Krigen i Ukraina

Nyeste kunngjøringer

Jeg har da ikke tenkt å overbevise noen som helst. Jeg forteller bare hva jeg personlig tror kommer til å skje i årene som kommer.

Så kan du godt være rykende uenig i akkurat det.
Ikke? Det synes jeg egentlig er på grensen til uansvarlig.

Dersom jeg var overbevist om at Russland kommer meget sannsynlig til å angripe Norge eller en av våre allierte, at Kostnaden med å stoppe Russerne vil bli langt høyere enn om man hadde gjort noe før, og i etterkant vil man angre dypt på at man ikke gjorde noe for å stoppe Russland samt at det vil være våre etterkommere som da måtte betale den mye høyere prisen, da ville jeg sett det som en plikt å i hvert fall forsøke å overbevise noen om dette. Så mange som mulig, faktisk.
 
Ikke millarder dollar, men kroner. Likevel en meget anstendig sum. Endelig har mange skjønt at det trengs påfyll løpende, og ikke type skippertak foran en offensiv. Her er det nok mange CV-90 vogner med i regnestykket.
Sikkert mye ammo også, regner med at 40 mm auto kanonene på CV90 svir av en god del hver gang de er i kamp.
 
Mer av relevans for de virkelige russiske tapstallene:

Generalmajor i den russiske hæren, Ivan Popov, kommanderte tidligere den 58. russiske armeen. Popov ble avskjediget i begynnelsen av juli 2023 etter at han i det offentlige rom hadde klaget over Russlands militære problemer.

Popov uttalte offentlig at han i rapportering til sine overordnede hadde fokusert på infanteriets mangel på etteretningsinfo og manglende luftstøtte.

Hans overordnede forlangte hans avgang. Popov ble avskjediget, og nå kommer rettssaken for en militærdomstol:


BBC-oppslaget den 13 07 2023 da Popov ble avskjediget:


Popov sa altså den gangen at han hadde tatt opp spørsmål knyttet til de russiske tapstallene for drepte og skadede (casualties), samt manglende artileristøtte.
 
Sist redigert:
Ikke? Det synes jeg egentlig er på grensen til uansvarlig.

Dersom jeg var overbevist om at Russland kommer meget sannsynlig til å angripe Norge eller en av våre allierte, at Kostnaden med å stoppe Russerne vil bli langt høyere enn om man hadde gjort noe før, og i etterkant vil man angre dypt på at man ikke gjorde noe for å stoppe Russland samt at det vil være våre etterkommere som da måtte betale den mye høyere prisen, da ville jeg sett det som en plikt å i hvert fall forsøke å overbevise noen om dette. Så mange som mulig, faktisk.
Du må gjerne synes det er på grensen til uansvarlig, det er din rett. Og at du synes det lever jeg helt greit med.
 
Fortsettelse (15 min grensen for redigering):

Russere med grenseboerbevis rammes ikke av innstrammingen nå.

Det er ogs fortsatt mulig for russere å få visa for å besøke foreldre, ektefelle eller barn i Norge. Tidligere gjaldt det samme for russere som ville besøke fjernere slektininger, men disse utestenges nå.

Med andre ord to little to late.
 
Med andre ord to little to late.
#too.. Når du først skal skrive engelsk, mener jeg 😉

Jeg husker vi snakket om grenseovergangene i nord for mer enn et år siden, og mange trodde da at norske myndigheter hadde skrudd krana hardt til. Men så har det vist seg at altfor mange russere har sluppet igjennom allikevel, med linker i ny og ne om relativt store strømmer av russere som enten har brukt Norge for videre ferd nedover i Europa, eller som er turister i vårt land.

Dette er selvsagt et steg i riktig retning, men noe som burde vært gjort mye tidligere.
 
Samme her. Kjøpte ny støvsuger forrige uke, det ble en Bosch Made in Germany. Med på kjøpet fikk jeg kostnadsfri oppgradering til 5 års produktgaranti og 10 års motorgaranti.

Det er godt mulig der finnes en del kinesiske komponenter inni den, men dette kjøpet er uansett milevis bedre enn å kjøpe rene kinesiske produkter der hele kinesiske biler troner på versting toppen.
Har unngått å kjøpe kinesisk de siste 6-8 årene, da de første signalene kom på hvordan Kina skulle bruke SoMe til å kontrollere befolkningen.
Selvølgelig vanskelig å vite om deler/elektronikk osv er laget i Kina, men ikke snakk om at jeg handler kinesiske produkter som bil eller mobil. Heller aldri kjøper jeg fra Aliexpress og Temu etc.

Nekter å støtte autoritære regimer.
Reiser forøvrig heller ikke på ferie til Tyrkia eller Ungarn, det får være grenser!

 
Du må gjerne synes det er på grensen til uansvarlig, det er din rett. Og at du synes det lever jeg helt greit med.
Ja det håper jeg da virkelig at du gjør. Jeg får også forsøke å leve med undringen over at noen deltar på et debattforum uten annet mål enn å fortelle hva man selv mener. Det skal nok gå greit.
 
Norge gir mer til Ukraina gjennom International Fund for Ukraine (IFU), der Norge er den nest største bidragsyteren etter britene.

Interessant våpen utviklet mot droner. Dette er jeg litt spent på hvor bra det fungerer. Har egentlig ventet litt på noe lignende, og hyggelig at det kommer fra oss. Nå får de testet det skikkelig før det blir faset inn hos oss selv. Lancet dronen vil få dårligere jobbforhold.
 
Kunne vel strammet til enda et hakk.
De som er bosatt i Norge og har hatt arbeid f.eks i 3-5 (før februar 22) år kan vi kanskje slippe inn. Også de som er gift med en nordmann selvfølgelig. Men russiske studenter og andre typer besøk er ikke noe vi trenger å ha.

Fra artikkel på NRK

"Beboere med grenseboerbevis kan fremdeles reise mellom landene. Dette gjelder spesielt de russiske beboerne i Sør-Varanger kommune."

"Det er noen få unntak, for eksempel for å besøke nær familie (foreldre, ektefeller, samboer og barn) bosatt i Norge og for russiske borgere som skal arbeide eller studere i Norge eller andre Schengen-land."

Ja nær familie får vel visum tenker jeg. Er jo en del russisk-norske familier, spesielt oppe i Nord-Norge.

Peskov har allerede reagert på dette , "vi skal svare med samme mynt" hva nå det måtte bety.

At norske turister ikke slipper inn i Russland? Tror den trafikken er svært liten.

In Moscow, Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters such moves “cannot go unanswered”.

He added: “Of course, the decision is purely discriminatory. We do not accept such decisions. We regret that the Norwegian leadership has chosen this way of worsening our bilateral relations, which have already been of poor quality recently, and not on our initiative.”

 
Ja det håper jeg da virkelig at du gjør. Jeg får også forsøke å leve med undringen over at noen deltar på et debattforum uten annet mål enn å fortelle hva man selv mener. Det skal nok gå greit.

Jeg har ikke sett at du har tatt til deg noe læring på forumet, men derimot har du mang en gang fortalt hva du mener, gjerne på en selvgod og arrogant måte.

Føler du selv at du lærer mye av de andre debattantene?
 
Nå er det ikke bare Norge vi snakker om, norske soldater vil selvfølgelig ikke bli sendt inn på egen hånd.

Det du så skriver er at myndighetene uansett ikke trenger folkets støtte, at vi bare må finne oss i at et varierende antall personer (i Norge 85 stortingsrepresentanter) eventuelt bestemmer seg for at landet skal ut i en krig velgerne kanskje ikke engang har fått anledning til å si noe om fordi det aldri har vært tema for noen valgkamp. Videre at det bare er som det skal være, for dersom velgerne er misfornøyde så kan de bare stemme inn noen andre politikere ved neste valg.

Det er kanhende legalt, men det er ikke det minste demokratisk. Vi snakker ikke om en skolereform er, skatteskjerpelser, en samferdselssatsing eller sammenslåing av motvillige fylker. I slike saker er det helt rett i et demokrati at vi må finne oss i at vi har vår mulighet til å rette opp feilen ved neste valg.

Men dette er krig, til alt overmål en krig som har potensiale til at neste gang det egentlig skal holdes valg så er det ikke lenger noe parlament å samles i fordi hovedstaden er lagt i radioaktivt grus. Da er det altfor lettvint å gjemme seg bak legale fiksfakserire.
Krig er selvfølgelig noe annet enn skattelette eller å overføre tannhelse til folketrygden. Men vi må ha tillit til de vi velger inn og tro at de gjør det aller beste for landet. Mulig det å sende soldater til Ukraina krever 2/3 flertall i Stortinget, men usikker.

Og jo, hvis Stortinget bestemmer seg for å sende soldater så er det 100% demokratisk og det er som du skriver legalt. Vi greide såvidt å gå til krig mot Tyskerne i 1940 før vi måtte kapitulere. Var ikke det en demokratisk handling?

Men som jeg skrev i forrige innlegg så kjenner jeg meg ikke igjen i din retorikk.
99% av de jeg kjenner støtter Norges hjelp Ukraina i dag. De aller fleste mener også at vi burde hjelpe mer. Derfra til å sende soldater snakkes det ikke så mye om, men jeg tipper godt over halvparten vil støtte et slikt forslag. Om de forstå hva det innebærer? Neppe, det er kun de som har opplevd krig som forstår det. Men de forstår hvorfor, og det er kanskje det viktigste?

Og igjen, tror du vi lever i ei egen boble og er frakoblet mindre eller større konflikter i verden? Og at vi bare kan surfe videre i kanskje verdens beste land? Uten konsekvenser og ansvar?

Mulig denne stormen Russland har startet roer seg og vi går forent videre. Det må vi virkelig håpe på!
Men det ser vel ikke akkurat ut som om Putin ønsker den varianten, og vil avslutte felttoget.
 
Nå er det ca 1 år siden russerne okkuperte Bakhmut.
Så fortsatte de vestover.
Ca 10 km vest for Bakhmut ligger byen Chasiv Yar (ca 13.000 innb før kampene om byen begynte).
Det er idag fortsatt harde kamper ved Chasiv Yar og ukrainerne holder fortsatt byen, med russerne kloss på.

På ca 1 år har altså russerne i Donbass rykket frem 9-10 km!
Selv om alle er enige om at Chasiv Yar har en strategisk stor verdi (high ground), slik at en domino-effekt i Ukrainas disfavør er mulig, er det greitt å ha perspektiv på ting!
 
Ikke? Det synes jeg egentlig er på grensen til uansvarlig.

Dersom jeg var overbevist om at Russland kommer meget sannsynlig til å angripe Norge eller en av våre allierte, at Kostnaden med å stoppe Russerne vil bli langt høyere enn om man hadde gjort noe før, og i etterkant vil man angre dypt på at man ikke gjorde noe for å stoppe Russland samt at det vil være våre etterkommere som da måtte betale den mye høyere prisen, da ville jeg sett det som en plikt å i hvert fall forsøke å overbevise noen om dette. Så mange som mulig, faktisk.

Enig du gjør en god jobb med å overbevise folk at russerne ikke er en trussel og hvis de mot forventning skulle angripe så er det svake

derfor behøver vi ikke å styrke forsvaret.

Dessuten er de europeiske land så mye sterkere enn russland at russland aldri kommer til å angripe.
 
Russernes angrep på boligblokker i Kharkiv igår, fanget av et overvåkingskamera:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Å angripe sivile mål for å terrorisere og drepe, ser ut til å være noe russerne har en forkjærlighet for.
 
Jeg har ikke sett at du har tatt til deg noe læring på forumet, men derimot har du mang en gang fortalt hva du mener, gjerne på en selvgod og arrogant måte.

Føler du selv at du lærer mye av de andre debattantene?
Nå slenger du deg altså inn i et ordskifte som egentlig har lite å gjøre med det du skriver, men det er en vakker dag: På forumet lærer jeg stadig ting. I tråden lærer jeg dessverre lite som jeg ikke allerede visste etter å ha lest bøker som Lord of the flies, eller sett en film som The Wave.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp