Nicolai Budkov Kjær

8 Jul 2023
2.753
Vi må ha en egen tråd for vårt store norske tennistalent også. Han er fortsatt 16 år (dog kun etpar måneder til) og har pr.d.d. en ITF juniorranking på 28. Han har hatt en enorm fremgang denne våren og vunnet fler turneringer på høyt juniornivå, Bl.a en J300 i Santa Croce. Han ble i våres som en av fire herre-juniorer på verdensbasis tatt ut til å bli med i et GS- program (sponset av de fire GS'ene) og fikk da med egen trener og økonomisk hjelp til å reise rundt i våres. For Nico ble dette en stor suksess og han tok seg raskt inn topp 100 på rankingen og spiller nå sin første junior GS i Wimbledon.

Der ble det i dag seier i første runde 6-1, 6-2 mot britisk motstand. Discovery + sender matchene hans. Han er nå eneste nordmann igjen i Wimbledon, etter at Casper trakk seg fra double i dag og Ulrikke ble slått ut.

Nicolai har uttalt at deltagelse i junior GS, var hans store mål denne sesongen og han var akkurat ikke tidsnok rangert høyt nok til å få bli med i RG. Men i Wimbledon og senere USO er det ingen problemer med å få innpass. Han kjemper der mot flere spillere som er nesten 2 år eldre og som allerede har tatt ATP poeng på touren. Nicolai har også sagt at han nok prøver seg på noen ITF turneringer utpå høstparten, for å få noen ATP poeng. Min drøm er ihvertfall at han glemmer alt av college og gjør som Casper og Viktor og satser skikkelig og at han dermed også blir tredjemann på herre delen av laget vårt til united cup (etter Casper og Viktor) rett utpå nyåret.
 
Beintøff trekning for Nicolai i Wimbledons double turnering. Nico spiller sammen med svenske Sebastian Eriksson. De spilte også sammen i oppkjøringsturneringen i Roehampton (j300) og kom til kvartfinalen der. Eriksson er på CH ranking som nummer 41 og Nico som sagt på 28 (CH 25). I Roehampton så tapte de for et knallsterkt par Fonseca/Prado Angelo, som er 2. seedet i wimbledons doubleturnering. Fonseca er rangert som nummer 10. blandt verdens juniorer og Prado Angelo som nummer 2. Skulle Kjær/Eriksson ta seg videre fra første runden, vil de høyst sansynlig møte nettopp Fonseca/Prado Angelo. I Roehampton så holdt de lenge følge med disse sterke doublespillerne men tapte i to sett, 6-7, 3-6

Men før den tid, så er det første runde og der møter de også sterk motstand i Rei Sakamoto (rangert 14) og Jan Hrazdil (rangert 31). Så synd at de virkelig hadde uflaks med trekningen nå, men vi får håpe at Nicolai kommer seg langt i single og det er jo det viktigste i tilfelle. Nico's første doublematch er foreløpig satt opp til å spilles mandag.

Mens motstander og spilledag i single fortsatt ikke er avklart enda. Det er i skrivende stund 1-1 i sett mellom Schwaerzler og Horovitz, hvor en av dem blir Nicos neste motstander.
 
Deilig tråd. Det er som å leve i 2015 igjen når vi fulgte Caspers tråd. Gleder meg til Nico tar sin første Challenger i Sevilla om snart :)
 
Ja, jeg må si at Sevilla, eller faktisk litt før, altså Wimbledon junior og TV sendingen derfra med Casper, fikk mer helhjertet fart på tennisinteressen min igjen og Sevilla ble virkelig en opplevelse å følge, selv om den gule grusen ikke gjorde seg så godt på stream. Deretter fulgte han opp på nyåret med semifinale hvor han hadde matchball i ATP 500 i Rio og for alvor plasserte seg på tennisscenen. Jeg tror fort at Nico kan bli like morro å følge med på utviklingen til. Selv om overgangen fra junior til senior er tøff. For jeg trorNico har et godt team rundt seg allerede og det er viktig. For meg blir det høyere interesse når det er med nordmenn. Jeg så selvsagt finaler og slikt i de større turneringene før Casper også, mens etter Caspers gjennombrudd, følger jeg mye mer med, enn bare det som får overskrifter i media.

Nicolai følger i sporene til Casper og Nicolai har vunnet samme turneringer som unge versjoner av f.eks. Rafa, Tsitsipas etc. har gjort før han. Så både han og Casper må ha egen tråd føler jeg, for begge de to kommer til å skape stort engasjement. Men jeg skal snekre sammen en fellestråd også hvor vi kan diskutere og snakke om de andre norske som også kjemper på den internasjonale scenen og som kan være verdt å følge med på, både damer og herrer.
 
Nicolais neste match blir doubles-matchen og den er i morgen, kamp nummer 4, på bane 7. Så Matchtidspunket blir nok tidlig på kvelden en gang. Discovery+ sender matchen.

Singlematchen hans går først på tirsdag en gang.
 
Nå drar snart doublematchen til Nico igang. Den matchen som går før hans match på banen er i avgjørende TB nå, så får vi bare håpe at Discovery + følger med å starter sendingen fra den banen tidsnok. At de stiller med kommentator er nok for mye forlangt fra den kanten, da de ikke gjorde det hverken på Ulrikkes andre runde, Caspers double eller Nicos førsterunde i singel.

Og der ble den matchen ferdig, da vil jeg tippe Nico er på banen om et kvarters tid. Ca kl. 18.00

Edit: Det er bilder fra banen nå, blir nok kanskje enda noen minutter tidligere enn jeg anslo.
 
Sist redigert:
Deilig start, bryter med en gang, 2-0, konfirmere bruddet nå da.

Jada, no problems, 3-0. japaneren er skikkelig nervøs, men han tsjekkeren virker god. På det norsk svenske laget er Nicolai veldig god så langt, mens svensker er litt smånervøs.
 
Jada, 6-3 i første settet. Nico servet for settet og lå under 0-40, men klarte å dra det i land likevel, bra teamwork. Men du verden som det blåser ute på den banen
 
Horovitz-Kjær ser foreløpig ut til å være satt opp i morgen, men tidspunkt er ikke bestemt enda.
 
Nicolai's single match mot Horovitz har blitt satt opp som kamp nummer 4. på bane 6 i morgen. De forutgående matchene på den banen er alle junior.matcher, så maks tre setts kamper. Så tidlig ettermiddag vil jeg tro at Nico skal i ilden. Foreløpig har Flashscore estimert matchen til å starte kl. 16.30, men jeg tror kanskje det blir noe senere enn det?

Edit: Ups, jeg er jo natteravn og registrerer ikke klokka bestandig. matchen blir da selvsagt i dag den 11/1-23
 
Dette er jo faktisk helt utrolig... Ikke nok med at Discovery + ikke spanderer kommentatorer på Nicolais matcher, de sender for pokker meg ikke matchene hans engang og det streames fra den banen han nå spiller på (bane 15, matchen ble flyttet), men altså sendes ikke hans match. Uholdbart. :-( Uansett Nico har brutt serv og leder 3-1 i første sett.
 
Yesss.... 6-3. Nico brøt serv i siste gamet og starter å serve i andre settet. Fortsatt lynende forbanna for å ikke få sett matchen da.
 
3-0 til Nico i andre settet, ser lovende ut, men har jo bare live-score å forholde meg til, så vanskelig å bedømme spillet, moemntum etc. Uansett hadde vært skikkelig morro å få han til tredje runde i GS-junior debuten.
 
Jada.... Var ikke lett å serve hjem matchen og hadde 15-40 mot seg der. Men Nicolai er sterk i pressede situasjoner og klarte å ta gamet til slutt og 6-3 i siste sett også. 6-3,6-3 og inn i tredje runden med Nico.

