Calciofokus på Champions League, Europa League og Conference League 23-24

8 Jul 2023
8.846
Jeg prøver også denne sesongen å fatte litt interesse for de kjedelige e-cup-turneringene gjennom å heller se turneringene med «calcio-briller».
Her kan man dele litt info i forkant og etterkant av kamper, lagoppstillinger, TV-sendinger etc. Forrige sesong fikk man italienske lag i alle finalene, men som ventet endte det med tap for alle sammen.

13.desember Newcastle- Milan 21.00

Italienske lag har de siste årene blitt forbigått av spanske lag hva gjelder lag som har spilt Serievinnercup-/ CL-finaler. Forrige sesong var Inter i finalen mot Manchester City, mens Juventus var i finalen i 15 og 17, men tapte henholdsvis mot Barcelona og Real Madrid. Vi må helt tilbake til 2010 sist et italiensk lag vant da Inter slo Bayern München. Ellers vant Milan to finaler og tapte én på 00-tallet hvorav én av seierne kom mot Juventus. Fra 83- 98 var derimot italienske lag representerte i finalen 12 av 16 ganger

14.desember Roma- Sheriff Tiraspol 18.45

UEFA Cupen var jo tidligere en parademarsj for italienske lag. Da Inter spilte finale tre sesonger siden så hadde man ikke hatt et italiensk lag i en finale siden da Parma slo Marseille 3-0 i 1999. Fra 90- 98 hadde man da også hele fire helitalienske finaler i turneringen. Forrige sesong tapte Roma finalen mot Sevilla.

14.desember Ferencvaros- Fiorentina 21.00

Turneringen er inne i sitt tredje år. Roma vant den første mot Feijenoord, mens Fiorentina tapte mot West Ham forrige sesong.

Milan: Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez; Loftus-Cheek, Krunic, Pobega; Chukwueze, Giroud, Leao

Benken: Mirante, Sportiello; Bartesaghi, Florenzi, Kjær; Adli, Musah, Pulisic, Reijnders; Jovic, Okafor

Newcastle United: Pope; Trippier, Schar, Botman, Burn; Bruno Guimaraes, Longstaff, Tonali; Murphy, Isak, Gordon

Benken: Karius, Harris, Dummett, Lascelles, Wilson, Targett, Barnes, Hall, Livramento, Almiron, Anderson, L Miley

Lagene har varmet opp i snart en time nå. Kanskje på tide å komme i gang med kampen i løpet av den snaue halvtimen som er igjen?

Denne burde Milan ta (tatt). Blir en tung gruppe om de ikke vinner minst 2 hjemmekamper i alle fall. Aller helst alle 3.

Newcastle er et så dørgende kjedelig lag. Hadde vært mye artigere å se hvordan et lag som Brighton hadde gjort det.

Lazio: Provedel; Marusic, Patric, Romagnoli, Pellegrini; Kamada, Vecino, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Benken: Sepe, Renzetti, Guendouzi, Pedro, Casale, Isaksen, Castellanos, Hysaj, Lazzari, Cataldi, Mario Gila, Rovella

Atletico Madrid: Oblak; Savic, Witsel, Hermoso; Molina, Llorente, Barrios, Saul Niguez, Lino; Griezmann, Morata

Benken: Grbic, Antonio Gomis, Gimenez, Azpilicueta, Correa, Galan, Riquelme, Kostis, El Jebari, Calatrava, Guerrero

Sarri satser på Patric fra start her slik at man slipper å spille e-cup etter jul.

Og jo også en strålende scoring. For en bevegelse og heading i det som er kampens siste touch.