Drapet på Olof Palme

Ser for øvrig nå at det er veldig mange i etterforskningen som har hatt en Smith & Wesson kaliber 357 og ammunisjon av fabrikat Metal Piercing armor. Dog virker det som disse personene er avskrevet fort og er utenfor mistanke.
Virker i hver fall som det ikke er en alt for uvanlig ammunisjon.
Det virker som at de som solgte disse kulene hadde problemer med å få solgt denne amunisjonen siden den var ganske dyr. En av de sier han måtte senke prisen å at han solgte de ut med tap i 1984. Da hadde han sittet på et lager helt siden 1980.
 
Både Inge M og Anders B er kansje to av de beste vitnene ja. Spesielt fram til skuddene faller. De ser dog lite av flukten. Kun starten. Der har du Anders D med passasjer og Leif L med passasjer som ser nesten hele flukten. Anders D er vel den eneste som ser på gm helt fra skuddene til vedkommende er på toppen av trappen. Han sier gm startet rolig før han økte hastigheten til nærmest en spurt før han tok fatt på trappene
Leif L som også så mye av flukten sier gm hadde en haltende løpstil.
I tillegg er det ca 20 andre vitner som så deler av flukten som har forskjellige forklaringer.
Er derfor vanskelig å si noe sikkert.

Dette er forsåvidt delvis riktig, men både Leif L og Anders D så skudd nr 2 og at gm forsvant inn i tunnelgatan. De var raske med å parkere og gikk ut av bilen og så omtrent hele flukten.
Anders D påstår han ser hele flukten. Bare de første meterne fra inne i bilen. Leif L snudde før han parkerte så misset nok en 10-15 sekunder.
Ifra skuddene falt til gm stod på toppen tok det ca 2-3 min.
Når første politibil ankom stedet var gm på toppen av trappene. Så det er ganske god tid for at fler har sett store deler av flukten.

Dette kan jo hende, men blir jo spekulasjoner.
Sånn jeg vurderer det skyter han Palme i ryggen i affekt. Hadde vært mer sikkert å skyte han i bakhodet. Han bommer på Lisbeth selv på meget kort avstand. Står og ser på og panikken griper inn.
Tror ikke gm klarer å se masse blod eller om Palme er død.

Palme ble liggende på magen når han falt. Har derfor ikke vært mulig å se ansiktet på Palme eller om han blødde ut av munn.
Når Anne H løp fram til Palme så hun ikke noe blod. Hun trodde vedkommende hadde hatt et hjerteattakk. Hun løp fram til mannen på bakken og hun la merke til en mann som sprang fra stedet.
Hun snudde på mannen på bakken og så at det var blod under han. Skjønte da at mannen var skutt. Kjente etter puls og begynte hjertekompresjoner. Når hun presset på brystet, begynte det å fosse blod ut av munn.

Jeg tror uavhengi om du er proff eller en amatør vil du på det tidspunktet stoppe og se om du blir forfulgt.

Ifølge Yvonne N snur den løpende mannen seg flere ganger bakover. Hun tolker det som mannen blir forfulgt. Mens han løper fikler han med en veske. Han er også nære på å skli og dette flere ganger.
Ifølge henne har vedkommende på seg lågskor(pensko/kontorsko)

Selv syns jeg ikke det høres ut som en proff, men utfallet blir på en måte profft. Tror vedkommende har hatt griseflaks både med skuddet og flukten. Er helt utrolig at Politiet ikke klarte å ta han igjen. Det var også politi ganske kjapt flere politibiler i David Bagares Gate og området rundt.
Skal ikke utelukke en proff leiemorder. Som du sier kan det jo være en utlending som ikke helt har forberedt seg. Syns i så fall det er merkelig at en proff leiemorder ikke forbereder seg bedre.

Om det skal være en konspirasjon tror jeg mer på 2-3 amatører. Mulig politifolk som er vandt med våpen, men ikke å drepe.

Blir dog uansett vanskelig å finne ut av. Mange vitner med ulike forklaringer. Forklaringene har også endret seg veldig i løpet av nesten 40 år.
Jeg tror det mest riktige er å gjøre som den siste Palmegruppen
Å bruke de første vitnebeskrivelsene/De mest ferske etter mordet.
Det hjelper noe og beskrivelsene er mer like, men fortsatt vanskelig å bedømme om det er en proff eller ikke.

En av tingene vi er uenige om er jo hva Inge M ser. Er veldig synd ikke politiet gjorde mer for å finne ut hva som egentlig skjedde på åstedet.
Bare det å kun ta inn 1/3 av vitnene for en rekonstruksjon er jo helt krise.
Hadde man klarlagt hva som virkelig skjedde helt fra Grand og til vitnet Yvonne N ser den løpende mannen på David Bagares gate så kunne mye mer vært klarlagt. Å begynne med dette 28 år etter drapet når flere av vitnene er døde, husker feil eller forklaringen dems har blitt påvirket av media/andre vitner er en av de største tabbene i hele etterforskningen.
Litt av problemet ditt er at du noe blindt leser deler av de gjengitte forklaringer. Hvordan kunne Anders D med passasjer se hele flukten opp til toppen av trappene ? Det var nesten helt mørkt i Tunnelgatan drapskvelden. Ble ikke bedre av de to brakkene. De to du nevner kjørte Sveavegen mot syd. De fikk grønt lys omtrent når skudd nr 2 smalt. Begge tok vel en u-sving og parkerte ved åstedet med fronten vendt mot nord. I hvertfall Leif L. Han sa gm haltet for å passe inn med hans påstand om at det var CP. Leif L kunne umulig se mye av flukten. Dels fordi han ringte nødnummeret mens han snudde bilen.

Blod ? Sykepleierstudenten sier jo at det var vanskelig med munn til munn pga alt blodet. Blodpølen på Sveavegen var, ref bilder, stor. Ja Palme deiset med ansiktet rett ned i brosteinen. Han hadde en stor kul i pannen. Det betyr ikke at ansikten lå ned. Like sannsynlig til en av sidene pga kraften når ansiktet slo ned i brosteinen. Mest sannsynlig var ansiktet vridd mot Sveavegen, da det var på denne siden LB satt på kne ved siden av sin ektefelle. Det var forøvrig på denne siden GM gikk for å se ifølge Inge M før han sikret våpenet og tok til med flukten. Du har dine tvil til Inge M. Han har i liten grad endret forklaring, bortsett fra tilføyelsen om den ventede GM fra og med avhør nr 2.

At Yvonne ser skotøyet i et lite opplyst David B gate er nytt for meg. Vedkommende snur seg flere ganger ja, og holder på å falle. Enten finsko eller en person som ikke var vant til å bevege seg raskt på snø og is. Det var flere patruljer i områder David B gate/Regjeringsgatan. «Problemet er at minst en av disse bilene tilhørte det høyreekstreme miljøet hos Norrmalm polisen den gang, og den mulige konspirasjonen som omfattet nazister i SAPO og St Holm polisen.
 
Litt av problemet ditt er at du noe blindt leser deler av de gjengitte forklaringer. Hvordan kunne Anders D med passasjer se hele flukten opp til toppen av trappene ? Det var nesten helt mørkt i Tunnelgatan drapskvelden.
Ja er riktig det. Han sier også at det er vanskelig å se, men ser noe grunnet lyset fra Dekorima.
Da vil jeg snu det litt andre veien og si at du stoler blindt på at Inge M har sett riktig selv om han selv sier det er vanskelig å se i motlyset fra Dekorima.
De to du nevner kjørte Sveavegen mot syd. De fikk grønt lys omtrent når skudd nr 2 smalt. Begge tok vel en u-sving og parkerte ved åstedet med fronten vendt mot nord. I hvertfall Leif L.
Anders D svingte direkte inn mot Tunnelgatan. Leif L tok en U-sving
Han sa gm haltet for å passe inn med hans påstand om at det var CP. Leif L kunne umulig se mye av flukten. Dels fordi han ringte nødnummeret mens han snudde bilen.
Leif L sa gm hadde en haltende løpstikke fra første avhør. Lenge før CP var i bildet.
Leif L satt og så på gm springe, mens han ringte nødnummeret.
Blod ? Sykepleierstudenten sier jo at det var vanskelig med munn til munn pga alt blodet.
Ja, men Stefan G begynte ikke med munn mot munn før etter at Anna H hadde begynt med hjertekompresjoner.
Derfor det var vanskelig med munn mot munn fordi hver gang Anne H presset på brystet fosset det blod ut av munnen på Palme.
Blodpølen på Sveavegen var, ref bilder, stor. Ja Palme deiset med ansiktet rett ned i brosteinen. Han hadde en stor kul i pannen. Det betyr ikke at ansikten lå ned.
Ansiktet lå ikke ned, men litt til siden, men hadde ikke kommet veldig mye blod før Anna H begynte med hjertekompresjoner.
Hun så i hvertfall ikke noe blod selv.

Jeg tror ikke Inge M lyver selv om han har endret forklaring ganske mye.
Tror bare han oppfatter ting feil.
Er ikke i tvil om at han ser gm skyte Palme.
Tror bare han ikke klarer å skille Anders B og Gm i minuttene før skuddene.
Det tror forøvrig også politiet.

At Yvonne ser skotøyet i et lite opplyst David B gate er nytt for meg. Vedkommende snur seg flere ganger ja, og holder på å falle. Enten finsko eller en person som ikke var vant til å bevege seg raskt på snø og is.
Du har rett her. Hun sier ikke at hun ser skoene, men tror han har det siden han sliter med å holde seg på beina. Min feil.
Noen andre vitner hevder forøvrig finsko, men igjen andre som hevder noe annet.
Det var flere patruljer i områder David B gate/Regjeringsgatan. «Problemet er at minst en av disse bilene tilhørte det høyreekstreme miljøet hos Norrmalm polisen den gang, og den mulige konspirasjonen som omfattet nazister i SAPO og St Holm polisen.
Ja og dette har kun betydning om politiet er innblandet.

Om ikke vil jeg hevde GM har ekstremt flaks og at det kun er tilfeldigheter som gjør at han ikke blir tatt.

Kan godt være en konspirasjon hvor politifolk er innblandet, men har vanskelig for å tru at samtlige politifolk som befant seg i Brunkebergåsen er innblandet.

Jeg har som sagt ikke noe problem med teorien du tror på.
Heller ikke at du tror Inge M ser det han sier han ser. Jeg er helt åpen for at det kan være sånn, syns bare det ikke passer med andre vitnebeskrivelser. Med en konspirasjon passer det litt bedre. Da vil det kanskje være ro eller flere medskyldige mellom Grand og åstedet.
 
Ja er riktig det. Han sier også at det er vanskelig å se, men ser noe grunnet lyset fra Dekorima.
Da vil jeg snu det litt andre veien og si at du stoler blindt på at Inge M har sett riktig selv om han selv sier det er vanskelig å se i motlyset fra Dekorima.

Anders D svingte direkte inn mot Tunnelgatan. Leif L tok en U-sving

Leif L sa gm hadde en haltende løpstikke fra første avhør. Lenge før CP var i bildet.
Leif L satt og så på gm springe, mens han ringte nødnummeret.

Ja, men Stefan G begynte ikke med munn mot munn før etter at Anna H hadde begynt med hjertekompresjoner.
Derfor det var vanskelig med munn mot munn fordi hver gang Anne H presset på brystet fosset det blod ut av munnen på Palme.

Ansiktet lå ikke ned, men litt til siden, men hadde ikke kommet veldig mye blod før Anna H begynte med hjertekompresjoner.
Hun så i hvertfall ikke noe blod selv.

Jeg tror ikke Inge M lyver selv om han har endret forklaring ganske mye.
Tror bare han oppfatter ting feil.
Er ikke i tvil om at han ser gm skyte Palme.
Tror bare han ikke klarer å skille Anders B og Gm i minuttene før skuddene.
Det tror forøvrig også politiet.


Du har rett her. Hun sier ikke at hun ser skoene, men tror han har det siden han sliter med å holde seg på beina. Min feil.
Noen andre vitner hevder forøvrig finsko, men igjen andre som hevder noe annet.

Ja og dette har kun betydning om politiet er innblandet.

Om ikke vil jeg hevde GM har ekstremt flaks og at det kun er tilfeldigheter som gjør at han ikke blir tatt.

Kan godt være en konspirasjon hvor politifolk er innblandet, men har vanskelig for å tru at samtlige politifolk som befant seg i Brunkebergåsen er innblandet.

Jeg har som sagt ikke noe problem med teorien du tror på.
Heller ikke at du tror Inge M ser det han sier han ser. Jeg er helt åpen for at det kan være sånn, syns bare det ikke passer med andre vitnebeskrivelser. Med en konspirasjon passer det litt bedre. Da vil det kanskje være ro eller flere medskyldige mellom Grand og åstedet.
Hvordan kunne Leif L se mannen løpe ? Han stod som bil nr 2 bak Anders D. Det smalt rett etter grønt lys på Sveavegen. Verken Leif L eller Anders D så skudd nr 1. De hørte det. Begge så skudd nr 2. Munningsflammen. Leif L kjørte bil i fart ved skudd 2, kjørte frem og tok en u-sving. Om han så morderen løpe måtte det være etter å ha parkert ?? Anders D er i avhøret i retten klar på at han knapt så GM da det var mørkt i grenden. Etter brakkene så han ingenting. Anders D går bort fra forklaringen 1. mars 1986 til media om at gm pratet med ekteparet før det smalt. Han endrer også forklaring på Sherlock Holmes caps/herrehatt, til «møsse», event hodeplagg med brem og ørevarmer. Inge M har stått fast ved sin forklaring hele veien. Det eneste han har rotet med er hvor lenge han så GM. Inge M sa hele tiden fra første avhør at GM bar en Gjøkeredet kommando lignende møsse. Anders B bar intet hodeplagg.

Husk at begge de her nevnte lå i midtre fil på Sveavegen med biler i bevegelse når det smalt. De måtte konsentrere seg om kjøring og det faktum at begge omgående kontaktet nødetatene fra biltelefoner. Det mest oppsiktsvekkende med Anders D sin forklaring i retten var at det tok henimot 20 sek før GM forlot åstedet.

Om Anna H begynte med hjertekompresjon måtte Palme være snudd på ryggen, men utgangssåret og ansiktet opp. Med alt blodet på fortauet er det utenkelig at det ikke var blod på Palme. Frakk, underliggende klær, munn og ansikt. Det tok i det minste opp mot 1 minutt før Anna H startet arbeidet. Når begynte Palme da å blø tror du ?
 
Ja er riktig det. Han sier også at det er vanskelig å se, men ser noe grunnet lyset fra Dekorima.
Da vil jeg snu det litt andre veien og si at du stoler blindt på at Inge M har sett riktig selv om han selv sier det er vanskelig å se i motlyset fra Dekorima.

Anders D svingte direkte inn mot Tunnelgatan. Leif L tok en U-sving

Leif L sa gm hadde en haltende løpstikke fra første avhør. Lenge før CP var i bildet.
Leif L satt og så på gm springe, mens han ringte nødnummeret.

Ja, men Stefan G begynte ikke med munn mot munn før etter at Anna H hadde begynt med hjertekompresjoner.
Derfor det var vanskelig med munn mot munn fordi hver gang Anne H presset på brystet fosset det blod ut av munnen på Palme.

Ansiktet lå ikke ned, men litt til siden, men hadde ikke kommet veldig mye blod før Anna H begynte med hjertekompresjoner.
Hun så i hvertfall ikke noe blod selv.

Jeg tror ikke Inge M lyver selv om han har endret forklaring ganske mye.
Tror bare han oppfatter ting feil.
Er ikke i tvil om at han ser gm skyte Palme.
Tror bare han ikke klarer å skille Anders B og Gm i minuttene før skuddene.
Det tror forøvrig også politiet.


Du har rett her. Hun sier ikke at hun ser skoene, men tror han har det siden han sliter med å holde seg på beina. Min feil.
Noen andre vitner hevder forøvrig finsko, men igjen andre som hevder noe annet.

Ja og dette har kun betydning om politiet er innblandet.

Om ikke vil jeg hevde GM har ekstremt flaks og at det kun er tilfeldigheter som gjør at han ikke blir tatt.

Kan godt være en konspirasjon hvor politifolk er innblandet, men har vanskelig for å tru at samtlige politifolk som befant seg i Brunkebergåsen er innblandet.

Jeg har som sagt ikke noe problem med teorien du tror på.
Heller ikke at du tror Inge M ser det han sier han ser. Jeg er helt åpen for at det kan være sånn, syns bare det ikke passer med andre vitnebeskrivelser. Med en konspirasjon passer det litt bedre. Da vil det kanskje være ro eller flere medskyldige mellom Grand og åstedet.
Jeg er forøvrig rimelig overbevist om at GM var proff. I den grad man kan være proff i dette makabre yrket. Yrkessoldat eller etterretningstjeneste i en lyssky stat som den i Syd Afrika, hvor etterretningen hadde frie tøyler til å drepe motstandere av regimet. Underforstått; han hadde drept tidligere. Man opptrer ikke så iskaldt, rolig og kalkulert etter å ha skutt og drept et menneske med overlegg om man ikke hadde gjort dette tidligere. Og i hvertfall ikke Sveriges statsminister.
 
Hvordan kunne Leif L se mannen løpe ? Han stod som bil nr 2 bak Anders D. Det smalt rett etter grønt lys på Sveavegen.
Han sier at han så. Har ingen grunn å tro at han juger.
Verken Leif L eller Anders D så skudd nr 1. De hørte det. Begge så skudd nr 2. Munningsflammen. Leif L kjørte bil i fart ved skudd 2, kjørte frem og tok en u-sving. Om han så morderen løpe måtte det være etter å ha parkert ??
Leif L så gm avfyre skudd nr to. Man klarer å se ting rundt seg selv om man kjører bil.
Igjen så tror jeg ikke Leif L juger.
Anders D er i avhøret i retten klar på at han knapt så GM da det var mørkt i grenden. Etter brakkene så han ingenting. Anders D går bort fra forklaringen 1. mars 1986 til media om at gm pratet med ekteparet før det smalt. Han endrer også forklaring på Sherlock Holmes caps/herrehatt, til «møsse», event hodeplagg med brem og ørevarmer.
Husker ikke helt, men vet at også han sin forklaring har endret seg. Det jeg vet er at han den dag i dag sier at det så ut som paret hadde en samtale rett før skuddene, men er usikker på dette da han ikke hadde hatt fokuset på paret før skuddene.
Gunnar Wall bygger mye av boken sin «møtesenariet» på Anders D sin forklaring.
Er riktig som du sier at gm forsvinner for Anders D etter Luntmakergatan. Han ser dog gm igjen oppover trappene.
Er derfor Lars Borgnäs hevder gm tok til venstre i Luntmakargatan og at det var SE som løp opp trappene livredd.
Inge M har stått fast ved sin forklaring hele veien. Det eneste han har rotet med er hvor lenge han så GM.
I første avhøret nevnte han ingen ting om en ventende gm. Tiden har økt med årene.
Inge M sa hele tiden fra første avhør at GM bar en Gjøkeredet kommando lignende møsse. Anders B bar intet hodeplagg.
Anders B hadde så vist på seg lue..
IMG_0013.jpeg

Denne kan også lett forveksles med en lue som de bruker i Gjøkeredet. Det var mørkt og Inge M så i motlys. Alt var bare mørke skikkelser ifølge han sin egen forklaring
Husk at begge de her nevnte lå i midtre fil på Sveavegen med biler i bevegelse når det smalt. De måtte konsentrere seg om kjøring og det faktum at begge omgående kontaktet nødetatene fra biltelefoner. Det mest oppsiktsvekkende med Anders D sin forklaring i retten var at det tok henimot 20 sek før GM forlot åstedet.
Er riktig dette. De sto og ventet på grønt lys. Skudd nr. 1 skjer i samme øyeblikk de får grønt. Det var derfor ingen motgående trafikk. Bilen som sto først i køen og ventet på grønt lys i motgående fil kjørte direkte inn til siden når de så Palme falle om. I den bilen satt Anna H og Kjerstin som var først på åstedet.
Grunnen til at det var rødt lys var fordi Inge M hadde parkert i krysset og påvirket sensorer. Det kom ingen andre biler ut fra gaten han sto parkert.
Om Anna H begynte med hjertekompresjon måtte Palme være snudd på ryggen, men utgangssåret og ansiktet opp. Med alt blodet på fortauet er det utenkelig at det ikke var blod på Palme. Frakk, underliggende klær, munn og ansikt. Det tok i det minste opp mot 1 minutt før Anna H startet arbeidet. Når begynte Palme da å blø tror du ?
Blod kom det selvfølgelig med en gang. Anne H merket ikke noe blod før hun og Stefan G snudde Palme på rygg.
Hun kjente svak puls. Vet ikke hvor lang tid det tok før hun begynte med hjertekompresjon, men tror ikke det tok så lang tid som et minutt. De drev med kompresjoner helt ril ambulansepersonalet tok over. Palme lå aldri i stabilt sideleie som SE hevder, men det blir sagt at når Palme falt kunne stillingen minne om en blanding av stabilt sideleie og fosterstilling.
GM kan for all del sett/skjønt at Palme var død, men da tror jeg det er mer at han vet hvor velplassert skuddet var. Har kanskje også sett øynene til Palme. Blod ja.
 
Jeg er forøvrig rimelig overbevist om at GM var proff. I den grad man kan være proff i dette makabre yrket. Yrkessoldat eller etterretningstjeneste i en lyssky stat som den i Syd Afrika, hvor etterretningen hadde frie tøyler til å drepe motstandere av regimet. Underforstått; han hadde drept tidligere. Man opptrer ikke så iskaldt, rolig og kalkulert etter å ha skutt og drept et menneske med overlegg om man ikke hadde gjort dette tidligere. Og i hvertfall ikke Sveriges statsminister.
Og det er jo helt greit. Kan jo også hende du har rett.
 
Han sier at han så. Har ingen grunn å tro at han juger.

Leif L så gm avfyre skudd nr to. Man klarer å se ting rundt seg selv om man kjører bil.
Igjen så tror jeg ikke Leif L juger.

Husker ikke helt, men vet at også han sin forklaring har endret seg. Det jeg vet er at han den dag i dag sier at det så ut som paret hadde en samtale rett før skuddene, men er usikker på dette da han ikke hadde hatt fokuset på paret før skuddene.
Gunnar Wall bygger mye av boken sin «møtesenariet» på Anders D sin forklaring.
Er riktig som du sier at gm forsvinner for Anders D etter Luntmakergatan. Han ser dog gm igjen oppover trappene.
Er derfor Lars Borgnäs hevder gm tok til venstre i Luntmakargatan og at det var SE som løp opp trappene livredd.

I første avhøret nevnte han ingen ting om en ventende gm. Tiden har økt med årene.

Anders B hadde så vist på seg lue..
Vis vedlegget 15310
Denne kan også lett forveksles med en lue som de bruker i Gjøkeredet. Det var mørkt og Inge M så i motlys. Alt var bare mørke skikkelser ifølge han sin egen forklaring

Er riktig dette. De sto og ventet på grønt lys. Skudd nr. 1 skjer i samme øyeblikk de får grønt. Det var derfor ingen motgående trafikk. Bilen som sto først i køen og ventet på grønt lys i motgående fil kjørte direkte inn til siden når de så Palme falle om. I den bilen satt Anna H og Kjerstin som var først på åstedet.
Grunnen til at det var rødt lys var fordi Inge M hadde parkert i krysset og påvirket sensorer. Det kom ingen andre biler ut fra gaten han sto parkert.

Blod kom det selvfølgelig med en gang. Anne H merket ikke noe blod før hun og Stefan G snudde Palme på rygg.
Hun kjente svak puls. Vet ikke hvor lang tid det tok før hun begynte med hjertekompresjon, men tror ikke det tok så lang tid som et minutt. De drev med kompresjoner helt ril ambulansepersonalet tok over. Palme lå aldri i stabilt sideleie som SE hevder, men det blir sagt at når Palme falt kunne stillingen minne om en blanding av stabilt sideleie og fosterstilling.
GM kan for all del sett/skjønt at Palme var død, men da tror jeg det er mer at han vet hvor velplassert skuddet var. Har kanskje også sett øynene til Palme. Blod ja.
Ja stemmer med Anders B og hodeplagg. Inge M sa imidlertid frakk e.l. som rakk ned til knærne. Det samme sier Anders B, Anders D, Jeppeson og Yvonne. Sistnevnte sa en flagrende frakk. Anders B brukte blå kort dunjakke denne kvelden. Det med at Inge M så Anders D stemmer vel også med teoriene til en ny YouTube Sherlock Holmes fyr. Med lav stemme. Husker ikke hans navn, men har sett litt.

Hva Leif og Anders D så eller ikke så får så være. Jeg har vært på åstedet både i dagslys og om kvelden. Det å sitte på Sveavegen og være i stand til å se hva som rører seg i trappene krever nattoptikk. Mulig lyset var sterkere i 1986 enn når jeg var der. Senest ca 2010. Anders D sa i retten at gm var vanskelig å se inne i Tunellgatan pga lite lys. Kun svake lamper som hang i vaiere over gatelegemet. Så brakkene.

Til venstre Luntmakargatan og samtale med ekteparet før det smalt er glade amatørers verk og spekulasjoner. Som YouTube videoer om at vitner støtte på Palme om morgenen 1. mars 1986, altså et teatermord. Nettet florerer av tøv. LP burde vel vite om de pratet med GM ?

Palmes ansikt var mest sannsynlig vridd mot høyre sett sydover, eller ut mot Sveavegen, før han ble snudd på rygg. LP gikk ned på kne på denne siden i en rekonstruksjon som vel ligger på YouTube. GM gikk i en halvsirkel rundt Palme med ryggen til Inge M, eller mellom Sveavegen og Palme. Ser han da et stivt blikk, åpne øyne som ikke fokuserer, og noe blod ut av munn og nese er nok 1+ 1 = 2 for en etterretningsagent fra en bananrepublikk eller fra stater som tillater likvidasjoner.

Min teori rundt dette, dels basert på de radioene rundt om i Gamla Stan og i St Holm sentrum drapskvelden som politiet ikke har kunnet identifisere, polititabber, profesjonaliteten osv er at Palme er skutt av en utlending. Kanskje syd afrikansk agent, med hjelp av et fåtall svenske høyreorienterte politifolk.
 
Ja stemmer med Anders B og hodeplagg. Inge M sa imidlertid frakk e.l. som rakk ned til knærne. Det samme sier Anders B, Anders D, Jeppeson og Yvonne. Sistnevnte sa en flagrende frakk. Anders B brukte blå kort dunjakke denne kvelden. Det med at Inge M så Anders D stemmer vel også med teoriene til en ny YouTube Sherlock Holmes fyr. Med lav stemme. Husker ikke hans navn, men har sett litt.

Hva Leif og Anders D så eller ikke så får så være. Jeg har vært på åstedet både i dagslys og om kvelden. Det å sitte på Sveavegen og være i stand til å se hva som rører seg i trappene krever nattoptikk. Mulig lyset var sterkere i 1986 enn når jeg var der. Senest ca 2010. Anders D sa i retten at gm var vanskelig å se inne i Tunellgatan pga lite lys. Kun svake lamper som hang i vaiere over gatelegemet. Så brakkene.

Til venstre Luntmakargatan og samtale med ekteparet før det smalt er glade amatørers verk og spekulasjoner. Som YouTube videoer om at vitner støtte på Palme om morgenen 1. mars 1986, altså et teatermord. Nettet florerer av tøv. LP burde vel vite om de pratet med GM ?

Palmes ansikt var mest sannsynlig vridd mot høyre sett sydover, eller ut mot Sveavegen, før han ble snudd på rygg. LP gikk ned på kne på denne siden i en rekonstruksjon som vel ligger på YouTube. GM gikk i en halvsirkel rundt Palme med ryggen til Inge M, eller mellom Sveavegen og Palme. Ser han da et stivt blikk, åpne øyne som ikke fokuserer, og noe blod ut av munn og nese er nok 1+ 1 = 2 for en etterretningsagent fra en bananrepublikk eller fra stater som tillater likvidasjoner.

Min teori rundt dette, dels basert på de radioene rundt om i Gamla Stan og i St Holm sentrum drapskvelden som politiet ikke har kunnet identifisere, polititabber, profesjonaliteten osv er at Palme er skutt av en utlending. Kanskje syd afrikansk agent, med hjelp av et fåtall svenske høyreorienterte politifolk.
Riktig at det er en mye rart på nett.
Palmemordsarkivet.se er det som politiet har brukt under etterforskningen, men for all del. Vitner kan juge eller huske feil.

Fyren du tenker på er Journalisten Jeremiha Karlson. Han har prøvd å legge vitnesbeskrivelsene sammen. Litt på samme måte som politiet gjorde i 2014-2016.
Dette ern noe av det som er mest merkelig med hele etterforskningen. Hvorfor ble ikke det gjort allerede 1986. Tror man hadde hatt en enda mer riktig bilde av hva som skjedde da. Man hadde også kansje funnet ut hva egentlig Stig E egentlig drev med.

Har også vært på Åstedet noen ganger. 28. Februar var jeg der på sånn Palmevandring. Da sto vi selv på åstedet. Og så på personer i mørke klær løpe inn Tunnelgatan og opp trappene. Da så man helt fint.
Nå var det selvfølgelig en annen belysning fra vinduene og det var heller ingen brakker der så var nok enklere for oss. Tror nok Vitner som Leif L, Anders D og Hans J så mye av fluktveien, men noen detaljer på gm tror jeg de vanskelig kan ha fått med seg.
Lars Jeppson var forøvrig med som "spesialgjest" Han viste hvor han sto og hvor gm løp. Utrolig hvor nærme han egentlig var gm og hvor lenge han så på han. Likevel klarte han ikke få med seg noe særlig med detaljer grunnet det var mørkt. Det eneste han er sikker på er gubbe keps.
 
Sist redigert:
Riktig at det er en mye rart på nett.
Palmemordsarkivet.se er det som politiet har brukt under etterforskningen, men for all del. Vitner kan juge eller huske feil.

Fyren du tenker på er Journalisten Jeremiha Karlson. Han har prøvd å legge vitnesbeskrivelsene sammen. Litt på samme måte som politiet gjorde i 2014-2016.
Dette ern noe av det som er mest merkelig med hele etterforskningen. Hvorfor ble ikke det gjort allerede 1986. Tror man hadde hatt en enda mer riktig bilde av hva som skjedde da. Man hadde også kansje funnet ut hva egentlig Stig E egentlig drev med.

Har også vært på Åstedet noen ganger. 28. Februar var jeg der på sånn Palmevandring. Da sto vi selv på åstedet. Og så på personer i mørke klær løpe inn Tunnelgatan og opp trappene. Da så man helt fint.
Nå var det selvfølgelig en annen belysning fra vinduene og det var heller ingen brakker der så var nok enklere for oss. Tror nok Vitner som Leif L, Anders D og Hans J så mye av fluktveien, men noen detaljer på gm tror jeg de vanskelig kan ha fått med seg.
Lars Jeppson var forøvrig med som "spesialgjest" Han viste hvor han sto og hvor gm løp. Utrolig hvor nærme han egentlig var gm og hvor lenge han så på han. Likevel klarte han ikke få med seg noe særlig med detaljer grunnet det var mørkt. Det eneste han er sikker på er gubbe keps.
Der du og flere tar feil - tror jeg - er at dette er en amatørs verk. Det tror jeg ikke. Du eller andre er inne på; skyter Palme i ryggen, bommer amatørmessig på LP og deretter skrekktanken; «hva har jeg gjort?». Så. Panikk flukt.

Nei. Om han - som to vitner sier - holder Palme i ro når han skyter, så virker det veldig proft. Igjen; som den erfarne slakteren. Bomskuddet på LP var et fantastisk skudd. Han fikk med en hånd med et våpen med betydelig rekyl, særlig med denne ammoen, våpenet ned i ny horisontal skytestilling på ca 2 sek.. Han bommer fordi LP vred seg ned mot mannen idet han skjøt, og lot henne leve fordi hun i sjokk ikke utgjorde noen trussel.

GM stod ikke paralysert i ro og så på sine ugjerning. Han beveget seg. Mellom Sveavegen og Palme. Han registrerte - som jeg tror - åpne øyne som ikke fokuserte og blod som sivet ut av munn og nese. Han ser at Palme er klinisk død. Jobben utført. Siste skudd unødvendig. Han spenner ned hanen, eller sikrer våpenet, putter det i en lomme og lunter avgårde. Han skynder seg langsomt. Null panikk. Etter å ha jogget med vinterklær til trappene forserer han disse spenstig ved å ta 2-3 trinn i steget. Har du prøvd dette, siden du har vært der ? På toppen, først, snur han seg. Herfra har han full kontroll. Han ser at ingen følger etter. Hadde de gjort det kunne han truet eller skutt.

Dette er en proff. Jeg sliter litt mer med famlingen med en veske og at han holder på å falle med David B gate, hvor det var is og snø. Jeg tenker enten «promenadsko» eller en person uvant med nordisk vinter. Jeg tenker mest det siste. Vi er da inne på enten en profesjonell leiemorder eller en spesialsoldat eller etterretningsagent fra et eller annet varmere land hvor drap på motstandere er vanlig. Et par svenske nazister, kanskje innad i Norrmalpolisen, kan ha vært medhjelpere.
 
Der du og flere tar feil - tror jeg - er at dette er en amatørs verk. Det tror jeg ikke. Du eller andre er inne på; skyter Palme i ryggen, bommer amatørmessig på LP og deretter skrekktanken; «hva har jeg gjort?». Så. Panikk flukt
Er vanskelig å vurdere. Har bare vitnebeskrivelser å gå ut i fra.
Er ikke nødvendigvis en amatør jeg tenker på eller. Tror bare ikke det er en som er «leiemorder» av yrke.
Men er nok sannsynlig at det er en som har håndtert våpen før.
Nei. Om han - som to vitner sier - holder Palme i ro når han skyter, så virker det veldig proft. Igjen; som den erfarne slakteren. Bomskuddet på LP var et fantastisk skudd. Han fikk med en hånd med et våpen med betydelig rekyl, særlig med denne ammoen, våpenet ned i ny horisontal skytestilling på ca 2 sek.. Han bommer fordi LP vred seg ned mot mannen idet han skjøt, og lot henne leve fordi hun i sjokk ikke utgjorde noen trussel.
Er ikke enig i at skudd nr.2 er fantastisk så lenge han bommer.
Etter å ha jogget med vinterklær til trappene forserer han disse spenstig ved å ta 2-3 trinn i steget. Har du prøvd dette, siden du har vært der ? På toppen, først, snur han seg. Herfra har han full kontroll. Han ser at ingen følger etter. Hadde de gjort det kunne han truet eller skutt.
Har ikke løpt opp trappene selv, men var flere som gjorde det. 2 trinn er ikke noe problem, men så ingen som prøvde 3.
Det alle var enige om var at å løpe fra åstedet og opp trappene var tungt. De fleste sa de kjente syra komme i beina på slutten.
Ligger også en film fra 90 tallet på YouTube hvor Christer Petterson løper fra åstedet og opp trappene. Selv om han er ganske redusert får han til det. Må dog gå ned til et og et trinn når han har kommet litt over halv veis i trappene

Dette er en proff. Jeg sliter litt mer med famlingen med en veske og at han holder på å falle med David B gate, hvor det var is og snø. Jeg tenker enten «promenadsko» eller en person uvant med nordisk vinter. Jeg tenker mest det siste. Vi er da inne på enten en profesjonell leiemorder eller en spesialsoldat eller etterretningsagent fra et eller annet varmere land hvor drap på motstandere er vanlig. Et par svenske nazister, kanskje innad i Norrmalpolisen, kan ha vært medhjelpere.
Vi er jo sånn halv veis enige. Tror ikke gm var forberedt og/eller kledd optimalt for en flukt.
 
Vi er bare uenige, og jeg har ikke noe grunnlag for å være bastant på at det ikke kan være en konspirasjon eller en proff leiemorder.

Her er jeg som sagt veldig uenig, men ja. Skal man drepe en elefant er muligens denne amunisjonen bedre egnet, men at det er en "kanon" er jeg uenig i. Er som sagt ikke våpenkyndig så jeg må lene meg mest på de fakta som foreligger i etterforskningen.
Sjekket litt mer etter vår lille diskusjon.
Det ble levert et parti på 6000 kuler fra det samme partiet som Palmekulene til Sverige i fra fabrikken i Tyskland. Disse ble levert til Sverige i 79 og 80. Det har også blitt levert flere kuler av samme type til Sverige, men disse er fra et annet parti.
Den som er forskjellen på disse kulene og vanlige er at de er kobbermantlet og at de har en større kruttladning. Det vil derfor lage et høyere/kraftigere smell.
Utgangshastigheten vil være den samme.
De kobbermantlete kulen som ble brukt under drapet har begge snudd seg i luften og derfor miste hastigheten fortere. Begge Palmekulene traff fasade veggen med bak kanten, noe man tydelig kan se på skadene fra kulene. De klarte ikke finne skader spesifikt fra kulene i fasaden, men det blir understreket at de garantert var der, men var vanskelige å skille fra alle de andre fasade skadene som allerede var der.
De kobber mantlede kulene er laget for å gjennomtrenge Panzer/metal o.l.
I motsetning til en vanlig kule vil disse kulene lettere trenge gjennom bein, brusk, brystbein o.l.
De kan derfor gjøre enorm skade.
Det er ikke funnet andre tilfeller hvor profesjonelle bruker denne kulen til ren henreting.
Er mange andre kuler som vil egne seg bedre til dette formålet. En lett ekspanderende kule med lite kruttladning lager større innvendige skader. Dette er vist ganske uvanlig for salg da de ødelegger kjøtt ved evt. jakt. I Sverige ble denne typen kuler forbudt i 2005.

Kan samtidig nevne at av de som har vært mistenkte i Palmedrapet så er det funnet denne typen kuler av samme type parti som drepte Palme hjemme hos Politimannen som hadde leilighet i David Bagares gate og hjemme hos narkolangeren til Christer Petterson.
Det er også funnet mange kuler på skytterklubben som fler av politifolkene var medlem av.
Hos CA som har vært diskutert her har det også blitt funnet denne kulen i veggen etter at han skøyt på TVen sin. Disse er dog fra et annet parti en Palmekulene.

Her er det forskjellige forklaringer fra forskjellige vitner. Noen hevder full sprint, noen hevder rolig jogging/rask gåing. Andre hevder at gm haltet. Er også noen som hevder at gm løp som en elefant og at det ikke så ut som han var vandt til å løpe.

Selv om jeg ikke ser helt de samme tingene som deg når det gjelder at gm er proff så kan det godt hende du har rett.
Syns da selv at Stay Behind elle CIA er de mest aktuelle. Har vært forsøkt etterforsket. men er ingen som snakker. En av teoriene på Stig Engstrøm er vel at han ble brukt av Stay Behind.
SÂPO er også en mulighet. Har også vært etterforsket, men politiet får ikke full tilgang. Dette har blitt bemerket som en stor svakhet av begge granskningene av etterforskningen. Kan nesten til tider virke som de har motarbeidet etterforskningen. Tok for eksempel 20 år før SÂPO la fram at noen av walkietalkie observasjonene var av dem i forbindelse med en operasjon de drev med samme kvelden.
Høyrevridde Politimenn syns jeg selv er ganske spennende. Her også tok det alt for lang tid før man begynte å undersøke ordentlig. Er mye merkelig aktivitet, men man klarer ikke knytte det til drapet.
Sør-Afrika er også ganske aktuelt og dette var noe Krister Petterson kjørte ganske hardt på uten å komme noen vei.
Det jeg syns taler for at det ikke er Sør-Afrika er at de har tatt på seg skylden for mange bomber og attentat. Hvorfor vil man ikke ta på seg skylden for Palmemordet om de har gjort det.
Hei. Lurer på hva du mener om "Katja" og "Pirjo"s vitnemål om den ... "finsktalende mann" ved Decorima, angivelig omkr. kl. 23:20 - "Pertti", som "Katja" angivelig skal kjenne ute fra Märsta/Upplands Väsby, og som en journ. (Olle Alsén?) knytter til Gym lokalet der. En finsk-født (-talende) Politimann - evt. i Norrmalmspolisen.

Det stemmer vel at det ikke er holdt en kontrontasjon med de 2 finsktalende damer og "Pertti". Men har du et (angivelig) korrekt navn på vedkommende? Og vet du noe mer her?

Jeg synes selv at dette, disse avhørene (angivelig 5+3) av damene, er interessant... Og angivelig skal da Hans Ölvebro ha "hemmeligstemplet" denne informasjonen (og forøvrig opptrådt (angivelig) tildels nedlatende overfor de 2? Samt at den ene eller begge 2 ha blitt "truet" i ettertid (over telefon eller annet?).

Av alle raritetene i Palmesaken, kan det føles merkelig at ikke dette er fulgt opp mer. - og hva anser du selv?

Personlig føltes for meg initielt (etter Christer Pettersson-"sporene") som at Christer Andersson og indisiekjeden her virket "overveldende" for min del. Men jeg begynner å tvile, etter å ha sett nærmere på Polisspåret. Palmesaken er naturligvis helt utrolig, og tilfeldigheter, dobbeltspor, storpolitikk, og helt utrolige indisiekjeder.

Mens jeg er "på tråden": Jeg har sett på navnene Leif Tell, Thomas Piltz, Per-Ola Karlsson, Per Jörlin, Carl Gustaf Östling, Claes Djurfeldt (og Ulf Helin, kanskje mer i parentes) & "Kameradengruppe" av ny-nazister, som de vel (alle?) mer eller mindre bør benevnes. Antar du at "ditt Polisspår" - er et Säpo-bestilt mord der Norrmalms-Polis-gutta, et halvt dussin, kanskje rekrutteres... Og at til og med muligens Ebbe Carlsson, kan være involvert, eller i hvert fall visste om mordplanene?

Hvem - antar du - er de 2 menn oppe ved bussholdeplassen 500m fra åstedet; buss nr. 43, Eriksberg? Vil du anta at GM (skytteren) forsinner inn i politimannene leilighet, mens de 2 (angivelige kandidater) ved holdeplassen har kommet fra politibil 3230...?
Noe du selv vil framheve blant de 6-7 aktuelle (høyreekstreme evt nynazistiske) navn nevnt over?

Anyways, jeg begynner å helle bort fra C Andersson-sporet - selv om indisie-kjeden naturligvis synes meget sterk. Og bort fra single killer-teorier... Jeg har lest om igjen dine utlegninger om mordvåpen, ammunisjon, drapshandling posisjoner. KUNNE vel vært Andersson - men det føles mer og mer profesjonelt. Jeg finner intet mer om kandidat "Pertti" - men det er ganske spektakulært dersom det stemmer at utredare Ölvebro nærmest hemmeligholder/legger bort dette indisiet. Ikke minst fordi et er 2 Jeg synes det høres veldig interessant uutøyenvitner sammen, 2 unge kvinner som er (som det høres ut) edru, og at den ene umiddelbart tiltaler en "Decorima-mann" på finsk kl. angivelig 23:20 mordkvelden...Hvordan er det mulig at dette indisium blir lagt bort? Og at ingen fotokonfrontasjon avholdes?

Og dessuten en viss mulighet for 2 GM - eller at "oppbackende" GM er i nærheten av en (eventuell) GM som er finsktalende - "Pertti"? Ville du dessuten ha spekulert i at GM (evt. nr. 1 - uansett han som skjøt) - når han når opp til Malmskillnadsgatan - kan ha hatt denne Radiobil nr. 3230 som en avtalt fluktbil - men at han/de måtte improvisere i situasjonen pga. Lars Jeppson (og evt. Yvonne N). Jeg er takknemlig også for navnet på politimannen som har leilighet i D Bagares gata, om du skulle ha noe her.

Fascinerende også - for meg som nybegynner innen saken - vedr informasjonen om Hans Holmér, og at Holmér virker mer og mer suspekt på meg; lyver om Borlänge-hotellet (i så fall hvorfor?), og til og med blir straffedømt i kjølvannet av E Carlsson-affæren. Jeg var ikke født før på 90-tallet - men kan dette virkelig stemme? Var Hans Holmér i virkeligheten (dypt) korrupt - eller "bare" en narsissistisk gjøk?

Flere av de etterfølgende utredarna, ikke meget bedre (mindre korrupte) enn Holmér - etter ditt syn?

Men jeg tror, tross alt, som Gunnar Wallin er inne på Palmemordet kan utmerket godt bli (noenlunde) oppklart en gang.
 
Hei. Lurer på hva du mener om "Katja" og "Pirjo"s vitnemål om den ... "finsktalende mann" ved Decorima, angivelig omkr. kl. 23:20 - "Pertti", som "Katja" angivelig skal kjenne ute fra Märsta/Upplands Väsby, og som en journ. (Olle Alsén?) knytter til Gym lokalet der. En finsk-født (-talende) Politimann - evt. i Norrmalmspolisen.

Det stemmer vel at det ikke er holdt en kontrontasjon med de 2 finsktalende damer og "Pertti". Men har du et (angivelig) korrekt navn på vedkommende? Og vet du noe mer her?
Problemet med de to damene var at de dukket opp flere år etter drapet. Var et lite gnagsår for Ølvebro. Jeg tror ikke han trodde veldig på det. Var i hvertfall veldig bestemt på at det ikke kunne være gm jentene hadde sett siden de beskrev han med helt andre klær en andre vitner hadde beskrevet gm.
De letet på gymen etter den mannen, men de fant ikke ut hvem det var siden vedkommende ikke hadde treningskort der. Ble grobunn for en del konspirasjonsteorier siden høyrevridde politifolk trente på dette treningstudioet.
Om historien til jentene er sann så kan det være mannen Inge M ser ventende, men de forklarer klærne veldig forskjellig.
Jeg synes selv at dette, disse avhørene (angivelig 5+3) av damene, er interessant... Og angivelig skal da Hans Ölvebro ha "hemmeligstemplet" denne informasjonen (og forøvrig opptrådt (angivelig) tildels nedlatende overfor de 2? Samt at den ene eller begge 2 ha blitt "truet" i ettertid (over telefon eller annet?).
Virket som han var oppgitt over disse jentene på et diskusjons program.
Jeg vet ikke så veldig mye om hva som helt skjedde her, men vet en del privat etterforskere var oppgitt over at Ølvebro ikke gjorde mer. Ølvebro fortalte hva de hadde gjort og mente privat etterforskerne kunne bygge videre på det siden han ikke viste hvordan han skulle gå videre med dette. Var ingen på treningsstudioet som skjønte hvilken mann jentene pratet om.
Av alle raritetene i Palmesaken, kan det føles merkelig at ikke dette er fulgt opp mer. - og hva anser du selv?
Jeg vet ikke hva mer man skulle gjort der. Kansje avhørt alle medlemmene på treningstudioet, men som Ølvebro sa. Avhøre over 600 medlemmer av treningstudioet basert på to vitner de var tvilsomme til.
Sa vel også noe sånt som skal vi avhøre og gå all inn på alle toktipsene vi får inn må vi få inn et par hundre politifolk til.
Har aldri sett på det som merkelig, men så skal det sies at jeg ikke har studert dette sporet veldig. Her kan du sikkert mer en meg.
Personlig føltes for meg initielt (etter Christer Pettersson-"sporene") som at Christer Andersson og indisiekjeden her virket "overveldende" for min del. Men jeg begynner å tvile, etter å ha sett nærmere på Polisspåret. Palmesaken er naturligvis helt utrolig, og tilfeldigheter, dobbeltspor, storpolitikk, og helt utrolige indisiekjeder.

Mens jeg er "på tråden": Jeg har sett på navnene Leif Tell, Thomas Piltz, Per-Ola Karlsson, Per Jörlin, Carl Gustaf Östling, Claes Djurfeldt (og Ulf Helin, kanskje mer i parentes) & "Kameradengruppe" av ny-nazister, som de vel (alle?) mer eller mindre bør benevnes. Antar du at "ditt Polisspår" - er et Säpo-bestilt mord der Norrmalms-Polis-gutta, et halvt dussin, kanskje rekrutteres... Og at til og med muligens Ebbe Carlsson, kan være involvert, eller i hvert fall visste om mordplanene?

Hvem - antar du - er de 2 menn oppe ved bussholdeplassen 500m fra åstedet; buss nr. 43, Eriksberg? Vil du anta at GM (skytteren) forsinner inn i politimannene leilighet, mens de 2 (angivelige kandidater) ved holdeplassen har kommet fra politibil 3230...?
Noe du selv vil framheve blant de 6-7 aktuelle (høyreekstreme evt nynazistiske) navn nevnt over?
Jeg har vel egentlig aldri trodd på noe polis spor. Eller det er litt feil. Det kan være en, to eller tre politifolk, men tror ikke på noen større konspirasjon innenfor politiet.
Anyways, jeg begynner å helle bort fra C Andersson-sporet - selv om indisie-kjeden naturligvis synes meget sterk. Og bort fra single killer-teorier... Jeg har lest om igjen dine utlegninger om mordvåpen, ammunisjon, drapshandling posisjoner. KUNNE vel vært Andersson - men det føles mer og mer profesjonelt. Jeg finner intet mer om kandidat "Pertti" - men det er ganske spektakulært dersom det stemmer at utredare Ölvebro nærmest hemmeligholder/legger bort dette indisiet. Ikke minst fordi et er 2 Jeg synes det høres veldig interessant uutøyenvitner sammen, 2 unge kvinner som er (som det høres ut) edru, og at den ene umiddelbart tiltaler en "Decorima-mann" på finsk kl. angivelig 23:20 mordkvelden...Hvordan er det mulig at dette indisium blir lagt bort? Og at ingen fotokonfrontasjon avholdes?
Ølvebro sier i dag at han tror mest på CA og trodde veldig sterkt på dette etter at de var ferdig med CP. Problemet var at det ble vanskelig å komme noen vei med dette siden CA tok sitt eget liv.

Jeg heller ikke mot en proff, men CA er jo våpenkyndig så skal vel ikke helt kalle han amatør eller.
Problemet med CA er som du sier at det kun er en indisiekjede. Det sterkeste var vel at han eide en 357 Magnum og at han ikke leverte våpenet til prøveskyting.

Og dessuten en viss mulighet for 2 GM - eller at "oppbackende" GM er i nærheten av en (eventuell) GM som er finsktalende - "Pertti"? Ville du dessuten ha spekulert i at GM (evt. nr. 1 - uansett han som skjøt) - når han når opp til Malmskillnadsgatan - kan ha hatt denne Radiobil nr. 3230 som en avtalt fluktbil - men at han/de måtte improvisere i situasjonen pga. Lars Jeppson (og evt. Yvonne N). Jeg er takknemlig også for navnet på politimannen som har leilighet i D Bagares gata, om du skulle ha noe her.
Kan ikke helt utelukke 2 gm. Selv om jeg ikke helt tror på det selv.
En av de merkeligste greiene med vitneavhørene er jo at beskrivelsen av de som ser gm før skuddene er helt annerledes en de som beskriver gm som var på flukt.
Stig E passer jo best til mannen som er på flukt. Har derfor blitt en teori at han ble skremt av skuddene og at det er han som flykter/løper opp trappene og ned David Bagares gate, mens gm jogger rolig til Luntmakargatan og tar til venstre og inn døren som er åpen bak Scandia.
Fascinerende også - for meg som nybegynner innen saken - vedr informasjonen om Hans Holmér, og at Holmér virker mer og mer suspekt på meg; lyver om Borlänge-hotellet (i så fall hvorfor?)
Sven Aner som beskyldte Holmer for dette i mange år la dette fra seg etter hvert.
Men en ting er sikkert. Hans Holmer er kansje den som har mest skyld i at Palmemordet aldri blir oppklart. Er ikke rart at det har oppstått mange teorier at han saboterte bevist og at han muligens var delaktig i mordet.
, og til og med blir straffedømt i kjølvannet av E Carlsson-affæren. Jeg var ikke født før på 90-tallet - men kan dette virkelig stemme? Var Hans Holmér i virkeligheten (dypt) korrupt - eller "bare" en narsissistisk gjøk?
Jeg tror ikke det, men kan ikke utelukkes. Var mye politi på 80-90 tallet både i Norge og Sverige som balanserte på grensen når de skulle løse en sak.
Flere av de etterfølgende utredarna, ikke meget bedre (mindre korrupte) enn Holmér - etter ditt syn?
Holmer var krise, men har sikkert vært gjort feil senere også.
Ble bedre og bedre etterforskere etterhvert, men desverre lengre og lengre tid siden mordet.
Men jeg tror, tross alt, som Gunnar Wallin er inne på Palmemordet kan utmerket godt bli (noenlunde) oppklart en gang.
Jeg tror ikke det blir det. Tror de/den som kan vite noe er døde.
 
Jeg er enig i mye og at CA er den mest sannsynlige, ja den eneste av CA, CP og SE.
CA hadde en liknende Magnum 357 og det er den eneste kjente som ikke ble prøveskutt.
SE hadde vel erfaring med en Glock.
CP var bare en "patsy" og det samme ble SE, og SE kunne ikke forsvare seg og man kunne legge ned en enormt kostbar etterforskning. CA kan jo heller ikke forsvare seg, så bør også ha litt reservasjon der.

Konspirasjon?
Så absolutt mulig, men ørten teorier og "spor" gjør det jo hele veldig vanskelig og krever masse ressurser.
Og var det en konspirasjon kan det jo hende at sterke krefter, alt etter hvem, faktisk ikke ønsker at det skulle komme frem i lyset hvem / hva som stod bak det.

Noen hevder at proffer ville drepe med hodeskudd og det blir jo gjort.
Men med denne revolertypen så ville man selv svært sannsynligvis bade i blod.
Man vet jo at de som har skutt seg i hodet med denne typen våpen har fått blod sprutet vilt utover.
Og metoden her var jo klinisk korrekt.
Vel, CA var anerkjent som en dyktig skytter, men var han smart nok til å vite hvordan eller hadde han i så fall flaks med sin metode?

Noen hevder at den kvelden var det noe som klikket rundt livvakter for OP.
Andre hevder at han ofte gikk ut slik uten det. Noen hevder at det baturlige ville vært å ta ham av dage hjemme, og ingen ville oppdage det før en god tid etterpå.

Dersom det var en konspi så betyr heller ikke nødvendigvis det at GM var en innleid proff, men noen fra ert miljø og som da ikke hadde drept før. Uansett så var det neppe daglig foreteelse for GM å ta livet av statsoverhoder. Så vi kan ikke kategorisk helt malsette en reaksjon ved / etter skuddene. Men faktum er at det veldig klart synes at vedkommende slapp unna (jeg ser SE-saken som en parodi og et ønske / ordre om å avslutte saken - nok er nok...).
 
Enig i mye av det som du anser.

Jeg er derimot ikke enig vedr. "Katja" og "Pirjo" sine vitnemål. Vitnemålene er for spektakulære til at de kan være type ´tok´-henvendelser. Og langt unna de 129 som type "har tilstått" mordet. At de har sett Inge E? Kunne han finsk? Hvordan skulle de 2 damene (dvs. "Katja") kunne vite at mannen som står der kan finsk?

Men 2 viktigere elementer: Hvordan kan et angivelig walkie-talkie svar også på finsk bare ´gi blaffen´ i omstendighetene? Ville ikke en virkelig proff draps-gruppe heller ha utsatt attentatet? Kan man få mer inntrykk av en halv-proff gruppe? Eller i hvert fall at dette er noe som man ikke har vært i nærheten av å utføre tidligere?

Kommunikasjonsinnholdet her er for "avansert" til at det er oppfunnet... Damene er unge, og de er edru. Den ene (eller er det begge) mottar trusler i etterkant. Tidsrom fram til avhør - er her mindre relevant, vil jeg si. Og dette går på kommunikasjon, og på deres morsmål, mer enn iakttakelse av en mulig GM. En særlig mer spektakulær opplevelse enn dette, om den virkelig er sann, skal man lete en stund etter.

Hva tror man de 2 unge damer tenker dagen etter? Noen særlige problemer med å kunne erindre verbatim forløpet?

Dette er en skandaløst dårlig håndtering av disse vitnemålene. For meg vitner dette mer om forutinntatthet, enn lytte- og refleksjonsevner, fra utreder Ölvebro sin side... "Hvis vi skulle ta all ´tok´-henvendelser på alvor, så..." Javisst - og dette sier virkelig mye om denne Ölvebro og mangelen på menneskelig innsikt.

Det er ikke blitt avholdt noen fotokonfrontasjon. Jeg ser også at de anonyme damer selv anser omstendighetene som betydelig kritikkverdige, hvilket for meg gjør det enda mr interessant (selv om selvsagt mange andre uttrykker tilsvarende).

Jeg forstår ikke at øyenvitne Inge E skulle kunne ha vært den finsktalende mannen... Hvordan begrunner du dette?

Jeg kan heller ikke se at kandidat "Pertti" eller var det "Pentti", ikke skulle ha kunnet blitt identifisert - tvertimot - annen informasjon går jo på at "... alle på Gymmen godt visste hvem det var". Eller er det like mange som drar en påstand som dette i tvil?

Hvor mange finsktalende politimenn fantes det i Norrmalmspolisen? Jeg ser at det skal ha vært svært få - stemmer dette?

Avslutningsvis: Igjen mener jeg at behandlingen av dette indisiet, bare understreker mangelen på psykologisk kunnskap i etterforskningsgruppene.

Så er de, etter all sannsynlighet, hva man ganske sikkert kunne benevne ´korrupte´ i tillegg, dvs. man har ikke mot og styrke til å gå inn i ´forbudte´ etterforskningsskritt i tilstrekkelig grad.

Er dette (enda ett) skandaløst (mangel på) etterforskningsvalg fra Palmeutredernes side?

Ja.
 
Enig i mye av det som du anser.

Jeg er derimot ikke enig vedr. "Katja" og "Pirjo" sine vitnemål. Vitnemålene er for spektakulære til at de kan være type ´tok´-henvendelser. Og langt unna de 129 som type "har tilstått" mordet. At de har sett Inge E? Kunne han finsk? Hvordan skulle de 2 damene (dvs. "Katja") kunne vite at mannen som står der kan finsk?
Tenker vi på de samme vitnene? To finske jenter som ser en mann med walkie talkie på åstedet rett før Palme blir skutt? Melder seg for politiet flere år etter hendelsen. Om det er de syns jeg ikke det er veldig spektakulært. Syns heller ikke det er veldig troverdige.

Inge M finsk???
Inge M er et vitne som sitter i en bil. Ser en mann nesten samme stedet som de to jentene. Dog med helt andre klær.
Kommunikasjonsinnholdet her er for "avansert" til at det er oppfunnet... Damene er unge, og de er edru. Den ene (eller er det begge) mottar trusler i etterkant. Tidsrom fram til avhør - er her mindre relevant, vil jeg si. Og dette går på kommunikasjon, og på deres morsmål, mer enn iakttakelse av en mulig GM. En særlig mer spektakulær opplevelse enn dette, om den virkelig er sann, skal man lete en stund etter.
Men hvorfor venter man mange år med å fortelle seg til politiet om hva de har sett.
Hva skal politiet gjøre med dette så lenge etterpå.

Hva tror man de 2 unge damer tenker dagen etter? Noen særlige problemer med å kunne erindre verbatim forløpet?

Dette er en skandaløst dårlig håndtering av disse vitnemålene. For meg vitner dette mer om forutinntatthet, enn lytte- og refleksjonsevner, fra utreder Ölvebro sin side... "Hvis vi skulle ta all ´tok´-henvendelser på alvor, så..." Javisst - og dette sier virkelig mye om denne Ölvebro og mangelen på menneskelig innsikt.
Er ikke enig her. Hva skal politiet gjøre med et sånn tips? De brukte jo en del ressurser på det.
Som ølvebro sa. Tok tips kan være viktige. De er registrerte og ligger der. Kommer det noe mer rundt det vil det bli aktuelt igjen.
Det er ikke blitt avholdt noen fotokonfrontasjon. Jeg ser også at de anonyme damer selv anser omstendighetene som betydelig kritikkverdige, hvilket for meg gjør det enda mr interessant (selv om selvsagt mange andre uttrykker tilsvarende).
Hva hjelper en fotokonfrontasjon?
Ser damene som omstendighetene som viktige burde de ikke ventet mange år med å gå til politiet. Hva skal politiet gjøre med et sånn tips?
Jeg forstår ikke at øyenvitne Inge E skulle kunne ha vært den finsktalende mannen... Hvordan begrunner du dette?
Inge M er ikke noen finsk talende mann. Han er et veldig sentralt vitne.
Inge M sitter å ser på mordplassen før mordet fra bilen sin.
Han ser en ventende mann. Er annerledes kledd og står nærmere butikk vinduet.
Om det ikke er samme mann burde Inge M også sett den finske mannen.
Inge M var et vitne som meldte seg som vitne med en gang. Ikke mange år etterpå.
Jeg kan heller ikke se at kandidat "Pertti" eller var det "Pentti", ikke skulle ha kunnet blitt identifisert - tvertimot - annen informasjon går jo på at "... alle på Gymmen godt visste hvem det var". Eller er det like mange som drar en påstand som dette i tvil?
Ja det sier jentene, men når politiet pratet med gymmen var det ingen som skjønte hvem jentene pratet om.
Er jo grunnet dette Ølvebro sier. Hva skal vi gjøre videre da. Avhøre samtlige 600 på treningssenteret.
Er forøvrig en finsk talende politimann som trente der som de sjekket ut, men han hadde alibi.
Hvor mange finsktalende politimenn fantes det i Norrmalmspolisen? Jeg ser at det skal ha vært svært få - stemmer dette?
Er vel to som har vært aktuelle i etterforskningen. En av de har alibi.
Avslutningsvis: Igjen mener jeg at behandlingen av dette indisiet, bare understreker mangelen på psykologisk kunnskap i etterforskningsgruppene.
Jeg vet ikke hva mer politiet skal gjøre mer med et sånt indisie.
Så er de, etter all sannsynlighet, hva man ganske sikkert kunne benevne ´korrupte´ i tillegg, dvs. man har ikke mot og styrke til å gå inn i ´forbudte´ etterforskningsskritt i tilstrekkelig grad.

Er dette (enda ett) skandaløst (mangel på) etterforskningsvalg fra Palmeutredernes side?

Ja.
Enig i at det ble gjort mye galt med etterforskningen, men akkurat når det gjelder disse to jentene ser jeg ikke hva man skal gjøre for noe mer. Er utrolig mange liknende tipps om folk som har sett menn het og der. Er vanskelig å gå noen vei med det. Spesielt når det blir meldt inn mange år etterpå. Som Ølvebro sa. Det blir registrert og kommer det andre opplysninger som fjør dette aktuelt vil det bli tatt frem igjen.
 
Har prøvd å finne ut/lese meg litt opp om info ang de to finske jentene @STEINAR HOLST MYHRE Finner veldig lite.
Er mest noen gamle debatt program på youtube.
Var spesielt to privatspanere (Sven Aner og Lars Borgnaes) som var veldig opptatt av dette sporet. Hvorfor ikke Ølvebro gjorde mer. Lars Borgnaes er veldig fan av Sapo sporet mens Sven Aner var veldig opptatt av at det var en konspirasjon innenfor politiet.
For Sven Aner var Stig Engstrøm og de to finske jentene et bevis på at det politifolk ignorerte viktige vitner, Og at dette var tegn på at det var en konspirasjon.
Etter hvert bestemte Sven Aner seg for at Stig Engstrøm løy og ikke en gang hadde vært på åstedet. Det samme mente han om de finske jentene. Han gikk da over til å tru mer på Stay Behind og at Stig Engstrøm var en del av dette.
Selv om Lars Borgnaes fortsatt mener det ble gjort for lite med hensyn til de finske jentene så virker det som om teorien med de svenske jentene døde litt ut med Sven Aner.
Eneste jeg finner av litt nyere historie er at noen mistenker at Anti Asvan som var politi på den tiden kan ha vært gm og at han burde vært sjekket ut.
Finner to avhør med hun ene finske jenta på palmemordsarkivet. Er ikke noe nytt der. Hun melder inn et tipps om at hun og venninen har spurt en mann om klokken i krysset Sveavegen/tunnelgatan på mordkvellen. Hun kjente igjen mannen fra et gym hun trente i og hun viste han var finsk talende. Mannen hadde ignorert henne, men hadde sagt noe sånt som jeg er oppdaget på finsk i en walkie talkie. På spørsmål om hvorfor hun har brukt syv år på å komme med dette tipset til politiet svarer hun at hun var redd for å bli innblandet i noe. Hun andre jenta er det et avhør med, men hun husker ikke hendelsen.
 
Tenker vi på de samme vitnene? To finske jenter som ser en mann med walkie talkie på åstedet rett før Palme blir skutt? Melder seg for politiet flere år etter hendelsen. Om det er de syns jeg ikke det er veldig spektakulært. Syns heller ikke det er veldig troverdige.

Inge M finsk???
Inge M er et vitne som sitter i en bil. Ser en mann nesten samme stedet som de to jentene. Dog med helt andre klær.

Men hvorfor venter man mange år med å fortelle seg til politiet om hva de har sett.
Hva skal politiet gjøre med dette så lenge etterpå.


Er ikke enig her. Hva skal politiet gjøre med et sånn tips? De brukte jo en del ressurser på det.
Som ølvebro sa. Tok tips kan være viktige. De er registrerte og ligger der. Kommer det noe mer rundt det vil det bli aktuelt igjen.

Hva hjelper en fotokonfrontasjon?
Ser damene som omstendighetene som viktige burde de ikke ventet mange år med å gå til politiet. Hva skal politiet gjøre med et sånn tips?

Inge M er ikke noen finsk talende mann. Han er et veldig sentralt vitne.
Inge M sitter å ser på mordplassen før mordet fra bilen sin.
Han ser en ventende mann. Er annerledes kledd og står nærmere butikk vinduet.
Om det ikke er samme mann burde Inge M også sett den finske mannen.
Inge M var et vitne som meldte seg som vitne med en gang. Ikke mange år etterpå.

Ja det sier jentene, men når politiet pratet med gymmen var det ingen som skjønte hvem jentene pratet om.
Er jo grunnet dette Ølvebro sier. Hva skal vi gjøre videre da. Avhøre samtlige 600 på treningssenteret.
Er forøvrig en finsk talende politimann som trente der som de sjekket ut, men han hadde alibi.

Er vel to som har vært aktuelle i etterforskningen. En av de har alibi.

Jeg vet ikke hva mer politiet skal gjøre mer med et sånt indisie.

Enig i at det ble gjort mye galt med etterforskningen, men akkurat når det gjelder disse to jentene ser jeg ikke hva man skal gjøre for noe mer. Er utrolig mange liknende tipps om folk som har sett menn het og der. Er vanskelig å gå noen vei med det. Spesielt når det blir meldt inn mange år etterpå. Som Ølvebro sa. Det blir registrert og kommer det andre opplysninger som fjør dette aktuelt vil det bli tatt frem igjen.
Okay Skywalker - you ´get me´ on that one - almost all the way... Så det tok flere år innen ´Katja´og ´Pirjo´ melder seg. Jeg visste ikke dette. Sorry about that one. Videre, øyenvitne Inge E i bil. Misforståelse - min feil. "Når politiet pratet med gymmen, var det ingen som visste hvem de pratet om". Merkelige greier - men tiden hadde altså passert. At øyenvitnene - og vi er enige om hvem det skulle være - ikke er troverdige - vel, det er så ymse, tror jeg. Men veldig kjedelig at de ikke meldte seg umiddelbart. Jeg synes uansett at denne saken er så merkelig; hele tiden er liksom noe som ´ikke stemmer´. Men jeg skal skynde meg å si at jeg skal lese meg bedre opp på ting.

"Det er utrolig mange liknende tips", som du sier. Okay. Er det virkelig dét - og til og med på finsk, som kanskje 1% av Stockholms befolkning forstår. Og til og med over walkie-talkies, og ikke en gang i politiuniform. It sucks me. Beats me. Almost.

De 2 unge damer - vi er nok uansett litt uenige vedr. kredibilitet men jeg er enig med deg i dine øvrige innvendinger. De unge damer var vettskremte, naturligvis. Deretter var det full pakke med PPK, og så Christer P. För en härva, par excellence.

"Avhøre samtlige 600 (800) på Gym´et ute i Märsta?" Overhodet ikke. Tvertimot. Par utvalgte ´långtravare´. Skulle det være så vanskelig å identifisere 2-3 mann? ...Vel, du er opplest og reflektert. Men jeg synes forts. er vanskelig å forstå innstillingen. Jeg er ellers svært godt vant med forutinntatthet og off. instanser, inkl. har jobbet med, hatt møter med Politiet. Palmesaken er ekstrem, naturligvis. Du har helt rett. Man får bare igjen og igjen følelsen av at ´noe skurrer´ (Var ellers nesten på vei til å bli profilerer hos Politiet, men valgte til slutt en karriére rett ved siden av for noen år siden).

Vedr. GM bekledning, syns jeg det er litt vanskelig å se særlig substans i verdien av indisier. En kommunikasjon er noe helt annet. Vel, denne Ölvebro var kanskje ikke så aller verst, jeg mener, i forhold til Holmér og Petersson. RIP. Lisbeths obs. av 2 menn utenfor Palmes bolig vinter ´86, kanskje mindre interessant enn mye annet. Jeg synes uansett at ytterligere 1 profil-rapport skulle vært innhentet - selv om Åsgård/Olssons synes ganske gjennomarbeidet.

Hvilken annen politiaksjon parallelt var det som det skulle ha involvert Norrmalms-polisen med walkie-talkies langs Sveavägen og forøvrig, i et omfang man kanskje kan synes ´merkelig´? (Dvs. som jeg finner merkelig). Forsøkte å finne narkospanings-spor korresponderende, men finner ikke annet enn ´vår alles´ Sigge Cedergren, Oxan og ´Träsket´-gutta der, småpotatis. Velkända.

Hvem er de 2 menn på holdeplassen vedr. buss 43 Eriksberg? Morsomt at bussjåfør og passasjer refererer likelydende vitneobs.

Hvem var Norrmalms-polisen (om det var en slik) med leilighet i D Bagares gata - ble dette navnet frigitt? Hvilke er dine synspunkter på CG Östling og hans firmamedeier?

For min egen del, skal jeg jobbe med å uttale meg mindre ´bombastisk´. Men slik kan man bli etter å ha jobbet med Hitler & Nazi-emner i 5-6 år... Der er det virkelig enten-eller, som du vet... Og man ´går lei´ etterhvert, av alle mulige og umulige responser - og må ´jobbe´ minst like mye med å skille ut (traumatiserte) useriøse Jøder, 2. og 3. generasjons, fascister og nynazister, kommunister og sosialister, eller bare (ekstremt) hatske replikker, de fleste kommer fra USA. Sånn at man må bare finne seg i alskens trakkassering, til og med dødstrusler.

Takk for dine påpekninger Skywalker. Heia LSK & hele Romerike... Så får vi se hva som kan skje i Orderud-saken.
 
Har prøvd å finne ut/lese meg litt opp om info ang de to finske jentene @STEINAR HOLST MYHRE Finner veldig lite.
Er mest noen gamle debatt program på youtube.
Var spesielt to privatspanere (Sven Aner og Lars Borgnaes) som var veldig opptatt av dette sporet. Hvorfor ikke Ølvebro gjorde mer. Lars Borgnaes er veldig fan av Sapo sporet mens Sven Aner var veldig opptatt av at det var en konspirasjon innenfor politiet.
For Sven Aner var Stig Engstrøm og de to finske jentene et bevis på at det politifolk ignorerte viktige vitner, Og at dette var tegn på at det var en konspirasjon.
Etter hvert bestemte Sven Aner seg for at Stig Engstrøm løy og ikke en gang hadde vært på åstedet. Det samme mente han om de finske jentene. Han gikk da over til å tru mer på Stay Behind og at Stig Engstrøm var en del av dette.
Selv om Lars Borgnaes fortsatt mener det ble gjort for lite med hensyn til de finske jentene så virker det som om teorien med de svenske jentene døde litt ut med Sven Aner.
Eneste jeg finner av litt nyere historie er at noen mistenker at Anti Asvan som var politi på den tiden kan ha vært gm og at han burde vært sjekket ut.
Finner to avhør med hun ene finske jenta på palmemordsarkivet. Er ikke noe nytt der. Hun melder inn et tipps om at hun og venninen har spurt en mann om klokken i krysset Sveavegen/tunnelgatan på mordkvellen. Hun kjente igjen mannen fra et gym hun trente i og hun viste han var finsk talende. Mannen hadde ignorert henne, men hadde sagt noe sånt som jeg er oppdaget på finsk i en walkie talkie. På spørsmål om hvorfor hun har brukt syv år på å komme med dette tipset til politiet svarer hun at hun var redd for å bli innblandet i noe. Hun andre jenta er det et avhør med, men hun husker ikke hendelsen.
Takk igjen, Skywalker. At de to finlandssvenske damer ikke forteller hva de opplevde har jeg ingen tro på. Men at dette "beviser" et korrupt politikorps, har jeg heller ingen tro på - det er tilfeldigheters spill. Det som trekker ned, som du indikerer er tiden som har gått. Så er det ingen som "husker noe" vedr en ´Pertti´ eller ´Pentti´ på Gymmet? Som liksom bare stakk innom Gymmet, dog hyppig. Kanskje det. Kanskje ikke. Katja ønsker ikke å bli innblandet, og slik var det kanskje, temmelig vanlig - hvis man også har sett et håndvåpen og PM er likvidert. Jaja, det er vel nok av forståsegpåere, som vil kunne spekulere i at "det kan man saktens si", men "det kan like godt være noe som de damene bare har lagt til i etterkant"... Og alle vet at 129 personer har tilstått Statsministerdrapet osv. Ikke er jeg selv spesielt intr. i såk "konspirasjonsteorier", da skal de være plausible; det er vel like mye uforstand og overdrivelser blant det folket vil jeg tro.

Forøvrig har jeg nå sett på Borgnäs-videoene hos Otto E (dog ikke lest hans bøker). For meg framstår han som helt okay - men ikke noe mer. Han er ´rund´, men har en god presentasjon. Jeg savner bidragsytere med litt mer ´guts´- dog ikke i retning av typer som GW, som jeg finner for arrogant... Nok å ta av - men savner noen med litt mere ´autentisk guts´.

Så det tok 7 år for ´Katja´. Veldig uheldig. Jeg aner ingenting om vedk. eller venninna. "Venninna husker ingenting"? Veldig kjedelig. Og kontrært til info. annetsteds der det vel framgår at forskjellen mellom deres to vitnemål går på obs walkietalkie+finsk mld og toveis mld vs. ´Katja´ som påstår at hun også har sett et våpen i finlandssvenskes venstre hånd/lomme. Det holder i høy grad med kommunikasjonen og at den skal ha kommet automatisk på finsk for min del og over walkie-talkies toveis.

Indisiet er svært interessant.

Kjedelige greier med de 7 år.
 
Takk igjen, Skywalker. At de to finlandssvenske damer ikke forteller hva de opplevde har jeg ingen tro på. Men at dette "beviser" et korrupt politikorps, har jeg heller ingen tro på - det er tilfeldigheters spill. Det som trekker ned, som du indikerer er tiden som har gått. Så er det ingen som "husker noe" vedr en ´Pertti´ eller ´Pentti´ på Gymmet? Som liksom bare stakk innom Gymmet, dog hyppig. Kanskje det. Kanskje ikke. Katja ønsker ikke å bli innblandet, og slik var det kanskje, temmelig vanlig - hvis man også har sett et håndvåpen og PM er likvidert. Jaja, det er vel nok av forståsegpåere, som vil kunne spekulere i at "det kan man saktens si", men "det kan like godt være noe som de damene bare har lagt til i etterkant"... Og alle vet at 129 personer har tilstått Statsministerdrapet osv. Ikke er jeg selv spesielt intr. i såk "konspirasjonsteorier", da skal de være plausible; det er vel like mye uforstand og overdrivelser blant det folket vil jeg tro.

Forøvrig har jeg nå sett på Borgnäs-videoene hos Otto E (dog ikke lest hans bøker). For meg framstår han som helt okay - men ikke noe mer. Han er ´rund´, men har en god presentasjon. Jeg savner bidragsytere med litt mer ´guts´- dog ikke i retning av typer som GW, som jeg finner for arrogant... Nok å ta av - men savner noen med litt mere ´autentisk guts´.

Så det tok 7 år for ´Katja´. Veldig uheldig. Jeg aner ingenting om vedk. eller venninna. "Venninna husker ingenting"? Veldig kjedelig. Og kontrært til info. annetsteds der det vel framgår at forskjellen mellom deres to vitnemål går på obs walkietalkie+finsk mld og toveis mld vs. ´Katja´ som påstår at hun også har sett et våpen i finlandssvenskes venstre hånd/lomme. Det holder i høy grad med kommunikasjonen og at den skal ha kommet automatisk på finsk for min del og over walkie-talkies toveis.

Indisiet er svært interessant.

Kjedelige greier med de 7 år.
Takk også for tipset om en Anti Asvan som en mulig gm-kandidat.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp