Tror du på Gud?

Tror du på Gud?

 • Ja

  Stemmer: 37 20,0%
 • Nei

  Stemmer: 126 68,1%
 • Vet ikke

  Stemmer: 22 11,9%

 • Totalt antall stemmer
  185
Kan du ha et ønske om "å tro" - i større grad - enn at du har en tro basert på erfaringer(?).
For, om du ikke hadde hatt noe ønske om "å tro", så hadde du vel heller "trodd"(?).

Det er ikke den type tro jeg har. Tar høyde for hva som helst, men håp er et litt mer relevant ord i såfall. Klart man kan håpe på litt av hvert. Men kan der si, at jeg håper minst like mye på at feks en eller annen gluping finner ut hvordan aldringen kan stoppes, slik at man kan leve i opptil flere hundre år. Eller at vi får kontakt med aliens som kan bidra med noe tilsvarende og annet( møte med eventuelle aliens kan sjølsagt slå ulike veier) .

Ja ja klart det går an å ønske seg mye, men er realistisk nok til å ikke ha en religiøs tro basert på ønsker om noe helt usannynlig/banalt/"over"naturlig. Så det er nok ikke sånn. Hva enn som skjer og/eller kan vise seg å være realiteter man pdd ikke har vitenskapelig kjenneskap til, er jeg sikker på at det uansett er noe helt naturlig. Tror ikke det finnes noe såkalt "overnaturlig", men har altså en mistanke om at der er "mer mellom himmel og jord" som det heter, enn vi kjenner til.
 
Jeg finner det fascinerende at man kan observere et skille ved Persia platået,vest for Persia platået har man kristendom,islam og jødedommen,som alle har sine røtter i Zarathustra,som var den første ( av hva man kjenner til..) som begynte å klassifisere skapelsen i god og dårlig mao et strikt dualistisk svart / hvitt perspektiv,mens man østover har et mer nyansert syn på ting,hvor man legger til grunn at vi er alle en miks mellom de to ytterpunktene og at absolutt lys eller mørke rett og slett ikke er mulig i et dualt univers.. selv heller jeg mot det østlige perspektivet..
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp