Ferieplaner 2025

9 Jul 2023
2.629
Noen av oss har nesten planlagt ferdig 2024 og kikker allerede på kalenderen for 2025....

Det første man ser på er gjerne hvor påsken ligger an - ganske sein i år. Og så er det maidagenne. 17. mai kommer dessvere på en lørdag i år.

For egen del blir det først å finne ut om man kan og skal ta en langtur til vinteren. Det er noe jeg har hatt som mål å få til annethvert år. I 2023 ble det Cape Town i to uker. Kenya var et alternativ, men det blir litt for lite sivilisert, tror jeg, speiselt med tanke på god mat og ikke minst god og rimelig vin. Spørsmålet er om jeg skal senke kravene til akkurat mat og vin, og heller satse på noe mer primitivt, som Kenya. Men det er jo masse andre muligheter - Colombia var herlig, men da var det nok avgjørende at det var første gang og eksotisk. Litt det samme med Rio, som er besøkt to ganger. Kanskje Costa Rica eller Argentina? Asia er også en mulighet - Vietnam frister mer enn Phillipinene, men usikker der - en har jo også Indonesia..

Nuvel. Dette er jo noe å spekulere på til høsten og vinteren - og så bestemme seg noen måneder før. Ellers har jeg nesten dårlig samvittighet for å ha besøkt Italia så lite, så jeg er ganske sikker poå at jeg skal få til en tur dit i løpet av sommeren 2025. Så får vi se årets Varna-opphold blir, om det er slik jeg bare må ned igjen hvert år, eller om det kan være ok med en pause. I så fall "sparer" jo det en del feriedager som kan brukes til ymse.

Er eller ikke fremmed for en liten tur i Norge til steder som jeg knapt har besøkt - som f.eks. området rund Haugesund. Har heller ikke vært i Nord-Norge på snart 40 år !
 
Hotell og fly er booked for en uke i Østerrike for å stå på ski i vinterferien. Så har vi tinget en uke på et hus i Provence i sommerferien, som vi tenker kombinere med et eller annet.
 
Endel der kan jo kombineres, mens man først er i den delen av verden.
Absolutt - det gir jo også muligheter for litt planleggingstid som jo er hyggelig. Antakelig ikke så veldig populært blant sjefer og kolleger å ta fri noe særlig mer enn 14 dager utenom mer stillere sommerperioder, men på den annen side så pleier det å gå greit om man har en del til overs...
 
Det første man ser på er gjerne hvor påsken ligger an - ganske sein i år. Og så er det maidagenne. 17. mai kommer dessvere på en lørdag i år.

Både påsken, og de 2 langhelgene (1. mai og Kristi Himmelfart) i mai ønsker jeg å utnytte til det fulle neste år. Får se hva det blir til, men vurderer sterkt Seychellene eller Maldivene ifm. at både jeg og dama mi har runde år neste år.
 
Dersom Norwegian opprettholder den nye ruten til Lyon, har jeg allerede bestemt meg for at jeg skal ta denne turen neste sommer, sannsynligvis i slutten av juni og starten av juli:


Den blir MYE enklere med en rute til Lyon enn om jeg må fly til Nice eller Geneve.

Ellers er jeg usikker. En tur til Provence har stått på lista i noen år. Kan bli den på vår eller tidlig høst.
 
Volotea flyr også Oslo-Lyon
Jupp, men dårligere flytider. Norwegian hadde en veldig fin rute Molde-Oslo-Lyon med relativt kort transfer i Oslo. I mangel på andre ruter som kunne vært aktuelt for min del til sommeren (mye pga manglende korrespondanse og/eller flytider fra/til Oslo), så ble plutselig den Norwegian-ruten ekstremt aktuell.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp