Podcaster bytter platform

Følger du etter dine favorittpodcaster som bytter platform?

  • Ja, jeg følger etter.

    Stemmer: 0 0,0%
  • Nei, jeg glemmer dem fort.

    Stemmer: 9 100,0%

  • Totalt antall stemmer
    9
10 Jul 2023
317
De som gjerne lytter til podcaster har merket seg at innholdskapere forlater de store platformene til nye betalplatformer eller egne platformer som Podme, NRK og Aftenposten. Jeg liker å ha alt på ett sted og har typisk vanskelig for å endre vaner. Podcaster jeg ikke lengre finner på Podcast Addict forsvinner fort fra min bevissthet.

Hvordan er det med deg? Leter du etter Podcaster du ikke lenger finner? Og følger du etter inn på Podme, Aftenposten eller NRK?
For min del har jeg fulgt etter Aftenpodden, Ekko og Verdibørsen. Men jeg merker allerede at jeg lett glemmer dem og dvs. at de er på vei til å bli valgt bort.
 
Jeg har Podme gjennom Aftenpostenabo. Og klarer meg med det. 198 Land med Einar Tørnquist som jeg har hørt på Spotify gikk nylig over til en annen betalingsting. Jeg tror det er samme sted som Kyrre,og Henrettelsespodden tok veien. Har ikke tenkt å betale opp mot en hundrelapp i måneden for et par podcaster som kommer ut en gang i uka. Mulig jeg venter et års tid,og binger en haug episoder da jeg ser de har sånne "prøv en måned" tilbud.
 
Var innom NRK just og hørte sister Trygdekontoret. Seltzer leverer som alltid. Denne gangen om Lokalaviser. Fantastisk av Seltzer å lage en så god podkast jeg ikke ante jeg var interessert i. Men for noe helvetes faenskap at NRK gjemmer seg bort i sin egen monopolistiske og proprietære møkkaplattform.
 
Bruker Overcast som podcastspiller, og blir fort det samme med meg – er den ikke tilgjengelig med offentlig RSS-feed, så slutter jeg å høre på fordi jeg glemmer å sjekke andre apper/plattformer. Største tapet var NRK, men det finnes workarounds sånn at jeg nå har fått siste 10 episodene av f.eks. Heia fotball inn i Overcast også.

Prøvde meg på å bruke Spotify til podcasts, men så tok plutselig podcaster over hele Spotify, og jeg måtte jobbe hardt for å få det "tilbake" til å fokusere på musikk, så det gidder jeg ikke igjen.

Det er et par podcasts jeg betaler for å få reklamefri og med bonusinnhold, men da betaler jeg folka bak via Patreon, og så kan jeg fortsette å bruke valgt podcastspiller.
 
Største tapet var NRK
Jeg skal ikke legge skjul på at "my anger" I første rekke er rettet mot NRK. På grunn av finansieringen og forvaltningen av subsidiere. Har NRK vært private som Aftenposten innser jeg at da råder markedskreftene. Likeledes at P4 kun er på DAB og proprietær spiller bryr meg ikke, men at NRK leder an gjør meg forbannet, selv om noe annet ikke er å vente.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp