Friidrettssesongen 2024

Malin Nyfors med pers 2:02.84 på 800 i Karlsruhe, faktisk en forbedring på solide to sekunder.

Ser også av Ole Jakob Solbus insta at han har satt pers i dag med 1:45.55, to tideler under hans gamle. Aner ikke hvor han løp eller hvordan løpet var utenom tiden, men solid tid. Så får vi se hvor lenge han har bedre pers enn Grønstad (1:45.67) :)

Var vel 1:44 på Grønstad?

Edit: Nei, 1:45.06. Men fortsatt en solid pers og et flott løp, og han løp i front hele den siste runden og vant løpet klart. Han har virkelig noe stort på gang.

For øvrig også under EM-kravet og drøye tre tideler bak OL-kravet.

Edit: Nei, 1:45.06. Men fortsatt en solid pers, og han løp i front hele den siste runden og vant løpet klart. Han har virkelig noe stort på gang.

Var gammelpersen på 1,45,67?

Var faktisk hakket for overlegen til at løpsopplegget ble helt optimalt. Virker særdeles godt trent.

Bare Rodal og Douglas foran på Norgesstat. Et godt stykke fram dit, men likevel flott at det går framover på 800m også. For Bakken/Ingebrigsten-diett holder ikke for å få gode tider på 800m. Da må det bli mer Rodal-spesifikt.

8:22.94 for Jacob Boutera på hinder, drøye sekundet bak pers, og to sekunder under EM-kravet. Og gledelig tilbake i 2022-form :)

Apropos Belfast, så nå nettopp at Phoebe Gill gjorde 1:57.86 på 800 i samme stevne, et resultat som er årsbeste i Europa (og tre i verden). Ekstra imponerende er det tatt i betraktning av at hun fylte 17 år for bare et par uker siden (altså født 2007!!). Så der har britene virkelig fått frem enda et nytt fenomen på 800.

I alle dager?!

Svela perset da med nesten 2 sekunder.

Eller er persen som er oppført for han hos world athletics feil?
Det er samme pers han står oppført med hos NFIF før dagen, så vi får vel iallfall gå ut fra at det er riktig.

Ser vel ut som Svela ikke har så veldig mange kort å spille på. 1500 er for kort og 10000 har iallfall så langt i karrieren vist seg å være for langt (skjønt, er vel kanskje på den distansen sjansen for EM-deltakelse er best i år med et så svakt krav som 28:20 og med den konkurransen som er i Norge på 5000).

Forbedret persen sin med småpene 3,64 sekunder. Kikket på løpet, ørlite kantete i stilen, på beste britiske vis, men var selvfølgelig helt suveren og virket knapt som hun pustet gjennom munnen. Dette blir uhyre interessant å følge.

Jeg ble litt usikker da jeg så han var oppført med "meldewert" på 3:38 i startlista. Vanligvis er dette samme tid som årsbeste, men mulig Gjert hadde vært litt lur og oppgitt en for god tid slik at Svela i det minste fikk plass i B-heatet på 1500.

For å være ærlig tror jeg nordisk er et mer passende nivå enn EM for Svela per nå, men der ser det ikke ut som om han er påmeldt.