Nyttårsmenyen

Da står pizzadeigen og hever, samt ferdig med en urteolje med litt vel mye hvitløk. Men satser på at det passer til fyllene på pizzaene til slutt😅

8480F92F-64B4-4961-9776-1F13B8578602.jpeg


Vært ett veldig godt matår, og ser frem mot et nytt ett🥳
 
Er godt i gang med kveldens treretter. Er litt jobb med Beef Wellington, særlig duxellen, altså soppen. Fordelen er at alt gjøres klart nå, så skal den inn i kjøleskapet noen timer før baking.
Stort sett alt kan gjøres klart på forhånd slik at man man nyte mat og drikke med et minimum av arbeid på kjøkkenet i kveld.
Mister ofte matlysten selv hvis jeg har stått i kjøkkenet et par timer og går rett til bords, vil helst ikke at det skjer i dag.

Hummerløs er til å leve med, godt du ikke er humørløs @DrSchwei 😉
 
Opp før faen fikk på seg skoa for å ta en firetimers kjøretur til en søster for å feire der. Så fikk vi selvsagt biltrøbbel og måtte snu og får ikke gjort en dritt før tirsdag. Hjem igjen til et hus nesten uten mat, men fikk kommandert bestemor til å ta opp en reinssteik fra fryseren. Av dessert blir sitronfromarsj fra pose redningen. I motsatt ende sitter søsteren igjen med en syk far, to masete unger og altfor mye mat.

Fra før har man hatt sin dose med korona og omgangssyke i jula. Men det er fortsatt igjen noen timer av dette året så det en må vel regne med litt jævelskap til, som f.eks strømbrudd eller et dødsfall. Og trolig blir ikke 2024 særlig mye bedre det heller.
 
Opp før faen fikk på seg skoa for å ta en firetimers kjøretur til en søster for å feire der. Så fikk vi selvsagt biltrøbbel og måtte snu og får ikke gjort en dritt før tirsdag. Hjem igjen til et hus nesten uten mat, men fikk kommandert bestemor til å ta opp en reinssteik fra fryseren. Av dessert blir sitronfromarsj fra pose redningen. I motsatt ende sitter søsteren igjen med en syk far, to masete unger og altfor mye mat.

Fra før har man hatt sin dose med korona og omgangssyke i jula. Men det er fortsatt igjen noen timer av dette året så det en må vel regne med litt jævelskap til, som f.eks strømbrudd eller et dødsfall. Og trolig blir ikke 2024 særlig mye bedre det heller.

Det var en dum avslutning på året, men pent kontret med reinsdyrstek, det er god festmat.

Liker å legge listen lavt selv, sånn sett kan det nye året lettere overstige forventningene.
 
Da var alt av forberedelser gjort, og jeg har store forventninger til Wellington, fikk for første gang til en perfekt sylinderform, sånn som Ramsay og de andre gjør med letthet. Kommer til å bruke steketermometer i dag, jeg er hobbykokk og ikke med i MasterChef.😅

Håper alle får et vellykket måltid i aften, og ønsker alle et riktig godt nytt år!🥳
 
Stille og rolig her i kveld. MLE lagde en batch thaimat sånn midt på dagen-ish og dro på symøte sammen med noen venninder, og gjenlot litt til meg som jeg går og småspiser på. Sulter ikke, akkurat. Litt sterk mat, men jeg gravde frem en flaske med noe skotsk ondskap i som døyver det verste. Kaffe med litt whisky oppi koppen!
Uansett....her er det ikke noe stort opplegg med noe veldig i matveien.
Og mor kommer vel snart hjem, så får vi se om vi er sultne etterhvert.
Jeg har fått så mye mat i jula at jeg fremdeles er preget av det. Greit å roe ned litt nå.
 
Eneste dagen i året jeg spiser kalkun. Serveres med rosenkål/bacon miks og waldorfsalat samt annet standard
 
Har aldri skjønt den norske tradisjonen med waldorfsalat til varm kalkun med varm saus, hvor stammer det egentlig fra? Til kalde kalkunrester er det suverent tilbehør derimot.
 
Har aldri skjønt den norske tradisjonen med waldorfsalat til varm kalkun med varm saus, hvor stammer det egentlig fra? Til kalde kalkunrester er det suverent tilbehør derimot.
Noen har åpenbart misforstått. Har aldri hatt waldorfsalat til varm kalkun, nei...

Her har jeg startet med en Irish Coffee. Må jo begynne med noe med alkohol i når klokken er halv sju... Og det var greit med noe kaffe med litt søtt 4,5 timer etter brønsj.
 
Noen har åpenbart misforstått. Har aldri hatt waldorfsalat til varm kalkun, nei...

Her har jeg startet med en Irish Coffee. Må jo begynne med noe med alkohol i når klokken er halv sju... Og det var greit med noe kaffe med litt søtt 4,5 timer etter brønsj.

Her åpnes straks champagnen, skal skåle for Harald i år, han har litt å stri med.
 
Har aldri skjønt den norske tradisjonen med waldorfsalat til varm kalkun med varm saus, hvor stammer det egentlig fra? Til kalde kalkunrester er det suverent tilbehør derimot.
Snadder!
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Så klarte jeg endelig å naile en Beef Wellington!

Er ikke veldig glad i biff, men dette var rett og slett bare veldig godt. Duxellen fikk tid nok til at all fuktighet var borte, som igjen gjør at butterdeigen er sprø og god, ikke soggy. Perfekt rosa i midten, og alle smakene fra sennep, sopp og crudo løftet det hele.

Dette kunne jeg servert til gjester, før har det vært utenkelig, alltid noe som går feil.
 
Eneste dagen i året jeg spiser kalkun. Serveres med rosenkål/bacon miks og waldorfsalat samt annet standard
Skulle lage Waldorffsalst men var tom for Waldorff.....
her venter Homlagarden kalkunfileten.
I aften ble det pinnekjøtt, fruktdessert, kakebord. Med mere.
Snart på tide med et nytt matår.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp