pr, dag pr. Innbygger. Det mest lønnsomme og beste for produsentene er at det blir produsert nøyaktig det som markedet etterspør.
De siste årene har det vært produsert mye mer egg enn det som konsumentene har etterspurt. Produsentene må betale for overproduksjonen i form av et oppgjørstrekk som skal betale for industriegg (eggeplomme-eggehvite) som blir pålagt av staten som igjen går til Nortura som er markedsregulator.
13 eggprodusenter fikk i fjor betalt for å ha tomme hønshus i ett år for å balansere markedet.
Problemet nå er at det har vært stor sykdomsutbrudd fra landene vi importerer eggeprodukter fra (Sverige). Det sammen med lav kronekurs har gjort at industrien har kjøpt norske egg.
Å skalere opp eggeproduksjonen er en langdryg affære. Først skal man skaffe til veie rugeegg. Så skal eggene klekkes til kyllinger, og kyllingene skal ales opp i 18 uker før de begynner verpingen.
Det positive er at verpehøner hverken tar helg eller ferie. De gjør jobben sin ufortrødent videre.
Det kan man på en måte si. Norge har forpliktet seg gjennom EØS avtalen til å importere et visst antall tonn egg uten å tillegge toll. Litt usikker på mengden, men noe sier meg at det er ca 1500 tonn.Så strengt tatt er det importen, ikke den norske produksjonen som svikter.
Som er helt og holdent pga. været i vår og på ettersommeren.
Han hadde ingen kompetente til å sitte i kommisjonen som han ville oppretteJa, nettopp. Og hvorfor i all verden har ikke Støre sørget for bedre vær? Den fjompen.
Han hadde ingen kompetente til å sitte i kommisjonen som han ville opprette
Neida. Men fjorårssesongen var krevende. På våren var det tørke sånn at potetene (og grønnsakene) fikk en dårlig start.I værkommisjonen som skulle produsere bedre vær? Nei, merkelig det der. Kanskje man kunne benyttet noe samisk værmagi?
Og denne politikken stures av hvem . . . . ?
Hvorfor melkes der for hånd i 2024 ?
det kan synes som at noen når de oppdaget at deler av egghyllen var tom, tok med seg tre ganger så mange av de andre eggene, og da vil det ta sin tid før de skal kjøpe egg igjen........ og i butikken idag var der store mengder egg, melk og Tine kremfløte med utløpsdato 11/1, her lukter det matkasting, trist sløsing.
Vi bruker essensielle informasjonskapsler for å få dette nettstedet til å fungere, og valgfrie informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din.