Hva er billigst?

Vannkoker er billigere.

Vannkokeren er blitt en av de vanligste kjøkkenapparatene våre. Det er ikke så rart. Den gir oss kokende vann på null tid og sparer strøm, sammenlignet med å koke vann på komfyren. Selv mindre effektive vannkokere bruker opptil 42 prosent mindre strøm sammenlignet med bruk av kjele.
 
Å koke opp en liter vann i en vannkoker drar omtrent 0,1kwh. Da snakker vi ikke mange ørene, selv om man bruker 42% mer med kjele. Så man sparer i grunn mer ved å koke opp riktig mengde

Men ja, når man snakker slike småsummer så er det neglisjerbart mener nå jeg
 
Vannkoker er billigere.

Vannkokeren er blitt en av de vanligste kjøkkenapparatene våre. Det er ikke så rart. Den gir oss kokende vann på null tid og sparer strøm, sammenlignet med å koke vann på komfyren. Selv mindre effektive vannkokere bruker opptil 42 prosent mindre strøm sammenlignet med bruk av kjele.
Det der stemmer. Det samme gjelder egg. En eggkoker er også energismart. I stedet for å koke opp en liter vann for å koke to egg, trengs kun to- tre spiseskjeer vann for å koke to egg i eggkokeren.
Mest i bruk her i huset er nok riskokeren, som også koker ris raskt og med lite vann.
 
Hvis man bruker 1 liter vann for å koke 2 egg, er det vel mest å spare bare på å bytte til en mindre kjele...
 
Bare et lite strømsparetips.
Kokepunktet på vann er lavere jo høyere man befinner seg, bor man 1000 moh er kanskje kokepunktet rundt 90 grader.
Noe å ha i mente når man er på boligjakt.
 
Har hørt at varmtvann fra berederen helst ikke bør brukes til matlaging...stemmer det tro?

Vet ikke, men jeg kan ikke tenke meg at det kan utgjøre den store forskjellen hvis det er kokt.
Med mindre det er snakk om kjemikaliegreier eller metaller.
 
Vet ikke, men jeg kan ikke tenke meg at det kan utgjøre den store forskjellen hvis det er kokt.
Med mindre det er snakk om kjemikaliegreier eller metaller.
Sporedannede bakterier tåler koking over en viss tid.
Som en tommelfinger-regel skal man ikke bruke varmt vann fra springen til verken drikke, koking eller matlaging.
 
Har hørt at varmtvann fra berederen helst ikke bør brukes til matlaging...stemmer det tro?
Det stammer fra gammelt av da varmtvannset lettere kunne ha forurensing fra røren i seg, enn kaldevannet.

I nyere tid med moderne rør, er dette ikke en utfordring, egentlig.
 
Det stammer fra gammelt av da varmtvannset lettere kunne ha forurensing fra røren i seg, enn kaldevannet.

I nyere tid med moderne rør, er dette ikke en utfordring, egentlig.
Og dagens beredere er jo laget av rustfritt stål, mens de var laget av jern eller kobber i gamle dager. Kobberrør eller galvaniserte rør er ikke egentlig noe stort problem, siden vannet farer fort gjennom rørene og derfor ikke absorberer noe særlig av det som rørene er laget av.
Moderne beredere av rustfritt stål avgir ikke noe til vannet.
Og nå legges det jo nesten bare plastrør som vannrør i hus. PEX- plast. Det er så vidt jeg vet konkludert med at vannrør (rør i rør) av PEX ikke utgjør noen helserisiko.
 
Ting kan likevel danne seg i lunkent vann over tid? Ei gryte med vann som har stått i romtemperatur, vil varmes opp noe raskere enn ei gryte med kaldt vann. Hvor mange sekunder raskere? Har endelig skjønt at det har noe å si for resultatene å ta egg ut av kjøleskapet en tid før de skal brukes.

Om å spare på sko, det kan træs handlenett av bast eller lignende utenpå skoene. Og disse kan tas av idet man ankommer sentrum eller skal gå inn i butikken. Folk passer visstnok på å ta på skinnsko og skinnjakke før de ankommer sentrum. De vil vise sin fjonge side og vil ikke gå rundt der i joggesko og Felleskjøpsdress. Frk Fjong, altså.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp