LIVERPOOL FC 2023/24

@yesil , når du prøver deg på billige skudd mot Arsenal, undergrave Arteta eller finne økonomiske selektive argumenter mot Arsenal, så skyter du også mot en Liverpool-legende.
Klopp og Arteta har inntil vært i samme båt, en båt som prøver å renne ned en oljetanker.
Misforstå meg rett. Jeg skulle ønske at Arteta lykkes, når først Liverpool ikke gjør det. Veldig mye heller Arsenal og til og med Man Utf, enn 115. Men enn så lenge så er det kun Klopp av disse som har lykkes med å gi denne "oljetankeren" noen hull i baugen.

Det er altså ikke ment som noen billige skudd mot Arsenal eller Arteta. Det er imponerende det han har fått til. Jeg ser heller ikke bort i fra at Arsenal vinner PL og/eller CL snart, men enn så lenge har de ikke klart det. Derfor skrev jeg også at Arteta ikke har fått til det som Klopp tross alt har klart. Ikke enda. Kanskje aldri. Kanskje neste sesong. Men definitivt ikke enda.
 
Økonomi, er populær øvelse fordi som skal finne et stikk mot er å selektiv velge ut seg noe enten det er net spend eller net spend innenfor en spesiell tidsperiode på transfers.

Forsøk på «stikk», som du skrev over, er nok ganske presis. Bærer ofte litt preg av at avsender sliter med et eller annet. I denne casen kan man få inntrykk av at noen opplever det som bittert at egen klubb har mistet den posisjonen man hadde.

I 22/23 hadde Arsenal lønn og avskrivninger på hhv £235 mill og £139 mill, totalt spillerkostnader på £374 mill. Det var en brøkdel av både Liverpool (£477 mill) og Man City (£568 mill). Det gapet vil være betydelig mindre denne sesongen, men dette er jo nettopp et resultat av at man har drevet smart og «får til noe».

Du er i din fulle rett til å være uenig i at Arteta ikke har vunnet de store turneringene.
Hehe, hva tror du at du oppnår med slik lavpannet oppførsel?
 
Hehe, hva tror du at du oppnår med slik lavpannet oppførsel?
Det var et oppriktig håp om at du skulle innse at du bommet rimelig grovt (for det gjør du, selv om du desperat forsøker å gjøre dette til noe annet enn det er), men når jeg tenker meg om så vet jeg jo at du aldri, uansett hvor stor bommen er og uansett om hovedpersonen selv går ut og sier at du bommer (kremt, King, kremt), legger deg flat.

Derfor avslutter jeg dette med at du har rett, som alltid. Arteta har faktisk klart det. Han har vunnet tunge titler, akkurat som Klopp.
 
hovedpersonen selv går ut og sier at du bommer (kremt, King, kremt), legger deg flat.

Derfor avslutter jeg dette med at du har rett, som alltid. Arteta har faktisk klart det. Han har vunnet tunge titler, akkurat som Klopp.

Det eneste som er relevant ved King-diskusjonen i denne sammenhengen er oppførselen din.
 
Jeg er jo egentlig enig i at man ikke har fått det til når man ikke har vunnet noe, men når man har 2 andreplasser på rappen bak jukselaget har man jo egentlig fått det til på ganske så imponerende vis.

Er jo ikke så få som etterhvert har blitt robbet og frarøvet mye heder og ære fra de motbydelige lyseblå. Blir ikke de hevet på hodet ut av hele liga systemet i sommer så får Arne herje i LFC i fred for meg ihvertfall.
 
Spørsmålet er hvordan man definerer ”å få det til“. Er det kun PL- og CL-tittel som gjør at man har klart det så har ikke Arteta fått det til. Faktisk har ingen andre managere i PL enn Pep og Klopp fått det til denne sesongen da. Selv synes jeg det blir litt snevert. Greit at Dyche og Frank skal ha noe å strekke seg etter, men det skal holde hardt å løfte bøtta i mai neste år.

Det finnes ulike grader av suksess, alt er ikke Michael Jackson. For meg er det ingen tvil om at Arteta fått det til. Løftet et lag som kavet rundt europaplassene til å kjempe om tittelen to sesonger på rad med et oljeregime. Et oljeregime enkelte tar avstand fra og konsekvent kaller 115 når det passer dem, men brukes som argument for at lag bottler og mislykkes når de ikke klarer å slå dem. Go figure.

Takk til Klopp forresten (bare antar at han leser her inne), god manager, enda bedre mann. Direkte trist å tenke på at han ikke skal holde til i Liverpool og PL lenger.
 
--- Vil vel si det sånn at Arteta har fått Arsenal tilbake til der de var i årene før 2016/17. Dette var klubben som var i CL 19 sesonger på rad (uten å vinne...) så de er ingen liten klubb heller. Den mest attraktive klubben i London skal jo være med å kjempe i topp fire.
Men hele Arsenal har jobbet bra og ikke minst det at de har hatt tålmodighet med Artetas prosjekt bærer jo frukter nå.
 
Ah, er det slik dere ser Klopps periode i Liverpool? Stort sett «ikke fått det til»?

Denne gjengen er omtrent der Liverpool var i 2018. De kommer til å vinne mye i årene som kommer, og dominere siste halvdel av dette tiåret.
Har du lottotallene for helgen også? Med mindre City blir straffet kraftig (som selvsagt aldri vil skje siden PL har allerede begynt å forberede folk på at det blir en symbolsk "bot") så kommer Arsenal til å kjempe i oppoverbakke på samme måte som Liverpool. Vi snakker om et lag som hadde 3 sesonger med godt over 90 poeng og fikk 1 PL tittel ut av det.
 
--- Jeg tror han kalkulerer med at 115 forsvinner fra kartet og da er veien åpen for Arsenal. I hvert fall fram til Chelsea tar over i 2030.
 
Oppsummering 2023/24.

Det ble en skikkelig nesten-sesong for oss, hvor vi lenge var med i kampen om ligatittelen, og nå helt fram til finalen i Dublin. Men en horribel april-måned ødela det som kunne blitt en legendarisk avslutning for Klopp.

Årets beste kamp:
Hjemme mot Man City. Vi rundspiller dem, og bør vel vinne kampen greit. Sjelden har jeg sett Peps menn så langt unna å være konkurransedyktige.

Årets artigste kamp:
Borte mot Newcastle. Tidlig utvisning, vi havner under, men fighter som løver og har et heftig ess i ermet i form av Darwin Nunez. Hans to sene scoringer var fotballporno.

Årets svakeste kamp:
Borte mot Everton. Kjipt, statisk, null vilje, alle spillerne ute av form, og et fortjent tap.

Årets nedtur:
Alle kampene mot Man Utd. At vi klarer å spille to uavgjorte i ligaen i kamper vi bør vinne lett var nitrist, men å rote det til i cupen var utilgivelig. Vi skulle selvsagt ha spilt på Wembley til helga.

Årets spiller:
Det er egentlig ingen som utkrystalliserer seg. Trent, Salah, Alisson og Virgil var enorme fram til jul, men skader ødela mye for de tre førstnevnte. Jeg ender da opp med at Virgil van Dijk var vår beste jevnt over. Macca har vist hva han kan i perioder, mens Szobo var god fra til jul.

Årets nykommer:
Her går jeg ikke for noen av de vi kjøpte i sommer, men vår egen Quansah. Unggutten har virkelig imponert denne sesongen, og bør være fast i midtforsvaret neste sesong. Og hvor god kan han ikke bli med et par år erfaring?

Årets mål:
Vi har hatt en rekke heftige lagscoringer, og ikke rent få skuddperler. Jeg går for Mac Allisters stjernetreff mot Fulham. 30 meter, strak rist, og en ball klistret i vinkelen.

Årets mest undervurderte:
Klopp har vel gitt oss fasiten: Harvey Elliott. Den siste måneden har han vært strålende, og har vel egentlig spilt seg så god at han burde vært i troppen til England? Uansett, en spiller supportere av andre lag aldri nevner. Merkelig nok.

Min favoritt:
Darwin Nunez. Spilleren som eksemplifiserer hvor viktig det er med spillere som kan gjøre det ingen forventer. Med litt mer flyt i spillet, og litt mer tur med treverket, ville han vært bankers på alle "årets lag". En spiller andre lags supportere elsker å tyne (og en og annen i egen leir). Jeg føler meg sikker på at Arne Slot vil få mye ut av han.

Spillere vi gjerne kan selge:
Thiago og Matip er ferdige, og av spillere vi har igjen er det noen jeg føler kan takke av. Ikke for at de er svake, men fordi tiden er moden.
-Tsimikas kan gi oss mange pund inn, og er ikke god nok til å seriøst utfordre Robertson.
-Salah er bestekompisen til grekern, og vil gi oss en solid slump penger. En av tidenes beste spillere for oss, men han har sett direkte skrøpelig ut siden januar og skaden. Viktig å selge for å få inn nytt og ferskt blod, som det heter.
-Konate er nok et overraskende salgsobjekt, men jeg føler at monsteret blir skadet hver gang han spiller som ei verdensstjerne. Kroppen er nok tilpasset La Liga eller noe sånt. Skulle han klare å få orden på kroppen er han selvsagt med videre.
-Jota er en spiller jeg virkelig har sansen for. En bedre fox in the box har vi ikke hatt siden Fowler, men fyren blir jo skadet tre ganger pr sesong. Samme vilkår som for Konate.
- Kelleher har vært en meget god backup for oss, men vil ikke klare å seriøst utfordre Alisson så lenge brassen er hos oss. Kan gi oss en meget pen sum inn, og vi har nok allerede en bunnsolid backup i Jaros.

Skulle vi ende opp med å selge Darwin eller Diaz, som er hete poteter i sladderpressa, så blir jeg skuffet. Spesielt Darwin er en spiller jeg vil se i Liverpool i ti år til. Så kan det jo tenkes at det gjøres ei opprydning på midtbanen, uten at jeg tror det. Slot må jo klare å få noe ut av Gravenberch, som bør få ett år til å bevise at han har noe å komme med. Elliott og Jones er lokale karer som selvsagt ikke skal noen steder, mens Macca og Szobo har bevist at det bor mye i dem. Så spørs det jo hvor lenge Endo blir, men jeg har en mistanke om at vi har en ny Milner i japaneren.

Det som er sikkert er at vi går en meget spennende sommer i møte, og at neste sesong blir av det absurd interessante slaget. Nye folk i ledelsen, utskiftninger i stallen, og ikke minst - Arne Slot inn portene på Anfield. Skulle FA/PL finne på å gjøre jobben sin med 115 så blir fort 2024/25-sesongen blant tidenes fineste sesonger, for noen og enhver.

God sommer, folkens, og takk for sesongen som var!
 
Hva annet skal de si da? 😅
Det kan jo veldig gjerne være dette stemmer. Ikke fordi City ikke er skyldige, men dette er storpolitikk som går langt utenpå rettferdighet i Premier League. Prima eksempel på hvorfor stater ikke bør kunne eie fotballklubber, og det fremste eksemplelet på sportsvasking som finnes. Alle vet City har jukset, og ærlig talt er det ingen som bryr seg om de vinner PL ti ganger til på rad. Sjelløs klubb
 
Spillere vi gjerne kan selge:
Thiago og Matip er ferdige, og av spillere vi har igjen er det noen jeg føler kan takke av. Ikke for at de er svake, men fordi tiden er moden.
-Tsimikas kan gi oss mange pund inn, og er ikke god nok til å seriøst utfordre Robertson.
-Salah er bestekompisen til grekern, og vil gi oss en solid slump penger. En av tidenes beste spillere for oss, men han har sett direkte skrøpelig ut siden januar og skaden. Viktig å selge for å få inn nytt og ferskt blod, som det heter.
-Konate er nok et overraskende salgsobjekt, men jeg føler at monsteret blir skadet hver gang han spiller som ei verdensstjerne. Kroppen er nok tilpasset La Liga eller noe sånt. Skulle han klare å få orden på kroppen er han selvsagt med videre.
-Jota er en spiller jeg virkelig har sansen for. En bedre fox in the box har vi ikke hatt siden Fowler, men fyren blir jo skadet tre ganger pr sesong. Samme vilkår som for Konate.
- Kelleher har vært en meget god backup for oss, men vil ikke klare å seriøst utfordre Alisson så lenge brassen er hos oss. Kan gi oss en meget pen sum inn, og vi har nok allerede en bunnsolid backup i Jaros.
Tror jeg ville byttet ut Konate med enten Diaz eller Nunez om jeg tenkte på spillere som "kunne" vært solgt. Konate hadde sin minst skadeplagede sesong så langt, og jeg vil gi ham ett år til. De to er hakket for uryddige i stilen for min smak, særlig når de spiller samtidig.

Spesielt Diaz synes jeg er temmelig ordinær i samhandling med andre. Men han tilbake i en rolle som stallspiller ville vært langt mer "smakelig". Han er jo lite skadet, tåler masse spilletid og har såpass intensiv spillestil at han må være en håndfull for motstandere om han kastes innpå etter timen eller noe sånt. Alt dette ville gjort ham til en veldig nyttig squad-/rollespiller.
 
Sist redigert:
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
--- Litt kontekst her er greit
Khaldoon Al-Mubarak’s relationship with Guardiola is closer than ever. The City chairman ate with Guardiola and his staff on the night before the second leg of the Real Madrid game and chats with the Catalan after every match in a room near to the dressing room.
Al-Mubarak, managing director Ferran Soriano, and Begiristain have assured Guardiola that City will be cleared when Premier League charges against the club over alleged breaches of financial regulations are heard later this year, reportedly in October.

 
Tror jeg ville byttet ut Konate med enten Diaz eller Nunez om jeg tenkte på spillere som "kunne" vært solgt. Konate hadde sin minst skadeplagede sesong så langt, og jeg vil gi ham ett år til. De to er hakket for uryddige i stilen for min smak, særlig når de spiller samtidig.

Spesielt Diaz synes jeg er temmelig ordinær i samhandling med andre. Men han tilbake i en rolle som stallspiller ville vært langt mer "smakelig". Han er jo lite skadet, tåler masse spilletid og har såpass intensiv spillestil at han må være en håndfull for motstandere om han kastes innpå etter timen eller noe sånt. Alt dette ville gjort ham til en veldig nyttig squad-/rollespiller.
Hvis Salah skal ut har vi jo i realiteten ingen pålitelige målscorere (som ikke også er mye skadet, ref. Jota) igjen, så en av Diaz eller Nunez må jo bli værende neste sesong mer eller mindre uansett. Særlig Diaz med sine nærmest utømmelige krefter er jo et rent helvete å spille mot for motstanderne og bidrar mye til at vi virkelig kan dominere motstanderne. Ser gjerne at han starter om det kan kompenseres av at vi har en annen i frontrekken som evner å sette ballen i mål. Enten det er Nunez som hever seg/får en litt justert rolle eller man får inn en ny spiller.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp