Friidrettssesongen 2024

Ja sorry, jeg skrev feil. Jeg siktet til den nye sesongfinalen, eller "Ultimate Championship", som det internasjonale friidrettsforbundet har tenkt å lansere, men som ikke har noe med Diamond League å gjøre.

GST vil nok bli et fenomen som slår an bredere enn bare i USA, med de summene som er involvert. Du får altså over en million kroner for å vinne et løp, det er ikke hverdagskost i friidretten. Det interessante er om f.eks. løpere som Warholm og Bol vil takke nei til invitasjonen? Akkurat de har jo mulighet til det, men en rekke afrikanere vil garantert "follow the money". Og la oss si at det andre stevnet på amerikansk jord skulle havne i Eugene, bare en vill gjetning, det kan jo også påvirke prioriteringene til mange utøvere.

Synes heller ikke all verden om det nye konseptet til Johnson per se, men DL har som du påpeker blitt temmelig utvannet og det er defintivt rom for å tenke nytt om hvordan friidretten kan organiseres utenfor mesterskapene. Sånn sett er det interessant å registrere disse nye strømningene i vannet.

Jeg skjønte hva du siktet til, men jeg syns uansett det er unødvendig med både en DL-finale og en sesongfinale. DL-finalen er jo i praksis sesongfinalen uansett. Eller den skulle ha vært det dersom DL hadde fungert.

Mye av interessen rundt friidrett dreier seg om nasjonale utøvere. Med et begrenset øvelsesutvalg og kun 8 utøvere per øvelse er det sterkt begrenset hvor mange nasjoner som blir representert og det vil nok føre til lav interesse mange steder selv med stjernespekkede felt.

Uten harer blir nok ingen av de 3 lengste distansene spesielt severdige heller. Tror også en del av de beste utøverne på disse distansene vil være skeptiske til 2 konkurranser på 2-3 dager 4 ganger i året i tillegg til mesterskap. Uten harehjelp i disse løpene må de nok også løpe andre stevner for å kvalifisere seg til mesterskap. Det er sikkert noen store navn som fristes av pengene, men er begrenset hvor mange slike som er interessante for arrangørene.

Personlig er jeg skeptisk til om konseptet kan slå an selv i USA. Med nesten bare sprint på programmet blir det ikke mye aktiv idrett under stevnene. Spesielt siden øvelsene skal arrangeres over 2-3 dager. Klarer ikke se for meg at mange er interessert å møte opp på stadion for å se 5-10 minutter idrett med mange pauser mellom hver øvelse. Kan sikkert fungere for amerikansk tv som kan fylle opp med reklame eller NRK som får masse tid til intervjuer og reportasjer, men neppe mange andre steder.

Tipper de 2 ikke-amerikanske stevnene arrangeres i midtøsten eller Kina slik at stevneserien primært kan finansieres av sportsvaskingspenger. Eventuelt må det nok endringer til i konseptet for å gjøre det levedyktig.
 
Thibaut Collet klarte også 5.95 for et par dager siden.

Men spørs om ikke de må minst 10 centimeter høyere om de skal sette Duplantis under et visst press i Paris.
Duplantis hopper 6.10 på en middels dag han så. Men artig om ikke Duplantis hopper 2 hopp i OL-finalen liksom
 
Skal Sifan Hassan løpe 4 distanser i OL? 1500, 5000, 10000 og maraton? Fremstår jo som direkte galskap......
 
På tide med litt fokus på NM: https://resultater.sandnes-idrettslag.no/2024/ute/nm/menu.html
Startlistene for menn viser hva som er in:
800m 35
1.500m 50!
5.000m 60!
10.000m 22.
Kanskje et resultat påvirket av villet "politikk"? I år går 10,000m på torsdag mot tidligere på lørdag. De to -tre siste årene har har det vært 2 store heat på 10.000m. Det har kanskje ikke vært så attraktivt med to så "langtekkelige" heat i et mesterskap. Dessuten i år går mesterskapet ekstra tidlig. Tror nok løperne er mer interessert i et så langt løp seinere i sesongen.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp