Hartlepool United

Regelendringer i National League
Et par viktige endringer foran neste sesong:
 1. Neste sesong kan vi ha sju spillere på benken og gjøre fem bytter i løpet av en kamp. Dvs. de samme regler som i EFL.
 2. Det vil heller ikke bli samme motstander boxing day og første nyttårsdag. Det blir heller samme motstander andre juledag og lang fredag, samt første nyttårsdag og andre påskedag.
 
Regelendringer i National League
Et par viktige endringer foran neste sesong:
 1. Neste sesong kan vi ha sju spillere på benken og gjøre fem bytter i løpet av en kamp. Dvs. de samme regler som i EFL.
 2. Det vil heller ikke bli samme motstander boxing day og første nyttårsdag. Det blir heller samme motstander andre juledag og lang fredag, samt første nyttårsdag og andre påskedag.
Det første er bra, det andre...null formening, egentlig.
 
Luke Charman signerer for Hartlepool
Luke Charman (26) er sommerens første signering. Han er angrepsspiller, og kommer gratis når kontrakten hans med AFC Fylde går ut senere denne måneden. Han kan spille på sentralt og ute på kanten. Han er født i Durham, så denne overgangen gjør at han kan flytte hjem etter noen år i nordvest. Luke beskrives som en aggressiv, hardtarbeidende og direkte spiller.

Karrieren så langt:
Newcastle, 0 ligakamper.
Darlington, 22 ligakamper - 12 mål.
Rochdale, 20 ligakamper - 2 mål.
AFC Fylde, 55 ligakamper - 7 mål.

Dette gir totalt 97 ligakamper og 21 mål.
Nå skal det sies at av disse har 52 ligakamper og 16 mål kommet i National League North, og dermed står vi igjen med 45 ligakamper og 5 mål i League2 og National League. Noe som ikke er all verden imponerende for en 26-åring. Vi får håpe at han tar nivået godt, men foreløpig er jeg litt avventende og usikker på om dette er en signering som gjør at vi nærmer oss opprykksstrid.
Velkommen til Hartlepool, Luke!
 
Jack Hunter signerer for Hartlepool
Hunter (26) kommer fra Halifax. Han er en defensiv midtbanespiller, som også kan spille på stopperplass. Jack har imponert i Halifax der han nylig har spilt i playoff, samt som han har vunnet FA Trophy i løpet av sin tid på The Shay. Så dette virker som en god forsterkning på midtbanen.

Karrieren så langt:
Newcastle, 0 kamper
Gateshead, 36 ligakamper (28 fra start)
Halifax, 77 ligakamper (65 fra start) - 1 mål

Dette gir totalt 113 ligakamper og 1 scoring.
I tillegg har han spilt et par sesonger i Gateshead i National League North. Dette er ikke inkludert i spillerstatistikken ovenfor.
Velkommen til Hartlepool, Jack!
 
Treningskamper i sesongoppkjøringen
06.07: (B) FC Hartlepool
16.07: (B) Scarborough Athletic
20.07: (B) South Shields
27.07: (H) Sunderland U21
30.07: (H) Scunthorpe
03.08: (H) TBA
 
Terminlista slippes 10. juli, dvs. den slippes nøyaktig en måned før sesongen sparkes i gang den 10. august. På mange måter føles offentliggjøring av terminlista som startskudd på den nye sesongen, og med terminlista foran seg kan man også begynne å planlegge nye fotballturer.
 
Refleksjoner rundt de to første signeringene
Denne uka fikk vi endelig to første signeringene denne sommeren. Luke Charman og Jack Hunter er begge tilvekster som sier noe om klubbens overgangsstrategier denne sesongen. Begge er spillere med bånd til nordøst-området, og begge er spillere som er aggressive i spillestilen. Begge er 26 år og har erfaring med spill i National League. Så det virker som manager Sarll ønsker spillere med mer tempo og som er bedre i press-spillet sammenliknet med fjorårets tropp. Det er tydelig at man også satser på spillere som har en relasjon i nordøst. For første gang ser det ut som Pools har en helhetlig strategi med tanke på rekruttering, men samtidig så virker det virker det som man jobber med et begrenset budsjett der man må få mest mulig ut markedet ut fra de ressurser man har. Sammenliknet med i fjor er fallskjermen fra EFL kun 50%, og disse pengene blir helt borte fra sommeren 2025. Charman og Hunter virker å være signeringer som passer godt i det kollektivet Sarll ønsker å bygge, mer enn signatur-signeringer som oser ambisjoner. Men det er viktigere at manageren bygger laget møysommelig stein for stein enn at man signerer store navn på kortsiktig tankegang. So far - so good! er dommen så langt fra dalton, som gleder seg til å følge den videre utvikling frem mot sesongstart 10. august.
 
Luke Charman (26) er sommerens første signering. Han er angrepsspiller
Etter litt detektivarbeid så virker det ut som Charman også kan spille offensiv midtbanespiller, noe han faktisk gjorde da han spilte mot Pools for AFC Fylde forrige sesong. En aggressiv spillestil og god i press-spillet gjør han til en nyttig spiller for laget, noe som også kan forklare at han ikke har verdens beste uttelling foran mål - tall som i seg selv ikke er veldig imponerende for en angrepsspiller, men helt ok for en offensiv midtbanespiller som også kan spille på kantene.
 
Hunter (26) kommer fra Halifax. Han er en defensiv midtbanespiller, som også kan spille på stopperplass.
Vår tidligere stopper Ben Clark har vært trener for Hunter og han mener Pools har gjort en god signering i Hunter, Midtbanespilleren skal være en profesjonell rollemodell på treningsfeltet og beskrives som en ballvinner på midtbanen som leser spillet godt. I tillegg skal han være god til å holde ballen i laget. Ut fra Ben Clarks beskrivelser virker det ut som Hunter er en spiller vi har savnet i flere sesonger.
 
Skadede spillere på vei tilbake
Det har vært lite med nyheter angående overganger til Hartlepool den siste tiden. I dag kom det en oppdatering på skadede spillere. Dan Dodds har vært ute i 10 måneder, men skal være i rute til et comeback ved starten av sesongoppkjøringen. I tillegg er ventet at Mancini også er tilbake til sesongoppkjøringen etter å ha vært hjemme i Frankrike under rehabiliteringen. Med Dodds og Mancini tilbake så vil dette to klare forsterkninger sammenliknet med vårsesongen.
 
Nathan Sheron linkes til Hartlepool
The Oldham Times melder om at Oldhams Nathan Sheron (26) er på vei til Hartlepool. Midtbanespilleren har spilt 89 ligakamper for Oldham på to sesonger, men var på benken siste måned av denne sesongen. Siden spilleren har et år igjen av kontrakten vil det være en mindre overgangssum involvert, dersom ryktene viser seg å være riktige.
 
Nathan Sheron signerer for Hartlepool
Hartlepool har signert Nathan Sheron fra Oldham for et ukjent beløp. Sheron (26) er midtbanespiller og står oppført med 161 ligakamper (137 fra start) og 6 ligamål. Han spilte 44 kamper forrige sesong, og beskrives som en ballvinner på midtbanen. Alle seks målene han har scoret i karrieren kom denne sesongen.

Karrieren så langt:
 • Fleetwood, 27 ligakamper
 • Chester (lån), 3 ligakamper
 • Walsall (lån), 7 ligakamper
 • St. Mirren (lån), 7 ligakamper
 • Harrogate, 28 ligakamper
 • Oldham, 89 ligakamper – 6 mål
I tillegg har han spilt 5 ligakamper for Chorley og 5 ligakamper for Southport i National League North.
Velkommen til Hartlepool, Nathan!
PS. Og for oss som har levd en stund, ja han er nevø av Mike Sheron.
 
Adam Campbell signerer for Hartlepool
Adam Campbell (29) er sommerens fjerde signering for Hartlepool. Og dette må sies å være på papiret en meget bra signering. Her snakker vi om en angrepsspiller som spilte 42 ligakamper (27 fra start) og fikk 7 ligamål for Crawley i en sesong som endte med opprykk via playoff. Han startet finalen på Wembley. Han fikk også tilbud om forlengelse i Crawley, men vender nå hjem til nordøst.

Adam er angrepsspiller som kan spille langs hele angrepsrekka, både sentralt og på kantene. En energisk angrepsspiller som er i konstant bevegelse og ivrig i gjenvinningsfasen. Han beskriver overgangen som gunstig for både han og klubben, og at samtalene med manager Sarll og planene for den kommende sesongen med høyt press og energi var noe han ville være en del av. Overgangen betyr at han kommer hjem til familie og venner, men han sier samtidig at overgangen ikke hadde blitt noe av om ikke klubbens ambisjoner hadde matchet hans egne.

Karrieren så langt:
 • Newcastle, 3 ligakamper
 • Carlisle (lån), 1 ligakamp
 • St. Mirren (lån), 11 ligakamper - 2 mål
 • Fleetwood (lån), 2 ligakamper
 • Hartlepool (lån), 2 ligakamper
 • Gateshead (lån), 8 ligakamper - 3 mål
 • Notts County, 73 ligakamper - 8 mål
 • Morecombe, 25 ligakamper - 1 mål
 • Carlisle (lån), 13 ligakamper
 • Gateshead, 43 ligakamper - 13 mål
 • Crawley, 42 ligakamper - 7 mål
Dette gir totalt 223 ligakamper (142 fra start) og 32 mål.
I tillegg har han spilt for Darlington (43 ligakamper - 19 mål) og Gateshead (40 ligakamper - 12 mål) i Conference North. Dvs. 86 ligakamper og 31 mål på nivået under National League i perioden 2019-22. Deretter står han med 85 ligakamper og 20 mål de to siste sesongene, noe som gir 51 mål på 171 kamper de fem siste sesongene.

Han har tidligere vært på lån en måned i Hartlepool da han fikk to ligakamper, en fra start, i november 2014. Begge kampene endte med 1-3 tap, mot henholdsvis York og Wycombe. I begge disse kampene spilte han sammen med Nicky Featherstone.
Velkommen tilbake til Hartlepool, Adam Campbell!
 
Signeringene av Campbell, Charman, Hunter og Sheron bør kunne sette litt fortgang på salg av sesongkort for den kommende sesongen. Salget så langt har gått tregt; jeg tror en god del fans har sittet på gjerdet og avventet kvaliteten på signeringene. Av de fire signeringene hadde tre av spillerne tilbud om forlengelse fra sine klubber, mens fjerdemann var under kontrakt og dermed måtte klubben betale en liten ukjent overgangssum.

Early bird-tilbudet på £358 for et sesongkort står frem til og med 30. juni. Deretter øker prisen til ordinær pris på £380 for voksenbillett.
 
Manager Darren Sarll sier at ideelt ønsker man å hente inn enda en angriper, en ving, en sentral midtbanespiller og minst en keeper før man er ferdig med handlinga før en lang sesong. Han føler at han allerede nå har en tropp som man kan starte sesongen med, men det mangler fire spillere for å få den nødvendige bredden som trengs for en sesong over 46 kamper.
 
PS. Og for oss som har levd en stund, ja han er nevø av Mike Sheron.
Hahaha, jeg hadde tenkt å dra en sykt elendig spøk i form av spørsmål om hvorvidt det var noe slektskap der, og jommen.

Mike "The Kødd" Sheron, ja. Fysjom.

Hentes det rutine primært i år? Er det noen uttalte mål for sesong mtp plassering?
 
Hentes det rutine primært i år? Er det noen uttalte mål for sesong mtp plassering?
Ja det kan se ut som det er primært rutine som hentes inn i år med 3 stk. 26-åringer og 1 stk. 29-åring hentet så langt. Dette har nok sammenheng med at man i klubben har flere lovende juniorspillere (Darcy, Steel, Stephenson, Storey) som fikk sin debut/gjennombrudd forrige sesong. I tillegg er Grey (21) en etablert juniorspiller fra egen stall. I tillegg har vi to talenter i Dodds (23) og Mancini (23) som har vært ute lenge med skader. Begge var tilbake i dag til start på sesongoppkjøringen og vil kunne være reelle forsterkninger dersom de blir matchet rett. Så Hartlepool har mange lovende, unge spillere og derfor er det rutinerte spillere som hentes inn for å kunne løfte laget opp mot en playoff-plassering denne sesongen - noe som må være et realistisk målsetting. Så det ser ut som man denne sesongen satser på å ha en tropp på rundt 16 etablerte spillere og at man supplerer med unggutter. Og at man dermed går bort i fra forrige sesongs store forbruk av lånespillere.
 
Det var godt å se bilder fra sesongoppkjørings første dag. Terminlistene blir sluppet først 10. juli, altså en god stund etter EFL. En måned senere, 10. august, starter moroa.
Det er kanskje ikke rare mulighetene til å følge Pre-season på skjerm?
 
Det er kanskje ikke rare mulighetene til å følge Pre-season på skjerm?
Det er ikke vanlig at oppkjøringskampene til Hartlepool blir sendt direkte slik at vi kan følge dem på skjerm. Så vi må vente på ligastarten den 10. august for å se våre nye spillere i aksjon. National League TV var bra valuta for pengene forrige sesong. Sesongkortet ble innkjøpt til en fornuftig penge. Ikke bare fikk dalton tilgang til Hartlepools kamper, men sesongkortet ga tilgang til alle kamper i National League, National League North og National League South. Så dette tilbudet vil jeg bruke også neste sesong. Frem til ligastart må jeg følge klubbens videoer som legges ut på klubbens offisielle sider for å få bilder og intervjuer fra sesongoppkjøringen.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp