Kjøper dere brukt?

15 Jul 2023
265
Jeg selger en del brukt/pent brukt på Finn.no. Og noe nytt innimellom.

Salget går treigt. Får jo en del visninger, og folk lagrer flere annonser som favoritt. Har også kjøpt bedre annonseplass noen få ganger, men ikke opplevd suksess.

På det meste hadde jeg rundt 200 annonser ute, og fikk vel kun 5-6 salg. Selger primært klær, sko, smykker, gavekort og kosmetikk for det meste.

Mye av det som selges er til gode priser, ofte til halv pris eller litt under. Selger også ting med merkelapper på, til gode priser.

Kjøper dere brukt innimellom, eller foretrekker dere å gå litt opp i pris og således kjøpe nytt?

Er det kanskje andre nettbutikker enn Finn hvor det er en bedre hitrate?
 
Kjøper aldri brukt.
Får en uggen følelse av brukte ting jeg ikke vet noen ting om.

Som f.eks brukt sofa eller seng.
Hva vet jeg om det er spermet diverse steder, ligget svette folk oppi, sølt diverse, slevet/snørret på av barn etc etc.
Mulig det bare er meg som er rar.
 
Kjøper aldri brukt.
Får en uggen følelse av brukte ting jeg ikke vet noen ting om.

Som f.eks brukt sofa eller seng.
Hva vet jeg om det er spermet diverse steder, ligget svette folk oppi, sølt diverse, slevet/snørret på av barn etc etc.
Mulig det bare er meg som er rar.
Du er nok ikke rar, er selv sånn på en del ting. Fikk solgt en Lacoste-parfyme for litt siden, omtrent full. Nypris var 700, fikk solgt til 280 kr og det tok 3 uker. Folk er nok ofte skeptisk til brukt, kombinert med det store volumet på Finn.no. 😁
 
Har kjøpt lite brukt, men det er noen produkter som jeg kunne kjøpt.

Enkelte typer sportsutstyr som dyre sykler og skiutstyr.
Møbler, kanskje spesielt "harde" møbler som spisebord og bokhyller. Sistnevnte produkt er jo også svært vanskelig å finne på litt bedre møbelbutikker enn IKEA.
Og kanskje noe elektronikk. Har sett litt etter en ny Dell XPS labtop på Finn. Om jeg kjøpte Apple-produkter ville jeg kanskje også sett etter en Iphone eller en Mac Book.
 
Veldig sjelden jeg kjøper noe brukt, da må det være noe som fluefiske-sneller eller sånt, og da gjerne modeller som ikke er å få tak i, klenodier eller klassikere man ikke får tak i andre steder.
Har også solgt en del fiskeutstyr som aldri brukes lenger, mest for å bli kvitt det.
 
200 annonser?! Det må jo være en heltidsjobb å ha oversikt over alt dette. "Hei, Trude her - Jeg ser du har en annonse ute på Finn. Er den fortsatt til salg?" Eeeeeeeeeehh
 
Brukt er topp! Med unger i hus er det enda bedre.
Dvs, det kjøpes sjelden ting, men sjekker alltid bruktmarkedet først. Deretter brukes ting til de ikke lenger er brukelig SÅ kan man vurdere ny handel. Å kjøpe nytt bare for å kjøpe noe finner jeg meningsløst. If its not broken, don't fix it!
 
Har kjøpt litt sånn der som vel kalles "vintage" - emaljeskål, glassfat til å legge smør på, samt noen blå høye glass. Mest fordi de er unike og er kulere enn å kjøpe nytt.

Kjøpte også en sofa av god kvalitet brukt for noen år siden, ettersom 2-seter av var utslitt, mens 3-seter er like fin, for den brukes sjelden. Var ment midertidig til nyinnkjøp, men har funka veldig bra i flere år. Møbler er nok de jeg kunne tenke meg å kjøpe brukt, ettersom det kan være av svært god kvalitet. Når folk pusser opp, flytter på seg og ominnreder kan kan man finne nye og fine ting til svært gunstige priser.
 
Det hender, dog mest til barna. Og gjerne sportsutstyr. Slalomstøvler er typisk, da de vokser ut av dem etter en sesong.

Men det skal være kurrante varer og ikke ræl.

Så selges det videre når minstemann er ferdig med det. Og stort sett blir det solgt med en gang. Ikke noe problem selge brukt, men fordrer det faktisk er et produkt folk ønsker seg eller trenger.
 
Brukt er bra. Jeg har kjøpt en del brukt, mest møbler og gitarer.
Har også solgt ting jeg ikke trenger på Finn.
Har mange ting jeg godt kan selge, det kan godt tenkes jeg tar en ryddesjau og selger noe.
Kanskje en gitar eller tre.
Men jeg syns det er mye styr med det. Mange meldinger fra interesserte som egentlig ikke er det.
Jeg har som regel kjapt solgt ting som er som nye når jeg selger til halv pris.
 
Har kjøpt og solgt brukt av det meste untatt klær. Kikket meg rundt i heimen og oppdaget at mye var brukt, arvet eller kjøpt. Av pc- utstyr kjøper jeg nesten alltid brukt da jeg ikke har behov for siste skrik. Av laptop er alle i huset Lenovo thinkpad T eller W varianter. Maskiner i mitt hobbyverksted er nesten alle brukt. Kjøper brukte toppmerker. Bruker som regel ting til de er utslitt eller innser at jeg ikke har bruk for det lenger.
 
Har vel kjøpt nærmere 1000 bruktbøker men det er muligens noe annet.

Å klær og diverse på bruktbutikk. Aldri via nett. Jeg må se prøve varen først.
 
Kjøper stort sett annerkjente merker isåfall som jeg opplever er kvalitet. Så spørs det jo helt på prisen også. Forventer nokså stor rabatt, hvis ikke betaler jeg heller full pris og er sikker på det er nytt og fint. Mye ræl på finn.

Du som selger klær og sko. Hvilke merker er det snakk om? Hvis det går tregt så er jo enten prisen for høy eller varen uinteressant. Klær fra ralph lauren, morris etc blir ofte solgt, klær fra h&m og zara kan du like gjerne gi bort etter min erfaring.
 
Det hender seg at jeg kjøper noe brukt, men jeg selger mer enn jeg kjøper. Slike lokale salgssider på Facebook er effektive og en grei måte å bli kvitt ting på. Ting som fortsatt har en verdi, men som man av diverse årsaker ikke lenger har behov for.

Jeg pleier å prise meg lavt, mer opptatt av å bli kvitt ting enn å tjene penger
 
Kommer helt an på hva det er. Ikke noe prinsipielt imot å handle brukt, men klær og mye møbler vil jeg nok ha nytt. Musikk, (særlig gamle/retro) tv-spill, bøker etc er jo ikke noe trøbbel å kjøpe brukt.

Hvor går grensen mellom brukthandling og antikvitetsshopping, forresten :)?
 
Det hender seg at jeg kjøper noe brukt, men jeg selger mer enn jeg kjøper. Slike lokale salgssider på Facebook er effektive og en grei måte å bli kvitt ting som fortsatt har en verdi, men som man av diverse årsaker ikke lenger har behov for.
"Ikke lengre har behov for" er noe jeg kjenner meg igjen i. Jeg har veldig mange ting som bare tar opp plass.
Kjekt å ha- syndromet.
En eller annen vismann sa om jeg husker rett at dersom vi har for mange ting, er det tingene som eier oss og ikke vi som eier tingene.
 
Kommer helt an på hva det er. Ikke noe prinsipielt imot å handle brukt, men klær og mye møbler vil jeg nok ha nytt. Musikk, (særlig gamle/retro) tv-spill, bøker etc er jo ikke noe trøbbel å kjøpe brukt.

Hvor går grensen mellom brukthandling og antikvitetsshopping, forresten :)?
Brukte greier er billige, mens antikviteter koster mye mer.
 
Barnekle er smart å kjøpe brukt. Ungane rekk nesten aldri å slite det ut før det er for lite. Kjøper hos nokon ein kjenne til er det ingen problem.
 
Som mange nevner så er visse ting intet problem å kjøpe brukt og blir det for intimt styrer man forståelig nok unna.
Har kjøpt/solgt mye på finn og husker tiden før, der det kostet mer for annonsen enn verdien på gjenstanden til salgs, så finn har ikke minst bidratt til et fornuftig gjenbruk og mindre kast av brukbare ting er min påstand

Har f.eks. et hifi-anlegg som ville ha kostet 140 k veiledende og som ved noe tålmodighet og kjøp av brukt har kostet meg 35 k.
Låter like bra.....!
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp