Hvem er jeg?

Kan selvsagt være flere jeg ikke kommer på som hadde såpass med landskamper så tidlig.
Carew er også på denne listen, naturligvis.

Ellers et par hint til:

En person med samme etternavn som meg har vunnet ligaen i et annet europeisk land enn Norge, og spilte også på landslaget med John Arne Riise.

Jeg spilte cupfinale for begge klubbene jeg kan sies å være klubblegende i, og det gikk mer enn 15 år mellom første og siste cupfinale. Har både vunnet og tapt cupfinalen, og i den ene av cupfinalene jeg har spilt ble jeg byttet ut, og innpå kom min 20 år gamle lillebror, som gjorde seg negativt bemerket i en annen cupfinale noen år senere.
 
Ørjan Berg virka litt interessant, men han fikk landskamper mye seinere (selv om det virker som debuten kom tidlig).
 
Hmm, nei, vent. Han rakk vel faktisk mer enn 10 kamper på den tida.
Ørjan Berg er riktig svar.

Ørjan Berg startet karrieren i moderklubben Bodø/Glimt og debuterte på A-laget som 15-åring, i daværende 3. divisjon i 1984. Vinteren/våren 1986 (mener jeg det må ha vært), hadde han et nesten halvt års opphold i John Arne Riises senere arbeidsgiver AS Monaco, men han fikk ingen kamper for førstelaget før han returnerte til Bodø/Glimt.

Man kan si at han hadde to fremtredende perioder i karrieren, den første fra 1988-1990 da han etter overgangen fra Glimt briljerte i Rosenborg og var i store perioder fast på landslaget, hvor han også scoret sitt eneste landslagsmål. Debuterte som 19-åring for Norge i juni 1998 og fikk sin 10. landskamp i september 1989, to uker etter sin 21-årsdag.

Etter at han dro til utlandet høsten 1990, ble det så godt som slutt på landslagsfotball, etter en kombinasjon av skader og i det hele tatt en nokså lite vellykket proffkarriere, primært i Sveits. Kun én omgang og et lite innhopp under Drillo høsten 1991, og en «gjesteopptreden» i treningskampen mot England før VM i 1994 (kom ikke med i VM-troppen), før han returnerte til Glimt og norsk fotball sommeren 1994.

Tross meget solid spill for et periodevis sterkt Glimt, hadde han en nokså «anonym» tilværelse, i stor grad som midtbaneanker i Glimt fra 1994-1999, men fikk mye oppmerksomhet da han ble utlånt og senere solgt til Rosenborg som erstatter for lillebror Runar i august 1999, hvoretter han briljerte temmelig heftig i en offensiv indreløperrolle. Scoret 4 ganger i mesterligaen i 1999 og 2000, deriblant mot Dynamo Kyiv 8. mars 2000 i «gruppespill 2», en ordning som varte fra 1999-00 til 2002-03 før det ble erstattet med 8. delsfinaler. Fikk sine to siste landskamper av totalt 19 på La Manga på nyåret i 2000, deriblant i John Arne Riises debutkamp mot Island, før han senere samme vår ble skadet og gikk glipp av EM, og trakk seg like etter fra videre landslagsspill.

Spilte førstelagsfotball for Bodø/Glimt i ti sesonger, 1984-1987 og 1994-1999, og for Rosenborg i 11 sesonger, 1988-1990 og 1999-2006, og var ila. karrieren også i nevnte Monaco, og ellers i Wettingen, 1860 München og Basel, totalt 6 klubber.

Ble byttet ut mot slutten i cupfinalen i 1990, inn kom lillebror Runar, som i cupfinalen i 1996, for så vidt også med Ørjan på laget, skjøt Glimt opp i ledelsen mot erkerival Tromsø etter en åpenbar hands, noe TIL-supporterne aldri vil glemme, selv om Tromsø vant finalen til slutt.
 
Hmm, så da er det kanskje min tur?

Lite erfaring med slikt, men får prøve:

Jeg har lagt opp for lengst, men karriera mi strakk seg over 5 tiår[0].

Jeg debuterte for klubben jeg er mest kjent for som 20-åring, og holdt
det gående der i ca 10 år med mange opp- og nedturer. Jeg er født i samme
byen som laget kommer fra.

Jeg er nok klart mest kjent for en enkeltkamp, hvor jeg blei den første
til å klare akkurat denne bragden (i denne type kamp). En annen bragd var
tre opprykk på fire år litt tidligere.

Jeg har spilt i toppserien i landet mitt for 5 forskjellige lag, og i min
tid har toppserien hatt to forskjellige navn.

Jeg satt nesten rekord for flest kamper spilt på rad i landet mitt.

Jeg var godt over 40 da jeg spilte mine siste ordentlige kamper, og solid
over 50 da jeg spilte min aller siste, en kamp det nok ikke vil skrives
mye annet om enn at jeg var med.

[0] - Men man kan nok kanskje stille litt spørsmålstegn ved det siste tiåret.
 
Dette må være en person som er betydelig eldre enn de andre oppgavene som har vært.

Debuterte som 20-åring og har spilt i 5 tiår og har lagt opp for lengst. Det må bety debut senest på 70-tallet(70-80-90-00-10), kan ikke ha spilt etter 2020 hvis han har lagt opp for lengst. Antakelig født på 50-tallet eller før da vil jeg tro.
 
Kan de være Bjarte Flem? Han gjorde vel et comeback i år visstnok, og hadde jo sitt famøse moment of fame når han kastet ballen i eget mål. Er bare usikker når han debuterte.
 
Kan de være Bjarte Flem? Han gjorde vel et comeback i år visstnok, og hadde jo sitt famøse moment of fame når han kastet ballen i eget mål. Er bare usikker når han debuterte.
Ikke Bjarte. Kan nevne at vedkomne har spilt for landslaget, dog ikke noen stor internasjonal karriere.
 
Dette må være en person som er betydelig eldre enn de andre oppgavene som har vært.

Debuterte som 20-åring og har spilt i 5 tiår og har lagt opp for lengst. Det må bety debut senest på 70-tallet(70-80-90-00-10), kan ikke ha spilt etter 2020 hvis han har lagt opp for lengst. Antakelig født på 50-tallet eller før da vil jeg tro.
Dette må man vel kunne kalle relativt korrekte antakelser.
 
Tenkte på en type som Roar Strand, men han har bra med landskamper. Må i hvertfall være en i den alderen eller eldre
 
Antakelig litt i det vriene hjørnet, denne. Kan legge til at landet det er snakk om er England.
 
Spillere som vi skal frem til i denne gjetteleken skal ha hatt minst 1 periode i norsk fotball. Har denne spilleren oppfylt det @hgb?
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp