Ståle Solbakken må gå! Nok er nok.

Det dreier seg vel om tropp. Haaland, Ødegaard og Ryerson er klasse. Bak der er det en karakterløs grå masse.
Med rett taktikk kan selv en såkalt grå masse prestere. Det var jo her Drillo var så jævlig god. Norge hadde INGEN verdensstjerner da han tok over landslaget (og egentlig ikke da han slutta heller).
Problemet er om man har en taktikk men ikke spillertypene som passer i taktikken. Eller en taktikk som er alt for ambisils ift enkeltspillernes tekniske og taktiske ferdigheter.
 
At Nusa og Bobb omtales som grå masse er jo spennende. Mange hadde drømt om den grå massen vår. Et par premier league spillere, 6? Serie A spillere, et par ligue 1-spillere, et par La liga-spillere, bl.a. en som holdt på å bli toppscorer uten å ta straffer.

Om alle som ikke er verdensstjerner er grå masse så er det en del grå masse på de andre lagene som blir omtalt rundt vårt nivå også.
 
Tredje stråmannen i ett innlegg - gratulerer!! Hvem har sagt at det er uflaks at vi ikke er i EM?? Og du snakker om å krangle bare for å krangle......

Helt ok, vi kan godt ta utgangspunkt i at det kun er resultatene som teller, men da må det gjelde i alle sammenhenger. I så fall var resultatet mot Kosovo fantastisk, et resultat selv ikke de beste lagene har klart særlig ofte mot dem. Men hvis vi uansett ikke skal se noe bak resultatene, og vi kun skal evaluere ut fra resultatene og om spillerne gjør tabber eller ikke i etterkant av at kampene er spilt - så er det jo egentlig ikke noe poeng i å diskutere landslaget her inne i det hele tatt.

Selvsagt er troppen god nok til EM. Og selvsagt har vi ikke fått nok ut av troppen. Regner med at du er enig i at det faktisk er mulig?
Stråmann faktisk :D Er da du som nevner Kosovo blant annet som om jeg har vært negativ eller snakker ned prestasjonen, noe jeg aldri har gjort. Men vi kan legge den død, vi går i sirkler her.

Det da resultatene som teller, og de støtter opp om påstandene mange kommer med, nemlig at laget og troppen ikke er god nok. Offensivt har vi flere klassespillere, men defensivt er det for tynt, og stappa fullt av personlige feil. Om det er ferdigheter eller det mentale det går på vet jeg ikke, men det går uansett på kvalitet.

Det store spørsmålet er om dette vil endre seg med en ny trener. Solbakken er en kjip type jeg har lite sansen for, men vi har jo åpenbare mangler. Er det fortsatt håp? Selvfølgelig, og jeg er til og med dum nok til å se på Norges treningskamper med et håp om seier. Det er det herlige med fotball, alle lag har en mulighet. Men resultatene i nok en fiasko av en kvalik sier at det ikke er så veldig realistisk. Etter min mening viser de også at troppen er ikke god nok til EM.
 
Med rett taktikk kan selv en såkalt grå masse prestere. Det var jo her Drillo var så jævlig god. Norge hadde INGEN verdensstjerner da han tok over landslaget (og egentlig ikke da han slutta heller).
Problemet er om man har en taktikk men ikke spillertypene som passer i taktikken. Eller en taktikk som er alt for ambisils ift enkeltspillernes tekniske og taktiske ferdigheter.

Nemlig.

Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig for enkelte her inne å skjønne dette. De fleste her inne har vel levd lenge nok til å ha opplevd 90-tallet.

Så ser vi nasjoner som FInland og Albania kvale inn med medium spillere, alt de trenger er en leder til å sette sammen et lag som funker. Så går det.
 
At Nusa og Bobb omtales som grå masse er jo spennende. Mange hadde drømt om den grå massen vår. Et par premier league spillere, 6? Serie A spillere, et par ligue 1-spillere, et par La liga-spillere, bl.a. en som holdt på å bli toppscorer uten å ta straffer.

Om alle som ikke er verdensstjerner er grå masse så er det en del grå masse på de andre lagene som blir omtalt rundt vårt nivå også.
Er JSL og Sørloth også grå...?
 
Etter min mening skyldes problemene at det ikke har vært bevissthet om overgangen fra Drillo-fotball til ballbesittende. Dette er helt forskjellige former for fotball og krever helt forskjellig kompetanse.

Først og fremst må trenerutdannelsen gås over. man må forstå hva som kreves av spillere og trenere når man holder mer på ballen

Man må unngå for mye trilling på tvers og bakover. De må kunne gjøre temposkifte og spille intensivt fremover.

Det er viktig med ferdigheter på midtbanen. Ballbesittende uten ferdigheter der er en selvmotsigelse. Spillere må være gode til å holde på ball, tåle å få en motstander i beina, noen må kunne vende bort en mann og sette fart fremover

Når man spiller på tvers er det spesielt viktig at spillerne hevder seg i tempo og bakkedueller. Ellers blir det for mange farlige brudd. Det som skjer med Norge nå er at spillerne er redde for dueller og de spiller med lav risiko. Da går ikke ballen fremover. Konstruktiv risiko er helt nødvendig

Vi har ikke tradisjon og kompetanse på ballbesittelse og det å styre kamper. Vi må bygge kompetanse!
 
Jeg skal ikke beskylde deg for stråmenn. Jeg har imidlertid en stygg mistanke om at du i ulike innlegg vender kappen etter vinden, og endrer enkelte analyser. Gidder ikke undersøke dette. Derfor bare Mistanke. Du har nok ikke skrevet at det er uflaks at vi ikke er i EM, men du har etter gjentatte kamper skrevet at vi «hadde uflaks» i en rekke enkeltkamper, som borte mot Spania. Summen av uflaks er vel …. ?
Nei, jeg har ikke snakket om uflaks i det hele tatt. Jeg har snakket om at det er små marginer, og jeg har vært innpå at man f.eks. har tapt mot Skottland selv om man skaper fire ganger så mye som dem. Men det er ikke uflaks, det er udyktighet. Men i diskusjonen rundt Solbakken, så får ikke han alltid gjort så mye mer enn å få laget sitt til å produsere mye mer enn motstanderen.
Jeg er negativ til ES spillere på landslaget. Du parerte med at tre av spillerne i den danske troppen spiller hjemme. Uten å nevne at dette - etter det jeg kan se - er spillere + 30 år med store internasjonale karrierer bak seg, som vil avslutte hjemme. Om Ødegaard i en alder av 32 år etter å ha vunnet PL og CL med Arsenal velger å avslutte i Godset, nesten like god som i tiden i Arsenal, er han selvskreven på landslaget. Mitt poeng var ikke denne type spillere, men spillere i midten av 20 årene som spiller i Norge fordi klubber ute viser 0 - null - interesse. Det tror jeg du forstod, men du kverulerer med statistikken og tallene dine.
Hvis en spiller ikke er god nok for å spille i en større liga lenger, og må spille i hjemlig liga, så betyr det at vedkommende ikke er bedre - uansett om han er 22 år eller 34 år og karrieren går mot slutten. Så det argumentet skjønner jeg ikke. Hvis Ødegaard er nesten like god som i Arsenal, spiller han ikke Strømsgodset plutselig. Han spiller ikke der før han er et stykke unna kvaliteten han har hatt på sitt beste.
P Berg. Jeg hevder at han slår alt for mye støtte og trygt. Noe jeg merker meg at selv enkelte Glimt supportere nå hevder. Du kommer igjen med dine tall om at han slår offensivt uten å se bak tallene. Det lå interessante videoer ute etter Norge sitt tap for Spania hjemme. Hvordan Rodri gang på gang spilte på seg press før han slapp ballen til medspillere med rom, og hvordan Berg motsatt knapt spilte på seg press. Han slapp ballen alt for tidlig, ofte til medspillere i pressede situasjoner uten rom. Da var det at man (jeg) ikke kunne sammenligne Berg med Rodri. Hvem pokker har gjort det. Berg spiller hjemme selv om han vil ut, og jeg kan pt ikke se overgangsrykter om han, og det er grunner til det.
Jeg aner ikke hvilken diskusjon du refererer til - det er hvert fall ikke fra de siste innleggene i denne tråden? Hva ønsker du å diskutere? Jeg har ikke vært opptatt av hjemlige spillere eller ikke i det hele tatt i disse innleggene, så jeg skjønner ikke hvorfor du skal diskutere dette?

Det er helt riktig at Rodri var bedre enn Berg på Ullevål, som også var ganske mye enklere når man spiller for et lag som fungerer langt bedre. Tipper det hadde vært en del jevnere hvis Berg hadde spilt for Spania og Rodri for Norge. Så var Berg bedre enn Rodri i kampen som gikk i Spania - det var Berg sin klart beste landskamp i mine øyne.

Uansett - at Rodri er bedre enn Berg er vel en selvfølge? Hvis vi skal diskutere om Berg bør spille eller ikke, så kan vi ikke sammenligne han med Rodri, for han kan uansett ikke spille for Norge. Jeg synes Berg var det klart beste alternativet i fjor, og jeg synes S. Berge er svak i den rollen. I år har ikke Berg hvert like bra i ligaen, synes jeg - men jeg ville nok heller brukt han enn Berge.
Dette var noen eksempler hvor du sprer om deg med tall og kverulerende statistikk uten at du går bak tallene. Det er ofte like interessant som xG og antall offensive pasninger. Vinkel, lengde og det å skape rom for medspillere er like viktig som at ballen dyttes 10 meter fremover til nærmeste medspiller.
Statistikk kan man selvsagt bruke, og så gjelder det å bruke den med omhu. Men det kan heller ikke være sånn at det kun er parametere som DU liker best som teller, mens alt annet er ubrukelig.
 
FInt innlegg på VG som det ble linket til og noen gode poenger.

Visste ikke at vi var ranket så høyt oppe som 13. plass under Drillos andre periode som i og for seg er i nyere tid.

Ikke kom å si at dette ikke har noe med treneren å gjøre.
Og Champis trenger ikke å svare
Hvorfor ikke?

Selvsagt er treneren sterkt medansvarlig for manglende framgang resultatmessig. Det tror jeg han t.o.m. sier selv.
 
Jøss, det var flat champis. Innlegget som ble diskutert fokuserte blant annet på at Norge har bedre tropp enn land som Tyrkia, Kroatia og Sveits. Dette er direkte latterlig, og da bryr jeg meg fint lite om hvordan ting ser ut på papiret. Dette er lag som vil slå Norge i tellende kamper ti av ti ganger. Fotballferdigheter og klubbtilhørighet er en ting, x-faktorer som rutine, vinnervilje, kynisme og karakter noe annet. På x-faktor er troppen til Norge langt under pari med et par unntak.
Hæ?

Du svarer jo ikke på spørsmålet. Du konkluderer med at troppen ikke er god nok for EM, og skriver bl.a.: "Summa summarum et helt ordinært landslag som mange er bedre enn".

Derfor spør jeg deg altså hvilke av de nevnte lagene som har bedre tropper enn Norge? Noe du altså ikke vil svare på - som jeg egentlig kan skjønne godt, da du selvsagt vil finne ut at du har tatt grundig feil.

Hvor har du det fra at Norge skal tape mot Kroatia, Sveits og Tyrkia 10 av 10 ganger i tellende kamper? Så vidt jeg vet slo vi da Kroatia sist på Ullevål i kvalik.

Alt du skriver blir altfor svartmalende og useriøst. Det er lov å forholde seg hvert fall noen få prosenter til fakta.
 
Barstad sin liste fikk jo godt frem manglende leseferdigheter hos folk, men også den voldsomme særnorske negativiteten rundt landslaget. Selv relativt nøkterne positive vurderinger om at vi underpresterer slaktes fordi konsensus skal være at vi bare er ræva, og sånn er det. Det er samme mentalitet som gjør at nordmenn flest alltid skal latterliggjøre de som ikke gir opp kavilifiseringer før vi er helt ute, og som gjør at folk sier hjernedøde ting som: «Godt vi ikke er med i EM. Vi hadde ikke hatt noe å gjøre der uansett». Jeg tror dette også er noe av forklaringen på den ekstreme mangelen på vinnermentalitet på landslaget.

Det norske spillermateriellet er mer enn godt nok til at vi burde ha vært med i minst et par sluttspill siden 2000.

Hvis Norge hadde hatt troppen til Sveits, så hadde konsensus i Norge vært at troppen var ræva. «Fint med Akanji i City, men man kommer ikke langt med en spiss fra Ludogorets»
Her treffer du spikeren klokkerent!
 
Det dreier seg vel om tropp. Haaland, Ødegaard og Ryerson er klasse. Bak der er det en karakterløs grå masse.
Som i de fleste EM-troppene altså.

Hva synes du om dagens tropp sammenlignet med den vi spilte med i VM i 1994 da? Er det Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft, Jostein Flo og Mini Jakobsen du føler at hevet den troppen opp fra de "grå massene" da eller?

Hvis du i tillegg legger til det faktum at det er lettere å kvalifisere til EM, og at EM i tillegg har blitt utvidet til 24 lag - bør ikke dagens tropp da være god nok for å delta?
 
Sist redigert:
Georgia har også en superstjerne, det vil ikke si at laget er så forbanna bra for det. Men nå har til og med Georgia kvalla til EM, det har ikke Norge, vær klar over det.
Åja, så da var det plutselig godt nok med kun én god spiller allikevel? ;)
 
Stråmann faktisk :D Er da du som nevner Kosovo blant annet som om jeg har vært negativ eller snakker ned prestasjonen, noe jeg aldri har gjort. Men vi kan legge den død, vi går i sirkler her.

Det da resultatene som teller, og de støtter opp om påstandene mange kommer med, nemlig at laget og troppen ikke er god nok. Offensivt har vi flere klassespillere, men defensivt er det for tynt, og stappa fullt av personlige feil. Om det er ferdigheter eller det mentale det går på vet jeg ikke, men det går uansett på kvalitet.

Det store spørsmålet er om dette vil endre seg med en ny trener. Solbakken er en kjip type jeg har lite sansen for, men vi har jo åpenbare mangler. Er det fortsatt håp? Selvfølgelig, og jeg er til og med dum nok til å se på Norges treningskamper med et håp om seier. Det er det herlige med fotball, alle lag har en mulighet. Men resultatene i nok en fiasko av en kvalik sier at det ikke er så veldig realistisk. Etter min mening viser de også at troppen er ikke god nok til EM.
Ok, jeg gir det et siste forsøk:

Kan ikke du hvert fall gjøre et forsøk på å sammenligne troppen til Norge med troppen til f.eks. Georgia, Romania, Albania og Slovenia. Jeg kunne sagt 10 andre land, men det holder egentlig å ta de fire for å finne ut om troppen vår er god nok.

Så gjør vi et tankeeksperiment som sier at Norge og de fire lagene får utdelt nøyaktig den samme treneren. Hvilket lag tror du hadde hatt best forutsetninger?


Her f.eks. troppen til Albania:


 
Noe de selvsagt kunne vært med forrige trener også.
Nei! Han fikk ikke ut det beste av laget sitt noe Nagelsmann gjør. Stor forskjell mellom en dyktig trener og en medioker. Tyskland innså realiteten og ansatte en som kunne ta den til medaljer. Sånt gjør de større nasjonene det og diller ikke rundt med folk som ikke evner å få det beste ut av det spillermatrialet som er der slik vi gjør. De har ikke tålmodighet med folk som ikke klarer jobben sin, men klarer en trener det så sitter han lenge ig kan bygge på suksessen sin.
 
Han får ikke til en dritt, så det er på tide at han finner seg noe nytt å gjøre. Drillo fikset det, i mindre skala så fikser FFKs trener Thomassen det. Ja, FFK irriterer på seg alle bergensere, og enkelte mener det ikke er pent, men resultatene er der. Solbakken lever null. Få fyren vekk!
 
Det må skje noe nå! Det er null måloppnåelse. Albania er i Em, mens Haaland og Ødegård er på ferie i Dubai eller et eller annet sted. Nå må NFF kjøre gjennom og konstantere at dette ikke virker.
 
At Norge sin tropp ikke er god nok for EM må da være den enkleste sak å konkludere med. Bevis: Norge kvalifiserte seg ikke. Case closed. Alt anna blir bare synsing. Tipper Solbakken ryker hvis de 2-3 første kampene i VM-kvaliken ikke er ihht forventningene. Å bytte trener mellom kommende VM-kvalik og neste EM-kvalik er for seint, det ser alle.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp