Hartlepool United

Laget mot Gateshead
To endringer på laget foran dagens hjemmepremiere mot The Heed. Dieseruwve er tilbake etter karantene og erstatter Wreh på topp. Den andre endringen kommer i forsvaret der Lacey tar plassen til Pruti.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini, Crawford, Cooke, Ferguson; Umerah, Dieseruwve. Reserver: Jameson; Burton, Patterson, Hastie, Wreh.

Det er også flere kjente fjes hos vår motstander. To tidligere Poolies starter for The Tynesiders, Kenton Richardson og Marcus Dinanga. I tillegg finnes Carl Magney på benken. En annen spiller med tilknytning til Pools er høyreback Tinkler som er sønn av John Tinkler som spilte for Hartlepool i perioden 1987-92.
 
Hartlepool vs. Gateshead 2-1 (Dieseruwve 2)
Tre utrolige viktige poeng i en kamp der Pools stjeler seieren i det 90. minutt etter å ha spilt med 10 mann i nesten en omgang. Pools ledet til pause etter tidlig scoring av debutant Dieseruwve. Pools var taktisk godt organisert og var nær 2-0 etter pause, men rett i etterkant ble Umerah utvist etter en tofots-takling i motstanderens 16-meter. Etter det overtok gjestene banespillet og Hartlepool lå kompakt og konsentrerte seg om det defensive. Halvveis i omgangen utliknet Tinkler på en retur etter en god redning fra Dixon. Pools virket å forsvare seg til et poeng da man lykkes på en fin kontring der Cooke kom seg fri på kant og la ballen inn til Diseruwve som ble tomålscorer fra kort hold. Dermed eksploderte jubelen fra de 5018 tilskuerne på tribuneplass.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini, Crawford, Cooke, Ferguson; Umerah, Dieseruwve. Ikke benyttet: Jameson; Burton, Patterson, Hastie, Wreh.
 
National League TV er nesten like bra som iFollow og jeg er veldig fornøyd med at man også i år får kommentarer fra radiosendinga til BBC Tees Sport. I dag hadde Rob Law med seg Craig Hignett som ekspertkommentator. Eddie Kyle pensjonerte seg etter fjorårssesongen, men Rob snakket med han i pausen så tydelig at vår tidligere assistent manager har sesongkort. Men lydkvaliteten i dag kunne vært bedre, men satser på at det blir bedre til tirsdagens hjemmekamp mot Maidenhead.
 
Tabellen viser 11. plass etter to kamper, tre poeng bak Chesterfield og Southend. Med unntak av opprykkssesongen i 2021 så har Pools ikke hatt en topp ti-plassering siden 2007. Så John Askey har en stor jobb foran seg med å installere en vinnerkultur på Victoria Park. Tirsdag møter vi et fjerdeplass-plassert Maidenhead hjemme på Victoria Park. Med en seier der vil vi klatre opp mot en playoff-plassering.

Det var mange spillere som viste seg fra en klart bedre side i dag enn i premieren. Debutant Dieseruwve viser at han blir en viktig spiller med sine to matchvinnende scoringer. I Mancini har vi fått en kreativ og offensiv midtbanespiller. En publikumsfavoritt som også er hardtarbeidende. Seaman viste helt andre takter i dag enn mot Barnet og høyre vingbacken hadde flott forarbeid på den første scoringen. Onariase er en kjempetilvekst i midtforsvaret. Han har bra hurtighet, god i lufta og hiver seg inn i taklinger. Så det er flere positive tegn i sesongåpningen, men vi er neppe en kandidat for den direkte opprykksplassen. En plassering i playoff vil nok være en suksess, dvs. en plassering fra 2-7.plass.
 
Et interessant poeng å merke seg etter gårsdagens kamp er at John Askey ikke benyttet noen reserver selv om man spilte 40 minutter med en mann mindre. Fitness-nivået virker å være mye bedre under Askey enn det har vært de seneste årene. Så det er klart at manageren krever at spillerne skal være i meget god form og at et resultat er at spillerne tåler 90 minutter selv med en mann mindre på banen. Særlig Cooke sitt raid på venstresiden i det 90. minutt symboliserer dette. En flott målgivende som ble avgjørende for tre poeng. Det var heller ingen Hartlepoolspillere som måtte ha behandling for krampe under gårsdagens kamp.
 
Det her er jo ganske hardcore. Husker Fergie utestengte en journalist fra en kommende pre-match konferanse etter at han tok opp krumspringene til Giggs, men det var 1 kamp og ikke hele avise (byrået). Å gå ut mot en lokalavis på denne måten, særlig for en klubb som trenger back-up fra lokalmiljøet, er ganske drastisk. Har de skrevet noe om eieren som var "slemt"?
Ferguson snakket vel ikke med BBC over syv år etter at de kjørte en dokumentar med beskyldninger mot sønnen, Jason. Men boikott av lokalavisen er mildt sagt utrivelig, forhåpentligvis ordner det seg.
 
Laget mot Maidenhead
En nødvendig endring på laget siden 2-1 seieren mot Gateshead, Wreh kommer inn for suspenderte Umerah. Den ledige plassen på benken gis til Grey som er tilbake etter en liten skade. Motstander Maidenhead har fått en god start på sesongen og ligger på femte plass med fire poeng etter to kamper. Så Pools skal spille opp mot sitt beste dersom vi skal ta nye poeng på hjemmebane i kveld.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini, Crawford, Cooke, Ferguson; Wreh, Dieseruwve. Reserver: Jameson; Burton, Patterson, Hastie, Grey.
 
Hartlepool vs. Maidenhead 3-1 (Mancini, Seaman, Ferguson)
En sterk seier og godt gjennomført kamp av John Askey sine menn. Første back-to-back-victories hjemme siden februar 2022, men skikkelig ergerlig at vårt rene laken skitnes til fem minutter på overtid. Vi var det beste laget i en målløs første omgang, og scoringer fra Mancini, Seaman og Ferguson etter pause gjør at vi klatrer opp til fjerdeplass på tabellen - kun ett poeng bak Barnet på andreplass. Vi fremstår som godt organisert og spiller med en tydelig plan offensivt, og det var gode individuelle presentasjoner over hele linja.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini (Grey 87), Crawford, Cooke, Ferguson; Wreh (Hastie 88), Dieseruwve. Ikke benyttet: Jameson; Burton, Patterson.
 
Southend vs. Hartlepool 2-3 (Crawford, Grey, Seaman)
Ny sterk seier, denne gangen i Southend hvor vi får med oss alle tre poengene hjem til nordøst. Årets første bortepoeng i en jevnspilt kamp der vi får det avgjørende taket på midtbanen i en kamp der vi kommer tilbake etter å ha ligget under 0-1 og 1-2. Scoringer av Crawford, innbytter Grey og Seaman gjør at vi har ti poeng og 10-7 i målforskjell på fire kamper. Vi har god struktur i laget gjennom hele kampen og vi skaper mange muligheter. Særlig god var Mancini på midtbanen. Leken og kreativ offensivt og en sliter og ballvinner defensivt. Nok en gang gode prestasjoner over hele linja. Det er verdt å legge merke til at lagene vi har slått siste uka, Maidenhead og Gateshead, ligger i playoff. Så vi har fått en god start selv om vi har spilt mot kvalifisert motstand. Southend var et sterkt lag og det var en severdig kamp vi fikk se i dag. Livet i National League har startet godt denne sesongen.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini (Paterson 90+3), Crawford, Cooke (Wallace 84), Ferguson; Wreh, Dieseruwve (Grey 53). Reserver: Jameson; Hastie.
 
Wallace fikk sin debut i dag etter å ha mistet de første kampene etter et brudd i tåa. Han kom inn de siste 10 minuttene og la seg i den dype midtbanerollen. Pools var godt organiserte og forsvarte seg godt og Wallace rakk ikke utmerke seg de minuttene han spilte - verken positivt eller negativt. Men en etterlengtet debut og det gjorde nok godt med 10 minutter matchtrening.
 
Særlig god var Mancini på midtbanen
Han fikk applaus både fra hjemme- og bortesupporterne da han ble tatt av banen på overtid. Det var også ved et par anledninger da kommentatorene lo da midtbanespilleren vendte bort flere motspillere, etterfulgt av en konstatering av at her har Hartlepool litt av en spiller.
 
En stor endring etter nedrykket fra League 2 er at det i National League kun tillates fem spillere på benken og kun tre bytter i løpet av en kamp. Så langt har 20 av de 21 spillerne som har fått tildelt draktnummer vært i 16-mannstroppen i løpet av de fire første serierundene. Eneste spiller som ikke har vært i troppen er midtbanespiller Finney. Han har vært ute med en skade og skal nå være tilbake i trening. Wallace var med for første gang nå i helgen.

De to spillerne som ikke har fått tildelt draktnummer, Sylla og Ndjoli, har helt klart ikke noen fremtid i klubben, og Askey har bekreftet at de ikke er med i managerens fremtidsplaner. Sylla har nektet å returnere til klubben etter at man utløste opsjon på forlengelse. Situasjonen er uholdbar og det er ingen måte at forholdet mellom spiller, klubb og fans kan repareres etter dette. Med Ndjoli er det ikke noe utenomsportslig som skyldes at han ikke har fått draktnummer, her er det nok rett og slett manageren som mener at han ikke er sportslig god nok for nivået Hartlepoool trenger i National League.
 
Foran Bank holliday-helgen
Det er full serierunde både lørdag og mandag siden det er Bank holliday mandag. Lørdag spiller vi mot AFC Fylde på Victoria Park i det som er tv-kamp på engelsk fjernsyn. Mandag tar vi turen til Chesterfield der vi skal spille toppkamp mot den største favoritten til å vinne årets utgave av National League.

Gode nyheter på skadefronten. Vi har skadefri tropp. Både Dieseruwve og Finney har trent denne uka, og Wallace gjorde comeback forrige helg. Eneste spiller som er utilgjengelig er Umerah som soner sin tredje og siste kamp etter det røde kortet han fikk mot Gateshead. Han vil dermed være spilleklar til mandagens kamp.
 
Mo Sylla solgt til Dundee FC
Endelig er bråket rundt Mohamed Sylla over og midtbanespilleren har gått til Dundee FC for et ikke offentliggjort beløp. Den snart 30 år gamle franskmannen slo seg virkelig vrang da Pools utløste en opsjon på forlengelse i kontrakten, en kontrakt midtbanemannen selv gladelig hadde signert året i forkant. Manager Askey uttalte på tampen av fjorårssesongen at maken til selvopptatt og egoistisk fotballspiller hadde han aldri vært borte i. 35 ligakamper (28 fra start) ble fasit på den sesongen han spilte i blått og hvitt. Nå fortsetter Mo sin karriere i skotsk øverste nivå, og jeg tror det er bra for alle parter at nå situasjonen er løst.
 
Hartlepool forlenger med John Askey
Klubben har forlenget kontrakten med manageren frem til sommeren 2026. Askey har gjort sine saker bra etter at han ankom Victoria Park i februar. Selv om han ikke kunne unngå at Pools rykket ned så har han har hatt gode resultater, 6-7-4 er fasit på 17 kamper. Nå etter tre strake seirer så belønnes han med en ny 3-årskontrakt. Jeg vil anta at også bedre lønnsbetingelser er innbakt i den nye avtalen. Forlengelsen er også en populær avgjørelse blant fansen.
 
Pools med uendret lag mot AFC Fylde
Som ventet stiller Pools uendret mannskap i dagens tv-sendte kamp mot AFC Fylde. Pools jager sin tredje hjemmeseier for sesongen og fjerde seier på rad.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini, Crawford, Cooke, Ferguson; Wreh, Dieseruwve. Reserver: Jameson, Paterson, Wallace, Grey, Hastie.
 
Hartlepool vs. Fylde 3-1 (Dieseruvwe 2, Cooke)
Hartlepool legger seg på toppen av tabellen etter en fjerde strake seier. Vi gjennomfører nok en god kamp, men nok en gang slipper vi inn et unødvendig baklengs like før pause. Men Dieseruvwe setter heldigvis inn 3-1 tidlig i andre omgang og etter det har vi full kontroll på poengene. Som kommentatoren oppsummerte, det vitner om et godt lag med så mange kandidater til banens beste. Another level var også en beskrivelse fra kommentatorplass. Nå får vi suge på karamellen og nyte tabelltopp frem til mandagens runde.

Laget: Dixon; Dodds, Onariase, Lacey; Seaman (Paterson 88), Mancini (Wallace 77), Crawford, Cooke, Ferguson; Wreh (Grey 49), Dieseruvwe. Ikke benyttet: Jameson, Hastie.
 
4376 tilskuere så kveldens kamp. Av disse var 67 i borteseksjonen.

Hartlepool har solgt over 1000 billetter til mandagens bortekamp i Chesterfield. Så det skal bli en god ramme rundt toppkampen.
 
Pools mot Chesterfield
Det tette kampprogrammet gjør at manager Askey er tvunget til å gjøre to endringer på laget etter lørdagens kamp. Dodds og Wreh fikk småskader sist og risikeres ikke 48 timer etter forrige ligakamp. Wallace får sin debut fra start på stopperplass i Dodds fravær. Grey kom inn for Wreh tidlig i andre omgang lørdag og får nå tillit fra start i Wrehs skadefravær. Pruti og Umerah kommer tilbake på benken. Litt overraskende at fjorårets toppscorer Umerah (tilbake fra karantene) må vike for Grey, selv om sistnevnte har gjort gode innhopp de to siste serierundene.

Laget: Dixon; Wallace, Onariase, Lacey; Seaman, Mancini, Crawford, Cooke, Ferguson; Grey, Dieseruwve. Reserver: Jameson, Pruti, Paterson, Hastie, Umerah.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp