NHL Draften - 2024

Velkommen til mitt nye prøveprosjekt, som jeg startet med tilbake i mars. Jeg tenkte at dette skulle bli noe kjapt, og gæli, men nå sitter vi her med fire uker igjen til draften, og 23.830 ord senere er mitt lille prosjekt før draften over for denne gang.
Formateringen vil bli lagt opp for pc, og dermed best å lese på PC også. Jeg har for så vidt fått lista over i PDF-format, bare ikke fått lastet den opp noe sted enda, for dere som foretrekker å lese på telefon eller pad. Dette er vel mest til info, kjenner jeg.

Draften vil holdes i Vegas i The Sphere, og dag en av draften starter den 28. juni.

Sendingen vil gå på Viaplay, og starter 01.00. Sendingen er satt opp til å vare til 04.30.

Dag to vil også gå på Viaplay, hvor sendingen starter 17.00, og varer til 22.30.

The Final Countdown

Generelt om draften

Dette er den den siste store, endelige listen, hvor de er rangert i en rekkefølge som er en god blanding av hvor gode de er i dag, hvor i sjiktet jeg tenker at de burde bli valgt, men mest av alt hvor stort potensialet til spillerne er.

Det er mer eller mindre garantert noen jeg vil holde litt for høyt i årets draft, og noen havner dermed litt uventet langt ned.

Kort oppsummert er dette en klasse som jeg ikke ser på som nærheten av fjorårets klasse i toppen, uten at det betyr at det ikke er mange gode prospekter i dette kullet. Men, det er en klasse som har vokst på meg, og jeg synes nivået er mye høyere og jevnere enn det jeg gjorde for et år siden. Jeg synes riktignok at dette er en mye bredere draft enn i fjor, hvor man selv i runde tre i draften kan finne spillere med fin verdi for picket.

Med fjoråret nevnt også, så vil det dukke opp noen undraftede spillere fra i fjor, som dukker opp her i år.

Det må også nevnes at dette er ser ut til å være et veldig dårlig år for svenskene, etter deres standard, og man må se om dette blir ett år uten noen svenske førsterundevalg. Dette preger jo selvsagt også kvaliteten på draften som helhet. Russerne har en del spennende spillere i år, i hvert fall offensivt, men det er jo denne russiske tvilen som alltid vil være til stedet.

Dette er hvordan den første runden ser ut. Resterende runder vil bli lagt ut når det nærmer seg, og trades mest sannsynlig vil ha blitt gjort:

First round:

#1. San Jose Sharks
#2. Chicago Blackhawks
#3. Anaheim Ducks
#4. Columbus Blue Jackets
#5. Montreal Canadiens
#6. Utah Hockey Club
#7. Ottawa Senators
#8. Seattle Kraken
#9. Calgary Flames
#10. New Jersey Devils
#11. San Jose Sharks via Buffalo Sabres
#12. Philadelphia Flyers
#13. Minnesota Wild
#14. Buffalo Sabres via San Jose Sharks (Originalt Pittsburgh Penguins)
#15. Detroit Red Wings
#16. St. Louis Blues
#17. Washington Capitals
#18. Chicago Blackhawks via New York Islanders
#19. Vegas Golden Knights
#20. New York Islanders via Chicago Blackhawks (Tampa Bay Lightnings pick originalt).
#21. Los Angeles Kings
#22. Nashville Predators
#23. Toronto Maple Leafs
#24. Colorado Avalanche
#25. Boston Bruins
#26. Montreal Canadiens via Winniepeg Jets
#27. Carolina Hurricanes
#28. Calgary Flames via Vancouver Canucks
#29. Dallas Stars
#30. New York Rangers
#31. Anaheim Ducks via Edmonton Oilers
#32. Philadelphia Flyers via Florida Panthers​

* Stanley Cup-finalen vil avgjøre hvem som får pick #31 og #32.

Hvem kan draftes?

Cut offen for draften er at man må ha fylt 18 år innen 15. september det året draften holdes. Kullene pleier ofte da å bli delt opp i tre «kull» innad i kullet sitt:

  • De som er født etter 15. september og frem til nyttår blir ansett som de gamle i kullet, da de draftes sommeren etter resten av årskullet sitt. I år gjelder dette alle som er født mellom 16.09.2005 og 31.12.2005.
  • De som er født mellom 01.01 og 31.05, som i år gjelder for 01.01.2006 til 31.05.2006, blir sett på de som er de mest «normale» i kullet, i mangel på et bedre ord. Det er litt nyanser innenfor disse månedene, der spesielt januar og februar-spillerne har et forsprang utviklingsmessig på resten av 06-kullet.
  • De som er født i juni og frem til 15.septemper, i 2006 i årets draft, blir sett på som de yngste i draften.

Dette har ikke nødvendigvis noe å si for spillerne selv, men man har ganske vidt forskjellig utviklingsgrunnlag på enkelte spillere, hvor det kan skille opp mot 12 måneder mellom to prospekter.

Hva kan man forvente av årets draft?

På et generelt grunnlag så er det ikke den klassen hvor man nødvendigvis vil finne sin 1C eller 1D, men det er veldig mange spillere som kan fylle på med top 6/top 9, samt top 4D, talent som gjør at nivået er helt ekstremt jevnt, og jo lengre ned man kommer på listen, jo vanskeligere har det vært å rangere dem. Lag som ser etter brikker på backen og vingene sine kan gjøre noen virkelig gode funn nedover draften i år.

Det er også verdt å merke seg at dette er et år hvor det er mange som har hatt en veldig god utvikling gjennom sesongen. Ofte så kan man få en diskusjon om hva er gulvet og taket til en spiller, og det er mange 18/19-åringer som dessverre aldri utvikler seg spesielt videre. I år så ser man derimot veldig mange spillere som har tatt solide steg gjennom hele sesongen, og fortsetter å utvikle seg, så for disse er det positivt at man ser at de pusher veldig hva man har forventet av dem. Det blir derimot desto vanskeligere å spå hvor taket deres faktisk er, når utviklingen er såpass rivende og mange besvarer en del spørsmål man hadde før sesongen startet.

Jeg har lest noen beskrive denne draften som at det er om å gjøre å finne prospektetene som kommer til å eksplodere etter at draften er ferdig utviklingsmessig, og det kan jeg stille meg bak. Potensielt veldig mange steals her, da det ser ut som om at mange av disse gutta har begynt å utvikle seg veldig sent ut i sesongen.

I 2008 hadde man en av de beste defensive draftklassene i NHL sin historie, hvor man finner blant annet Drew Doughty som pick #2, Zach Bogosian som #3 til Thrashers, Alex Pietrangelo som #4, Luke Schenn som #5, Tyler Myers som #12, Erik Karlsson som #15, Jake Gardiner som #17, Michael Del Zotto som #20 i den første runden, og Roman Josi som #38 og Justin Schultz som #43 i den andre runden. Man finner også en back som TJ Brodie på #114 i den fjerde runden, og Jared Spurgeron i den sjette runden med pick #156.

Spørsmålet man kan stille er at om 10-15 år, er 24-kullet et kull som kan konkurrere med 08-kullet som en av de beste defensive draftklassene?

Man ser også en utvikling i NHL hvor de store defensive shutdown-backene er veldig ettertraktet etter flere år hvor de mer offensive backene har fått mye oppmerksomhet. Nå trenger lag å finne backene som kan komplementere disse offensive backene, spesielt i dybden, som Zadarov og Tanev. Dermed vil man nok se at spillere som Silayev vil gå veldig høyt i årets draft.

Der man trodde at U18-VM skulle være en turnering som ville hjelpe med å sette lista mer, fikk man heller en turnering der man endte opp med flere spørsmål enn svar. På generelt grunnlag en veldig svak turnering, der kvaliteten er dårligere enn tidligere år og det var 25- og 26-klassen som dominerte.

Skal ikke gå spesifikt inn på veldig mange akkurat her, men ønsker å nevne Trevor Connelly. Skulle man kun sett på talentet alene, hadde han vært i topp 10-diskusjonen. Han har et helt vanvittig talent, men han er kanskje draftens mest umodne spiller. Har masse spørsmålstegn rundt off-ice oppførselen sin, og etter finalen i U18-VM er det ikke lett å se at klubber vil gå for han.

USA ledet 3-2 over Canada i finalen, hvor Connelly velger å ta en helt hodeløs takling i offensiv sone, og fikk en major og match penalty for en Illegal check to the head mot Ritchie i et område USA ikke var under press i det hele tatt. USA hadde vært kampens beste så langt, og så ut til å ha full kontroll. Under Connelly sin 5 min major scorer Canada hele tre mål, og snur finalen totalt inn til ett canadisk VM-gull.

Trevor kan om fem år like gjerne være en top 10-15 LW i ligaen som om at han aldri har spilt en eneste NHL-kamp.

Tilbake til listen, så skal det skal sies at sjiktet 2-10 ekstremt vanskelig å rangere. En dag har man en liste, og en annen dag har man omrokkert på hele listen og det føles fortsatt riktig ut. Eventuelt feil ut. Uansett hvordan man vrir og vender på det vil det være en eller to spillere man skulle ønske man kunne bumpe opp en eller to plasser. Men, alas, så er det nå sånn at at listen skal settes og noen tøffe valg må man ta.

Den norske duoen

Avslutter med en kort kommentar om de to norske spillerne. Det kan se ut som om at sommeren blir meget god for oss nordmenn i forhold til hva vi er vant til. MBN og Solberg har levert varene, og ser fortsatt ut til å bli ranket ca der de har vært hele sesongen. MBN ser ut som en som vil gå mellom 13-16 ett sted, er vi heldige kanskje allerede som #12. Noe før det ser jeg på som utenkelig. Solberg ser fortsatt ut som et prospekt som vil gå et sted midt i andrerunden på dag 2 i draften.

Begge nordmennene har vist fremgang offensivt de siste månedene, noe som er veldig positivt.
Hvorvidt dette er noe man vil se gjenskape seg på amerikansk is hvor tempoet går betraktelig fortere, og rinken er mindre, er jeg fortsatt litt usikker på. Spesielt for Solberg sin del. Personlig tror jeg at det passer bedre for MBN, med sitt intensive spill kombinert med ferdighetene foran mål. Solberg kommer nok til å stortrives med at isen blir mindre defensivt, riktignok.

Jeg har også et siste punkt på Solberg som jeg holder som spørsmålstegn rundt draften.

Han er vant til å spille veldig store minutter, og gjennom WJC og WC har han snittet mellom 25-30 minutter per match. Det er for så vidt en fin egenskap at han kan spise store minutter, men som man så i WJC er det veldig begrenset hvor lenge han klarer dette før det begynner å bli veldig mange store slurvefeil. I WC har det gått bedre når man har justert ned dette noe, og han har fått flere sjanser til å vise seg frem.

Det er derimot det som skal bli en interessant problemstilling for Solberg, for hvordan vil han oppfattes når han får mindre spilletid i snitt? Jeg tror fortsatt at han vil være en koloss i defensiv sone, men jeg håper at han ikke føler at han må presse frem spill offensivt når tiden på isen ikke blir like stor som i disse turneringene han har fått vist seg frem.

Nedenfor hyllen med backene Dickinson, Levshunov, Buium, Parekh, Yakemchuk og til dels Silayev tror jeg man finner Solberg per dags dato, men jeg tror det er flere av backene på denne hylla som har et større utviklingspotensialet.

Men, er det én spiller jeg virkelig håper at jeg bommer på ved å «undervurdere», så er det Stian Solberg i årets draft.

Det som kan være en annen potensiell utfordringen for disse to gutta er at profilene deres er ganske like veldig mange andre prospekter i årets draft. Det er veldig mange av disse sterke middle 6 vingene som har et sterkt vantspill og høy arbeidsmotor som kan slottes rett inn i tredjerekka med potensialet om å ta spillet opp enda ett nivå. Solberg som er litt old school i stilen, og spiller hardt og aggressivt i egen sone er heller ikke en veldig unik profil i årets kull. Dermed er det mye opp til hva de forskjellige GMene ser etter som vil være veldig avgjørende for våre norske håp for denne draften.

Med det sagt putter man amatørhodet klar for hoggs, for det er ikke noen overraskelse hvor vi starter hen, men jeg kan garanterte noen «bomber» nedover listen.

Merk: Spillerne blir satt opp med laget de har spilt for denne sesongen.
Merk II: Alt av høyde og vekt er tatt før combinen hvor det blir tatt nye målinger, så derfor vil det være «feil» nedover.
Merk III: Dette er en liste som er skrevet godt over to måneder, så skrivestilen endres veldig fra profil til profil. Litt usikker på hva som har fungert best for dere som leser, så tar gjerne i mot tilbakemeldinger på hva som er foretrukket.The Nitty Gritty Power Ranking
#1 Macklin Celebrini

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 13.06.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: L
Lag: Boston University
Divisjon: NCAA

Mr. Hobey Baker.

Årets beste prospekt.
Sterk i alle faser av spillet, og i alle soner.
Eksepsjonell i overganger, jobber knallhardt over hele isen uten at det går utover den offensive kreativeten eller produksjonen.

Lynkjapp både i beina og hodet.

Uredd for å ta kamper lang vantet og foran creasen.
Har tatt store steg defensivt denne sesongen, og viser hvor smart han er uten pucken i forechecken sin.

Setter standaren på og av isen og er den fødte lederen.

En spiller som mange liker å sammenligne med Jack Hughes av prospekter i nyere tid.
Har derimot en pakke som også kan sees på som en Jonathan Toews i form av egenskapene på og av isen, med deler av Fantilli sitt fysiske spill.

#2 Ivan Demidov

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 10.12.2005
Posisjon: RW/C
Høyde: 180 cm
Vekt: 76 kg
Hånd: Venstre
Lag: SKA-1946 St. Petersburg
Divisjon: MHL

Russeren er årets mest spennende spiller utenom Celebrini.
Ekstremt elegant på skøytene og høy kreativitet skaper fundamentet for russerens playmakeregenskaper.

Demidov burde hatt en sesong hvor han fikk utfordre seg mot enda bedre motstand, der det ryktes at han straffes med MHL-spill da han ikke vil forlenge kontrakten sin nåværende kontrakt med ett år.

Det har derimot vært en kanonsterk sesong for Demidov i MHL med 2.0 PPG gjennom hele sesongen.

Demidov sitt store spørsmålstegn er det fysiske spillet. Han er ikke stor, men heller ikke liten. Allikevel unngår han ofte det fysiske spillet.
Har en del å gå på for å bli en god 200ft-spiller.

Sammenlignes med Kucherov av dagens aktive spillere, og potensialet til å være draftens beste spiller om 15 år.

#3 Cole Eiserman

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 29.08.2006
Posisjon: LW
Høyde: 183 cm
Vekt: 89 kg
Hånd: L
Lag: US National Development Team Juniors
Divisjon: USHL

Årets mest splittende spiller er også
kanskje draftens mest fascinerende prosjekt.

Tidenes målscorer for USNDTP gjennom tidene,
etter å ha scoret ett mål mer enn Cole Caufield.

Årets beste avslutter, der er ingen i nærheten.
Ikke helt på nivå med Bedard, men vi prater bare en veldig liten hylle under han.

Scorer på alle mulige måter.
Er både en sniper, men går også inn i de tøffe områdene rundt creasen
hvor han plasserer seg riktig for de gritty målene.

Han har en ekstrem mentalitet, og setter en skyhøy standard for seg selv.
Cole forventer at det skal bli mål hver gang han er på isen, og blir det ikke dette så merkes det på han. Har et veldig tydelig kroppsspråk utad.

Speiderne virker veldig splittet i synet på han,
og det har gått i hodet på han.

Dette har ført til at Eiserman har hatt et behov for å vise at han er mer enn en målscorer,
og forskjellen på spillet hans i 2024 er ganske stor.

Fremstår veldig sterkt mentalt, og ydmyk i arbeidet som må legges ned.

Ikke en som leder linja, men livsfarlig når han får pucken.

Har mye arbeid å gjøre i defensiv sone.
Nå glir han bare ned i posisjonen sin, og blir stående der til det kommer et brudd siden han aldri har hatt noen arbeidsoppgaver i egen sone.

En spiller som kommer til å være veldig avhengig over hvor han havner,
hvor han nok vil være veldig avhengig av en kreativ center.

Kan bli alt fra LW1-LW3 for et lag med masse PP-spill

#4 Sam Dickinson

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 07.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 190 cm
Vekt: 88 kg
Hånd: L
Lag: London Knights
Divisjon: OHL

Sommerens tryggest backvalg.
Komplett back ved kombinasjon av skøyteferdighetene og fysikken sin.

Dickinson er en ekspert på å drepe spill fra motstanderne, spesielt i overganger.
Skøyteferdighetene hans gjør at han klarer å henge med på alle som prøver å komme seg inn over den defensive blålinja, som i kombinasjon med høyden sin skaper en rekkevidde som gjør at han «alltid» når pucken for å poke den bort fra farlige soner.

Han er heller ikke redd for å bruke fysikken sin, hvor han er et fysisk beist i sonen foran eget mål.

Med pucken er canadieren solid rusher, hvor overgangen i nøytral sone er den store styrken hans.

I offensiv sone låser det seg for Dickinson til tider, hvor han ofte går inn i rommene motstanderne ønsker han inn i, som gjør at kan se seg blind på alternativene han har ledige.

Dette er derimot ikke noe nytt for backer som er i draftåret sitt og spiller for London Knights. Mye av den samme kritikken gikk mot Bonk i fjor, som har tatt store steg offensivt da han fikk komme ut av skyggen til Logan Mailloux i årets sesong.

Totalpakken til Dickinson ligner mye på en, enn så lenge, lettversjon av Miro Heiskanen.

#5 Berkly Catton

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 14.01.2006
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 74 kg
Hånd: L
Lag: Spokane Chiefs
Divisjon: WHL

Ekstremt kreativ angrepsspiller.
God teknisk med puck og på skøytegåingen.

Er spilleren som styrer linjen sin og angrepene over blålinjen.
Veldig dynamisk i angrepsspillet sitt der han bytter mellom servitørrollen og være målscoreren selv.

Blant draftens mindre spillere, dermed ikke like kraftig i bevegelsene.
Derimot veldig teknisk sterk på skøytene, som gir han høy toppfart i nøytral og offensiv sone.
Catton oppnår dette ved å blant annet ved å krysse føttene (lateral crossovers) ekstremt fort og effektivt, hvor MacKinnon er målestokken i dagens NHL.

Er aller beste i overganger.
Når angrepet er satt i offensiv sone har han litt trøbbel med å unngå det fysiske spillet.

Spørsmålet er om han er en NHL-center eller -ving.
Catton har selv uttalt at han ser på seg selv som en ving i NHL.

Catton må fortsette å utvikle den defensive delen av spillet sitt,
samt legge på seg noen kilo med muskler før han er NHL-klar.

Taket er derimot veldig høyt.

#6 Zeev Buium

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 07.12.2005
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: L
Lag: University of Denver
Divisjon: NCAA

U18-Gull.
U-20 Gull.
Vinner av NCAAs Frozen Four.

42 kamper i NCAA.
11 mål. 39 assist. 50 målpoeng.

De siste 12 månedene for Zeev har vært eksepsjonelle.
Komplett to-veis back som har tatt collegehockey enkelt i sitt første år.

Zeev er kjent for å gå effektivt, men relativt stygt, på skøytene.
Han har veldig sterke hofter, som gir han masse kraft, men ikke særlig eleganse eller smoothness.
Skøytegåingen hans har blitt beskrevet som forsvarspillerens Cole Perfetti.
God på skøytekantene, som gir han masse mobiilitet.
Sliter derimot med å skape seperasjon fra motstanderne i mange tilfeller.

Ekstremt smart spiller som prosesserer spillet lynkjapt, på begge sider av isen.

Han er en av årets beste, om ikke den beste, til zone exits i årets draft.

Enten Zeev fører pucken selv gjennom trafikken i nøytral sone eller med sine ekspesjonelle pasninger gjennom sonene, eller manipulerer motstanderne med bevegelsene sine uten pucken, er det høyt nivå på alt han gjør.

Zeev har et brukbart skudd, men han er veldig smart i forhold til når og hvordan han skal skyte.

Må modnes defensivt, men har vist store steg gjennom hele sesongen.

I motsetning til de andre backene i draften har ikke Leev noen ekstremferdigheter som skiller han ut, men han er gjennomført solid i alle faser av spillet.

#7 Artyom Levshunov

Nasjonalitet
: Belarus
Fødselsdato: 28.10.2005
Posisjon: D
Høyde: 188 cm
Vekt: 95 kg
Hånd: R
Lag: Michigan State University
Divisjon: NCAA

All-Big Ten First Team.
All-Big Freshman Team.
Big Ten Defensive Player of the Year
Big Ten Freshman of the Year.

Lesvhunov legger bak seg en strålende sesong.
Belaruseren besitter en atletisk pakke som bygger opp under en fremtidig 1D i NHL.

Rett under 190 cm, og besitter skøyteferdigheter per i dag som kan beskrives som gode for høyden. Ikke veldig gode, ikke veldig dårlig, men over gjennomsnittet god på skøytene.
Bygd som en tanks. God toppfart, og flytter føttene godt i forhold til kraftpakken han er.

Godt skudd, hvor han både kan slap shotte og snappe pucken med en god release.

Levshunov er fysisk, men ikke så fysisk man kan forvente av en back på hans størrelse.
Alle verktøyene for å bli en god forsvarsspiller besitter han.

Det er derimot noen spørsmål rundt spillet hans.

Konkurranselysten hans fremstår til tider som varierende.
Kan finne på å skru av hodet underveis, og man vet aldri helt hvilken versjon av Levshunov man får fra skift til skift.

Til tross for fysikken sin taper han overraskende mange dueller langs vantet.
Han har utviklet seg defensivt, men kombinasjonen av at posisjoneringen hans ikke er perfekt og en skalle som ikke er 100% på i alle situasjoner skaper noen spørsmålstegn.

Med pucken er det også noen spørsmålstegn.
Hvis Levshunov blir satt under press mister han fort roen, og kvitter seg med pucken før det finnes bedre alternativer.
I NCAA kan disse turnoverne han skaper i mot gå fint, fordi han har fysikken til å rette opp i feilene selv. Det er ikke like sikkert at funker i NHL.

Han har heller ikke de beste instinktene, allikevel har Levshunov veldig mange av verktøyene for å bli coachet til å bli en fantastisk back.

#8 Zayne Parekh

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 15.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: Saginaw Spirit
Divisjon: OHL

Et av årets mest polariserte prospekt.
Ekstremferdigheter offensivt og spiller et high risk-high reward spill.
96 målpoeng, hvorav 33 av dem er mål, over 66 kamper i OHL.

Angriper aldri på samme måte to ganger på rad, ekstremt atletisk og dynamisk i inngangen til den offensive sonen.
På tross av de ekstreme ferdighetene, spiller han enkelt offensivt.
Parekh finner med det ofte medspillere som er ledige, i stedet for å gjøre det vanskelig for seg selv.

Fantastiske hender og timing i alt han foretar seg med pucken, og manipulerer spillet ved å bruke hoftene godt for å lure motspillerne.

Har en del å gå på defensivt, selv om dette er en bekymring som har roet seg noe mot slutten av sesongen.

Aggressiv i presset, flink til å skape brudd.
Har utviklet spillet sitt til å bli bedre på overganger imot, men har fortsatt mye å gå på.
I defensiv sone kan man ikke forvente en NHL-klar spiller enda.

Potensialet til å bli en sterk playmaker-back som vil minst bli en top 4D og PP1-QB.

Noen spørsmålstegn rundt karakteren etter en spytteepisode tidligere i sesongen.

#9 Tij Iginla

Nasjonalitet
: Canadisk
Fødselsdato: 01.08.2006
Posisjon: LW
Høyde: 183 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Kelowna Rockets
Divisjon: WHL

En av årets mest interessante spillere.

Tij kan skyte fra alle vinkler på isen med en lynkjapp release med masse kraft bak.
Denne teknikken kombinert med sine offensive instinkter gjør han til en solid målscorer.

En fysisk kraftpakke med en enorm motor og arbeidsmoral som ikke er redd for å ta kampen ved vantet, eller foran creasen til målvakten.

Det legger også grunnlaget for en potensiell PP1-spiller.

Til tross for fysikken er han en teknisk og disiplinert spiller.
Tij jakter ikke de store hitsene, men bruker kroppen til å beskytte pucken og fortsette bevegelsene sin fremover sin på isen.

En svakhet hos Tij er at han kan få veldig tunnelsyn, hvor han blir alt for opptatt av å beskytte pucken og glemme bort det som skjer rundt han.

Med fødselsdato i august har han derimot god tid på å utvikle denne delen av spillet.

#10 Konsta Helenius

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 11.05.2006
Posisjon: C/RW
Høyde: 180 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: Jukurit
Divisjon: Liiga

Finnen er en velbalansert spiller.
Ingen ekstremferdigheter, men solid i alle deler av spillet.

Veldig intelligent, og viser stadig en stor forståelse av spillet på isen.

Spiller ofte i forkant av situasjoner, som skaper rom og tid for både han selv og medspillere.
Med pucken er han en kreativ playmaker, som ikke er redd for å ta skuddet hvis rommet åpner seg.

På tross av størrelsen sin er han tøffere enn han ser ut som, hvor han spiller et fysisk spill og er uredd foran creasen til motstanderlaget.

Spiller et komplett 200ft game og backhecker godt.

Har det som ser ut som draftens høyeste gulv,
hvor det er litt vanskelig å få tak på hvor høyt taket går.

Kan sammenlignes med spillere som Nick Suzuki og Nicklas Backstrom, og ser ut som minst en fremtidig 2C i ligaen, som kan bidra både i PP og PK.

#11 Cayden Lindstrom

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 03.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 193 cm
Vekt: 98 kg
Hånd: L
Lag: Medicine Hat Tigers
Divisjon: WHL

En av årets største centere som ikke redd for å bruke kroppen.

På mange måter har han hele pakken som center.
Det er en smarthet og teknikk man sjeldent ser hos en på hans størrelse,
der 27 mål på 32 kamper frem til desember er vanskelig å overse.

Går kraftig på skøytene, og er god til å bruke kroppen for å beskytte pucken.
Sterk i overganger, hvor han tør å spille på risiko.

Det store spørsmålet rundt LIndstrom er som det har vært gjennom hele våren.
Hvor stort problem er skaden i ryggen? Lindstrom har nesten ikke spilt siden desember, før han fikk med seg fire sluttspillskamper i WHL hvor Tigers tapte serien 4-1 mot Red Deer Rebels i den første runden.

Med en så stor og tung kropp som Cayden har, vil det bli satt spørsmålstegn ved ryggproblemer av denne graden fra flere front offices som kommer til å bli gransket godt.

Hadde man visst at ryggproblemene ville være minimale i fremtiden ville han
vært topp 5 her.

#12 Beckett Sennecke

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 28.01.2006
Posisjon: RW
Høyde: 190 cm
Hånd: 82 kg
Lag: Oshawa Generals
Divisjon: OHL

Canadieren begynner å bli en favoritt hos veldig mange speidere i ligaen,
noe som ikke er uten grunn.

Siden han ble draftet til OHL for to år siden, har han vokst 12cm +/- 1 cm eller 2.
Dette gjør at han ofte har sett keitete ut på skøyter, men de siste månedene har han virkelig begynt å bli kjent med kroppen sin.

`Dette gjør først og fremst at han leverer mer stabile prestasjoner enn han har gjort på lange tider. Mot slutten av sesongen har han også vist at han har lært seg å bruke kroppen sin,
og ser plutselig ut som en potensiell powerforward med masse teknikk.

Offensivt er talentet enormt.
Spiller med skyhøy selvtillit, og prøver ofte på det spektakulære.

Skøyteferdighetene utvikles stadig, og har blitt god på å bruke kantene på skøytene som gjør han veldig god fra east-west og vanskelig å plukke opp.

Dette bruker han også ofte for å skape seperasjon og rom fra motspillerne,
hvor han enten kan bruke kreativiteten sin til å finne riktig pasning, eller at han kan bruke sitt tunge skudd.

Kan avslutte variert, hvor spesielt slap shottet og one timerne hans er farlige.
Har også en evne til å kunne avslutte raskt hvis det er nødvendig,
samt at han veldig sterk på å deke goalies en-mot-en.

Det tunge skuddet utnytter han også på flere måter,
da dette skaper rom for medspillere.

Han benytter ofte muligheten for å sette opp for et skudd,
før han sentrer til en åpen medspiller som følge at motstanderne kollapser rundt eget nett.

Potensielt skyhøy oppside, og så lenge han fyller ut fysikken sin vil han være en solid NHL-spiller.
Sennecke besitter også evnen til at man ikke aner hva han skal gjøre ute på isen.
Dette er på godt og vondt, da det ikke alltid er lagkameratene heller klarer å vite hva som skjer når han har pucken. Klarer han å bli mer stabil på denne x-faktoren har man en fryktelig interessant spiller.

Ramler alle brikkene på plass for han har man en potensiell RW1 ,
som kan utfordre om å være top 10 RWs i ligaen om 6-7 år.

#13 Nikita Artamonov

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 17.11.2005
Posisjon: RW/LW
Høyde: 180 cm
Vekt: 85 kg
Hånd: L
Lag: Torpedo Nizhny Novgorod
Divisjon: KHL

Der andre russiske prospekter spiller mye i MHL og VHL har Nikita notert seg 54 kamper i KHL og 23 målpoeng, og i Russland får man ingenting gratis som 17-åring.

Tidligere i sesongen ble han tidenes første U18-spiller som har notert for seg fire målpoeng i en og samme kamp i KHL tilbake i oktober.

Til tross for en ramme på «kun» 180 cm, er Artamonov en av klassens tøffeste spillere.
Russeren har en motor som aldri sier stopp, han går alltid i kampene om pucken både foran mål og ved vantet, uavhengig av størrelsen på motspilleren.

En litt ineffektiv måte å gå på skøytene, noe som holder han igjen litt i forhold til tempo, men motoren hans er såpass stor at denne svakheten bli kamuflert av innsatsen han legger ned.

Det er innsatsen som er grunnlaget for hvorfor Artamonov har dette nivået i ung alder.
Han skaper ofte farlige brudd, hvor han får brukt pasningsegenskapene sine til det fulle.

Utenfor årets topp 10-spillere, er Artamonov spilleren som er årets helt klart mest kreative spiller.

En av veldig mange duracellkaniner i år, og allerede etablert seg som en top 6-spiller i KHL som har styrker i alle fasene av spillet.

Tidligere i år forlenget han kontrakten sin i Russland med ett år, til sommeren 2026.

#14 Carter Yakemchuk

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 29.09.2005
Posisjon: D
Høyde: 191cm
Vekt: 88 kg
Hånd: R
Lag: Calgary Hitmen
Divisjon: WHL

Carter er en stor offensive back, som ikke virker å være helt ferdigvokst,
noe som gjør at han fortsatt finner ut av seg selv og hvor sterk han er.

Går stygt, men effektivt på skøytene.
Må jobbe med det mekaniske for å forbedre gåingen sin.
Går fort fremover på isen, sliter desto mer når det kommer til sideforskyvninger og baklengs.
Har heller ikke tempoet til å klare å skape seperasjon fra motstanderne.

Pasningene hans er fantastiske, enten de kommer dypt fra egen sone eller etablert spill.
Han er ikke redd for å prøve seg på dekes for å skaffe seg rom.

Ekstremt konkurransedrevet, og ikke redd for å prøve å komme under huden på motspillerne.

Har et godt skudd, og velger ofte riktig på når han skal skyte.

Må utvikle den defensive biten av spillet sitt, spesielt sonespillet sitt.

Yakemchuk er unik i kombinasjonen av fysikk og offensive ferdigheter i årets draft.
Han er en av spillerne som har utviklet seg mest av alle under årets sesong, og ser langt i fra ferdig utviklet ut på noen som helst måte.

Potensialet til å bli en top 4D- og PP1-spilller.

#15 Liam Greentre

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 01.01.2006
Posisjon: RW
Høyde: 188 cm
Vekt: 90 kg
Hånd: L
Lag: Windsor Spitfires
Divisjon: OHL

Greentre er en målscorer som har utviklet spillet sitt gjennom hele sesongen.

Avslutningsferdighetene hans er en full verktøykasse.
Kan avslutte på flere måter, der spesielt wrist shot’et hans er det aller fremste våpenet.
Lynkjapp release som er en trussel i hele den offensive sonen.
Kan også variere med en veldig sterk backhand, i tillegg til å kunne redirecte skudd foran mål.
Mangler en del for å få en ordentlig god one timer, og trenger ofte minst et touch på pucken før skuddet kommer.

Playmakeregenskapene til Liam har utviklet seg dette året,
mye grunnet trusselen skuddet hans skaper.

Han skaper ofte rom for andre i offensiv sone og lokker motstanderens beste forsvarsspiller mot seg, der han utover sesongen har lært seg å bruke dette til å sette opp medspillere i større grad.

Greentre er en veldig smart spiller,
der skøytegåingen er det virkelige store spørsmålet.

Han er over gjennomsnittet god på små flater, hvor han bruker vendinger
for å skape seperasjon til motspillere og balansen hans gjør at han er vanskelig å ta fra pucken.

Derimot sliter han med å bygge opp fart, og mangler en del styrke i bein og hofter for å være en trussel over større flater.
Veldig ensidig i gåingen, og flytter seg oftest north-south.

Ikke rå fysisk, men har en ramme som gjør at han potensielt kan få mer power i spillet sitt.

Ble utnevnt som kaptein for noen måneder siden, og med det en av de yngste kapteinene i OHL. Er en leder på og av isen.

Spiller riktignok på et dårlig lag i Windsor Spitfire,
dermed må han også venne seg til å ikke være den som toucher pucken mest i laget.

Potensiell høy oppside basert på de offensive ferdighetene, og lederegenskapene.

#16 Michael Brandsegg-Nygård

Nasjonalitet
: Norge
Fødselsdato: 05.10.2005
Posisjon: RW
Høyde: 185 cm
Vekt: 90 kg
Hånd: R
Lag: Mora IK
Divisjon: HockeyAllsvenskan

Få i denne klassen er så konkurransedrevet og klar for pro-spill som nordmannen.
Han holder et jevnt, høyt nivå i alle faser av spillet.

God på skøytene, både i form av hurtighet og vendinger.
Har litt å gå på i forhold til eksplosiviteten i gåingen.

Nordmannen har et veldig modent spill for alderen.
Veldig smart både med og uten puck.

En plugg som alltid er til stede hvis det er defensivt arbeid som må gjøres.
Spiller hele 200ft-spillet.

Har et godt overblikk og skudd ved siden av det mentale aspektet av spillet.
Allikevel er det ikke offensivt han skinner mest, og burde utvikle denne delen av spillet sitt for å virkelig nå potensialet sitt.

MBN kan bli en jevn top-6spiller, der han har en oppside som en solid RW2, eller en veldig god RW3.
Kan utvikles til å brukes både i PP og spesielt PK med årene.

#17 Igor Chernyshov

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 30.11.2005
Posisjon: LW
Høyde: 189 cm
Vekt: 87 kg
Hånd: R
Lag: Dynamo Moskva
Divisjon: KHL

Russeren er en veldig spennende spiller.

Enda en ving i årets draft hvor toveisspillet er veldig godt, og spiller modent for alderen.
En moderne powerforward.

Har silkemyke hender som ikke er noe man vanligvis forventer av en spiller på hans størrelse, som gjør han veldig effektiv på små flater.
Har et pasningsspill som også imponerer, og tar gode valg i trange situasjoner.

Spiller veldig ansvarlig defensivt,
og er en bølle langs vantet.

Elsker overganger, og er livsfarlig hvis han får komme i overtall i offensiv sone.
Går silkemykt og eksplosivt på skøytene.

Har besvart mange spørsmålstegn denne sesongen, og har tatt store steg i løpet av hele året.

En spiller som potensielt kan, grunnet ferdighetene og rammen, være en spiller man kan trene om til center med årene.

#18 Teddy Stiga

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 05.04.2006
Posisjon: LW
Høyde: 177 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP
Divisjon: USHL

Amerikaneren har kommet litt ut av intet denne sesongen.
Venstreving som alltid er i bevegelse og legger ned full innsats i hvert eneste skift.

Solid toveis-spiller som virkelig har styrken sin i pasningsspillet.
Skanner isen godt konstant, og finner alltid ledige rom på isen.

Arbeidsmotoren kombinert med hockey-IQen og farten hans er en pakke som er vanskelig å overse.

Evner også å tilpasse spillet sitt ut i fra motstanderne sine.

Skuddet hans er OK+, ikke direkte skremmende, men kan være en trussel når det er behov for det.

Stiga er så sterk mentalt og går så godt på skøytene at det er mye på isen av ferdighetene hans som er veldig spennende.

Forechecken er strålende, og er et konstant uromoment med sticken.
Utfordrer nødvendigvis ikke direkte i en nærduell, men pokechecker ofte vekk pucken inn i farlige områder.

Finner han riktig center kan han fort være en top 6-spiller, om ikke LW1/RW1,
men som har alle verktøy for å være en LW3 og LW4 hvis det offensive ikke sitter i NHL eller hvis det er behov for det.

Ser også ut som kan være en PK-spesialist, med muligheten til å bidra i PPet.

#19 Anton Silayev

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 11.04.2006
Posisjon: D
Høyde: 200 cm
Vekt: 94 kg
Hånd: L
Lag: Torpedo Novgorod
Divisjon: KHL

Defensiv back med stor D som fortsatt er veldig rå.

Har en utrolig fysikk med sine to meter,
selv om han mot slutten av sesongen har sett litt off ut.

Finner fortsatt ut av kroppen sin som ikke ser helt ferdig vokst ut,
går veldig bra på skøyter for størrelsen sin.
Har gode pasninger,
men låser seg for ofte til førstebevegelsen sin.
Får ofte tunnelsyn og takler press dårlig med pucken.

Spilt mye off hand på RD denne sesongen.
Generelt ikke mye å hente offensivt.

Virker ikke alltid som om at han vet hvordan han skal bruke fysikken sin,
taper dermed mange dueller man forventer at han burde ha vunnet.

Sesongen har utviklet seg litt flatt for Silayev,
og det spørs om han spilt litt for mye i starten av sesongen.

Sett bedre ut i MHL etter å ha blitt sendt ned til sluttspillet.

#20 Adam Jiricek

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 28.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 187 cm
Vekt: 76 kg
Hånd: R
Lag: HC Plzen
Divisjon: Tipsport Extraliga

Veldig spennende to-veis back.

Går godt i alle fire retninger og er god på skøytene,
til tross for at det kan se keitete ut til tider.

Må opp i vekt med årene, men har et godt utgangpunkt fysisk.

Veldig god teknisk, både offensivt og defensivt.

God på å justere kroppen i forhold til motspiller(e),
og bruker sticken til å stenge av rom.

Mangler en del på skuddet fra blålinjen,
men godt overblikk og solid som playmaker.

Spiller på høy risiko, og lar seg sjeldent bli stresset under press.

Veldig gode instinkter som gjør at han er tidlig med på overganger.
Legger bak seg en skadeplaget sesong.

#21 Michael Hage
Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 14.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 185 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: R
Lag: Chicago Steel
Divisjon: USHL

Lynkjapp center med et toveisspill som stadig er i utvikling.

Styrken ligger i det offensive spillet, hvor både skøyteferdigheten og egenskapene hans med pucken får skinne.

Kan skape sjanser ut i fra ingenting, og har et fantastisk overblikk for spillet.
Stresses sjeldent til dårlige avgjørelser.

En av draftens aller mest kreative spillere.

Har over sesongen stabilisert spillet sitt,
og tatt steg defensivt hvor 200ft spillet hans ser stadig bedre ut.

Baserer seg veldig på posisjonering og hvordan han leser spillet i egen sone,
spiller sjeldent et fysisk spill for å vinne tilbake pucken.

Har fortsatt en tendens til å gjøre for mye på egenhånd,
og må lære seg å stole mer på medspillerene sine.

Veldig god i overganger hvor han får styre spillet.

Ett år eller to hos Wolverines kan virkelig finpolere spillet hans de neste årene.

#22 Trevor Connelly

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 28.02.2006
Posisjon: LW
Høyde: 185 cm
Vekt: 73 kg
Hånd: L
Lag: Tri-City Storm
Divisjon: USHL

Absurd offensivt talent.
Tør å utfordre en-mot-en, kreativ playmaker som alltid går mot mål.
Strålende på skøyter, når han vil det.

Har en tendens til å skulle gjøre alt selv, og kan sette seg selv i vanskelige situasjoner som følge av dette.

Hadde det kun vært dette som var problemene, hadde Trevor vært i diskusjonen som et konensus #10 pick, da den offensive oppsiden er blant draftens høyeste.

Derimot er det defensive talentet hans til tider katastrofalt, og fortsatt veldig ustabilt jevnt over som helhet.

Det er også en hel haug av spørsmål rundt karakteren til Trevor.
Det at han i alderen 13 til 17 år var innom syv forskjellige program,
og to av disse under en måned, hvor oppførselen hans har blitt beskrevet som alt fra trøblete til en mobber er vanskelig å komme utenom.

#23 Luke Misa

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 25.11.2005
Posisjon: C
Høyde: 178 cm
Vekt: 75 kg
Hånd: L
Lag: Mississauga Steelheads
Divisjon: OHL

En av draftens raskeste, både på isen og i hodet.
God teknisk, spesielt når han fører pucken i nøytral sone og entrer offensiv sone.

Ikke alltid like god på å beskytte pucken med kroppen,
men er såpass hurtig at han klarer å skjerme den med farten i stedet.

Veldig god playmaker, som setter opp lagkameratene i gode posisjoner,
hvor han ofte velger riktig alternativ.

Ikke en like stor trussel med eget skudd.

Er også best når det går fort.

Blir tempoet dratt ned, så fremstår det også som om at Misa prosesserer åpninger og muligheter saktere.
Har et forbedringspotensialet på å forlenge etablerte angrep.
Kan til tider stresse litt for mye med pucken,
hvor han heller skal finne en sjanse i stedet for å starte angrepet litt på nytt eller dumpe den inn bak mål for boardbattles.

For å bli en god top 9-spiller må han også utvikle den defensive delen av spillet sitt før han er klar for NHL.

Det finnes en mulighet for at en fremtid i NHL vil være på vingen, og ikke som center.

#24 Andrew Basha

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 08.11.2005
Posisjon: LW
Høyde: 183 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Medicine Hat Tigers
Divisjon: WHL

En av draftens eldste spillere
som har vokst i fraværet av Lindstrom.

Knallgod på å føre puck, spesielt i nøytral sone og over i offensiv sone.
Utrolig rask ving, som også er såpass smidig at det er vanskelig å få tak i han.
Har også i Lindstrom sitt fravær blitt brukt som center.

Fører også pucken tett på sticken, som gjør det vanskelig å ta den fra han,
som ofte gir han rom til å få snapshotet enten for en rebound eller mot screen foran goalien.

Basha er først og fremst en playmaker som ofte velger riktige pasningsalternativer.
På tross av farten er det sjeldent man klarer å ta han med hodet nede,
og han leter konstant etter åpninger.

Har mye å gå på defensivt, hvor han mangler litt både i forhold til jobben med forecheck
og backcheck, men han har en mentalitet som kan ta potensialet hans langt.

Potensiell middle-6 ving, med oppside som top 6 og en veldig god PP-spiller.

#25 Jett Luchanko

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 21.08.2006
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 83 cm
Hånd: R
Lag: Guelph Storm
Divisjon: OHL

Blant OHL aller beste på skøyter,
hvor det ser ut som om at han fortsatt har mer å gå på.

Han er ekstremt god på å bruke crossovers for å bygge fart inn i den nøytrale sonen,
og med denne toppfarten glir han ofte inn i offensiv sone i stor hastighet.

Dette gjør at han han kan fokusere energien sin på de tekniske ferdighetene og playmakeregenskapene sine når han entrer offensiv sone.

Foretrekker å avslutte tett på mål, hvor spesielt backhanden hans er det som skiller seg positivt ut.

Ikke en spesielt stor trussel med skuddet fra lengre avstand.

Til tross for alle verktøyene han besitter er han ikke alltid like god i transitions,
hvor han ofte kan bli stanset i den nøytrale sonen.

Skal han fortsette som center må han også ta noen steg som faceoff-mann,
ellers ser fremtiden bedre ut på vingen.

#26 Sacha Boisvert

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 17.03.2006
Posisjon: C
Høyde: 188 cm
Vekt: 81 kg
Hånd: L
Lag: Muskegoon Lumberjacks
Divisjon: USHL
Teknisk god center, som først og fremst er en skytter foran noe annet.

Har veldig gode hender, som han benytter for å skape rom for seg selv først og fremst.
Har en flott toedrag som skaper gode pasning- og skuddmuligheter.

Når han først tør å bruke playmakerferdighetene sine spiller han på høy risiko.
Spiller pasninger tett på motstanderne, enten mellom bena på dem eller mellom fot og under sticken, som skaper gode muligheter for medspillerne sine.

Spørsmålene rundt Boisvert er fortsatt hva man får fra han.
Har alle verktøyene for å bli en NHL-spiller.

Kan se ut som en fremtidig 2C med et gulv på 3C, samt PP-spill,
men veldig uvisst hva mer som bor i han.

Mulig potensiell ving i fremtiden også.

#27 Emil Hemming

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 27.06.2006
Posisjon: RW
Høyde: 187 cm
Vekt: 88 kg
Hånd: R
Lag: TPS
Divisjon: Liiga

I fjor hadde finnene Lenni Hämeenaho som falt ned til 2.runden,
i år ser det ut til at Emil Hemming kan bli en lignende spiller.

Hemming har spilt utelukkende bottom 6-minutter i Liiga,
og dermed litt vanskelig å vite helt hva man får.

Men, finnen har et kjempeskudd.
God teknikk, skyter hardt og er ikke redd for å bruke det.

Kan til tider se seg litt for blind på at han har et godt skudd,
og får tunnelsyn når han entrer offensiv sone.

Mulig at han med mer spilletid ikke vil jage skuddene like mye.

Spiller solid defensivt, og modent for alderen.

Skøyteferdighetene er ikke supergode, hvor han kan gå litt hakkete.
Om det er mekanikken hans, eller om han blir fort sliten er ikke lett å bli klok på,
da det kan variere veldig fra skift til skift.

Potensiell RW2, eventuelt RW3, som kan bidra på PK.
Kan også være en trussel på PP fra blålinjen.

#28 Terik Parascak

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 28.05.2006
Posisjon: RW
Høyde: 180 cm
Vekt: 81 kg
Hånd: R
Lag: Prince George Cougars
Divisjon: WHL

En av årets smarteste spillere,

Skøyteferdigheten er litt over middelmådig,
uten at det nødvendigvis går ut over spillet til Parascak.
Får han utbedret mekanismen med årene kan han bli en veldig interessant spiller.

Befinner seg alltid på riktig sted
og slår alltid motstanderne grunnet posisjoneringsspillet sitt.

Ikke spesielt rask, men får han opp farten er han vanskelig å stanse.

Spiller et enkelt spill, og tar sjeldent unødvendig store risikoer i pasningsspillet sitt.

Ser ut som en middel 6-ving, som vil gjøre jobben sin grundig defensivt.
Kan bidra i PK, mens han alltid vil være der for å score mål, uavhengig av typen mål det er.
Tar gjerne kampen foran mål for å krige inn pucken.

#29 Dominik Badinka

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 27.11.2005
Posisjon: D
Høyde: 190 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: R
Lag: Malmö Redhawks
Divisjon: SHL

Tsjekkeren er enda en back i årets draft som har sin sterkeste side defensivt.

Veldig lur i spillestilen, og spiller et veldig modent forsvarsspill i forhold til alderen.
Atletisk spiller som er fryktelig sterk i nærduellene.

Badinka er en pest med sticken, og er god på å forstyrre motspillerne,
spesielt på å komme seg under sticken til motspillerne.

God på å strekke spillet med lange pasninger,
som kommer godt med etter at han skaper brudd.

Spiller veldig enkelt, på godt og vondt.

Har ikke noen ekstreme pasningsferdigheter,
og kan til tider være litt enkel å lese.

Er heller ikke fryktelig sterk på å føre pucken.

Har derimot veldig mange verktøy for å bli en veldig sterk back.
Aggressiv i egen sone, og veldig rolig med pucken.

Tør å la motspillerne komme nære før han sentrer,
og åpner dermed opp mye rom på isen.

Flink til å holde seg i bevegelse uten pucken.

Spiller også sitt eget spill, uavhengig av spilletid.
Prøver ikke å spille større enn anledningen for å overbevise trenere på sidelinjen.

Potensialet er at man minst har en veldig god 4D her, men kan også med riktig utvikling være en god defensiv back som 2D for en mer offensiv 1D.

#30 Aron Kiviharju

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 25.01.2006
Posisjon: D
Høyde: 178 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: HIFK
Divisjon: Liiga

Finnen er en offensiv back man har pratet om i lange tider.

For to år siden var han en soleklar kandidat for #1-picket,
da han spilte i Liiga som 16-åring.

Har fortsatt et veldig stort talent, men det ser ut til å ha flatet ut en del grunnet mange skader.

Stortrives offensivt, hvor pasningsferdighetene hans skinner.
Om det er for å strekke spillet eller slå en forløsende pasning i offensiv sone er de alltid like harde og presise.

Besitter ikke noe kjempeskudd per nå, men kan potensielt utvikle seg med tiden.

Defensivt er han fortsatt litt på den mindre siden, og kan til tider bli herset vel mye med av større, tyngre angrepsspillere. Spesielt langs vantet har han mye å gå på per nå.

Det at han har vært så mye skadet gjør det litt vanskelig å plassere han, men han er allerede en veldig rutinert back som kan være en potensiell kjempesteal som vil falle nedover draften i år.

#31 Charlie Elick

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 17.01.2006
Posisjon: D
Høyde: 191 cm
Vekt: 90 kg
Hånd: R
Lag: Brandon Wheat Kings
Divisjon: WHL

Canadieren er en stor, mobil høyrehendt back som er prototypen på en shutdown-D.

Ekspert på å forsvare egen sone foran mål,
der han presser spillet ut mot kantene.

Vondt å møte i alt av dueller,
hvor han har en fysikk hvor han ikke trenger å jage store hits for å være en god forsvarsspiller.

Kan ha en tendens til å bli for aggresiv i enkeltsituasjoner, som skaper odd-man rushes,
men dette er ikke noe større svakhet enn at det kan justeres på i fremtiden.

Elick har ikke mye offensive ferdigheter, men han er en habil spiller i overganger,
hvor han fører pucken akkurat godt nok til å kunne lede transitions inn i nøytral sone.

Byr ikke på mye inn i offensiv sone, spiller veldig enkelt.
Det han derimot har er et vanvittig skudd når han først skyter og treffer mål.
Kan dermed være en reell trussel fra blålinja om han blir mer stabil på dette feltet.

Kommer til å bli en PK-spesialist i fremtiden,
og miksen av ferdighetene på skøytene og fysikken gjør han mer eller mindre til en garantert NHLer.

Minner litt om en som Rasmus Ristolainen i spillertypen, bare litt mer bevegelig i alle fire retninger. Ser potensielt ut som en viktig 4D i fremtiden, med en mer offensiv back ved siden av seg som 3D.

#32 Miguel Marques

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 08.03.2006
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: R
Lag: Lethbridge Hurricanes
Divisjon: WHL
Canadieren er en veldig god playmaker,
kombinert med en av draftens beste skudd.

Rask release på snapshottet sitt, og enorm presisjon på skuddene sine.

Det offensive spillet er ganske komplett,
hvor han kombinerer skøytegåingen, teknikken, pasningene og skuddet bra.

Er ikke nødvendigvis spilleren som foretrekker å lede an zone entries,
men er alltid tilgjengelig. Inne i offensiv sone er han alltid farlig.

Foretrekker å holde seg sentralt, hvor han enten skaper rom for medspillere han setter opp,
eller utnytter releasen sin hvis rommet er der.

Marques er heller ikke redd for å dra tempoet ned hvis det er nødvendig.

Har også en stor motor som gjør han effektiv i forechecken.

Har fortsatt en del å gå på i defensiv sone, hvor han ofte er for ivrig i backchecken eller i sin egen sone, da rammen hans er blant de mindre i årets draft. Dette gjør at han ofte velger feil når han velger å være aggressiv.

Har tidligere hatt litt problemer med å virke litt avskrudd fra skift til skift,
men gjennom sesongen har han levert stabilt og ser påskrudd ut i hvert eneste skift.

Ryktes å ha noe off-ice problemer, uten å kunne si noe mer enn det.

Potensialet og verktøyene gjør at han ser ut som en fremtidig 2C som kan være livsfarlig på PP. Mulig 3C for et sterkere lag, med en offensiv tredjelinje.

#33 Henry Mews

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 09.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: R
Lag: Ottawa 67s
Divisjon: OHL
Canadieren er en back som helt klart trives best offensivt,
og er aller best i overganger med pucken på sticken.

Noen spørsmålstegn rundt hvor mye han vil bidra med offensivt på NHL-nivå,
da han spiller et ganske konservativt og forsiktig spill.

Han har også hatt en tendens til å rote bort pucken på blålinja,
som skaper farlige overtallsituasjoner imot.
Skøyteferdighetene er hans desidert største styrke
hvor det ser ut som om at han sklir helt uanstrengt over isen.

Han sliter til tider defensivt,
denne sesongen har vist at Mews er avhengig av en defensiv back vid siden av seg for å få ut det beste av han. Heller ikke den største backen, dermed må det offensive løsne hvis potensialet skal få blomstre i NHL.

Potensiell 3-5D, som kan utvikle seg til å bli en PP-back.

Allikevel en spiller med et tak som kan være mye større enn man innser per nå,
da han ikke faller under noen spesielle prototyper av hva man forventer av en moderne back,
men heller faller mellom to stoler.

#34 Tanner Howe

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 28.11.2005
Posisjon: LW
Høyde: 180 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: L
Lag: Regina Pats
Divisjon: WHL

Venstrevingen spiller et fryktløst spill,
og er villig til å gå inn i de situasjonene som ofte er vonde.
Han kræsjer gjerne nettet, og kriger rundt creasen for å få den beste posisjonen han kan få foran mål.

Går veldig godt på skøytene rent teknisk,
og jobber godt begge veier.

Han har riktignok ikke alltid like god oversikt defensivt som han har offensivt,
og kan ofte miste litt spillet rundt seg defensivt.

En relativt god pasningspiller, men driver ikke linjene helt på egenhånd.

Howe kan være alt fra en top-9 spiller, med høy motor og nese for mål,
men finner han mer ut av det offensive spillet sitt med puck kan han fort være en top 6-spiller, om ikke en fremtidig LW1 for et lag som trenger en målscorer på rekken sin.

Kan med ferdighetene sine rundt creasen være en god spiller å ha i PP-spill.

#35 Lucas Pettersson

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 17.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 181 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: MoDO Hockey J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken er en spiller som rent talentmessig burde være et førsterundevalg,
hvor han sjekker av på alle bokser.

Veldig god på skøytene.
Går fort, og farlig på breakaways og rush generelt.

Han kan score på flere måter.
I rushet er han som nevnt farlig, han kan kjempe seg inn foran creasen,
og han kan være en farlig screen der han kan styre pucken foran mål.

Han spiller et godt toveis-spill over hele isen,
og tar sjeldent feil valg.

Pettersson kan også ta over isen helt i enkelte skift når han skrur opp tempoet.

Allikevel er det enkelte spørsmålstegn rundt svensken.

Han har slitt med å levere stabilt,
og konkurranseinstinktet ser ikke alltid ut til å være tilstede.

Kan også dra nytte av å legge på seg noen kilo med muskler for fremtiden.

#36 John Mustard
Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 16.08.2006
Posisjon: LW
Høyde: 184 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Waterloo Black Hawks
Divisjon: USHL

Dynamisk ving hvor råpotensialet er det mest spennende hos han.

Sterk på skøytene, hvor toppfarten er høy.
Han er først og fremst en målscorer,
som er sterk i forechecken og gjør jobben sin i defensiv sone.

Solid rusher inn i nøytral sone,
men ikke utpreget i zone entries.

Har hatt problemer med å heve pasningsspillet sitt utover sesongen,
hvor han ikke klarer å kombinere farten med å finne riktige pasningsalternativer.
Dette gjør at han ikke får utnyttet farten til det fulle, da han må bremse opp farten for å fullføre pasningen.

Spiller alltid med full innsats.

Er en av draftens yngste spillere,
hvor han kan levere som både LW2 og LW3, med utsikt på PK-linjen.

#37 Stian Solberg

Nasjonalitet
: Norge
Fødselsdato: 29.12.2005
Posisjon: D
Høyde: 188 cm
Vekt: 91 kg
Hånd: L
Lag: Vålerenga
Divisjon: EHL

Norges andre spiller på listen er kanskje årets vondeste spiller å møte.
Styrken til Solberg ligger helt klart i det defensive spillet.

Nådeløs hvis man nærmer seg han med pucken, og er brutal å møte i hans sone.
God langs vantet, og er godt disiplinert i forhold til når han skal ta ut mann.

Noen ganger glipper det i et jag på en stor hit,
men forsvarsspillet til Solberg kan først og fremst beskrives som modent.

Kommer nok defensivt til å styrkes av at isen blir mindre.

Vist antydninger og glimt til at han kan føre pucken ut av egen sone,
men det er ikke med pucken man finner nordmannen mest komfortabel.

Har mye å gå på offensivt, spesielt i valgene han tar.
Det er noen som mener at han slår pucken til der medspillerne burde ha vært,
men dette er pasninger som ofte fører til farlige rushes i mot.

Solberg har mye å gå på å ta valgene som gjør at laget beholder pucken,
og heller kjører en ny circle i offensiv sone.
I stedet virker det som om at han blir stresset i mangel på alternativer og presset,
at han bare slår bort pucken litt tankeløst.

Han har også noen offensivt sugende løp bakfra,
men også her ser man at han kan se seg litt blind på hva som skjer foran han,
og med det forlates hele venstresiden av isen åpen bak han.

Har også vist at han har et tungt skudd,
uten at det er noe han nødvendigvis bruker spesielt ofte.

Ser ut som en back som mest sannsynlig vil ligge mellom å være en 4D-6D,
som vil være veldig god å ha i PK-spill.

#38 Harrison Brunicke

Nasjonalitet
: Canada/Sør-Afrika
Fødselsdato: 08.05.2006
Posisjon: D
Høyde: 191 cm
Vekt: 85 kg
Hånd: R
Lag: Kamploops Blazers
Divisjon: WHL

Født i Sør-Afrika, men flyttet til Canada som toåring.

Mobil back som spiller et solid toveis-spill.

Går veldig godt og teknisk pent på skøytene,
som han ofte bruker for å spille av press i egen sone og inn i nøytral sone.
Går spesielt godt north-south.

Veldig atletisk back som har styrken sin først og fremst defensivt.
Utrolig smart i presset, og kommer seg ofte mellom puck og motspiller grunnet de gode skøyteferdighetene sine.

Spilt for ett av ligaens dårligste lag i WHL,
dermed har han ikke fått vist mye offensivt i ligaen og heller ikke fått utviklet dette mye.

Har heller ikke fått vist at han klarer å ta tak offensivt når det trengs,
men viste for Canada at han er villig til å prøve på vanskeligere spill.

Ser ut som en back som først og fremst ikke er ferdig utviklet, og at det fortsatt bor en del i han som prospekt.

Kan toppe ut som en top 4D, som kan være en god shutdown-D som kan bidra i PK-spill.
Om det offensive løsner er det mye spennende elementer i spillet til canadieren.

#39 Daniil Ustinkov

Nasjonalitet
: Sveits/Russland
Fødselsdato: 26.08.2006
Posisjon: D
Høyde: 185 cm
Vekt: 91 kg
Hånd: L
Lag: ZSC Lions
Divisjon: National League

Two-way defender med styrken sin defensivt,
og i offensive overganger.

Har en god forståelse for spillet,
som bygges opp under pasningsspillet hans.

Har evnen til å både få pucken ut av egen sone til riktig mann og strekke spillet,
men også å holde spillet i gang på blålinja.

Kombinert med ganske gode tekniske skøyteferdigheter er Ustinkov veldig spennende i offensiv sone, hvor han både er god på å holde pucken i gang, men også finner kreative løsninger underveis for å finne den forløsende pasningen.

Veldig tålmodig spiller med pucken,
uten pucken kan han miste litt fokus.

Har en tendens til å være litt for aggressiv i egen sone,
og med det mister han ofte posisjonen sin.

Spesielt når man møter et rush, må han bli flinkere til å velge når man skal være så aggressiv som han ofte er.

Har en fin ramme fysisk, men må vokse seg ut i kroppen.
Fortsatt litt for veik i duellene.

#40 Yegor Surin

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 01.08.2006
Posisjon: C/RW
Høyde: 186 cm
Vekt: 87 kg
Hånd: L
Lag: Loko Yaroslavl
Divisjon: MHL.
Spiller et strålende toveis-spill, er like hissig over hele isen
Surin spiller med et temperament det ofte kan bli for mye av det gode av..

Med pucken er han en veldig solid og kreativ spiller.

Han har en høy risiko i spillet sitt, må lære seg å vite når han skal spille enklere.
Kan finne på å gå seg litt fast når han trekker ut mot vantet uten ledige alternativer.

Uten pucken er han en terrier som prøver å komme under huden på motstanderne.
Er det en scrum på gang kan man garantere at Surin er involvert på en eller annen måte.
Han er heller ikke redd for å bruke kroppen til å sette inn taklinger.

Men som med det offensive spillet er det også svakheter uten puck.
Den største svakheten er at han drar på seg en del urutinerte og unødvendige penalties.

En spiller som både kan bidra i PP og PK i fremtiden.

#41 Alfons Freij

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 12.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 186 cm
Vekt: 89 kg
Hånd: L
Lag: Växjö Lakers HC J20
Divisjon: J20 Nationell

Årets draft har flere sterke offensive backer, og så har man Alfons Freij.

Ekstremt rå med pucken, og en av årets mest kreative backer.
Kan ironisk nok ha litt problemer når han skal spille enkel hockey.

Skaper noe hver gang han har pucken,
og skanner isen veldig godt.

I overganger fører han pucken godt, og spiller med høy selvtillit.
Noen ganger kan det bli litt for mye selvtillit, hvor han skaper farlige brudd imot.

Skuddet er ikke spesielt farlig, men det kan skape farligheter når han skyter mot trafikk.
Skyter oftere for rebounds og styringer enn direkte for mål.

Kun spilt juniorhockey i år, dermed blir det spennende å se hvordan han ser ut mot voksen motstand.

En high risk-high reward spiller.

#42 Cole Hutson

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 28.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 177 cm
Vekt: 72 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP
Divisjon: USHL

Cole er som storebror Lane først og fremst en offensiv back,
som nå har tatt rekorden som den backen i NTDP sin historie med flest målpoeng.

Cole har brukt mye av sesongen på å finne rytmen i spillet,
og har med det utviklet seg til å bli en spiller som spiller grunnleggende hockey veldig godt.

Det kan til tider se veldig enkelt ut, men det er det som gjør Cole til en effektiv offensiv back.
Leter alltid etter åpningene i offensive sone som vil skape mest trøbbel for motstanderne.

Går godt teknisk på skøytene, men mangler litt punch i gåingen.
Han er fortsatt en veldig liten back, også i muskelmasse, og mangler derfor trykket i skøytegåingen som de andre offensive backene har.

Dermed får han ikke alltid skapt seperasjonen fra motspillerne man ønsker fra han,
men allikevel er han en effektiv spiller når det kommer til å skjerme pucken.

Kan bli tatt med blikket vendt nedover når han går inn mot åpen is,
dermed er det noen tendenser i spillet han må luke vekk.

Tar jobben defensivt seriøst, men kan bli for veik i mange situasjoner.
Spesielt langs vantet og foran creasen mangler han muskelmasse for å være en effektiv forsvarsspiller.

Kan fint utvikle seg til å bli en veldig effektiv PP-back i fremtiden, hvor det er vanskelig å spotte akkurat hvor taket og gulvet for talentet er.

#43 Maxim Massé

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 07.04.2006
Posisjon: RW
Høyde: 185 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: Chicoutimi Saguenéens
Divisjon: QMJHL

Etter en litt dårligere sesong enn i fjor er det en del spørsmålstegn rundt Massé,
der profilen er veldig interessant.

En powerving som trives rundt faceoffsirkelen og foran creasen,
hvor han kan bruke kroppen sin. Det samme gjelder langs vantet, hvor han kjemper i hver eneste duell.
Skuddet har blitt litt dårligere i år,
av uvisse årsaker. Ser ikke ut som det er det samme trøkket i år.

Har ganske greie playmakerferdigheter,
men til tider så kan man sette spørsmålstegn ved valgene han tar med pucken på sticken.
Et mulig problem kan være skøytemekanismen hans,
der dette kan være veldig avgjørende for fremtiden hans som NHL-spiller.

Veldig mange av utfordringene kan løse seg med årene,
hvor fysikken er mye av nøkkelen.

Blir han enda litt sterkere i overkroppen,
men også i beina som gir han mer trøkk og eksplosivitet i skøytegåingen har man potensielt god RW2/3 om noen år.

#44 Justin Poirier

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 04.09.2006
Posisjon: RW
Høyde: 173 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: Baie-Comeau Drakkar
Divisjon: QMJHL

En av draftens minste, men mest spennende offensive talenter.

En liten plugg, som har fordelen og ulempen med høyden sin.
Ulempen er at han er veldig kort, fordelen er at han ofte mistes i sonespillet til forsvaret,
og dermed får stå mye alene i farlige soner.

Han er også bygd veldig solid, og fryktelig vanskelig å flytte på om han har funnet posisjonen sin. Tar også dueller uten problemer, om det så er langs vantet eller foran creasen.

Poirier er først og fremst en målscorer, og er farlig både fra avstand og nærmere mål.
Har en av de aller mest finraffinerte skuddteknikkene i årets draft.

Har begynt en utvikling når det kommer til playmakerferdighetene sine,
og tør å spille mer sentralt enn tidligere for å skape rom for både seg selv og motspillere.

Har fortsatt en del å gå på i defensiv sone, og må modne spillet sitt noe med årene,
men resten av pakken er en veldig spennende spiller med årene.

Kan utvikle seg til å både være en solid RW2 og/eller RW3 med årene, som også er god i PP-spillet med ferdighetene sine foran mål.

#45 Raoul Boilard

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 07.01.2006
Posisjon: C
Høyde: 187 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: L
Lag: Baie-Comeau Drakkar
Divisjon: QMJHL

Stor center som skinner i det defensive arbeidet.

Fremstår også som en av draftens største beist i faceoff-sirkelen.

Har en skyhøy motor med en stor forståelse for rollen sin.

God på å bruke kroppen på å skjerme pucken, og vanskelig å dytte vekk,
hvor han har relativt gode hender i forhold til rollen han spiller.

Har litt å gå på å være en playmaker for angrepsspillet,
uten at pasninger nødvendigvis være en dårlig pasningspiller.

Skøyteteknisk har han også litt å gå på.

Potensiell middle-six spiller,
hvor styrken i faceoffen og det defensive spillet vil potensielt være en god kandidat i et PK.

#46 Cole Beaudoin

Nasjonalitet:
Canada
Fødselsdato: 24.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 188 cm
Vekt: 91 kg
Hånd: L
Lag: Barrie Colts
Divisjon: OHL

Stor center som spiller en voksent og godt 200ft spill.

God i transitions begge veier
hvor Beaudoin glimter til med playmakerferdighetene sine.

Evnen til å holde på overblikket med pucken på sticken er også en stor styrke hos canadieren.

Har en solid ramme som lar han spille fysisk, og han er ikke redd for å kræsje creasen og ta de vonde duellene.

Kan derimot til tider virke å ha en av-knapp ute på isen som dukker opp til tider som han må luke ut.

Har utviklet seg skøyteteknisk denne sesongen,
men mangler fortsatt litt på toppfarten.

Potensiell 3C og PK-spesialist, hvor det er det defensive arbeidet som fremstår som hans sterkeste kort per 2024.

#47 EJ Emery

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 30.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 191 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: R
Lag: USNTDP
Divisjon: USHL

Først og fremst en fantastisk defensiv back,
som er veldig god på skøytene.

Høy defensiv IQ, hvor motspillere sjeldent får rom til å skape noe rundt han,
og han pusher spillet ut mot vantet.

En av draftens beste prospekter for lag som er ute etter en solid shutdown D.
Har også evnen til å bidra positivt i overganger, hvor han ofte finner riktige alternativer
for en breakout pasning.

I offensiv sone har han ikke mye å bidra med per nå,
men klarer han å finne en måte å spille et godt og enkelt offensiv spill kan han være en veldig spennende spiller som aldri vil stjele overskriftene med spillet sitt.

Potensielt en 2D for en veldig god offensiv back,
mest sannsynlig vil han bli en veldig god 4D.

#48 Ryder Ritchie

Nasjonalitet
: Canada/Sverige
Fødselsdato: 03.08.2006
Posisjon: C/RW
Høyde: 183 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: R
Lag: Prince Albert Raiders
Divisjon: WHL

En av draftens yngste spillere er også en av spillerne med flest spørsmålstegn rundt seg.
Der de fleste i årets klasse har vist progresjon gjennom årets sesong, har Ryder hatt en litt motsatt sesong.

Kom inn til årets draftsesong med høye forventninger etter å ha blitt kåret til Rookie of the Year i WHL i fjor. Startet sesongen godt, men så har det dabbet av utover sesongen. Ryktes at han spiller skadet, og skal opereres i sommer.

Et talent som kreves at man legger ned jobben fra både spilleren og klubbens side,
da han har mye spennende kvaliteter, men velger ofte feil.

Har et hardt skudd, men velger ofte feil posisjoner å skyte fra.

Har en strålende teknikk, men sliter ofte med første- og andretouchet.

Skøyteteknisk er det mye rufs.

Får han tid og rom er han derimot vanskelig å stanse,
samt at han blitt flinkere til å bruke kroppen for å beskytte pucken.

Har en høy motor og spiller alltid med full innsats.

Klarer man å få Ryder sine prestasjoner og ferdigheter til å bli kombinert til én
har man en fryktelig interessant spiller foran seg.

#49 Dean Letourneau

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 21.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 201 cm
Vekt: 95 kg
Hånd: R
Lag: St. Andrew’s College
Divisjon: U18 AAA

Stor teknisk center som foretrekker å spille med pucken på sticken.

Besitter et tungt skudd, samtidig som han har ganske habile ferdigheter som playmaker,
med ett godt overblikk.

Har en litt svak feeling for spillet til tider,
og må få jobbet litt med skøytemekanismene i gåingen sin for å ta det neste steget.

Må tørre å bruke kroppen sin i fremtiden, og gå inn i vonde områder.

Virker som et stort råtalent, men spilt i en av de svakere ligaene blant årets prospects.

#50 Marek Vanacker

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 12.04.2006
Posisjon: LW
Høyde: 183 cm
Vekt: 75 kg
Hånd: L
Lag: Brantford Bulldogs
Divisjon: OHL

Canadieren har avsluttet sesongen meget sterkt,
og bemerker seg som en ving som først og fremst er veldig sterk på skøytene.

Han har ett godt førstesteg, som legger grunnlaget for toppfarten sin.
Vanacker er veldig god på å skifte mellom å akselerere tempoet opp eller senke farten, der han også står meget godt på kantene for å skifte mellom innsiden og utsiden i retningen han beveger seg.

Dette gjør det veldig vanskelig å plukke han opp,
spesielt i overganger skinner han virkelig.

Han har gode ferdigheter med pucken
hvor han både tør å utfordre mannen sin,
men også sette opp medspillere i ledige rom.

Han er først og fremst en spiller som er en playmaker i rekka si,
men han spiller et toveisspill som er godkjent.
Jobber lurt i egen sone, hvor han ønsker å forstyrre mest mulig med sticken sin.

Mangler litt på det fysiske, og ser per nå ut som en som kan ende opp som en god middle 6-type. Lukter litt LW3 av Marek, men havner han under riktig coaching kan han ha noen veldig spennende verktøy å jobbe med.

#51 Jakub Fibigr

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 22.07.2006
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt:78 kg
Hånd: L
Lag: Mississauga Steelheads
Divisjon: OHL

Tsjekkeren er solid og mobil to-veis back uten spesielle svakheter.
Han har riktignok ikke noen spesielle high end ferdigheter enda,
men utviklingen gjennom sesongen har vært veldig lovende.

Arbeidsmoralen er kanskje han aller største styrke,
hvor han jobber hardt og aggressivt når laget har pucken og uten pucken.

Han er en effektiv spiller i alle tre soner på isen, og man finner han alltid i bevegelse.
Han er ikke den raskeste på skøytene, men gjør mye opp for dette ved å holde beina i gang.

Spiller intenst og fysisk, og har gode offensive instinkter.

Skaper mye rom for seg selv ved blålinja, og tør å spille pucken aggressivt.
Han tør ofte å skyte hvis muligheten er der, men skuddet er ikke nevneverdig farlig enda.

Tsjekkeren kan også bli enda bedre på overganger med puck,
hvor han ikke har de beste tekniske ferdighetene enda.

I Fibgir kommer man til å få en trygg spiller, med et solid gulv,
så er spørsmålet litt hvor høyt taket er.

Tsjekkeren ser ut som en potensiell veldig god 3D, som tør å lede rekken sin.
Dårligste utfallet ser fortsatt riktignok ut som en 6D/7D for et NHL-lag.

#52 Will Skahan

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 14.05.2006
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 96 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP U18 Team
Divisjon: NDTDP

Vokst opp med NHL-spillere rundt seg da faren, Sean Skahan, har vært fysisk trener i NHL gjennom 20 år i Anaheim Ducks og Minnesota Wild.

Da er det kanskje ikke noen stor overraskelse at Will er i veldig god fysisk form.

Amerikaneren er også veldig smart på isen,
og posisjoneringsspillet hans er en av hans aller største styrker.

Ut i fra størrelsen er han OK skøyteknisk,
spesielt godt går han north-south hvor han får bygd opp farten med lange steg,
men han går også godt nok til at han henger med defensivt i småspillet.

God på å holde avstanden tett til motspillere,
og er fryktløs i duellene.

Spiller fysisk på alle mulige måter.
Takler hardt, veldig god på å skille motspiller og puck med kroppen.

Spiller generelt veldig modent defensivt,
hvor han sjeldent blir tatt ut av posisjon og har få problemer med å markere ut
de beste spillerne på den andre siden av isen.

Offensivt er det flere spørsmålstegn,
da Skahan per dags dato er mer en atlet på skøyter, enn en offensiv hockeyspiller.

Ikke spesielt god med pucken teknisk.
Han er heller ikke spesielt flink til å flytte pucken riktig for å holde spillet i gang per i dag,
noe som kan føre til mange unødvendige turnovers.

Skahan har alle muligheter for å bli en god shutdown-D i ligaen,
så er spørsmålet om han utvikler seg til å bli en stabil top 4D som kan være en brikke i et mesterskapslag, eller om han vil være en back på tredjerekka som stenger ned alt foran mål på et helt OK NHL-nivå som vil være en viktig brikke i PK-spill.

Råtalentet er der, og det er mye å jobbe med.
Har også veldig riktig innstilling til trening og arbeidet som må legges ned,
noe som fører til han han er ikke nødvendigvis er et high risk prospect,
men han kan absolutt være et high reward-pick om noen år.

#53 Veeti Väisänen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 15.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt: 81 kg
Hånd: L
Lag: KooKoo
Divisjon: Liiga

Finnen legger bak seg en god sesong i Liiga.

Veeti er en defensiv back som spiller veldig voksent.
Viser gjentatte ganger at han har en veldig høy hockey smartness ute på isen,
spesielt i egen sone.

En av hans aller største styrker er hvor god han er på skøytene.
Det ser lett og smooth ut ute på isen, som gjør at han ofte kan komme seg ut av kinkige situasjoner i egen sone.

Viser gjentatte ganger en veldig stor ro med pucken, som gjør at han klarer å dra av forechecken og skaper overganger for laget sitt.

Mangler litt på det fysiske, da han ikke har den største rammen,
men har vist i Liiga at det nødvendigvis ikke er et veldig stort problem.

Har per nå ikke spesielt mye å bidra med offensivt når laget har etablert seg i offensiv sone,
og er best når han får spille veldig simpelt.

Finnen er først og fremst et veldig trygt valg, og ser ut som en back som vil stabilisere seg som en 3D-6D i fremtiden.

#54 Matvei Shuravin

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 22.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 189 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: Krasnaya Armiya Moskva
Divisjon: MHL

Russeren er per nå lest inn på 189 cm, men har i intervjuer uttalt at han har vokst til 193 cm nå, og hvis han tar igjen faren sin har man en back på 198 cm.

Russeren er en mobil back, som først og fremst er trygg defensivt,
og som går godt og effektivt på skøytene.

#55 Leo Sahlin Wallenius

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 10.04.2006
Posisjon: D
Høyde: 182 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: L
Lag: Växjö Lakers HC J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken er en back som er best offensivt,
men har ikke noe utpreget high-end ferdigheter per i dag.

Trives veldig godt i den offensive sonen,
hvor han kan danse langs blålinjen og finne ledige åpninger.

Så lenge han får være kreativ med pucken og i offensiv sone
er han på sitt aller beste.

Defensivt er han også flink til å posisjonere seg riktig og forstyrre motspillerne med sticken.

Sahlin Wallenius er teknisk god på skøytene, og går veldig smooth på isen.

Og det trengs ofte, for å rette opp i feil han gjør i spillet.
Takket være de atletiske ferdighetene hans klarer han ofte å rekke å gjøre dette innen krisen har skjedd.

Svensken kan bli en toveis-back i fremtiden,
men han har mye å jobbe med defensivt.

Fysisk er han ganske langt unna nivået han burde være på,
og blir ofte bøllet med i egen sone.

Funker derfor ikke ofte godt hvis laget hans blir presset defensivt over lengre perioder.

Potensielt kan han bli en fremtidig top 4D, med offensive ferdigheter som kan være gode å ha i PP.

#56 Jesse Pulkkinen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 27.12.2004
Posisjon: D
Høyde: 198 cm
Vekt: 98 kg
Hånd: L
Lag: JYP
Divisjon: Liiga:

Finnen gikk igjennom hele 23-draften uten å bli valgt.

I år har derimot den finske giganten virkelig fått vist seg frem som et offensivt unikum i D+1 sesongen sin.

Blir sett på en som enhjørning i årets draft
som spiller med skyhøy selvtillit.

Dette kommer på godt og vondt,
hvor han kan avgjøre kamper på begge sider av isen.

Veldig rolig og kontrollert i egen sone,
og går elegant ut av press i egen sone.

Solid puckfører når han får rom til å føre pucken,
og generelt god teknisk på skøyter.

Potensielt ser han ut som en back som kan stabilisere seg som en 4D i fremtiden,
som mest sannsynlig vil være avhengig av en defensivt ansvarlig back ved siden av seg.

#57 Kamil Bednarik

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 26.05.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP Juniors
Divisjon: USHL

Bednarik er en av årets beste defensive angrepsspillere.

Spiller et mer eller mindre komplett 200ft game,
og spiller ekstremt modent begge veier.

Har til tross for et veldig stort råtalent allerede lagt ved seg gode vaner i spillet som kommer til å være nyttige i spill mot større og sterkere spillere.

Har en enorm motor som gjør at han påvirker spillet i omtrent hvert eneste skift han er på isen.

Defensivt jobber han knallhardt med sticken for å forstyrre motstanderne,
hvor han setter i gang brudd mot offensiv sone så fort pucken er tilbake hos laget.

Har ikke det beste skuddet enda,
dermed er trusselen fra avstand ikke spesielt stor per i dag, derimot er Bednarik ikke redd for å spille tøft og posisjonere seg rundt creasen for å komme til avslutninger nærmere mål.

Amerikaneren er et typisk prospekt som er veldig trygt, med et veldig høyt gulv,
hvor taket er mer usikkert.

Kan utvikle seg til å være alt fra en fremtidig 1C med riktig utvikling, til å være en stabil 3C-4C.

#58 Colton Roberts

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 08.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 88 kg
Hånd: R
Lag: Vancouver Giants
Divisjon: WHL

Canadieren er en toveisback som er på vei til å lære seg å bli en stor back som
tør å bruke kroppen sin.

Veldig smart spiller offensivt, som går veldig godt på skøytene.
Ikke bare for størrelsen, men han går generelt godt skøyteteknisk.

Han er veldig smart, og er ofte to-tre trekk foran resten av spillerne ute på isen,
spesielt offensivt.

Dette gjør han generelt til en farlig trussel fra blålinja,
hvor han kan tre presise pasninger i ledige rom.
Han har ett spill som fortsatt mangler litt for å blomstre i forhold til sin egen
box score, men han hjelper alltid laget offensivt uten å hamstre med seg egne poeng.

Han har virkelig jobbet med det defensive spillet sitt gjennom hele sesongen,
og det har gått i riktig retning.

Han kan fortsatt bli litt tatt på senga en mot en,
og han kan også bli veldig passiv og sjekke seg selv ut av spillet til tider.

En back man potensielt kan få til å bli en solid spiller på andrerekka,
eller en dyktig 5D/6D om utviklingen ikke slår fullt ut.

#59 Ben Danford

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 06.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 183 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: R
Lag: Oshawa Generals
Divisjon: OHL

Canadieren er først og fremst en veldig solid defensiv back.

Veldig god på skøyter,
noe som gjør at han klarer å holde motspillere tett på,
og holder avstanden alltid tett.

Spiller alltid fysisk, om det så er en hip-check, duell langs vantet
eller at han blokker skudd foran mål.

Danford er generelt en forsvarsspiller som er veldig vond å møte,
Kombinert med veldig høy hockey IQ i defensiv sone.

Når han først har vunnet tilbake pucken
holder han den som regel i laget med smarte pasninger ut av farlig sone.

Det er ikke mye å hente offensivt i en spiller som Danford,
da han alltid vil prioritere det defensive først.

Det man derimot får er en ledertype som alltid står opp for lagkameratene sine,
og alltid gjør jobben sin 100%.

#60 Melvin Fernström

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 28.02.2006
Posisjon: RW
Høyde: 184 kg
Vekt: 85 kg
Hånd: R
Lag: Örebro HK J20
Divisjon: J20 Nationell

Et av draftens største wildcard.

Rask ving med et veldig godt skudd, som gjør han veldig målfarlig.
Besitter også veldig gode hender, som utfyller de kreative ferdighetene hans veldig godt.

Kan skru seg av i perioder, hvor han rett og slett ser uinteressert ut,
selv om dette har blitt noe bedre i løpet av sesongen.

Veldig stort offensivt talent, men som har mye arbeid foran seg
for å være en spiller man kan stole på i NHL.

#61 Tarin Smith

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 24.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 185 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: R
Lag: Everett Silvertips
Divisjon: WHL

Smith er en toveis-back som først og fremst har sin styrke defensivt,
og som har lagt bak seg en sesong hvor han har tatt store steg i utviklingen.

Han er en utrolig intelligent back som ofte dreper overganger imot effektivt.
Han har et stort råtalent, hvor kombinasjonen av råskap og mobilitet ofte gjør at han vinner dueller som er 50/50. Ikke redd for å ta kampene langs vantet, og i områdene hans rundt mål.

Går elegant på skøytene, men av og til virker det som om at han holder igjen.
Dette gjør at han til tider kan oppfattes som raskere med pucken enn uten.

Offensivt har han fortsatt mye å gå på,
men intelligensen hans i kombinasjon med skuddet har gjort at utviklingen hans offensivt har sett bedre ut i løpet av sesongen.

Ser potensielt ut som en top 4D på sikt, hvor det gjenstår mye arbeid,
men han har veldig mange ferdigheter som man ønsker at et prospekt skal ha.

#62 Luca Marrelli

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 04.10.2005
Posisjon: D
Høyde: 188 cm
Vekt: 81 kg
Hånd: R
Lag: Oshawa Generals
Divisjon: OHL

Canadieren er en av årets eldre spillere,
men har blitt en litt undervurdert toveis-back i årets kull.

Mye av årsaken til dette er at han kan være litt passiv i spillet offensivt,
hvor han konsekvent ofte leter etter pasningsalternativer i stedet for å gå direkte mot mål.

Men utenom dette er Marrelli god teknisk på skøyter,
men litt shaky når han skal stå i mot rushes fra motstanderne.

Han har en veldig solid ramme, og han utnytter lengden sin ofte i defensiv sone til å tette igjen avstand mellom han og motspiller.

Kan fortsatt spille litt spinkelt til tider, men har et godt utgangspunkt til å spille et mer fysisk spill defensivt.

Med pucken er Marrelli en interessant spiller.

Han er veldig god på å holde på pucken, og vet også når han skal slippe den.
I egen sone spiller han med en stor ro, og får ofte laget få satt seg offensivt før han starter spillet.

Har generelt et godt overblikk over isen,
og utrolig presis i pasningsspillet sitt.

Han er veldig dynamisk i offensiv sone hvor han utnytter både rommene langs blålinja,
samt at han alltid er et alternativ når pucken er etablert i offensiv sone om det så er bak målet.

Potensielt alt fra en 3D-6D, med rom for å bli en effektiv PP-back.

#63 Ondřej Becher

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 22.02.2004
Posisjon: C
Høyde: 184 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: Prince George Cougars
Divisjon: WHL

Tsjekkeren har levert en god D+1 sesong i WHL,
og vist en jevn og god utvikling hele sesongen.

Spesielt offensivt har han fått vist seg frem,
hvor han er veldig god på å finne åpne rom, plassere seg riktig for å skape store sjanser og generelt flink til å utnytte de svake flankene hos motstanderne.

Han har også utviklet det defensive spillet sitt denne sesongen, og virker mer moden for oppgavene.

Kan være litt ustabil i prestasjonene til tider,
og kan være en veldig streaky spiller, men når han er hot er han veldig hot.

#64 Spencer Gill

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 17.08.2006
Posisjon: D
Høyde: 191 cm
Vekt: 81 kg
Hånd: R
Lag: Rimouski Océanic
Divisjon: QMJHL

Toveis-back som først og fremst er veldig atletisk,
men som man kan legge under kategorien råtalent.

Hatt en veldig god sesong bak seg i QMJHL og har vist stødig utvikling hele sesongen.

Det er først og fremst offensivt at han har vist en solid utvikling.

Han har en ro med pucken som gjør han til en god puckfører i transitions,
samtidig som han er veldig presis med pasningene sine.
God til å strekke spillet når det enten er behov eller rom for det med pasningene sine.

Igjennom sesongen har han også vist en stor utvikling ved å bruke kroppen til å beskytte pucken når han fører den.

Han tør også å bruke rom som åpner seg opp når han har pucken på blålinjen,
samtidig som han har et veldig godt og hardt skudd.
Dette gir han muligheten til å variere spillet langs blålinjen,
og trusselen fra han er dermed litt farligere enn mange andre backer i årets draft.

Defensivt har han også hatt en positiv utvikling gjennom sesongen,
og mange av spørsmålene man hadde i fjor sommer er ikke like kritiske lengre.

Blitt bedre på å posisjonere seg riktig på isen, og tette igjen avstanden mellom
seg og puckfører.

Gill er et interessant prospekt i den grad at han bare må fortsette å utvikle seg.
Det er ikke noen åpenbare svakheter i spillet,
og den fysiske rammen er potensielt der.

Han må bare heve hele spillet sitt opp to-tre hakk,
samt lære seg å bruke kroppen sin som en back på +190 cm.

Går utviklingen riktig for seg, kan man få alt opp mot en potensiell 3D,
men man kan også sitte med en 7D hvis det ikke skulle være riktig utviklingsarena for Gill.

#65 Ollie Josephson

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 22.07.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: L
Lag: Red Deer Rebels
Divisjon: WHL

Lynkjapp både på isen og i hodet.

Jobber knallhardt i alle tre soner, og begynner å få en ramme som ser veldig bra ut.
Spiller med skyhøyt konkurranseinstinkt, og gir alltid 100%.

Har et fint steg på isen, og er blant de aller smarteste angrepsspillerne i årets kull i det defensive arbeidet. God i forechecken også.

Ollie er nok en spiller de fleste vil vurdere sterkt, der han kan brukes til omtrent alt,
og kan spille alt fra førsterekkeminutter ved behov til fjerderekken.

Ser ut som en fremtidig middle-6 spiller,
men kan potensielt være verdt mye mer med riktig utvikling.

#66 Tomas Galvas

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 11.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 177 cm
Vekt: 67 kg
Hånd: L
Lag: Bílí Tygři Liberec
Divisjon: Tipsport Extraliga

Tsjekkeren går strålende på skøytene,
som gir han muligheten til å skape seperasjon til motspillerne når han holder på pucken.

Veldig god offensivt,
aktiv på blålinjen og en god playmaker fra dypet.

Tsjekkeren er utrolig smart, veldig god med pucken,
og velger ofte riktig valg gjennom skiftene.

Det er størrelsen som er spørsmålet rundt Galvas,
hvor han er på den mindre siden.

I Tsjekkia har han vist at han ikke nødvendigvis lar seg bli herjet med av voksne motspillere,
og han klarer å bruke kroppen sin i nærdueller for å vinne tilbake pucken.

Spørsmålet er om det er noe som er mulig å ta med seg til NHL.

Det er noen år på treningsstudioet som trengs før han er klar for ligaen.

Galvas er derimot en som gir veldig high reward om han skulle bli en NHL-spiller i fremtiden.

#67 Simon Zether

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 18.10.2005
Posisjon: C
Høyde: 190 cm
Vekt: 85 kg
Hånd: R
Lag: Rögle BK
Divisjon: SHL

Zether har notert seg for hele 42 kamper i SHL i år,
og har vist at han klarer å spille mot voksne spillere i det som mange ser på som en av de aller beste ligaene i verden.

Stort sett spilt bottom 6-minutter, hvor det er det defensive arbeidet man får sett fra svensken.

Han har en fin ramme, og spiller god fysisk hockey, der han har blitt veldig god på å vinne tilbake pucken. Har utviklet seg til å bli en stor pest ute på isen,
og har spesialisert seg på det defensive arbeidet.

Må jobbe med det å fortsette å utvikle det offensive spillet,
noe han ikke får gjort spesielt mye med dagens rolle i Rögle.

Ser potensielt ut som en god defensiv center man kan plassere som både 3C og 4C,
avhengig av behov, og som kan bidra i PK-spill.

#68 Matvei Gridin

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 01.03.2006
Posisjon: RW
Høyde: 185 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Muskegon Lumberjacks
Divisjon: USHL

Gridin kan oppsummeres kort med å være en av draftens
beste offensive spillere, samtidig som han stort sett kan være kullets mest frustrerende spiller å se på også.

Høy hockey IQ.

Går flott på skøytene.

Godt og kjapt skudd.
Er en trussel så fort han får pucken i offensiv sone.

Går inn i dueller foran mål hvor han er vanskelig å stoppe.

Har relativt gode playmakerferdigheter.
Kan finne på å ha highlight-plays når som helst i løpet av en kamp.

Han er ikke redd for å måtte spille hardt om han må.

Allikevel florer spørsmålstegnene rundt russeren.

Han kan falle helt ut av kamper i perioder,
hvor han heller blir stående å se på det som skjer ute på isen i stedet for å prøve å aktivere seg selv i spillet.

Han kan også trekke seg helt ut av kamper om det blir for fysisk.

Han kan også bli for avhengig av at medspillerne skal sette han opp i farlige situasjoner.

Han kan også være borte hele kampen, før han har to-tre skift hvor han skaper noe magi og ender opp med to poeng.

Produserer bedre i overtall enn 5v5, noe som kan bli hans bane i NHL.

Offensivt har han ett talent til å være RW2/RW3,
spørsmålet er om han klarer å løfte resten av spillet sitt opp ett nivå.

Helt klart en spiller man kan bygge PP-spillet sitt rundt.

#69 Leon Muggli

Nasjonalitet
: Sveits
Fødselsdato: 09.07.2006
Posisjon: D
Høyde: 184 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: L
Lag: Zug
Divisjon: National League

Mugli spiller et modent og voksent spill,
hvor han først og fremst står frem som en defensivt solid back.

God på skøyter,
har god kontroll på motspillere takket være dette.

Gir dem sjeldent mye rom med pucken,
og han tør å bruke kroppen for å vinne pucken tilbake.
Noe han er veldig god til.

Enn så lenge er det ikke mye man har fått se han offensivt,
verken i NL eller i WJC.

Ser mer ut som en 5D-6D, som potensielt kan
være en 4D med riktig utvikling som kan bidra i PK.

#70 Oskar Vuollet

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 03.12.2005
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: L
Lag: Skellefteå AIK J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken har fått 15 kamper i SHL, og fire kamper i playoffen til Skellefteå som endte med gull.

Han har primært spilt i J20 Nationell, riktignok.

Fantastisk smart spiller som er flink til å manipulere spillet.
Skanner isen godt, og besitter et veldig godt skudd.

Har både en god one-timer, og en lynkjapp release fra kort avstand.

Til tross for størrelsen er han ikke veldig redd for å gå inn for å vinne kampen om de viktige posisjonene foran mål.

Vuollet må heve spillet sitt i alle tre soner fortsatt,
hvor han må levere mer stabilt og han må bli litt klokere i valgene han tar.

Kan potensielt være en fin spiller å kunne ha i en målscorende tredjerekke.

#71 Adam Jecho

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 24.03.2006
Posisjon: RW
Høyde: 195 cm
Vekt: 91 kg
Hånd: R
Lag: Edmonton Oil Kings
Divisjon: WHL

Tsjekkeren har en veldig pro-ready ramme,
men han bruker den ikke nevneverdig per nå.

Det er derimot en del å like ved spillet til tsjekkeren.

Han er en veldig god målscorer,
noe som har bedret seg gjennom hele sesongen i WHL.

Han trives godt med pucken,
og har en kombo av god hockey-IQ og playmakerferdigheter.

Kombinasjonen av målscorerferdighetene og trusselen som en playmaker,
gjør at han er veldig sterk i PP-spillet.

Men det er ingen av disse ferdighetene som er ordentlig elite,
og han går ikke spesielt godt på skøytene.

Det gjør at han ofte er for sent ute i dueller,
han er ikke spesielt sterk i overganger og han er ikke den som er generelt god defensivt heller.

Kombinasjonen av dette gjør at han mest sannsynlig aldri vil bli noe mer enn en bottom 6-spiller, som kan bidra offensivt og i PP-spill ved behov.

Får Jecho derimot løsnet det skøytetekniske,
og han begynner å spille med fysikken sin, kan man potensielt se en interessant spiller.

#72 Luke Osburn

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 09.09.2006
Posisjon: D
Høyde: 184 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: Youngstown Phantoms
Divisjon: USHL

Osburn har hatt en positiv sesong i USHL,
og viser en stødig utvikling.

Han er først og fremst en back som holder spillet i gang,
uten at han nødvendigvis skaper masse på egenhånd.

Han er derimot veldig god på å flytte pucken lenge nok til at spillet får utvikle seg,
og han velger veldig ofte riktig alternativ for å øke presset i offensiv sone.

Uten puck er han god på å stenge av rom og vinkler.
I spillet hans her ser man at hodet ofte velger riktige alternativer,
men at kroppen ikke helt henger med i flere tilfeller.

Utvikles han til at det fysiske henger med på det mentale,
kan man potensielt sitte med en fin back på tredjerekka som kan ta av press på andrerekka ved behov.

#73 Nathan Villeneuve

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 13.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: L
Lag: Sudbury Wolves
Divisjon: OHL

Villeneuve er en center som spiller med høy eksplosivitet og mulig enda høyere konkurranseinstinkt.

Spiller med høy intensitet, fysisk langs vantet, og spiller hardt foran mål.

Har en god, rask release som først og fremst har høy presisjon.

Teknisk god på skøytene, som har blitt mer eksplosiv og hurtig i løpet av sesongen.

Ble utestengt i 15 kamper etter å ha blitt mistenkt for å sette en bounty på en motspiller over Teams tidligere i vår.

#74 Clarke Caswell

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 02.02.2006
Posisjon: LW
Høyde: 180 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: L
Lag: Swift Current Broncos
Divisjon: WHL

Canadieren er en av årets mest kreative spillere,
og trives best når han får styre spillet med pucken.

Caswell er en smart spiller som ser isen godt,
som legger mye av grunnlaget for playmaker-ferdighetene sine.

Han er også relativt atletisk, som gjør at han flytter seg godt både north-south,
men også east-west.

Mangler litt på eksplosiviteten i selve gåingen, uten at det har vært et veldig stort problem for han så langt.

Caswell er et konkurransemenneske,
og selv om han ikke nødvendigvis spiller hardest eller det beste defensive spillet
legger han alltid ned 100% innsats.

Er ikke en veldig fysisk spiller, men liker å forstyrre spillet med sticken sin,
og han skyr ikke nødvendigvis unna dueller heller.

Han har potensialet til å bli en middle-6 ving i NHL,
hvor det er kreativiteten og vinnerskallen hans som vil ta han lengst.

Allikevel er han også en spiller som er litt vanskelig å spå hvordan spillet vil overføres fra WHL til spill mot større og raskere spillere når han skal ta steget opp.

#75 Tomas Lavoie

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 31.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 102 kg
Hånd: R
Lag: Cape Breton Eagles
Divisjon: QMJHL

I Lavoie finner man først og fremst en back som er og vil være en back som alltid vil prioritere det defensive.

Og i canadieren finner man en veldig stor shutdown D, med sine +190 cm og +100 kg.
Går godt på skøytene for størrelsen sin, hvor han sjeldent blir dratt av eller tatt ut av posisjon.

Har et veldig stort vinnerinstinkt, og spiller som om at det viktigste han kan gjøre er å holde nullen når han er på isen.

Det er veldig lite å hente offensivt,
men han kan strekke spillet godt når han vinner pucken med pasninger ut i nøytral sone.

I Lavoie får man en spiller som dyrker det defensive spillet,
og som kan være en veldig god 5D-6D med en oppside som PK-spiller.

#76 Alexandre Blais
Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 14.11.2005
Posisjon: LW
Høyde: 178 cm
Vekt: 70 kg
Hånd: L
Lag: Rimouski Océanic
Divisjon: QMJHL

Blains spiller først og fremst ett veldig energisk spill,
som alltid leter etter ledige rom på isen.

Når han finner dette angriper han dette enten selv med puck,
eller finner ledige lagkamerater med presise pasninger som nesten aldri fører til brudd imot.

Veldig god på å beholde flyten i spillet, selv under press.

Spiller ikke veldig fysisk, og er avhengig av å være i situasjoner hvor han kan smette unna.
Potensiell offensiv oppside som kan være veldig interessant, i kombinasjon
av teknikk, hockey-IQ og gode skøyteferdigheter, som kan komplimentere en LW3 eller LW4 rolle.

#77 Sam O’Reilly

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 30.03.2006
Posisjon: C
Høyde: 185 cm
Vekt: 80 kg
Hånd: R
Lag: London Knights
Divisjon: OHL

I utgangspunktet er O’Reilly en spiller man ser spille,
og man tenker at her liker man alt med spilleren.

Han har en enorm arbeidsvilje, og jobber knallhardt på og av isen.

Motoren hans er kjempestor, og han jobber knallhardt i defensiv sone.
Han jobber knallhardt langs vantet, og bruker lengden sin for å forstyrre mest mulig.
Han spiller et sterkt 200ft spill, hvor han i offensiv sone er uredd og spiller knallhardt foran mål, og vil alltid være der pucken er.

Han er riktignok også god til å bevege seg uten puck, men han er aller best når pucken er i nærheten.

Det store spørsmålet rundt O’Reilly er måten han står på skøytene.
Han går ikke elegant på skøytene, og han har heller ikke noen særlig stor grad av kraft i tråkkene sine. Han sliter ofte med at han ikke klarer å skape seperasjon mellom seg og motspiller fordi han ikke er eksplosiv nok i tråkket, og han har heller ikke smidigheten i hoftene til at det går fort nok i sideforskyvningen.

Han er derimot god på å skjerme pucken fra motspillerne ved å bruke kroppen aktivt,
men om det er bærekraftig i lengden er et stort spørsmålstegn.

Canadieren ser per i dag ut som en center som potensielt vil bli dyttet ut på vingen,
der ferdighetene hans nok kommer mer til sin rett i NHL, hvor han kan være en middle- til bottom-6 type spiller, hvor han driver linjen sin med den enorme motoren han besitter.

#78 Tomas Mrsic

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 26.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 77 kg
Hånd: L
Lag: Medicine Hat Tigers
Divisjon: WHL

Canadieren har en vanvittig stor toppfart,
som han bruker til å skape rom for seg selv.

Når han først får åpningene har han ett livsfarlig skudd,
i kombinasjon med brukbare hender og ett brukbart pasningsspill.

Mrsic er først og fremst all out-attack,
og har lært seg å angripe innsiden mye mer denne sesongen som gjør at trusselen hans har økt betraktelig i løpet av sesongen.

Defensivt ligger det masse arbeid foran centeren før han er klar for å ta steget videre,
samt spillet langs vantet for å vinne pucken.

Har en veldig stor oppside, men det er også lite å hente hvis Mrsic ikke klarer å utvide spillestilen sin. High risk-high reward spiller, men har man muligheten til å plukke han opp i den 3. eller 4. runden kan han være verdt en sjanse for et lag som kan ta tiden til rådighet.

#79 Linus Eriksson

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 23.03.2006
Posisjon: C
Høyde: 184 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Djurgårdens IF J20
Divisjon: J20 Nationell

I en liga som NHL hvor man ønsker en solid målscorende tredjerekke for dype playoff-push,
har Linus Eriksson den perfekte profilen.

Hardtarbeidende center som er veldig sterk i spillet både med og uten puck.

Svensken har en stor motor, og er kjapp på skøytene.

Han besitter en veldig god forståelse for spillet,
og har kreative playmakerferdigheter.

Han posisjonerer seg også ofte veldig riktig, samtidig som han tør å gå i dueller for å holde trykket oppe.

Defensivt spiller han et fundamentalt godt spill, hvor han dreper rom via plasseringsspillet sitt.
Han holder et jevnt press i egen sone når han er ute på isen, i tillegg til at han er en god back checker.

Han må allikevel jobbe med stabiliteten sin, for det kan være veldig varierende prestasjoner fra svensken. Men når han er god, er han veldig, veldig god.

Han har heller ikke de største egenskapene til å drive spillet og linjen sin på egen hånd,
men dette kan fortsatt utvikles.

Ser ut som en veldig god bottom-6 center, som alle som vil nå langt i sluttspillet ønsker seg.

#80 Carson Wetsch

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 04.05.2006
Posisjon: RW
Høyde: 188 cm
Hånd: 91 kg
Lag: Calgary Hitmen
Divisjon: WHL

Wetsch er en hardtarbeidende ving,
som per i dag er mer en som foretrekker å skyte selv kontra å sette opp lagkameratene.

Han spiller hardt, og er ikke redd for å bruke kroppen sin.
Besitter også et veldig høyt konkurranseinstinkt,
som er tydelig når man ser han spille.

Går relativt godt på skøytene, har store, fine steg.

Har en del å gå på for å få et helhetlig spill.
Først og fremst er han ikke et talent som er high end nok til å være
en ren skytter, og han vil tjene mye på å utvikle spillet sitt til å bli
enda flinkere til å involvere lagkameratene sine i angrepet også.

Har også sett betraktelig bedre ut offensivt enn i egen sone,
og med det som ser ut som et tak på rundt en svak middle 6/bottom 6-spiller,
må han utvikle spillet sitt enda mer helhetlig for å ta de siste stegene som trengs for å bli en NHL-spiller.

#81 Tory Pitner

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 06.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 185 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: R
Lag: Youngstown Phantoms
Divisjon: USHL

Pitner er en av de mest detaljorienterte spillerne i årets draft,
noe som gjør han til en av draftens mest trygge spillere defensivt.

Veldig solid i posisjoneringsspillet sitt, spiller et fysisk spill og er god til å få pucken løs med gode poke checks.

Generelt en spiller som er veldig god til å drepe rom og forstyrre motspillerne med sticken sin.

Offensivt har han mye å jobbe med.
Han skaper ikke store rom for seg selv, men har vist at han kan ta rommene som dukker opp hvis andre har skapt dem for han.

Pitner vil være en spiller man først og fremst vil dyrke som en ren shutdown D,
som forhåpentligvis tar noen skritt offensivt, men forhåpentligvis et solid bottom 4-prospekt.

#82 Julius Miettinen
Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 20.01.2006
Posisjon: C
Høyde: 190 cm
Vekt: 94 kg
Hånd: L
Lag: Everett Silvertips
Divisjon: WHL

Finnen kan også brukes på vingen,
men har blitt satset fullt på som center for Silvertips i år.

Der får han benyttet mye av styrkene sine,
og han er ofte grodd fast foran mål. Veldig sterk i screening-spillet sitt.

Han er også lynrask, og er dødelig på overganger,
hvor han er en meget sterk avslutter.

Han er ikke like farlig fra avstand i offensiv sone når spillet er etablert,
men det er i utgangspunktet ikke spesielt viktig for finnen, da han stort sett er en crease-spiller.

Bruker også kroppen sin godt, både i åpent spill og i face-offs.

Har litt å gå på i det defensive spillet, men er flink til å forstyrre med sticken sin
og stenge av rom.

Finnen er veldig vanskelig å sette fingeren på.
Han har rammeverket til å være gå så tidlig som #25-#40.

Samtidig ser han mest ut som en potensiell bottom-6 spiller, om det er som center eller ving er fortsatt vanskelig å spå, men at han vil være en tredjerekkespiller i fremtiden.

Så har han rammen for at det kan bli mye bedre enn det også.

Fremtiden til finnen skal bli spennende å følge.

#83 Sebastian Soini

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 10.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 188 cm
Vekt: 88 kg
Hånd: R
Lag: Ilves
Divisjon: Liiga

Finnen er en ren defensiv back, og han spiller forsvar med en stor, feit F.

Han er stor, har en veldig fin ramme, ser overraskende mobil ut for størrelsen,
og gjør omtrent ikke feil i defensiv sone. Og han er blant draftens yngste spillere.

God på å forsvare rushet, god foran eget mål, har en strålende evne til å holde motspillerne akkurat tett nok på seg.

Har omtrent ikke noen offensive fibre i kroppen,
men har potensialet til å bli en helt OK puckfører i overganger når man ser skøyteferdighetene og mobiliteten hans, i kombinasjon med at han tar enkle valg.

Ser potensielt ut som en ren shutdown-D, som vil lede tredjerekka og PK-spillet i mange år fremover.

#84 Jack Berglund

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 10.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 189 cm
Vekt: 94 kg
Hånd: L
Lag: Fãrjestad BK J20
Divisjon: J20 Nationell

Jack har et navn enkelte har ett forhold til fra før av,
der far Christian har i sesongene 2001 – 2004 spilte i Devils og Panthers.
Med det sagt, spiller Jack et solid toveisspill.
Han spiller ansvarlig og er en dyktig 200ft-spiller.

Per nå så ser det ut som om at oppsiden er høyest på den defensive siden av spillet.

Står godt på skøytene, hvor han både er mobil og rask i spillet sitt.

Mangler litt på produksjonen offensivt, men dette er for så vidt noe som kan løsne når som helst.

Men han har en jobb å gjøre med å levere stabilt, spesielt offensivt, hvor han til tider kan falle litt igjennom.

Han har et ganske helhetlig godt spill, men han mangler litt ekstremferdigheter for å være et enda større prospekt.

Hvis utviklingen treffer kan han fint slottes inn i en middle 6-rolle om noen år,
men ser det mer sannsynlig at han vil være en effektiv 4C, som kan slottes inn som en 3C ved behov.
Kan også bidra i PK, og muligens være en kandidat for PP-spill til tider.

#85 Maxmilian Curran

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 27.08.2006
Posisjon: C
Høyde: 191 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: L
Lag: Tri-City Americans
Divisjon: WHL

Tsjekkeren er et veldig stort råtalent,
men spiller et effektiv playmakerspill.

Han har alt for å være en god playmaker,
godt overblikk, god feeling for spillet og gjør de enkle, gode valgene.

Han spiller også et relativt godt toveisspill,
men for å være en spiller på +190 cm spiller han til tider veldig passivt.

Er ikke helt komfortabel med å bruke kroppen,
og det legges merke til.
Han har, kanskje litt i sammenheng med dette, dermed ikke det største konkurranseinstinktet heller. I hvert fall ser det til tider slik ut ute på isen.

Han kan også fint utvikle skuddet sitt for å bli en enda bedre playmaker.
Han har ikke nødvendigvis et dårlig skudd, men det er litt mer sneaky godt,
hvor det plutselig kan smelle. Det er derimot ikke noe man kan forvente ofte fra tsjekkeren.

Er riktignok blant de yngste i årets kull, men han har slitt mye med skader i år,
hvor det ser ut som en 3C i fremtiden, som kan bidra i PP ved behov.

Kan derimot være en high reward-type spiller, hvor utviklingen kommer virkelig utover høsten.

#86 Christian Humphreys

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 04.02.2006
Posisjon: RW
Høyde: 180 cm
Vekt: 77 kg
Hånd: R
Lag: USNTDP Juniors
Divisjon: USHL

Amerikaneren har på mange måter en god profil.

Han har et godt overblikk, god hockey-IQ,
han har evnen til å styre spillet helt og får han tid og rom kommer det til å straffe seg.

Backchecker godt, og spiller et relativt godt toveisspill.

Samtidig har han på mange måter stagnert veldig spesielt det siste året,
og der han tidligere ble sett på som en fremtidig center, ser det ganske dødt ut nå.

For å være såpass «liten» som han er så ser skøyteteknikken ikke spesielt bra ut.
Han har heller ikke noen spesielle fysiske evner for å kompensere for resten av rammen.

Han har også slitt med å få i gang produksjonen ute på isen.

Totalt sett ser amerikaneren ut som en som har «alt»,
men mangler mye og spesielt en eller flere ekstremferdigheter.

Kan være en potensiell middle 6-spiller, som vil være målfarlig, men avhengig av resten av rekken sin.

Per dags dato ser han mer ut som en bottom 6-spiller, men som har en del spennende verktøy som kan med hardt arbeid være en OK verdi i de midtre rundene.

#87 Anthony Cristoforo

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 23.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 180 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: Windsor Spitfires
Divisjon: OHL

En offensiv back som kommer til å kreve tålmodighet
og mye arbeid for å få forløst potensialet sitt.

Han er veldig intelligent i spillet offensivt,
hvor han har et godt overblikk over alt som skjer foran han.

Han spiller også med et stort konkurranseinstinkt,
men kan fortsette å utvikle denne delen av spillet sitt og ta enda mer ansvar i løpet av kamper.

Spesielt defensivt kan det ofte glippe, hvor han mister mann i sin sone.
Motoren er ikke helt der enda, og det henger også sammen med at han ofte kan miste det defensivt.

Canadieren har heller ikke helt knekt koden på hvordan han skal spille mer fysisk,
og dette er noe han må fortsette å fokusere på de neste årene han er i OHL.

Cristoforo kan potensielt være et high-risk, high-reward pick,
hvor han er en diamond in the rough i dette sjiktet, men han er en spiller som det kommer til å kreve mye tålmodighet med.

#88 Kevin He

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 30.04.2006
Posisjon: LW
Høyde: 183 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: L
Lag: Niagara IceDogs
Divisjon: OHL

Kevin He got the dawg in him.

Stor motor, stopper aldri å bevege seg, og gir alltid 100% i hvert skift.

Legger bak seg en solid sesong, hvor han viser at han både kan være en leder defensivt,
men også lede spillet offensivt også.

Skøyteferdighetene hans er også gode, der han både går godt på kantene og får kraft i tråkket. Han er også uredd i spillet, og tør å sette skulderen i brystet på motspilleren for å komme seg gjennom ved behov.

Han har en sterk forecheck, han har en rask release og er generelt en god offensiv ving.

Han kan allikevel bli tatt litt på forståelsen av spillet, og han er ikke alltid like rolig i situasjoner som krever det. Da kan det fort ende opp med at han bare lemper pucken mot mål, uten at han har sett etter andre løsninger.

Klarer han å utvikle det offensive spillet sitt til å være mer enn lynkjappe brudd og avslutninger kan han potensielt være en veldig god middle-6 spiller, men per nå ser han ut som en som kan bli en veldig god LW3/4 i NHL.

#89 Ondrej Kos

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 07.03.2006
Posisjon: LW
Høyde: 185 cm
Vekt: 70 kg
Hånd: L
Lag: Ilves
Divisjon: Liiga

I tsjekkeren finner man en defensiv ving,
som har vist at klarer å spille mot voksne spillere i Mestis der han har vært på utlån til Mestis før han var ute i over fire måneder med skade.

Fortsatt veldig rå i spillet, men spiller fysisk tøft.

Foretrekker å spille på det trygge og la laget beholde pucken,
men har vist at han har begynt å tørre å spille på litt høyere risiko i pasningsspillet.

Kommer han til å vokse seg litt ut i rammen sin,
ser tsjekkeren ut som en solid bottom-6 spiller, som spiller defensivt ansvarlig,
og kan bidra i PK-spillet.

#90 Brodie Ziemer

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 22.02.2006
Posisjon: RW
Høyde: 180 cm
Vekt: 87 kg
Hånd: R
Lag: USNTDP U18
Divisjon: NTDP

Amerikaneren har skiftet en del mellom å spille i NTDP og USHL denne sesongen,
og generelt vært vanskelig å sette fingeren på.

Han er en solid forecheceker, og spiller alltid med høyt konkurranseinstinkt og intensitet.

Han har en veldig god forståelse for spillet,
samt at han er en veldig smart spiller. Det er sjeldent man ser Ziemer bli tatt ut av posisjon,
eller at han ikke er på riktig sted til riktig tid.

Han er derimot ikke en veldig god teknisk skøytegåer, og det er en ferdighet som kan holde han igjen for å ta det neste steget.

Det store spørsmålet per i dag er om han er en spiller som er et produkt av sine omgivelser,
eller om han selv er den som klarer å drive omgivelsene sine.

Per i dag ser det mest ut som om at han er en spiller som for det meste er påvirket av omgivelsene sine, og veldig avhengig av hvem han spiller på rekke med.

Men han har vært kaptein for U18-laget til USA, og vist gode holdninger,
så viljen er absolutt til stede for å jobbe videre med utviklingen sin.

#91 Max Plante

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 20.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 178 cm
Vekt: 77 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP Juniors
Divisjon: USHL

Max er en ren playmaker,
og kombinasjonen av fysisk ramme og spillestil gjør han til årets store
boom or bust-prospekt.

Han er ekstremt god på å bestemme tempoet på spillet,
og finne medspillere i områder som er veldig gode.

Han mangler derimot en del på det defensive,
hvor han ikke helt har fysikken eller skøyteteknikken til å være en utpreget god toveisspiller.

Må derfor lene seg veldig på å være en ekstremt god pasningsspiller.

En spiller man må satse på at blir en veldig god middle 6- eller top 6-forward,
ellers er det ikke mye verdi i spilleren per i dag.

#92 Anthony Romani

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 12.06.2005
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Hånd: 81 kg
Lag: North Bay Battalion
Divisjon: OHL

Romani fikk aldri høre navnet sitt bli ropt opp i fjor,
men i år har han en reell mulighet for å bli en av de utvalgte.

Han har virkelig blomstret i år, hvor hockey-IQen hans har stått frem som en av hans største styrker.

Han har et veldig godt grunnspill i kroppen, kombinert med et tungt skudd og en fin forståelse for spillet på isen.

En dobbeltrussel med playmakerferdighetene sine og det tunge skuddet.

Skøyteknisk kan man vel egentlig bare beskrive som godt nok. Det tar han dit han skal, og er akkurat godt nok for han til å utgjøre en trussel med pucken.

I utgangspunktet er canadieren først og fremst en ren offensiv spiller fortsatt.
Han har tatt noen steg i det defensive spillet i år, men det er noen steg unna å være godt nok.

Han spiller til tider også litt for veikt, som i kombinasjon med et ikke høyt nok nivå i det defensive spillet gjør at han har en nokså lang vei å gå før han er klar for å eventuelt bli et fast innslag i NHL. Skulle han derimot klare det kan han se ut som både en middle-6er og en bottom-6er, men det er avgjørende hvor mye han utvikler seg i det defensive spillet.

Resten av ferdighetsregisteret er nokså spennende for et pick i midten av draften.

#93 Mac Swanson

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 10.01.2006
Posisjon: LW
Høyde: 171 cm
Vekt: 71 kg
Hånd: L
Lag: Fargo Force
Divisjon: USHL

Amerikaneren er en som hadde vært rangert langt lengre opp om
genetikken hadde spilt litt mer på lag.

Jobber knallhardt med et lavt tyngdepunkt,
i kombinasjon med at han går godt på kantene som gjør at han klarer å manøvrere kroppen godt igjennom trange rom på isen.

Han er veldig uredd i spillet, og scorer overraskende mye i rom man ikke forventer å finne Swanson i når man ser på spilleren.

Han er også god på å avvente motstanderne når han har pucken,
og manipulere spillet ved å holde på pucken lenge under press.

Han foretrekker helst å ikke føre pucken selv gjennom soner,
og man ser han sjeldent drive linjene han er på av den grunn.

Finner allikevel alltid tid og rom for å motta puck når spillet først er etablert i offensiv sone.
Har ikke det kraftigste skuddet, men håndleddet hans er det mye å like ved.

Går veldig fort, både for pasninger og skudd, som han klarer å kamuflere godt.

Det er veldig mye å like i spillet til Swanson,
men det er også vanskelig å komme utenom størrelsen når man først er så liten som han er.

Har man en franchise med god tålmodighet, kan han være verdt å ta en sjanse på i midten av draften, for oppsiden kan være høy hvis han bare vokser litt til.

#94 Alexander Zetterberg

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 27.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 172 cm
Vekt: 72 kg
Hånd: R
Lag: Örebro HK J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken har et arsenal av ferdigheter,
men det er forskjell på være liten i NHL og det å være liten.

Han er kjapp, og med tyngdepunktet sitt drar han av spillere uten problemer.

Han spiller med overraskende mye gritt, og har en veldig stor motor.

Han har et godt overblikk, og finner alltid ledige rom,
både for seg selv og ved å sette opp lagkamerater i åpne rom.

Her er også størrelsen et stort spørsmålstegn.
Ferdighetsmessig har han i hvert fall et talent for et andrerundepick,
men det er vanskelig å komme utenom fysikken til svensken.

#95 Topias Hynninen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 19.12.2005
Posisjon: C
Høyde: 178 cm
Vekt: 77 kg
Hånd: L
Lag: Jukurit
Divisjon: Liiga

Finnen har stort sett spilt bottom 6-minutter i Liiga i år,
hvor han har vist at han er en sterk forechecker som er sterk i defensiv sone.

Veldig stor motor som kan komme veldig godt med i en bottom 6-rolle,
men han har også et uforløst potensial som playmaker som han har fått vist ved noen anledninger gjennom sesongen.

Sterk langs vantet, hvor han tar duellene på strak arm.

#96 Gabriel Frasca

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 18.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 183 cm
Vekt: 77 kg
Hånd: L
Lag: Kingston Frontenacs
Divisjon: OHL

Lillebror til Jordan Frasca, som er signert av Penguins.
Startet sesongen med å være ute med skade de første 24 kampene i OHL.

Har siden vist en stigende kurve for Kingston,
hvor det er spesielt hockey-IQen hans som har vært en stor faktor for dette.

Han leter alltid etter rommene å angripe i, og når de først dukker opp er han nådeløs.
Han trives godt under spotlighten, og stepper opp spillet når laget trenger det.

Silkemykt touch på pucken, som ofte gir han en fordel mot forsvarsspillere.

Spiller et relativt modent og godt toveis-spill, og selv om det ikke er komplett enda,
er det et veldig godt utgangspunkt for canadieren.

Selv om han har mye gode vaner i spillet, hvor man kan se tendenser til at profesjonell hockey ligger i familien, har han fortsatt en del å gå på når det kommer til det skøytetekniske for å ta det neste steget.

Kan også bli en mer stabil foran mål for å ta utviklingen videre.

#97 Herman Träff

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 31.12.2005
Posisjon: RW
Høyde: 190 cm
Vekt: 92 cm
Hånd: R
Lag: HV71 J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken er en stor powerforward,
hvor det er masse fysikk og aggressivitet i spillet.

Overraskende sterk på skøytene, hvor han får veldig mye kraft i tråkket,
som hjelper når han trøkker seg gjennom motspillere.

Har en ganske solid forståelse for spillet og hvor han skal plassere seg offensivt for å få utnyttet kroppen maksimalt.

Svensken har mye kraft i skuddet sitt, presisjonen er derimot ikke like stabil.

Han har også litt mangler rent teknisk med pucken,
og det å utnytte pasningsferdighetene han besitter burde være den neste delen av spillet
høyrevingen fokuserer på.

Potensielt kan man finne en veldig god spiller i Träff,
men ut ifra hva man har sett så langt, ser det ut som en bottom-6 powerforward
med styrken i gjenvinning av puck som blir hans bane, som kan være en vital del av et PK.

#98 Aatos Koivu

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 22.07.2006
Posisjon: C
Høyde: 185 cm
Vekt: 75 kg
Hånd: R
Lag: TPS U20
Divisjon: U20 SM-sarja

Koivu er et kjent navn i hockey og NHL-verdenen,
hvor far Saku Koivu er en IIHF Hall of Famer, og han tilbragte årene mellom 1995 og 2009 i Montreal Canadiens, hvor han også var kaptein i ni år, og fire år i Anaheim Ducks frem til 2014.

Det er store sko å fylle for Aatos,
som først og fremst er en sterk skytter. Han skyter hardt, og presist.
Han er god teknisk med pucken, og han er en god passer.

Han er utrolig intelligent, spesielt når det kommer til å finne rom ute på isen.
Spiller et godt 200ft spill, hvor han er like smart i det defensive spillet.

Skøyteteknisk er han fortsatt litt «rå», uten at den er dårlig, hvor kanskje spesielt tempoet kan være en fortsatt utviklingsarena for den finske unggutten.

Han er på den mindre siden av det fysiske spekteret også,
hvor han helst unngår taklinger. Dette er heldigvis for Koivu noe av det «lettere» man kan jobbe med i gymmen.

Hvis han bruker de neste årene på å levere mer stabile
prestasjoner, samt utvikle det offensive spillet sitt mer enn å være en veldig god skytter,
kan man kanskje se en Koivu som får tredjerekkeminutter, og som kan steppe inn i andrelinja ved behov.

Men per nå ser det mest ut som om at det vil bli en rolle på tredje- og fjerderekka som ser mest realistisk ut for finnen.

#99 Eriks Mateiko

Nasjonalitet
: Latvia
Fødselsdato: 18.11.2005
Posisjon: LW
Høyde: 196 cm
Vekt: 95 kg
Hånd: L
Lag: Saint John Sea Dogs
Divisjon: QMJHL

Latvieren legger bak seg en fin sesong, hvor stabile prestasjoner har vært den viktigste ferdigheten han har fått vist frem.

Mateiko har en stor ramme, og spiller et godt toveis-spill,
hvor fysikken bærer mye preg av spillet hans.

Han har alle verktøyene for å bli en moderne powerforward,
hvor han kan kjøre skulderen sin rett gjennom motspillerne når han fører pucken.

Han mangler en del på tempo, og er ikke den spilleren som ofte kommer til å være først på løse pucker.

Mateiko er en spiller som kan være interessant å plukke opp i de senere rundene,
og kan være et fremtidig fint tilskudd i en bottom 6-rolle som kan bidra i PK ved behov.

#100 Colin Ralph

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 04.10.2005
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 103 kg
Hånd: L
Lag: Shattuck St. Mary’s 18U Prep
Divisjon: USHS-Prep

Ralph blant de eldre i årets kull, men har en profil de aller fleste ønsker i en back.
Stor, tung, men beveger seg godt på skøytene.

På nivået han har vært så langt i hos Shattuck St. Marys Prep
har han dominert som en offensiv back som har fremstått som en utrolig smart spiller,
men han vil nok først og fremst være en solid defensiv back i vanskeligere ligaer.

Offensivt spiller han veldig enkelt, og ønsker hele tiden å ta de letteste valgene tilgjengelig.
Angriper ikke rom om de så står vidåpne for han.

Skal spille for St. Cloud State University I NCAA neste år,
hvor man nok vil få svar på flere spørsmål rundt spilleren,
men profilen er veldig interessant.

#101 Marcus Kearsey

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 17.03.2006
Posisjon: D
Høyde: 180 cm
Vekt: 78 kg
Hånd: L
Lag: Charlottetown Islanders
Divisjon: QMJHL

Mobil back som er veldig god på å føre puck i overganger,
hvor skøyteferdighetene hans oftest skinner.

Får ofte stor fart i nøytral sone som gjør han til en stor trussel i
offensiv zone entries.

Har vist seg som en kreativ back som har vært farlig med pucken,
noe som har ført han til å være backen i QMJHL med fjerde mest poeng i ligaen.

Kearsey ser ut som en back som kan være et trygt valg i form av at han mest sannsynlig vil
spille flere sesonger i NHL om noen år, men spørsmålet er om han vil skli inn som en top 4D eller om vi prater en lav 6D/7D.

Mye av dette vil være avhengig av om han klarer å utvikle den defensive biten av spillet sitt,
hvor han kan være litt off, og utvikle den fysiske biten av spillet sitt.

#102 Frankie Marrelli

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 16.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 180 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: Ottwa 67’s
Divisjon: OHL

Frankie spiller et voldsomt fysisk spill, hvor man ikke kan la seg lure av størrelsen sin.

Han jobber knallhardt hele veien, og har en flott arbeidsmoral,
og det er det defensive arbeidet som er hans største styrke.

Marrelli har ikke noen spesifikke high end-ferdigheter,
men er mer en allrounder.

Det har også blitt litt hans bane,
hvor han har en profil som faller litt mellom flere stoler.

Han spiller et voldsomt fysisk spill som nevnt, men er fysisk mindre enn mange andre prospekter i årets draft.

Han er brukbar med pucken, men i forhold til mange andre backer i årets kull er han ikke noen utpreget puckfører heller.

Frankie kan bli en fremtidig bottom 4D, men laget som tar sjansen på han må finne ut hvilken stol han skal havne i.

Kan være verdt et pick mot slutten av draften,
da han har noen interessante ferdigheter i boksen.

#103 Ethan Procyszyn

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 11.07.2006
Posisjon: RW
Høyde: 188 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: R
Lag: North Bay Battalion
Divisjon: OHL

I Procyszyn får man en spiller som har en miks av flere ferdigheter.

Han er god på å bruke kroppen sin, både til å beskytte pucken,
og få inn hits på motspillerne.

Han har en enorm arbeidsvilje, og kombinasjonen av fysikk og smartness er nok noe mange vil se etter i de senere rundene.

Til tross for at han har litt mangler rent skøyteteknisk, og ikke har den høyeste toppfarten enda, så er han veldig god på å ta overganger, og når pucken først er i offensiv sone er han ikke redd for å skape trøbbel foran creasen når han bruker fysikken sin for å vinne plass foran mål.

Han spiller også et greit defensivt spill, selv om det er offensivt styrken ligger per i dag.

Han er også best når han får bruke kroppen sin foran mål i den offensive sonen,
må han enten skape rom for seg selv med pucken har han ikke helt kraften i skøytene for å klare dette, og han har heller ikke et skudd som er veldig farlig per nå.

Det er mye som tyder på at han kan utvikle seg til å bli en viktig bottom 6er i ligaen,
mest av alt på grunn av smartheten hans, hvor han også kan bli en vital PK-spiller.

#104 Andrei Krutov

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 25.04.2006
Posisjon: LW
Høyde: 180 cm
Vekt: 79 kg
Hånd: L
Lag: Chaika Nizhny Novgorod
Divisjon: MHL

Krutov spiller et nokså eget spill,
hvor han ikke nødvendigvis er veldig god på å inkludere lagkameratene sine.

Har hatt en positiv utvikling i forhold til playmakerferdighetene sine denne sesongen,
hvor han har turt å spille mer på risiko og bruke den tekniske basen han faktisk besitter.

Liker å utfordre en-mot-en, hvor teknikken får skinne,
men det er ikke alltid like effektivt. Mangler også litt trøkk på isen for å skape nok seperasjon mellom seg og back ved enkelte tilfeller.

Det er mye å jobbe med hos russeren, det er ikke sikkert at han blir en NHL-spiller i fremtiden, men oppsiden er vanskelig å ikke tenke at han er verdt et pick senere ut i draften.

#105 Yegor Graf

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 26.06.2006
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 73 kg
Hånd: L
Lag: SKA-1946 St. Petersburg
Divisjon: MHL

En av årets frustrerende wild cards finner vi i russeren.

Han er en defensiv center som spiller energisk hockey, og som skinner best i overganger.

Han har spilt mye med Demidov i år, og når de bestemmer seg for å utfylle hverandre, får man ofte sett det beste i Graf. Dessverre har han en tendens til å prøve å kopiere Demidov,
noe han ikke er i nærheten av ferdighetsmessig å klare.

Veldig ustabil i prestasjonene, hvor han kan se ut som om at har veldig god teknikk i et øyeblikk, og i neste skift ligner det ikke på samme spiller.

Det virker heller ikke som om at han har noen spesielt god feeling for spillet til tider,
og heller gjør det man har lært på feltet i stedet for å se det som skjer på isen foran seg.

Russeren kan potensielt være en veldig god 3C for en fremtidig contender, hvor man får en center som kan komplimentere kreative og målfarlige vinger for en dyb tredjerekke.

Her kan man også legge inn den russiske faktoren, som nok gjør at man vil se at mange holder seg unna.

#106 Lukas Fischer

Nasjonalitet
: Tsjekkia / USA
Fødselsdato: 09.09.2006
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 82 kg
Hånd: L
Lag: Sarnia Sting
Divisjon: OHL

Sønn av Stanley Cup-vinner Jiri Fischer, og født kun syv dager før cut offen for fødselsdatoen for årets draft.

Han har en veldig fin ramme som potensielt kan være verdt å ta en sjanse på.
Alderen og kvaliteten på Sarnia Sting gjør det litt vanskelig å plassere han,
men for alderen og størrelsen går han overraskende godt teknisk på skøytene.

Han er først og fremst et prosjekt hvor han er veldig rå,
men kan spille et tøft defensivt spill.

Viser glimt av veldige gode offensive ferdigheter,
men stabiliteten er der ikke enda.

Neste sesong vil nok være sesongen som viser det virkelige nivået hans,
men potensialet kan være verdt å ta en sjanse på.

#107 Kasper Pikkarainen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 07.08.2006
Posisjon: RW
Høyde:190 cm
Vekt: 88 kg
Hånd: R
Lag: TPS U20
Divisjon: U20 SM-sarja

Finnen er en powerforward,
som trives best med pucken i offensiv sone hvor han får være playmakeren i laget.

Han fullfører også alltid forecheckene sine med full innsats,
og er ikke redd for å ta smeller ute på isen, ei heller ta kampene langs vantet.

Godt 200ft-spill, og finnen bærer preg av å være en veldig smart spiller.

Har en veldig fin ramme fysisk, men kan bli en enda større trussel selv foran mål,
samt å levere mer stabilt både i helhetlige prestasjoner, men også valgene i løpet av kampen.

Spørsmålet er litt hvor mye mer man vil klare å forbedre de offensive ferdighetene og instinktene hans, men han har alle verktøyene for å bli en NHL-spiller.

Om det blir som far Ilkka og at det blir «kun» noen og 30-40 kamper,
eller om han blir en fast spiller får tiden vise, men det er mye som er interessant å jobbe med hos finnen.

#108 Alexis Bernier

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 21.06.2006
Posisjon: D
Høyde: 185 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: R
Lag: Baie-Comeau Drakkar
Divisjon: QMJHL

Bernier er en utpreget defensiv back,
hvor hans fysiske spillestil gjør seg veldig bemerket.

Han er veldig god på å drepe spill, og finner alltid riktig posisjon og vinkel på isen for å nøytralisere farene rundt han.

Han er en back som er desidert best uten puck, men han er nokså solid i overgangspillet hvor han kan strekke spillet med pasningene sine.

I offensiv sone vil det nok aldri være veldig mye å hente, men som ren defensiv shutdown-D vil Bernier være verdt et pick i de senere rundene.

#109 Kieron Walton

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 22.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 196 cm
Vekt: 92 kg
Hånd: L
Lag: Sudbury Wolves
Divisjon: OHL

Canadieren har ikke fått mange sjanser å vise seg frem i årets OHL-sesong,
hvor han spiller på et Wolves-lag som er spekket med offensivt talent.

Walton har derimot fått, ut i fra den spilletiden han har jobbet hardt for, vist frem kreative ferdigheter med pucken hvor han elsker å tre den gjennom til lagkamerater i farlige posisjoner.

Walton liker veldig godt å slå pasningene tett på motstanderne,
og til tross for å være en veldig stor spiller, har han myke og lynkjappe hender hvor han også klarer å utnytte hele lengden sin.

Fått vist seg frem som en spiller som ofte tar overgangene i rushet for Sudbury.

Spillestilen og fysikken henger ikke alltid helt sammen, og han bruker ofte litt ekstra tid for å finne riktig punkt i forhold til lengde og tyngdepunkt når han har pucken.

Han spiller også et helt midt-på-treet defensivt spill per dags dato,
Og Walton vil først og fremst være et tålmodighetsprosjekt for laget som tar sjansen på han.

Med riktig utvikling kan et lag få en veldig fin 3C med playmakerferdigheter og en stor ramme, som kan være veldig fint å ha i et eventuelt sluttspill.

#110 Félix Lacerte

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 14.06.2006
Posisjon: RW
Høyde: 177 cm
Vekt: 76 kg
Hånd: L
Lag: Shawinigan Cataractes
Divisjon: QMJHL

Canadieren har en veldig interessant verktøykasse,
hvor han har vist seg som både den kreative puckføreren, men også spilleren som avslutter angrepene for et relativt dårlig Shawinigan Cataractes-lag i årets QMJHL hvor han har jobbet knallhardt for hvert eneste målpoeng.

Han er fantastisk smart med pucken, og finner små rom konstant,
både ved egne bevegelser, men også lagkamerater via pasninger.

Han er også teknisk god med pucken,
samt en ok forechecker.

Men Lacarte er ikke en spesielt stor spiller, men heller ikke nevneverdig rask.
Han er god på rushet, og i PP, men i etablert spill har han ikke akselerasjonen for å komme unna trange rom.

Det er mye å jobbe med hos canadieren, men som et midtrunde-til-sisterunde pick er han verdt et forsøk på å få låst opp potensialet sitt.


#111 Heikki Ruohonen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 19.06.2006
Posisjon: C
Høyde: 185 cm
Vekt: 89 kg
Hånd: L
Lag: Kiekko-Espoo U20
Divisjon: U20 SM-sarja

Finnen er en toveis-center som både kan brukes i en defensiv centerrolle,
men han har også kapasiteten til å drive spillet på egenhånd hvor han kan sette opp tempoet ute på isen.

Han spiller et veldig fryktløst spill hvor han tør å gå i front i duellspillet.

Han går godt på skøytene som har gitt han en fordel i forhold til resten av U20-ligaen i Finland, hvor han har tatt store skritt gjennom sesongen.

Han har begynt å vise glimt av en center som kan drive linjen med kreativitet også,
og han har en verktøykasse som kan være interessant å vurdere for et lag senere i draften.

Finnen har så mye i spillet som tilsier at han har et spill å falle tilbake på i det defensive at han har et gulv som tilsier en fremtidig 4D i ligaen, men så er spørsmålet om taket er noe høyere enn man ser i dag.

#112 Roman Luttsev

Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 01.04.2006
Posisjon: C
Høyde: 180 cm
Vekt: 70 kg
Hånd: L
Lag: Loko Yaroslavl
Divisjon: MHL

Toveis-center som først og fremst spiller et ansvarlig 200ft spill,
og ofrer gjerne eget spill for resten av rekken sin.

Russeren spiller veldig godt defensivt,
og dekker ofte opp rom hvor det vanligvis ville vært mulighet for odd rushes ved brudd i mot.

Han er ikke like sterk offensivt, og lar ofte de mer kreative vingene styre showet i sted i offensiv sone.

Han har helt brukbare hender, men man har sett en liten positiv utvikling gjennom sesongen,
spesielt i transitions.

Går godt på skøyer, i kombinasjon med en fin motor
gjør at han kan potensielt holde seg til centerrollen i fremtiden.

Må fortsette å utvikle forechecken sin,
der han ikke er en spiller som er veldig god på å spille på fysikken sin.

Kan potensielt være en solid bottom 6-center om noen år,
om man får han over fra Russland med tiden.

#113 Parker Von Richter

Nasjonalitet
: Canada
Fødselsdato: 17.05.2006
Posisjon: D
Høyde: 185 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: R
Lag: Mississauga Steelheads
Divisjon: OHL

Tøff defensiv back, som kommer til å være en ren shutdown-D.

Han har over snittet smart i defensiv sone, noe som kompenserer for mindre gode skøyteferdigheter. Veldig god foran eget mål, og er omtrent alltid tett på motspillerne.

Mindre å hente offensivt, hvor han ikke kommer til å være en spiller som byr på mye,
verken i overganger eller i offensiv sone, men plassert ved siden av en offensiv back kan han fylle ut en rekke på en sterk måte.

Von Ritcher kommer nok ikke til å bli tatt før veldig seint i draften, men her kan man ha en fremtidig back som alltid gjør jobben han blir satt opp til, også i PK.

#114 Lucas Van Vliet

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 25.01.2006
Posisjon: LW
Høyde: 186 m
Vekt: 82 kg
Hånd: L
Lag: USNTDP U18
Divisjon: NTDP

Legger bak seg en positiv sesong hvor han har tatt riktige steg gjennom hele sesongen.

Uredd i spillestilen og jobber knallhardt i forechecken,
og har stadig utviklet 200ft-spillet sitt.

Mangler derimot noen helt eliteferdigheter for å skille seg ut,
og selv om han er god på mye, er det nok lurt å rendyrke noen av ferdighetene sine i fremtiden for å ta det neste steget.

Kan også bli tatt av presset når han har pucken, og kan ende opp med tunnelsyn når han burde holde roen.

Kan potensielt være en bottom-6er i en checking line basert på arbeidsinnsatsen sin,
og utviklingen fortsetter som han har hatt i år.

Får han på plass mer av det offensive, og spesielt det offensive, kan han være en potensiell LW3 i en scoring-line i tillegg til å være en god checker.

#115 AJ Spellacy

Nasjonalitet
: USA
Fødselsdato: 24.02.2006
Posisjon: C
Høyde: 191 cm
Vekt: 86 kg
Hånd: R
Lag: Windsor Spitfires
Divisjon: OHL

AJ er en av kullets raskeste spillere,
og har generelt alle fysiske verktøy i orden.

Rask, høy arbeidskapasitet og har med høyden og vekten sin en god ramme for å spille hockey mot seniorer.

Med pucken kommer det ikke like naturlig for amerikaneren.

Han har vist ved flere anledninger at forståelsen hans for spillet ikke alltid er på topp,
hvor han ikke får med seg rom han burde tatt, og han har også problemer med å håndtere pucken når han når toppfarten sin.

Spellacy ser ut som en spiller som først og fremst kommer til å bli en fanfavoritt.

Han vil nok aldri bli noe mer enn en maks en duracellkanin i en bottom-6 rolle,
som vil være livsfarlig med farten sin ved å skape brudd i PKs.

#116 Karl Sterner

Nasjonalitet
: Sverige
Fødselsdato: 29.03.2006
Posisjon: RW
Høyde: 191 cm
Vekt: 85 kg
Hånd: L
Lag: Frölunda HC J20
Divisjon: J20 Nationell

Svensken har hatt en tøff sesong hvor man ikke har fått mange svar på spørsmål man hadde før sesongen startet, hvor ustabile prestasjoner har vært en stor faktor for året.

Han viser glimt av ferdigheter hvor han er flink til å skape situasjoner uten pucken,
hvor hans fysiske spill tar mye oppmerksomhet.

Han har en tendens til å melde seg ut av spillet til tider,
og han går relativt klumpete, noe som gjør at det er mye usikkerhet rundt Sterner som prospekt.

Allikevel er størrelsen alltid interessant, i hvert fall i de senere rundene,
og klarer man å få jevnet ut prestasjonene, samt jobbet med skøyteknikken kan man sitte med en potensiell bottom-6 spiller med mye fysikk og et toveisspill som vil holde mål i forhold til rollen han vil ha.

#117 Miroslav Holinka

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 10.11.2005
Posisjon: C
Høyde: 186 cm
Vekt: 83 kg
Hånd: R
Lag: HC Oceláři Třinec U20
Divisjon: Czechia U20

Tsjekkeren er en tekniker som har veldig fin profil.
Har i år havnet litt i et vakuum av å være for god for U20-ligaeni Tsjekkia,
men ikke fått noen plass blant herrene.

Mye av dette ligger i spillestilen, hvor Holinka er veldig god på å dra av motspillere,
spesielt toe-dragen hans er veldig effektiv, men per nå har han ikke resten av pakken for å nå opp til en spillestil blant seniorer.

Han mangler litt dynamikk i skøytegåingen, samt kraft i skøytegåingen for å skape rommene han trenger for å dra av større og raskere motspillere.

Han har vist seg som en center som tar mye ansvar,
og posisjonerer seg godt rundt hele målet til motstanderne, både foran og bak målet.

Han har også stått frem som en spiller som spiller modent defensivt,
og dreper ofte overganger i mot.

Holinka er nok en long shot i årets draft,
men den fysiske rammen hans kombinert med teknikken gjør at han kan være verdt å vurdere senere i draften.

#118 Niilopekka Muhonen

Nasjonalitet
: Finland
Fødselsdato: 28.02.2006
Posisjon: D
Høyde: 193 cm
Vekt: 84 kg
Hånd: L
Lag: KalPa U20
Divisjon: U20 SM-sarja

Finnen legger bak seg et tøft draftår,
men allikevel vil han nok få en mulighet til å bli draftet i år basert på fysikken alene.

Går fint på skøytene, og har en ramme som vil være vond å møte når det blir fylt ut med årene.

Muhonen kommer til å være en ren defensiv back med årene som kommer,
og hvis han fortsetter å spesialisere seg med det som fokus fremover, kan han bli en solid 5/6D om noen år.

#119 Petr Sikora

Nasjonalitet
: Tsjekkia
Fødselsdato: 02.01.2006
Posisjon: C
Høyde: 182 cm
Vekt: 79 cm
Hånd: L
Lag: HC Oceláři Třinec
Divisjon: Tipsport Extraliga

I tsjekkeren finner man mye energi både med og uten puck,
hvor han er en dynamisk toveis-center.

Skuddet er hans store styrke med pucken enn så lenge,
hvor han får både mye kraft og presisjon i skuddene sine.

Han har fortsatt en del å gå på i forhold til å være en playmaker, og være spilleren som styrer spillet i offensiv sone.

Kan potensielt utvikle seg til å være en fin bottom-6 spiller,
men det er også en viss fare for at han aldri vil ta det neste steget.

#120 Timur Kol
Nasjonalitet
: Russland
Fødselsdato: 23.08.2006
Posisjon: D
Høyde: 191 cm
Vekt: 90 kg
Hånd: L
Lag: SKA-1946 St. Petersburg
Divisjon: MHL

Backen er blant de yngre i årets draft, men har allerede fått debuten sin i KHL denne sesongen.

Russeren finner fortsatt ut av kroppen sin, som han fortsatt må vokse ut i.

Russeren spiller ofte på det trygge i alle tre faser av spillet.

Har gode pasninger for å strekke spillet,
men kan bli stresset under press som gjør at han kan gi bort pucken vel enkelt.

Potensiell 5D/6D, men må finne ut av verktøykassa si,
og hvordan han skal benytte seg av denne i fremtiden.

Jeg har valgt å ikke ta med målvakter, da jeg ikke føler meg «god» nok til å egentlig bedømme dem i noen særlig stor grad i år, da jeg ikke har prioritert disse spillerne nevneverdig..

Kan nevne at det er Carter George og Ryerson Leenders jeg har som mine toppvalg fra årets draft, i denne rekkefølgen, så vet jo mange som har lest mine innlegg at det er to goalies i Hugo Hävelid og Mathis Rousseau som fortjener å bli tatt en sjanse på i år. I samme kategori som disse to vil jeg nå også legge ved Ilya Nabokov, som har levert en strålende sesong i KHL i år.

Med det sagt gleder jeg meg veldig til årets draft, da det er veldig lite som er sikkert etter Celebrini, og vi har to nordmenn som kniver om å gå historisk høyt i den første runden hvis man skal stole på ryktene.
 
Vi vet alle at Celebrini går som #1, og som #2 har det vært litt diskusjon rundt Demidov v Levshunov til Hawks, hvor det virker som konsensusen er at Hawks vil gå for en fremtidig RHD i Lev som #2.
Etter Celebrini virker ryktene de siste dagene og ha vært all over the place, en ting man kan lese er at det er ganske så vid åpent etter Celebrini i alle fall nå, inntil nylig virket det jo som det var Demidov og Lev som de to neste, men nå har man jo hatt navn som Sennecke som du nevner ut av hatten, man har hatt Lindstrom,Silyayev,Catton,Buium som også har sirkulert, og det er fortsatt nesten to uker til draften.

En person som jeg ikke har sett mange hatt er Eiserman ;-)

Det her blir spennende.
 
Etter Celebrini virker ryktene de siste dagene og ha vært all over the place, en ting man kan lese er at det er ganske så vid åpent etter Celebrini i alle fall nå, inntil nylig virket det jo som det var Demidov og Lev som de to neste, men nå har man jo hatt navn som Sennecke som du nevner ut av hatten, man har hatt Lindstrom,Silyayev,Catton,Buium som også har sirkulert, og det er fortsatt nesten to uker til draften.

En person som jeg ikke har sett mange hatt er Eiserman ;-)

Det her blir spennende.
Ja, ble jo ikke enklere etter combinen heller. EJ Emery imponerte jo stort der, og har fort testet seg inn som en late first rounder.

Lindstrom har man jo endelig funnet ut av hva gjaldt ryggen, og det virker heldigvis ikke så alvorlig.

Virker som Eiserman og Konsta er to som kommer til å falle lengre ned enn man trodde for en ukes tid siden. Eller Konsta i hvert fall, Eiserman har jo falt hele sesongen. Kan fort være en blessing in disguise for målsniken det.

Catton er også en kandidat til å falle, men der føler jeg ryktene er litt all over the place.

Tenkte å sette en mock, men det virker klink umulig å lande på noe som vil være i nærheten av korrekt. Tror man vil få mange «bomber» den første dagen i år.
 
Denne var litt artig midt oppe i alt av spekulasjoner og rykteflommer.

IMG_9903.jpeg


Tror jeg ville gått for følgende.

G: George (3)
B: Jiricek (2)
B: Dickinson (4)
W: Stiga (1)
C: Helenius (4)
W: Poirer (1)
 
Virker som Demidov imponerer stort nå, selv om det fortsatt er litt spørsmålstegn rundt hvor høy han faktisk er.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Det er et interessant døgn som har vært.

Vi vet alle at Celebrini går som #1, og som #2 har det vært litt diskusjon rundt Demidov v Levshunov til Hawks, hvor det virker som konsensusen er at Hawks vil gå for en fremtidig RHD i Lev som #2.

Men på #3 har det vært litt større undring over hvem Ducks kommer til å ta, og Silayev har vært favoritten til mange som Ducks pick. Men nå virker det som om at Ducks kommer til å gå «helt» off the board, og at Silayev ikke blir vurdert.

Det står visstnok mellom Beckett Sennecke, som jeg ikke helst skjønner hvor man har tenkt å plassere hen i Ducks lineup sånn med en gang, og Carter Yakemchuk. De trenger for så vidt en RHD etter at man tradet vekk Drysdale tidligere i år, men Carter er nok flere år unna NHL-spill oppe på det hele også .

Men hvis Yakemchuk blir den første backen etter Lev som forsvinner, vil jeg kalle det en liten bombe.

Og det vil i så fall bli spennende å se hvordan det vil slå ut for resten av draften nedover hvis det er Becket eller Carter som forsvinner som et top 3 pick.

Jøss. Dersom Ducks går for Yakemchuk eller Sennecke vil jeg også bli overrasket. Jeg håper bare de ikke tar Silayev, og aller helst kunne jeg tenkt meg de tok Demidov, dersom han er ledig. Dette blir veldig spennende!!
 
Jøss. Dersom Ducks går for Yakemchuk eller Sennecke vil jeg også bli overrasket. Jeg håper bare de ikke tar Silayev, og aller helst kunne jeg tenkt meg de tok Demidov, dersom han er ledig. Dette blir veldig spennende!!
Jeg er enig, men det høres ikke helt ut som de vet hvor de vil hen med pick #3.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

For meg er det åpenbart at tavla deres burde vært:

Den av Demigod og Levshunov som Hawks ikke tar, burde være en Duck. Så kommer resten.

Åtte mann høres ut som en oppskrift på potensielt feilvalg.
 
Hehe ja, det var da voldsomt. Håper Chicago tar Levshunov og Demidov havner i Anaheim 🤞

Aller helst hadde jeg sett at Chicago tok Silayev, men det skal vel noe til.
Uansett hvem som faller til pick #3, så vil det være en gave til Ducks, så lenge de velger riktig. Kan forstå hvorfor de ønsker en type som Zilayev ved siden av Zellweger, men tror de vil få mer ut av en type som Levshunov som er RHD og ikke like defensivt monster.

Men får de en som Demidov kan fort laget deres se fryktelig sterkt ut om typ 5 år, litt avhengig rundt hva de gjør med Zegras. Sånn som det ser ut nå så føler jeg at de sitter perfekt i det, og kan bygge et lag som man ser Dallas har.

Si at de går inn i 2029/30-sesongen med dette laget:

Gauthier (25 år) - Carlsson (24 år) - Demidov (23 år)
Terry (31 år) - Zegras (28 år) - Gaucher (25 år)
Pastujov (25 år) - McTavish (26 år) - Perrault (27 år)
Nesterenko (27 år) - Ludde (29 år) - Colangelo (27 år)

Dette er jo bare spillere som er i systemet per nå, og da har man også spillere som Terrance, Jones og Myatovic som som kan fortsette utviklingen og ta en plass som rollespillene i Anaheim.

Og fortsatt har man muligheten til å stille med feks disse på backen:

Zellweger (25 år) - Luneau (25 år)
Mintyukov (25 år) - Lacombe (28 år)
Hinds (26 år) - Helleson (28 år)

Og da vil man nok mest sannsynlig finne spillere som man kan signere på UFAs senere også, med tiden. Velger man en Levshunov, Yakemchuk eller Silayev regner jeg med at ønsker er at de sklir inn med Zellweger som D1 og D2, og Luneau går ned som en D4 ved siden av Mintyukov.

Nå vil jo Anaheim velge enten ved pick #31 eller #32 også, og selv om man nok ikke finner noen backer her i samme kvalitet som de beste i årets draft, kan man kanskje finne en som slotter inn som en fremtidig D4 ved siden av Mintyukov med årene, om man ønsker en RHD. Da kan man jo feks se på muligheten å få tradet en som Elick, Mews, Brunicke eller til og med en som EJ Emery i slutten av førsterunden sammen med et Demidov-pick.

Hawks trenger jo «alt», men jeg synes det er rart hvis prioriteringen ikke blir å finne en fremtidig partner til enten Vlasic eller Korchinski som begge er LHD. Vlasic og Lev tror jeg kan være en fremtidig sterk duo bak for Hawks, dessverre.
 
Uansett hvem som faller til pick #3, så vil det være en gave til Ducks, så lenge de velger riktig. Kan forstå hvorfor de ønsker en type som Zilayev ved siden av Zellweger, men tror de vil få mer ut av en type som Levshunov som er RHD og ikke like defensivt monster.

Men får de en som Demidov kan fort laget deres se fryktelig sterkt ut om typ 5 år, litt avhengig rundt hva de gjør med Zegras. Sånn som det ser ut nå så føler jeg at de sitter perfekt i det, og kan bygge et lag som man ser Dallas har.

Si at de går inn i 2029/30-sesongen med dette laget:

Gauthier (25 år) - Carlsson (24 år) - Demidov (23 år)
Terry (31 år) - Zegras (28 år) - Gaucher (25 år)
Pastujov (25 år) - McTavish (26 år) - Perrault (27 år)
Nesterenko (27 år) - Ludde (29 år) - Colangelo (27 år)

Dette er jo bare spillere som er i systemet per nå, og da har man også spillere som Terrance, Jones og Myatovic som som kan fortsette utviklingen og ta en plass som rollespillene i Anaheim.

Og fortsatt har man muligheten til å stille med feks disse på backen:

Zellweger (25 år) - Luneau (25 år)
Mintyukov (25 år) - Lacombe (28 år)
Hinds (26 år) - Helleson (28 år)

Og da vil man nok mest sannsynlig finne spillere som man kan signere på UFAs senere også, med tiden. Velger man en Levshunov, Yakemchuk eller Silayev regner jeg med at ønsker er at de sklir inn med Zellweger som D1 og D2, og Luneau går ned som en D4 ved siden av Mintyukov.

Nå vil jo Anaheim velge enten ved pick #31 eller #32 også, og selv om man nok ikke finner noen backer her i samme kvalitet som de beste i årets draft, kan man kanskje finne en som slotter inn som en fremtidig D4 ved siden av Mintyukov med årene, om man ønsker en RHD. Da kan man jo feks se på muligheten å få tradet en som Elick, Mews, Brunicke eller til og med en som EJ Emery i slutten av førsterunden sammen med et Demidov-pick.

Hawks trenger jo «alt», men jeg synes det er rart hvis prioriteringen ikke blir å finne en fremtidig partner til enten Vlasic eller Korchinski som begge er LHD. Vlasic og Lev tror jeg kan være en fremtidig sterk duo bak for Hawks, dessverre.

Nam nam! Det ser ut som snop for meg de rekkene der for et fremtidig Ducks. Det er mange spennende prospects, så om man får tatt vare på de og utviklingen fortsetter kan de fort bli skumle innen 5år. Jeg ser gjerne de tar en F med sitt første pick og heller en D som EJ Emery i slutten av første og i gjerne også i 2. runde. Jeg skjønner også appealet med Silayev, og mye mulig det er smart, det føles bare litt kjedelig for meg som tørster på offensive upside haha.

Chicago er jeg stygt redd ikke gjør noe dumt valg. De trenger kanskje D enda mer enn Ducks, og spesielt en offensiv. Så jeg tipper det er stor sjanse for de tar Levshunov eller kanskje til og med Buium.
 
Draften er i utgangspunktet ikke så spennende i 1.runde pga Jets ikke har 1.runde valg. Blir veldig spennende med de norske, men ellers må jeg vente en dag.

Nå kan det allikevel bli spennende

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Nam nam! Det ser ut som snop for meg de rekkene der for et fremtidig Ducks. Det er mange spennende prospects, så om man får tatt vare på de og utviklingen fortsetter kan de fort bli skumle innen 5år. Jeg ser gjerne de tar en F med sitt første pick og heller en D som EJ Emery i slutten av første og i gjerne også i 2. runde. Jeg skjønner også appealet med Silayev, og mye mulig det er smart, det føles bare litt kjedelig for meg som tørster på offensive upside haha.

Chicago er jeg stygt redd ikke gjør noe dumt valg. De trenger kanskje D enda mer enn Ducks, og spesielt en offensiv. Så jeg tipper det er stor sjanse for de tar Levshunov eller kanskje til og med Buium.
Jeg liker også disse rekkene, det er en god kombo av 200ft spill, kreativitet og målscorer i alle ledd, spesielt top 9-rekkende deres. En Cutter på rekke med Leo og Demidov tror jeg kunne vært en ekstremt farlig trio, og det samme hvis man kan gi Zegras stabilitet rundt seg med en som Gaucher, og så har han Terry som alltid vil være en han kan lene seg på.

Jeg liker også tanken om Demidov og EJ Emery (om han faller så langt ned) som Ducks sin førsterunde. Da tror jeg fansen skal si seg fornøyde for i år.

Hawks vil nok garantert velge en offensiv D hvis de ikke velger Demidov. Nå er jo mine to favorittbacker fra årets kull Dickinson og Buium, så hvis de tar sistnevnte skal jeg innrømme at jeg blir furt 😅 Har innfunnet meg i at de kommer til å velge Levshunov, og at han kommer til å lykkes godt der.
 
Så for øvrig VG sin mock draft, og det var mye rart. Greit nok at det ikke er superenkelt for Marius Løvik Husby og Roy Ulvmoen med annen hvert pick, men allikevel.

Ikke mye info under spillerne som er verdt å dele, som at Zeev Buium har gått litt under radaren, men så begynner det å bli interessant med selve valgene.

For hos Flyers på #12 går de altså for Cole Eiserman, der de nevner at fordi Flyers valgte feil da de tok York foran Caufield, så kan man rette opp dette i år med å velge målscoreren Eiserman. Uten å ta hensyn til at man har to ganske rene målscorere i Tippett og Michkov, og hovedprioriteten til Flyers må være å drafte spillere som klarer å sette disse to opp i fremtiden.

På pick #17 setter de opp Caps med å velge Berkly Catton(!). Det er greit nok at han er en spiller som fort kan falle langt, men om han faller utenfor top 15 så legger jeg opp disse trådene. Neida. Joda. Neida.

Så kommer det noen picks som ikke føles riktige for noen av franchisene etter, med blant annet Chernyshov til Vegas og Greentre til Isles som ikke er nødvendigvis de rette typene til disse to franchisene. Jeg tror ikke at Isles feks har draftet seg nedover to plasser for å ta Greentre. Kan fort se for meg at de vil prøve å drafte seg enda lengre ned, hvor de har sett seg ut spillere som ikke er spådd å gå i topp 32 sjiktet. Med mindre de får noen følere på at en som Cole Beaudoin vil gå sent i førsterunden.
 
Kan fort se for meg at de vil prøve å drafte seg enda lengre ned, hvor de har sett seg ut spillere som ikke er spådd å gå i topp 32 sjiktet. Med mindre de får noen følere på at en som Cole Beaudoin vil gå sent i førsterunden.
Kødda.

Neida, men nå som Bruins har tradet seg tilbake igjen til pick #25 er jeg spent på om Isles tør å trade seg nedover, og man kanskje kan se at Isles heller tar en reach på pick #20.

Litt av en rundtur picket har tatt, for øvrig.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Gojsic og Hughes hører jeg gjerne mer om.
Hiroki Gojsic er en powerforward med bra størrelse og hender. Han ble tradet og signert av Kelowna før sesongen etter han hadde spilt et år for Penticton i BCHL. Som rookie i WHL gjorde han 50 poeng, noe som ikke er ille. I 5v5 spilte han mest på andrerekka med Tij Iginla og Michael Cicek. Han er god på å lage plass for rekkekameratene og han er ikke redd for å kjempe foran mål. Siden han ble født i mai, spilte han hele sesongen som 17. åring. Han er ikke redd for å spille fysisk, men han er ikke en eksplosiv takler med tanke på størrelsen. Skøytegåinga hans er helt grei. Ser for meg at han kan gå i 3-4 runde. Han bør være en av de mer scoutede prospectene i WHL siden han spiller med Iginla.

Cal Hughes hadde en god sesong for et veldig balansert og sterkt West Kelowna Warriors i BCHL. I hele sesongen spilte tre rekker omtrent like mye i 5v5 noe som gjorde at han ikke fikk spille like mye som en typisk førsterekkeforward. I 5v5 spilte han mest med Jack Pridham. De hadde god kjemi sammen. Begge de to er forøvrig committed til BU, men de bør nok kanskje ta en sesong til i BCHL, ihvertfall Hughes. Hughes stod frem både i transition og i cycle play. Han har greie hender og han har en bra motor som gjorde at han kunne være lei for backer, spesielt senere i kamper. Av det jeg så, ble han bedre og bedre gjennom sesongen. Han hadde et bra sluttspill helt til han ble skadet. Jeg ser for meg at han kan bli draftet i 6-7 runde, men siden han skal til BU, vet man aldri.
 
Jeg prøver meg på en mock draft, men dette er et kull som jeg kjenner er ekstremt vanskelig å spå hvordan den første runden vil gå, så dette blir ren bingo. Så ta det som en halvveis mock, halvveis hvordan jeg "ønsker" at draften går.

#1. San Jose Sharks:
Macklin Celebrini

#2. Chicago Blackhawks
Artyom Levshunov

#3. Anaheim Ducks
Ivan Demidov

#4. Columbus Blue Jackets
Cayden Lindstrom

#5. Montreal Canadiens
Beckett Sennecke

#6. Utah Hockey Club
Anton Silayev

#7. Ottawa Senators
Zeev Buium

#8. Seattle Kraken
Zayne Parekh

#9. Calgary Flames
Tij Iginla

#10. New Jersey Devils
Trades vekk, eller så velger de Konsta Helenius.

#11. San Jose Sharks via Buffalo Sabres
Sam Dickinson

#12. Philadelphia Flyers
Berkly Catton

#13. Minnesota Wild
Adam Jiricek

#14. Buffalo Sabres via San Jose Sharks (Originalt Pittsburgh Penguins)
Kan fort trades vekk igjen, eller så går de for Cole Eiserman.

#15. Detroit Red Wings
Michael Brandsegg-Nygård

#16. St. Louis Blues
Cole Hutson

#17. Washington Capitals
Stian Solberg

#18. Chicago Blackhawks via New York Islanders
Sacha Boisvert

#19. Vegas Golden Knights
Trevor Connelly

#20. New York Islanders via Chicago Blackhawks (Tampa Bay Lightnings pick originalt)
Cole Beaudoin

#21. Los Angeles Kings
Michael Hage

#22. Nashville Predators
Terik Parascak

#23. Toronto Maple Leafs
Charlie Elick

#24. Colorado Avalanche
Igor Chernyshov

#25. Boston Bruins
Andrew Basha

#26. Montreal Canadiens via Winniepeg Jets
Jett Luchanko

#27. Carolina Hurricanes
Aron Kiviharju

#28. Calgary Flames via Vancouver Canucks
Tanner Howe

#29. Dallas Stars
Henry Mews

#30. New York Rangers
Miguel Marques

#31. Anaheim Ducks via Edmonton Oilers
EJ Emery

#32. Philadelphia Flyers via Florida Panthers
Nikita Artamonov er drømmen her, men tror det blir en type som Harrison Brunicke.

Kommer garantert til å misse på 90% her, men gleder meg som en unge til i natt.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp