NHL - Sesongtråd 23/24

Nyeste kunngjøringer

Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.


320452.jpg


Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

AP_22343694422734-scaled.jpg


Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

AP23165175808032.jpg


Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

cropped_GettyImages-1449404784.jpg


Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

cut.jpg


Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

USATSI_17983982-1024x630.jpg


Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!
 
Med tanke på annulleringen tidligere i kampen er det helt nydelig at Stars vant.

Merkelig at det ble annullert.
 
Synd at Stars - Avs ikke gikk til G7, det hadde hockeyen fortjent.

Satser på vinneren av Nucks -Oilers tar seg til en Stanley Cup-finale mot Panthers nå.
 
Berube offisielt klar for Leafs.
Hva tenkes om han?
Vant Stanley Cup etter at de var dårligste lag til nyttår men så våknet Binnington og vant mesterskapet for de. Tok ikke laget videre og Blues har vel vært et kjedelig lag i flere år nå

Var visstnok innom intervju hos Jets og uten at jeg håpte vi skulle hente han
 
Rangers, Florida og Dallas i finalene. Det er noget kjedelig....
Enig der. 3 lag som gir meg lite
Har alltid syntes Dallas har vært så grått som det kan bli. Men med den ungdommelige framtoning de har så håper jeg på de av disse 3. Håper på Vancouver hvis de tar ser videre. Edmonton sliter jeg med å like
 
Er dette beste traden før sluttspillet?
Det var han jeg håpte på til Jets.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Det var en match for Flames hvor han bokstavelig talt blokket et skudd med tennene. Da er du faen meg rå.
 
Resultater i natt:
Boston Bruins- Florida Panthers 1-2
Colorado Avalanche- Dallas Stars 1-2 OT

Boston Bruins- Florida Panthers 1-2

Florida med 3-2 i kamper før dette oppgjøret. Bruins med et sjansemessig overtak i starten før Florida tok over mer utover perioden. Men minuttet før sluttet fant DeBrusk en Zacha som kom alene med Bobrovskij og gjorde 1-0. 13 minutter ut i 2. periode så satt utligningen da Bruins ikke klarte å klarere ut pucken fra egen sone og Lundell fikk avsluttet inne i slottet og til 1-1. Jevnt fordelt med skudd på mål også utover denne perioden, men halvannet minutt før slutt så skjøt Lundell og returen fra Swayman ble satt i mål av Forsling. Flere mål ble det ikke og Florida vant med det kampen 2-1. Dermed vant Florida denne serien med 4-2 og møter nå Rangers i Conference-finalen i øst.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Colorado Avalanche- Dallas Stars 1-2 OT

Stars med 3-2 i kamper før dette oppgjøret. Noen store sjanser i 1.periode for begge lag, men Georgiev og Oettinger holdt burene sine rene. Fem minutter ut i 2.periode så tok derimot Avs ledelsen i PP da Drouin fant Rantanen som med en kjapp avslutning satte pucken høyt i Oettingers mål. Stars med et bra trykk mot Avs sitt mål utover perioden, men flere mål ble det ikke. I 3.periode tok det ca to minutter før utligningen satt da Dadonov flikket pucken til Jamie Benn som enkelt kunne sette inn 1-1. Flere mål ble det ikke og kampen gikk dermed til OT. Mason Marchment holdt på bli helten for Stars med et tilsynelatende mål 12:31 ut i den første overtiden på et håndleddsskudd fra slottet, men målet ble annullert grunnet «goalie intereference» fra Duchene. En mildt sagt tvilsom avgjørelse da Duchene tross alt ikke hindret Georgiev da Marchment utløste sitt skudd. 12 minutter ut i andre OT-periode så ble derimot Duchene den store helten da et møljespill foran Georgievs mål førte til at Duchene kunne sette pucken i mål på bakerste stolpe. Ut i andre OT-periode så en tydelig at Stars hadde lett for å komme mer til skudd enn Avs og det er vel betimelig å antyde at belastningen på stjernespillerne til Avs ble i overkant mye utover dette sluttspillet når det så toppet seg med to OT-perioder i en avgjørende kamp. Dermed vant Dallas denne serien med 4-2 og møter nå vinneren av Canucks og Oilers i Conference-finalen i vest.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Kamp til natten:
Edmonton Oilers- Vancouver Canucks 02.00 VSport2
 
Sist redigert:
  • Tommel
Reaksjoner: Ale
Hva tenkes om han?
Vant Stanley Cup etter at de var dårligste lag til nyttår men så våknet Binnington og vant mesterskapet for de. Tok ikke laget videre og Blues har vel vært et kjedelig lag i flere år nå

Var visstnok innom intervju hos Jets og uten at jeg håpte vi skulle hente han
Tja... Det er jo en grunn til at Blues kvittet seg med han. Ble vel sagt at dersom Blues skulle satse mer ungt så burde vel Berube ut. Mulig han klarer å skvise mer ut av denne kjernen med stjernespillere i Leafs, men det er jo en aldeles for ujevn roster å gå noe langt med. Tror de hadde hatt godt av å trade et par stjernespillere for å jevne ut litt, men det er nå ingen som f.eks vil prøve seg på en så dyr kontrakt som det Tavares har.
 
Enig der. 3 lag som gir meg lite
Har alltid syntes Dallas har vært så grått som det kan bli. Men med den ungdommelige framtoning de har så håper jeg på de av disse 3. Håper på Vancouver hvis de tar ser videre. Edmonton sliter jeg med å like
Men er ikke denne gråheten noe som har hengt ved Stars lenge? I år synes jeg nå at de har spilt mange morsomme kamper. De har nå en fin gjeng med yngre spillere nå i Oettinger, Stankoven, Johnston, Robertson, Heiskanen, Lundkvist, Harley og Dellandrea. Det er ingen andre lag i ligaen som har tilsvarende.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp