Hva er sterkeste film-serie/franchise?

Film er subjektivt. For min del er trilogien en sterk 6 av 10. LOTR altså. Hobbiten litt svakere.
Er en god del objektive vurderinger i forhold til film, casting, historie, scenene i seg og hvordan de utspilles. En del filmer jeg ikke liker men skjønner er bra ganske enkelt fordi det scorer høyt på nevnte kriterier. LOTR er i høyeste grad en objektiv mesterverk av en trilogi.
 
Det er vel mye fordi LOTR som jeg også gir en klink 10/10 var basert på en mastodont av en bok, som de måtte velge bort deler av for å lykkes med filmatiseringen. Mens Hobbittriologien er basert på en heller kort og mer barnevennlig historie av Tolkien. Så jeg gir den kun 6/10.

Der LOTR var banebrytende i sin tid var Hobbiten-filmene for meg kun en måte å melke suksessen. De er jo forseggjorte filmene, men historien er langt tynnere.
Definitivt en tynn historie ja men er mye ved det som bare føles veldig billig. CGI f.eks. under filmen ser veldig overfladisk og direkte dårlig ut kontra LOTR igjen til tross for at filmene kom ut over 10 år etter.
 
Definitivt en tynn historie ja men er mye ved det som bare føles veldig billig. CGI f.eks. under filmen ser veldig overfladisk og direkte dårlig ut kontra LOTR igjen til tross for at filmene kom ut over 10 år etter.
Liten tvil om at bruken av special effects i LoTR er det som er med på å gi den dem kultstatusen serien har idag. Spesielt når man måler det opp mot Hobbiten.

BTS fra LoTR er en helt egen dimensjon.
 
Den beste trilogien jeg har sett er Apu filmene.

Pather Panchali (1955) 5/5

Aparajto (1956) 4/5

The world of Apu (1959) 5/5

Regissør Satyajit Ray. Legendarisk Indisk regissør.
 
Dersom jeg holder meg til grøsser-relaterte franchiser...

Evil Dead er nærmest uslåelig for meg. Ash vs Evil Dead serien overbeviste meg for en 6-7 år siden da det var det beste som hadde gått på TV siden Flukta fra Dyreskogen. Liker både remaken og årets bidrag forresten selv om det fremdeles er usikkert hvor relatert de er. Jeg har ikke det beste forholdet til Army of Darkness, men det er minst 70 år siden sist jeg så den så et gjensyn vil sikkert forbedre ting.

Scream er en svært holdbar serie siden den (til dels) har klart å holde på meta-perspektivet gjennom 25 år i en oskorei av remakes og forandringer i skrekk-sfæren. Ikke helt overbevist over de to siste filmene, men de fungerer de også.

Hatchet er mindre kjent, men den er konsistent på en måte Friday the 13th filmene aldri helt klarte å være siden de tre første filmene følger hverandre på sekundet.

Child's Play. Det er merkelig å engang innrømme dette siden jeg ikke er fan av originalen, men jeg er imponert over hvor godt Chucky-serien forbinder alle filmene, inkludert mesterverket Seed of Chucky.

Predator -
Utover originalen er det langt mellom de gode filmene, men de fleste av dem scorer høyt på sci-fi action. Unngå Alien vs Predator tullet som pesten.

Jeg liker Underworld serien. Ikke bare pga Kate Beckinsale, men fordi det er få dugelige fantasy/action serier av det gotiske slaget, i alle fall ikke på brukbart budsjett. Historien forvitrer gradvis, men de siste par filmene er fortsatt severdige.

Alien gikk til helvete, men serien må likevel nevnes siden de to første fremdeles er to av de beste filmer jeg kjenner til.

Slumber Party Massacre. Idiotisk franchise, men morsom serie som også forsøker å tilknytte den (om mulig) enda dummere Sorority House Massacre serien.

Wrong Turn serien er selvsagt overlegen alle ovenfor, men den er urettferdig å engang trekke den inn her.
 
Marvel Cinematic Universe er min klare favoritt, spesielt phase 1 - 3. 4 - 5 har kun vært "så der". Ellers liker jeg godt disse;

Alien sagaen, først og fremst de 2 første filmene
MonsterVerse(Godzilla, King Kong)
Star Wars
Star Trek - de nye filmene + de nye seriene
Terminator
Predator
Jason Bourne
James Bond
Lotr/Hobbiten

Franchisen som har skuffet mest er DC, spesielt Snyder filmene.
 
51swhmwztUL.jpg

De animerte voksenfilmkomediene til Picha fra 70 og 80-tallet, er fullt på høyde med Ralph Bakshis rølpete og satiriske utgivelser fra samme tid, men kanskje enda villere og mer "politisk korrekte".

Disse ble kjøpt inn for en del år siden via ei heftig nordisk filmboks, og tror regissøren også omtaler de som en filmtrilogi.
 
Må nevne Mission: Impossible-filmene som virkelig fikk et nytt liv da Christopher McQuarrie tok over serien, og har vel bare en dårlig film (Mission: Impossible II).
Mission Impossible-filmene blir bare bedre og bedre syns jeg. Knall underholdning med Cruisern i storform.

LOTR-triologien er ellers en personlig favoritt. De filmene holder seg meget bra ved flere gjennomsyn.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp