- 10 Jul 2023
- 1.393
Det slår meg at all maten din mor laget, var halvfabrikater. Det var kanskje poppis allerede på 80-tallet?Jeg satt og grublet litt for meg sjøl her når det kommer til barndommens fredags/lørdagsmiddager. Jeg er født sent på 70-tallet og taco smakte jeg ikke før tidlig 90-tall.
Vi hadde mammas hjemmelagede pizza med tjukk bunn, kjøttdeig, kjøttpølse, løk og paprika, så hadde vi Toro lasagne, marinert kylling og ris (slik fæl frossen kylling som lå i en aluminiumsform med papplokk som man slengte rett i ovnen), så hadde vi Toro Siciliana med pastahjul. Jeg likte det godt den gangen, men kjøre det som voksen og syns det smakte høgg. Selvsagt biffsnadder. Pappa kjøpte flatbiff og banka den med kjøtthammer så hele kjøkkenet rista.
Vi hadde sikkert mye mer, men hukommelsen min står helt stille. Nå er det jo et stort aldersspenn her inne, men hvilken helgemat hadde dere?
Født ti år senere enn deg, og helgematen vår på 90-tallet var ikke noe annerledes enn den er i dag. Taco, lasagne, bolognese, pizza, hamburgere osv.