Der møter han knallsterk motstand i bulgareren, 18 åringen Radulov som er sjette seed i Wimbledon, som er ranket som nummer 5. på junior-verdensrankingen og som har begynt å spille på touren og er ranket som nummer 885 på ATP rankingen, med 18 ATP poeng. Han vant faktisk en ITF M15 turnering i mai måned. Så der skal Nico få brynet seg. men så får vi håpe at svindyre Discovery+ faktisk klarer å streame den neste matchen også.
 
Sterkt av Kjær. Serven hans er allerede veldig sterk. Tror det blir et stort våpen.
Ja, i de matchene med han jeg har sett, så server han bra og om han fortsetter å utvikle den, så blir den et regelrett våpen også på touren. Han har dessuten en bra backhand, men kan se ut til å ha litt problemer med lavtsprettende baller fra backhandsiden foreløpig. men det har jo Casper også. Forehanden har jeg sett stor forbeding på, men antall matcher jeg har sett er selvsagt for lite til å si for mye. Men det virker på meg som om han behersker å slå både med toppspinn og flatt.

I den eneste doublematchen jeg har sett (den i går), så fungerte det norsk-svenske paret best når Nico servet og Eriksson tak hånd om nettet. Svensken var bra der fremme og Nico har forbedringspotensial der, men klarte seg Ok fremme ved nett også.

Spent på når 16 åringen forsøker seg på touren i en M15 turnering? og evt i en challenger? Neste motstander (Radulov) vant som sagt en M15 og forsøkte å kvalifisere seg i en challenger, men ble slått ut.

Jeg ser at en tredjerunde som Nico nå har nådd i Wimbledon vil gi han et løft på rankingen og sende han inn rundt topp 20, men kan selvsagt få enda mer poeng fra Wimbledon også, er jo både double og single muligheter fortsatt. Men om vi på rankingen fjerner 2005 modellene som er over året eldre enn Nico, så vil han allerede være inne topp 10 på verdens junior-ranking. Vi får jo se han i USO-junior snart også (og ganske sikkert i AO og RG junior til neste år også). Men jeg vil tippe han snart forsøker seg på å skaffe seg ATP poeng også. Det spørs kanskje hvor viktig det er å innta 1. plassen på juniorrankingen, kontra å ta det neste steget inn i senior. Håper han får seg noen ATP poeng i løpet av høsten og blir med Casper og Viktor til United cup og iom. at han allerede vil være klar til AO-junior, så tror jeg han er med på det laget.
 
Heisan! Ja det var overraskende med fridiskusjon. Eieren ble åpenbart trollet med, - jeg aner ingenting om hva som skjedde der, har vært på reise.
Bra jobbet av Nicolai! Og nå har han to interresante kamper foran seg, mot noen av de absolutt beste juniorspillerne vi har i dag! Allikevel har han vel en 40-60 sjanse i begge?! Radulov var finalist i Roehampton nylig, tapte bare for Fonesca, som også er double motstander sammens med verdenseneren….
Dårligste poenggivende oppføringer i single er 2 x 100 poeng i single og 2 x 75 i double. Nå har han vel passert såvidt i begge? Men små tall foreløpig…
 
Heisan! Ja det var overraskende med fridiskusjon. Eieren ble åpenbart trollet med, - jeg aner ingenting om hva som skjedde der, har vært på reise.
Bra jobbet av Nicolai! Og nå har han to interresante kamper foran seg, mot noen av de absolutt beste juniorspillerne vi har i dag! Allikevel har han vel en 40-60 sjanse i begge?! Radulov var finalist i Roehampton nylig, tapte bare for Fonesca, som også er double motstander sammens med verdenseneren….
Dårligste poenggivende oppføringer i single er 2 x 100 poeng i single og 2 x 75 i double. Nå har han vel passert såvidt i single? Men små tall foreløpig…
Dæven bra du fant oss Bjonte, du har vært savnet. Fikk du meldingen min via MTF?
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp