Hartlepool United

Joshua Mazfari sendes ut på lån
Vår tredjekeeper Mazfari sendes ut på lån til Shildon AFC resten av sesongen. 19-åringen er langt unna førstelagsspill med både Dixon og Jameson som etablerte keepere, så et utlån vil være bra for utviklingen hans med tanke på at Hartlepool ikke stiller med reservelag.
 
Chay Cooper signerer for Pools
Kevin Phillips har hentet inn Chay Cooper på lån fra Colchester. 22-åringen er en offensiv midtbanespiller og står med 10 ligakamper (4 fra start) og to scoringer i League 2 denne sesongen. Totalt står han oppført med 12 ligakamper og tre mål for Colchester. Han har også et utlån til St Albans City i National League South i 2023. Der ble fasit seks mål på 22 ligakamper.

Med flere offensive spillere (Kahn, Duffus, Mancini, Umerah) ute med skade så har manageren hentet inn en offensiv, kreativ spiller som beskrives som en playmaker. Med ti kamper og to scoringer i League 2 denne sesongen så virker det som en spennende signering. Han får draktnummer 41 og skal være involvert allerede i morgendagens kamp mot Boreham Wood.
 
Laget mot Boreham Wood
En endring på laget. Senior er skadet og inn på laget kommer Dickenson til sin første start for Hartlepool. På benken kommer Stephenson og Cooper, mens Burton denne gangen ikke får plass i kamptroppen.

Laget: Dixon; Hendrie, Waterfall, Parkes, Ferguson; Featherstone, Crawford; Dickenson, Cooke, Grey; Dieseruvwe. Reserver: Jameson, Onariase, Stephenson, Wallace, Cooper.
 
Hartlepool United vs. Boreham Wood 3-1 (Grey, Dieseruvwe, Waterfall)
Sterk seier av Hartlepool etter å ha kommet under 0-1 etter 10 sekunder! Tshimanga sin tidlige scoring satt heldigvis ikke laget ut av fatning og vi spilte en god første omgang uten å skape veldig store sjanser. Uttellingen kom tre minutter på overtid i første omgang da Grey scoret etter fint fremspill fra Cooke. Pools fortjente seieren, men avgjørelsen falt ikke før i det 84. minutt da Dieseruvwe raget høyest og headet ballen i mål. Pools økte ytterligere fem minutter senere da Waterfall satte ballen i mål fra kloss hold etter en corner.

De 4002 tilskuerne ble veldig stille etter baklengsmål allerede etter 10 sekunder, men det var normal god lyd i dem på tampen av kampen. Med dagens seier står vi med 3-1-0 og ti poeng på de siste fire kampene. 13 poeng på de siste seks kampene gjør at vi er der oppe blant de beste på formtabellen. Ny kamp allerede tirsdag da Altrincham, et annet formlag, kommer på besøk til Victoria Park.

Mange gode prestasjoner i dag. Dickenson viste gode takter i sin første kamp fra start og vil bli bedre med mer matchtrening. Cooper var også et positiv bekjentskap med stor fart og en konstant trussel i bakrom etter at han kom inn.

Laget: Dixon; Hendrie, Waterfall, Parkes, Ferguson; Featherstone, Crawford; Dickenson (Cooper 67), Cooke (Stephenson 82), Grey (Wallace 88); Dieseruvwe. Ikke benyttet: Jameson, Onariase.
 
Med dagens seier står vi med 3-1-0 og ti poeng på de siste fire kampene. 13 poeng på de siste seks kampene gjør at vi er der oppe blant de beste på formtabellen. Ny kamp allerede tirsdag da Altrincham, et annet formlag, kommer på besøk til Victoria Park.
Tenkte akkurat på deg/Hpool; har u trua på noe utover middelshavsplassering ved sesongslutt?
 
har u trua på noe utover middelshavsplassering ved sesongslutt?
44 poeng etter 34 kamper betyr nok at vi bør ha minst 24 poeng på de siste 12 kampene for å nærme oss de 70 poengene som ofte kreves for en playoff-plass. Dvs. et poengssnitt på 2,0 resten av sesongen. De to siste sesongene har det vært krevd 71 og 74 poeng for å nå playoff. For tre sesonger siden holdt det 69 poeng - så ingen tvil om at Hartlepool må prestere et poengssnitt som kun Chesterfield har prestert så langt i sesongen.

Så realisten i meg sier at playoff ligger utenfor rekkevidde, men vi er inne i en god periode etter at Kevin Phillips har overtatt roret. Stemningen i klubben har steget flere hakk de siste par ukene og det viktigste nå er å fortsette trenden og bygge inn mot neste sesong - slik at vi kan være en opprykkskandidat da. En playoff skulle vært en gledelig bonus, men jeg tror det foreløpig er mer enn drøm enn realisme.
 
Edon Pruti lånes ut til Farnborough
Edon Pruti (22) returnerer til Farnborough der han fikk 12 kamper på utlån fra oktober og frem til nyttår. Midtstopperen har denne sesongen kun fått to kamper for Hartlepool. Han startet seriepremieren mot Barnet, og kom inn da Mancini ble skadet i tapet mot Chesterfield. Ellers har han stort sett vært ute i kulden i et forsvar som har vært lekk første halvdel av sesongen. Forrige sesong startet han 21 ligakamper for Pools og nå sendes han videre på lån til National League South. Med signeringene av Parkes og Waterfall, samt omleggingen til to midtstoppere, ble veien til førstelagsspill lang. Onariase og Lacey (tilbake i full trening) står foran i køen for en plass på benken, så et utlån er logisk for alle parter. Låneavtalens lengde er resten av sesongen.
 
Uendret lag mot Altrincham
Kevin Phillips stiller med uendret lag i kveldens kamp hjemme på Victoria Park. Med økende selvtillit etter 10 poeng på de siste fire kampene så er det godt at manageren får mulighet til å ha stabilitet i laguttaket. Det gir økt mulighet for relasjonsbygging og bedre struktur i laget. Altrincham er et sterkt lag og det blir ingen enkel spasertur i parken for Hartlepool i kveld.

Laget: Dixon; Hendrie, Waterfall, Parkes, Ferguson; Featherstone, Crawford; Dickenson, Cooke, Grey; Dieseruvwe. Reserver: Jameson, Onariase, Stephenson, Wallace, Cooper.
 
Hartlepool vs. Altrincham 3-2 (Dieseruvwe 2, Ferguson)
Pools med nok en sterk seier. Bortelaget var klart best før pause og ledet 1-0 til pause. Hartlepool la om til 3-5-2 i pausen og kom ut med en helt annen aggressivitet etter pausepraten. To raske scoringer snudde kampen. Bursdagsbarnet Dieseruvwe med to scoringer. Første scoringer etter flott forarbeid av Grey. Den andre scoringen kom på straffe etter at Grey ble felt. Ferguson økte til 3-1 halvveis i omgangen. Typisk Pools å skape litt unødvendig spenning helt på tampen da man slapp i mål ett minutt på overtid. Likevel, man kontrollerte kampen ut og sikret tre viktige poeng. Vi er kun seks poeng bak playoff, men lagene foran har minst to kamper til gode - så den reelle avstanden er nok litt større. Så vi må nok vise tilsvarende form ut april for å kunne ha håp om å ta igjen lagene foran oss. Men uten tvil, det begynner å bli gøy igjen å være Hartlepoolsupporter. Måtte det lenge vare!

Laget: Dixon; Hendrie (Onariase 18), Waterfall, Parkes, Ferguson; Featherstone, Crawford (Wallace 88); Dickenson (Stephenson 46), Cooke, Grey; Dieseruvwe. Ikke benyttet: Jameson, Cooper.
 
I forkant av disse to hjemmekampene var det ikke unaturlig å tenke at Hartlepool, i den situasjonen klubben er i og har befunnet seg, ville tape i hvert fall den ene, og iallfall ikke knipe seks poeng. Det ville vært fryktelig typisk Pools slik klubben har sett ut i store perioder under Raj Singhs formannsskap at det ble 0-1 og 2-2 eller noe i den leia. At man i stedet sitter igjen med seks av seks poeng, og det etter sågar å ha ligget under i begge oppgjør, tyder på at det foregår en del bra arbeid både på treningsfeltet og til og med i kulissene. Kevin Phillips har så langt vært en gunstig tilvekst, og lenge må det vare. Tre hjemmeseire på rad - det føles som evigheter siden sist. 4-1-0 på de siste fem. Jeg ser du hele tiden forsøker å nedtone eventuelle tanker om en playoffkamp, men ja, det er så man nesten begynner å få trua.

En kikk på Pools' gjenstående program viser denne setlista (med nåværende tabellplassering i parantes):

24/2: Solihull Moors (4.) (b)
2/3: Barnet (3.) (h)
9/3: Gateshead (6.) (b)
12/3: Maidenhead Utd (17.) (b)
16/3: Southend Utd (18.) (h)
23/3: Eastleigh (12.) (b)
29/3: Halifax T (9.) (h)
1/4: Rochdale (13.) (b)
6/4: Aldershot T (5.) (h)
13/4: Dagenham&Redbridge (11.) (h)
20/4: Dorking Wanderers (21.) (b)

Elleve kamper igjen. De neste tre vil gi en solid indikasjon på hva Pools-tilhengerne kan forvente inn mot sesongslutt, som allerede er 20.april. Når det gjelder Solihull, så peker formkurven deres slakt oppover igjen, etter en litt skuffende trekamperssekvens der de hadde 0-1-2, før de nå har 2-1-0. Med 6-5-5 fra sine 16 hjemmekamper har de vært fryktelig variable på eget gress. Lukter det ett poeng?

Barnet er helt oppe på tredje, men viser heller ikke direkte fryktinngytende form. De har 2-1-4 på sine sju siste, og dalton vil nok være betinget optimist før hjemmemøtet med nordlondonerne. De vant 4-2 i Fylde forleden, men tapte 1-0 i toppoppgjøret i Aldershot i går kveld. Det vil være veldig uhartlepoolsk å ta en fjerde strake hjemmeseier, men vi satser på at K Phillips har snudd trenden.

Gateshead er årets store lokalderby. Pools greide å sette dem på plass i første hjemmekamp for sesongen (2-1), men Heed utviser like god form som Hartlepool om dagen med 4-1-0 fra de siste fem. I går tok de en bråsterk 2-0-seier på Aggborough mot et Kidderminster som hadde gått fem uten tap, og med 17 plussmål er de tredje best i divisjonen målt på måldifferanse. Bortekamp her blir tøft. Ett poeng vil være pari slik situasjonen klubbene imellom ser ut pr nå, men vil det være nok til å holde Pools på playoffkurs?

Hva tror du, dalton? Fem poeng fra disse tre - vil det tilfredsstille deg og dine gryende playoffambisjoner? Om det skal gå veien må en i hvert fall fortsette å feste lit til scoringsmaskinen Mani Dieseruvwe. Når vi ser på hva han har levert tidligere i karrieren (han fylte 29 i går) ser vi hvor lang tid det gikk før han begynte å score regelmessig. Det er først de siste par årene han har begynt å bevise sine ferdigheter som målgjører. 28 seriekamper og 19 mål er heftig levert. Jeg mener jeg leste i går at han har 21 totalt for sesongen. Selv om han gjorde det skapelig i Halifax i fjor, var det kanskje ingen som helt turte å håpe på slike tall for Leeds-gutten av nigeriansk herkomst? Samarbeidet med Joe Grey virker å flyte, og en angrepsduo som matcher hverandre godt er sjelden å forakte.
 
Hva tror du, dalton? Fem poeng fra disse tre - vil det tilfredsstille deg og dine gryende playoffambisjoner?
Basert på motstanden så vil jeg nok personlig være fornøyd med de fem poengene. For de gryende playoffambisjoner ser jeg helst at vi henter hjem seks poeng - slik at vi ta et jafs innpå to av våre konkurrenter. F.eks. Gateshead ligger seks poeng foran oss og har tre kamper mindre spilt. For å nå playoff må vi passere tre av lagene foran oss, så det må nok mer til enn en uavgjort for å sette press på dem.
 
28 seriekamper og 19 mål er heftig levert. Jeg mener jeg leste i går at han har 21 totalt for sesongen.
Ja vår toppscorer har levert heftige tall denne sesongen. 19 i ligaen og 2 i FA Trophy gir 21 scoringer totalt. Jeg tror faktisk vi må tilbake til 2008-09 for å finne sist gang en Hartlepoolspiller passerte 20 mål. Den gang nådde Joel Porter 23 scoringer (18 i ligaen). Og vi må tilbake til 2004-05 for å finne sist gang en spiller passerte 20 ligamål. Adam Boyds 22 ligascoringer (29 totalt) virker innen rekkevidde for Dieseruvwe. Bare det å bli nevnt i samme avsnitt som klubblegender som Boyd og Porter er et godt vitnemål for vår toppscorer denne sesongen. Og som du sier, vi er nok avhengig at han fortsetter formen dersom vi skal nå playoff-drømmen.
 
Når det gjelder Solihull, så peker formkurven deres slakt oppover igjen, etter en litt skuffende trekamperssekvens der de hadde 0-1-2, før de nå har 2-1-0. Med 6-5-5 fra sine 16 hjemmekamper har de vært fryktelig variable på eget gress. Lukter det ett poeng?
Solihull Moors vs. Hartlepool United 2-1 (Cooke)
Det ble ingen poeng på Pools i ettermiddag, selv om det var nær utlikning i det 89. minutt da Dieseruvwe headet i stolpen. Hartlepool lå under 0-1 til pause etter en scoring etter møljespill foran egen kasse. Pools dominerte det første kvarteret etter pause og satte stort press på hjemmelaget, men i stedet for å utlikne ble det 2-0 etter 66 minutter. Ti minutter senere fikk Pools nytt håp etter en scoring fra Cooke, på et skudd etter møljespill foran Solihull sin kasse. Pools kom ikke nærmere enn Dieseruvwes heading i stolpen og dermed tror jeg at vi kan gravlegge playoff-håpet for denne sesongen.

Laget: Dixon; Waterfall, Onariase (Diffus 85), Parkes; Stephenson (Senior 56), Wallace (Cooper 68), Featherstone, Cooke, Ferguson; Grey, Dieseruvwe. Ikke benyttet: Jameson, Dickenson.
 
Hartlepool vs. Barnet 1-2 (Featherstone)
En svak kamp av Hartlepool mot et solid Barnet-lag på opprykksjakt. Featherstone med redusering i siste ordinære spilleminutt, men vi var aldri i nærheten av poeng i ettermiddag. Ellers lar vi kampen forbigå i stillhet...

Med spillefri neste uke grunnet Gateshead cuprun får Kevin Phillips ei full treningsuke, tid til å få hvilt spillere og mulighet til å få tilbake nesten fullt mannskap. Med to strake tap så skrinlegger vi alle drømmer om playoff. Nå handler sesongen om å avslutte på en god måte og bygge for neste sesong.

Laget: Dixon; Oduroh, Onariase, Parkes (Lacey 25), Ferguson; Featherstone, Agyemang; Cooper (Dickenson 72), Cooke, Grey; Dieseruvwe. Ikke benyttet: Stephenson, Wallace.
 
To nye signeringer denne uka
To nye signeringer inn portene i Clarence Road.

Kwaku Oduroh (21) kommer på lån fra Derby ut sesongen. Høyrebacken fikk 20 kamper (11 fra start) for Rochdale frem til nyttår. Han fikk sin debut i ettermiddag, men ble byttet ut til pause uten å ha imponert noe særlig.

Terrell Agyemang (21) kommer på lån fra Middlesbrough for andre gang denne sesongen. Også her er det snakk om et lån ut sesongen. Han imponerte ikke i sitt første låneopphold, men får nå en ny sjanse til å vise seg fra sin beste side. Han fikk sin redebut i ettermiddag hvor han spilte defensiv midtbane sammen med Featherstone. Etter pause ble han flyttet ned på høyre back hvor han viste noe bedre takter. Han fikk en målgivende på tampen av kampen da Featherstone stanget inn Agyemang sitt fine innlegg.
 
To spillere i avgang denne uka
To spillere har forlatt klubben denne uka, og i begge tilfeller er det snakk om lånespillere som returnerer til sin opprinnelige klubb.

Luke Hendrie (29) ble skadet forrige helg og de medisinske undersøkelsene viste at han vil være ute resten av sesongen - noe som er et stort tap for Pools da Luke har vært god på høyre back. Dermed ble det 21 ligakamper for Pools denne sesongen, i tillegg til de 10 ligakampene han hadde fra før fordelt på to perioder.

Courtney Senior (26) er tilbake i Barnet etter en måned på lån i Hartlepool. I denne perioden ble det fire ligakamper (to fra start), men Kevin Phillips bestemte seg for at låneavtalen ikke skulle forlenges.
 
Mani Dieseruvwe kalt opp til England C
Vår toppscorer Dieseruvwe (29) er kalt opp i troppen til England C i den kommende kampen mot Cymru C. Med 21 mål på 32 kamper har vår spiss blitt belønnet med en plass i 16-mannstroppen for den årlige kampen som finner sted tirsdag 19. mars.
 
Enda en spiller lånes ut
Kieran Burton (19) lånes ut til Chester resten av sesongen. Forrige sommers første signering fra Scarborough Athletic går dermed ut på sitt annet lån denne sesongen etter å ha vært i Darligton tidligere.
 
Enda en spiller lånes ut
Totalt er sju spillere sendt ut på utlån etter nyttår.

Kieran Burton (20) på utlån til Chester. Forsvarspilleren som spiller på venstre side av forsvaret, primært som midtstopper, er et bra talent i forsvaret - men har funnet veien til fast førstelagsspill i Hartlepool vanskelig.

Jake Hastie (25) på utlån til Hamilton Academical. Kantspilleren er en av spillerne med høyest lønn i Hartlepool, men har ikke slått til på Victoria Park. Han startet de tre første kampene for Hamilton og har etter det kommet inn som innbytter i tre kamper. Han hadde litt samme utvikling i Hartlepool der han fort mistet plassen og hadde vanskelig for å vise kontinuerlig god form.

Josh Mazfari (19) på utlån til Shildon. Vår tredjekeeper har vært langt unna spilletid i Hartlepool og et utlån noen divisjoner lenger ned var logisk i dette tilfellet.

Mikael Ndjoli (26) på utlån til Spennymoor. Spissen var tidligere i sesongen utlånt til Blyth Spartans (11 kamper - 2 mål) og nå til Spennymoor (6 kamper - 2 mål), begge klubber tilhørende i National League North. Dette er nok et nivå som passer spissens kvalitet bedre enn spill i National League.

Brody Paterson (22) på utlån til Keltie Hearts. Backen har startet sju kamper for sin nye klubb. I Hartlepool stod solide Ferguson i veien for fast spill i førsteelleveren. I tillegg er han en av skottene som Paul Hartley signerte og som skal etter sigende være på en ganske brukbar lønn for å være Hartlepool.

Edon Pruti (21) på utlån til Farnborough. Dette er stopperens andre utlån denne sesongen til Farnborough i National League South der han har startet 16 ligakamper. Etter å ha startet 21 ligakamper for Pools forrige sesong, så har han ikke startet en eneste kamp for Hartlepool etter ligapremieren denne sesongen.

Chris Wreh (27) på utlån til Tamworth. Dette er spissens andre lån hos klubben som leder National League North med god margin. Han scoret to mål i forrige kamp i 3-1 seieren mot Blyth Spartans. Angriperen har nok funnet nivået sitt i National League North, men ser ut til å gå mot opprykk og retur til spill i National League.

Av disse sju spillerne, så tror jeg at det kun er Kieran Burton som har kontrakt inn i neste sesong. De øvrige seks spillerne er jeg rimelig sikker på at har spilt sin siste kamp i Hartlepool. Når utlånene går ut, går også deres kontrakt med Hartlepool ut.
 
Sist redigert:
SPILLERTROPPEN

Troppen består per i dag av 23 spillere.

Keepere: Dixon, Jameson.

Forsvar: Ferguson, Dodds, Lacey, Onariase, Oduroh, Parkes, Stephenson, Waterfall.

Midtbane: Agyemang, Cooke, Cooper, Crawford, Featherstone, Mancini, Wallace.

Angrep: Dieseruvwe, Dickenson, Duffus, Grey, Kahn, Umerah.

Av disse spillerne er Jameson (Harrogate), Oduroh (Derby), Agyemang (Middlesbrough), Cooper (Colchester), Dickenson (Oldham), Duffus (Barrow) og Kahn (Grimsby) på lån. Dvs. at sju av 23 spillere er lånesoldater. Dermed er det 16 spillere som er Hartlepools eiendom. Vi har sendt sju spillere ut på lån (se innlegget ovenfor), noe som jeg ser på som en påbegynt opprydding av spillerstallen under Kevin Phillips.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp