Surstrømming

14 Jul 2023
5.504
Disse svenskene, men kanskje er dette en delikatesse for folk flest? Av videoer jeg har sett så virker duften å være litt ille. Har kun sjekket litt på nettet for å finne ut hvor dette "snadderet" kan kjøpes, for moro skyld.

Folk på kaia i Tromsø virker å være sånn passe fornøyd.

[
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
]
 
Hvordan er den i forhold til ansjos og sursild? Er kanskje verre enn disse norske variantene.

Virker som alle reagerer med avsky på de mange youtube-videoene som finnes av boksåpning og prøvesmaking. En svenske som viser hvordan det skal gjøres, åpner boksen på plenen og spiser innholdet sammen med annen mat. Det hjelper nok å ikke spise silden alene, men ha noe attåt.

Gamle tradisjoner for overlevelse dette, med den fermenterte silda og de runde knäckbröden de har som gjerne er på en flat stang. Knekkebrødstang, muligens.
 
Hvordan er den i forhold til ansjos og sursild? Er kanskje verre enn disse norske variantene.

Virker som alle reagerer med avsky på de mange youtube-videoene som finnes av boksåpning og prøvesmaking. En svenske som viser hvordan det skal gjøres, åpner boksen på plenen og spiser innholdet sammen med annen mat. Det hjelper nok å ikke spise silden alene, men ha noe attåt.

Gamle tradisjoner for overlevelse dette, med den fermenterte silda og de runde knäckbröden de har som gjerne er på en flat stang. Knekkebrødstang, muligens.
Ikke spør meg, men kanskje noen andre har smakt denne svenske godbiten? Ser i hvert fall ganske guffent ut, og lukten må jeg sjekke ut en vakker dag.
 
Man kan knapt nok sammenligne ansjos med surstrømming...

Eneste likheten er vel at det er konservert fisk
 
Har en boks som lå litt for lenge i romtemperatur. Den har elipseform. Tenkte å legge den i ventilasjonsanlegget til noen jeg ikke liker.
 
Får man kjøpt dette her i landet?
Je husker jo boksene lå på butikken før i tiden.

Da vi studerte kjørte vi en slik challenge som senere har blitt populær på nettet.

Og det er jo et trykk inni hermetikkboksen, så i det man presser boksåpneren inn så er det som å åpne en ristet brusflaske. Psssssssjt!

Og den lukten… egentlig ubeskrivelig. Men det er jo råtten fisk iblandet noe enda grusommere. Helt grusomt. Selv de av oss som skulle tøffe oss knakk sammen.

Men etterhvert smakte vi, og selv om det absolutt ikke på noen måte er godt så er likevel den lukten verre enn smaken.
 
Je husker jo boksene lå på butikken før i tiden.

Da vi studerte kjørte vi en slik challenge som senere har blitt populær på nettet.

Og det er jo et trykk inni hermetikkboksen, så i det man presser boksåpneren inn så er det som å åpne en ristet brusflaske. Psssssssjt!

Og den lukten… egentlig ubeskrivelig. Men det er jo råtten fisk iblandet noe enda grusommere. Helt grusomt. Selv de av oss som skulle tøffe oss knakk sammen.

Men etterhvert smakte vi, og selv om det absolutt ikke på noen måte er godt så er likevel den lukten verre enn smaken.
Disse boksene kan ikke fraktes med fly pga trykket. Skal du ha dette i Norge tror jeg du må i spesialsjapper. Jakob's kanskje.
Min boks ble transportert med buss over grensa.
 
Je husker jo boksene lå på butikken før i tiden.

Da vi studerte kjørte vi en slik challenge som senere har blitt populær på nettet.

Og det er jo et trykk inni hermetikkboksen, så i det man presser boksåpneren inn så er det som å åpne en ristet brusflaske. Psssssssjt!

Og den lukten… egentlig ubeskrivelig. Men det er jo råtten fisk iblandet noe enda grusommere. Helt grusomt. Selv de av oss som skulle tøffe oss knakk sammen.

Men etterhvert smakte vi, og selv om det absolutt ikke på noen måte er godt så er likevel den lukten verre enn smaken.
Hehe) Jeg så en video på Youtube, der de nettopp hadde åpnet boksen, og det bruste og freste nedi der. Hun ene spurte alvorlig : Lever det ennå"?
 
Jeg ble uvel bare av å se de første sekundene av videoen. Dette hadde jeg aldri spist om jeg så hadde fått det servert på slottet. Helt uaktuelt.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp