Meget spesiell sak

9 Jul 2023
4.584

_Drapsofferet ble født som kvinne, men så på seg selv som mann.

Den tiltalte ektefellen er juridisk sett en mann, men ønsker å bli omtalt som en kvinne_


Førstnevnte ble drept av sistnevnte med et balltre. Et ganske skjevt, men på samme tid typisk maktfordeling i et voldelig forhold mellom mann og kvinne, mens her er «kvinnen» voldelig mot «mannen». (Ikke forveksles med at ja der finnes forhold hvor dette er vanlig også blandt par, det er mer det skjeve styrkeforholdet jeg tenker på her ift hva de identifiserer som).

At mannen som er kvinne følte seg i fare fra kvinnen som er mann, men allikevel denger løs med balltre til personen dør virker «merkelig. Førstnevnte hadde tidligere vært voldelige mot den drepte.
Hva tenker dere ang hva slags dynamikk det har vært her?

Hva skjer med sistnevnte om dømt? Forvaring i fengsel for kvinner eller menn?
 
Sist redigert:
Verden er altså så klin kokos. Var ikke det et tilfelle i Skottland der en identifiserte seg som mann for å ende opp i kvinnelig fengsel? Husker ikke hvor langt han kom med det men.

Et betent forhold altså, haha. Hvem skulle trodd!
 
De hadde altså kjent hverandre i fire måneder, var allerede gift, og så var de på vei til å gå fra hverandre. Ja ja. I tillegg til alt annet.
 
Sikkert noe psykisk. Kan nok bli litt styr og forvirring når man identifiserer seg som ditt og datt i tillegg. Om det da er medisiner i miksen med diverse bivirkninger kan det fort gå galt, uten at jeg vet om det er tilfelle her.
 
Sist redigert:
Jeg tenker dypt forstyrra mennesker som fikk feil medisin, resultatet var at han drepte henne slik det ofte er.
 
En partner ønsker å gå fra en annen partner og blir drept. Det er vel den aller vanligste årsaken til slike saker. Sånn sett en veldig ordinær sak. Selvfølgelig litt spesielt at de identifiserer seg som motsatt kjønn av det de biologisk ble født med.

Dette går vel rett inn i statistikken for «vold mot transpersoner» tenker jeg, og bidrar til narrativet om at de er spesielt utsatt.

Aldri la en mulighet til å spre litt gugge og hat gå til spille.
 
Intervju med foreldrene, som forteller om livet til avdøde.


Skrikene brenner seg fast i moren til Oliver. Hun snur umiddelbart på foten og styrter mot leilighetsbygget i Porsgrunn. Kikker inn det nakne soveromsvinduet, og ser rett inn i stua.

På gulvet ligger Oliver, sønnen hennes, på magen. Han beveger seg ikke. Over ham står kjæresten, med et balltre av aluminium i hånden. Lyden av aluminiumet som treffer betong skjærer gjennom veggene. Og kjæresten stopper ikke.
 
Sånne løse fugler har dessverre en tendens til å finne hverandre. En oppskrift på katastrofe. Men igjen ender vi opp med partnerdrap i en situasjon hvor polititiet er advart. Nå har ikke jeg noen fasit, men det må være fryktelig vanskelig å forholde seg til slike situasjoner. Man blir advart om at noe kommer til å skje før eller siden, men man har begrensede muligheter til å gripe inn før noe faktisk har skjedd. Hva gjør man med en tikkende bombe som foreløpig ikke har begått alvorlig kriminalitet ?
 
Spm er hvor skal den som utførte drapet sone?
Kommer de til å ta hensyn til at personen identifiserer seg som kvinne, eller vil de ta utgangspunkt i hva personen juridisk er dokumentert som - en mann?

Man kan lure på hvorfor politiet ikke tok affære når de selv hadde sagt at det var «høy» risiko for gjentagelse av vold etter tidligere voldsepisoder. Bra de blitt etterforsket for det.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp