Retter som du aldri får til

8 Jul 2023
10.380
Ja, hvilke retter får du aldri til eller er du alltid misfornøyd med resultatet av?

Merker at spesielt det å lage noe så enkelt som omelett alltid har vært en plage og det som regel har endt opp med sprøstekt skorpe med veldig luftig og kvalmende innhold uansett hvor lav temperatur man holder under selve prosessen. Kanskje er det fordi man i utgangspunktet ikke synes omelett er så godt at resultatet blir deretter?

Noe annet er boller. Blir de ikke harde så blir de ofte smakløse ift til det mor eller bestemødrene mine fikk til.

Så her er det bare å dele slik at du kan bli utsatt for utsatt for hånlig latter eller til og med sympati fra andre.
 
Biff i porsjonsstørrelse er jeg rett og slett dårlig på. Ingen problemer med et stort stykke, det stekes til perfeksjon, men biff i panna blir alltid feil. Nå er jeg ikke spes glad i det, blir vel et par ganger i året, så det er til å leve med.

Når det gjelder bolker bør du prøve tangzhong-metoden, blir ekstremt luftige og lette.

 
Sist redigert:
Vafler. Når den jækla vaffelen henger seg opp i vaffeljernet og du sverger du har smurt jernet greit så blir det en kamp om å redde stumpene av vaffelen. Tror sikkert flere enn meg har gått på ei litta smell der
 
Vafler. Når den jækla vaffelen henger seg opp i vaffeljernet og du sverger du har smurt jernet greit så blir det en kamp om å redde stumpene av vaffelen. Tror sikkert flere enn meg har gått på ei litta smell der


Det har jeg bare opplevd de gangene jeg har brukt en sånn ferdigmiks. Skal jo være en del smør/margarin i røra når du lager den, jeg pleier bare å smøre litt ekstra på første plate.
 
Går fint med vafler og boller vanligvis. Klumpete hvit saus kan rehabiliteres ved å lage en liten, ny smør/mel-base og så spe med den opprinnelige sausen.

Dog sliter jeg med smørkrem (ga opp etter ett forsøk) samt noe grøt-sviing.

Emulgering er svært avhenfig av stavmikser: Elendig med Bamix, udmerket med billig Philips.
 
Biff i porsjonsstørrelse er jeg rett og slett dårlig på. Ingen problemer med et stort stykke, det stekes til perfeksjon, men biff i panna blir alltid feil.
For meg er det motsatt, alt under 1 kg kan jeg kjenne tempen på med henda, men så fort man bikker 1.1kg/1.2kg er jeg helt avhengig av termostat. Hvis ikke er den konsekvent understekt😅
 
Blomkålsuppe. Får aldri skikkelig blomkålsmak. Blir bare melsuppe med klumper...
... blir faktisk bedre med Toro og ekstra blomkål, gjerne kraft i tillegg da....

Ellers går bakst ikke så bra alltid - har med trening å gjøre. Prøvde rundstykker som ble veldig middels en gang, men kanlelknuter ble veldig bra. Så litt opp og ned her.
 
Vafler. Når den jækla vaffelen henger seg opp i vaffeljernet og du sverger du har smurt jernet greit så blir det en kamp om å redde stumpene av vaffelen. Tror sikkert flere enn meg har gått på ei litta smell der
Har heller ikke lykkes særlig bra med vafler. Så har gått helt over til Toro - de er veldig bra og blir perfekt hver gang - har et skikkelig Wilfa-jern som er veldig bra. Trenger ikke smøres.

 
Har heller ikke lykkes særlig bra med vafler. Så har gått helt over til Toro - de er veldig bra og blir perfekt hver gang - har et skikkelig Wilfa-jern som er veldig bra. Trenger ikke smøres.
Den Wilfa pling-plong?
Vafler er jo noe husmødre/husfedre og andre får til 'i blinde' og uten oppskrift: Surmelk, EGG, mel, fint og grovt, smør, kardemomme evt sitronsaft bakepulver og sukker. Lager dette nærmedt på måfå, blir alltid bra.

Leste bøkene fra husmorskolen for mange år siden, variasjoner av dette sitter.

(Toroposene kan gå i skammekroken)
 
Har heller ikke lykkes særlig bra med vafler. Så har gått helt over til Toro - de er veldig bra og blir perfekt hver gang - har et skikkelig Wilfa-jern som er veldig bra. Trenger ikke smøres.

Kjør vaffelrøra i hurtigmikser og vaflene blir perfekte. Eller pisk egg og sukker til eggedosis før man blander i smeltet smør og hvetemel og bakepulver og melk.
Jeg har lagd perfekte vafler fra jeg var tolv år og brukte kokeboka.
 
Hvis den første pannekaka blir noe rotete, blir de neste gjerne bedre. Akkurat som panna må stekes inn av og til.

Klarer stort sett å bake brød og boller, men enkelte pinlige episoder har det vært. Fant en oppskrift på sølvkake, og kaka tørket visst inn under stekingen. Såpass at det oppstod en sagelyd da jeg skar den opp. En gjest hadde merket seg lyden, og spurte senere: "Var det den du sagde opp?" Noe pinlig, men husker også dette som en fyndig og morsom kommentar. Forresten kan det være normalt at kaka danner en skorpe. Bare pass på å skjære den opp før gjestenes ankomst.

 
Ikke en matrett, men når jeg baker brød med noe annet enn fint hvetemel blir det nærmest alltid som en murstein.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp