Friidrettssesongen 2024

Thomas Mardal åpner for øvrig stevnet med 77.00 og årsbeste med metreren i slegge. OK, godt for OL-ranking, men hvor var denne formen for halvannen uke siden?

Edit: 76.99 i andre kast. Henriksen ligger foreløpig på 73-meteren.
 
77.20 i fjerde av Mardal. Meget jevn og god serie og har hittil konkurransens fire lengste kast i de fire omgangene som har vært.
 
Lene Retzius over 4.61 (SB) i andre i Paavo Nurmi Games. Konkurransen pågår fortsatt.

Vladimir Vukicevic også SB med 13.65/+1.0 på korthekken i samme stevne, og han kvalifiserte seg til finalen senere i kveld. Også Jacob Boutera skal i aksjon på hinder om en halvtimes tid i skrivende stund.
 
Sist redigert:
hvor var denne formen for halvannen uke siden?
Jeg tipper formen var like bra da, men han har vel dessverre hatt en tradisjon for å underprestere når det virkelig gjelder. Jeg mener at han i årets EM snakket om at det var varmt og at han ble slapp. Skulle jo tro at det var mulig å kjøle seg ned... Han kastet vel lengre under oppvarmingen enn i selve kvalifiseringen den gang.
 
Bob Schul, den olympiske mester på 5000 meter i Tokyo 1964, er død.

Fin artikkel om ham fra noen år tilbake:
 
Andre resultater som ikke er nevnt fra Boysen Memorial:

  • Marie-Therese Obst med 56.85 og andreplass bak Hussong (61.47) i spyd. I motsetning til Mardal bedre da det gjaldt. Sigrid Borge med 53.34. Fortsatt litt "sirup" der i gården, og det er jo en smule kritisk når hun er så på grensen i forhold til OL-kvalifisering.
  • Ida Andrea Breigan 6.31 og seier i lengde. Føles vel som at formen hennes var bedre litt tidligere i collegesesongen, men hun slo nå bl.a. EM-deltakerne Nikola Horowska og Tilde Johansson. Breigan ga seg etter tredje omgang, får ikke håpe det er skade som er grunnen til det.
  • Ferdinand Kvan Edman vinner 5000 greit på 13:29.56, nok et løp sub 13:30. Ellers bak der kan Kristian Bråthen Børve (06) nevnes med 13:52.44, pers med over 40 sekunder og klart under krav til U20-VM. Det er også tredje beste tid i Europa i U20-klassen i år.
  • Sigurd Tveit vant 800 på 1:47.03, like bak SB. Håkon Moe Berg med pers 1:49.39 og U20-VM-krav. Luca Thompson som perser med over halvannet sekund til 1:47.11 er også verdt å nevne. Har nå løpt ned den fem år gamle persen med nesten tre sekunder i år.
  • Sander Skotheim river seg igjen ut på 4.80 og blir stående med 4.70 i stav. Haster litt å finne godfølelsen i den grenen før OL. Kjedelig hvis det kommer en ny miss der som i verste fall kan koste ham en eventuell medalje. Skotheim også 46.64 i diskos, litt over kvartmeteren bak pers. Der har han funnet et stabilt nytt nivå.
  • 54.43 og kjempepers av Lilje Lopes Patey (07) da hun ble nummer to på 400. Forbedrer seg med ett og et kvart sekund. Delt sjetteplass på europastatistikken for U18 i år.
  • Christopher Ekene Nordlie (07) med ny pers 10.69/+2.0 på 100 meter kan også nevnes.

I tillegg Vladimir Vukicevic med 13.63 og enda en SB (med to hundredelers forbedring fra forsøket) i hekkefinalen i Paavo Nurmi Games.
 
Lurer på hvordan Michael Johnsons nye konsept for en serie med løpsstevner kommer til å påvirke friidrettsverdenen. Lanseres allerede i april neste år, ser det ut til. Sydney McLaughlin-Levrone har sagt ja, og det vil forbause meg om ikke slike som Lyles, Sha'Carri og Rai Benjamin slår følge. (For ikke å snakke om sjiktet rett under de største stjernene, som Kenny Bednarek, som jo har frontet hånd-til-munn-tilværelsen disse er tvunget til å føre.)

"Grand Slam Track" skal altså bestå av fire årlige stevner, to i USA og to på andre kontinenter, med relativt store summer involvert til de som deltar, både i form av start- og prispenger.

Sitat: Grand Slam Track plans to sign 48 athletes, known as "GST Racers," to contracts, then use appearance fees to bring another 48 athletes — "GST Challengers" — to each meet. The athletes will be divided into categories — for instance a short-sprint group will run 100 and 200 meters over the course of a weekend — and they will compete for a $100,000 top prize, with cash being awarded down to eighth place.

Jeg kan skjønne ønsket om å få mer penger og oppmerksomhet inn i friidretten, for dermed også å få de største (amerikanske) stjernene til å konkurrere oftere. Det er likevel synd at konseptet verken inneholder 10000 meter eller hinder, for ikke å snakke om den totalte utelatelsen av de tekniske øvelsene. Her er det åpenbart at målet er et såkalt effektivt og velsmurt TV-produkt som kan få friidretten tilbake på nasjonale kanaler. Samtidig er det et uttalt mål å fokusere på konkurransen utøverne imellom snarere enn tider og rekorder, og det vil ikke bli brukt harer, lysharer etc. - dette er jo så gammeldags at det føles fresht.

Diamond League har jo nyss lansert sin nye idé om en sesongfinale, også der med større beløp i spill. Det blir interessant å se hvordan GST og DL står til (eller mot) hverandre, i hvilken grad de vil sameksistere eller konkurrere.
 
Diamond League har jo nyss lansert sin nye idé om en sesongfinale, også der med større beløp i spill. Det blir interessant å se hvordan GST og DL står til (eller mot) hverandre, i hvilken grad de vil sameksistere eller konkurrere.

Diamond League har jo strengt tatt allerede en sesongfinale. Dessverre har den vannet ut konseptet ganske betraktelig. Der utøverne før måtte konkurrere i mange stevner for å vinne DL er det nå nok å delta i noen få slik at de kan kvalifisere seg til finalen og kjempe om de store pengepremiene som deles ut der.

Syns forøvrig ikke GST-konseptet høres ut spesielt interessant ut for meg. Er sikkert noen som vil sette pris på det og fullt mulig det vil slå an i USA.
 
Jeg ER naiv når det kommer til slikt, og Angermund slår meg ikke som en kynisk tølper som jukser. MEN positive dopingprøver skaper uvisshet da! Det er nok av utlendinger i ymse idretter som har blitt nedsablet i norske medier uten 100% visshet om at de har dopet seg med viten og vilje, mens norske utøvere nærmest uten unntak blir "godkjent under tvil". Vanskelig, meget vanskelig dette.
Dette burde i alle fall være ganske positivt for Angermunds sak:


Kan godt være Angermund er en skitten doper, men håndteringen av saken fra de ansvarlige fremstår rett og slett som ekstremt kritikkverdig og ikke i samsvar med grunnleggende rettssikkerhet. Det vil faktisk være en skandale om Angermund dømmes for dette.
 
Sist redigert:
Diamond League har jo strengt tatt allerede en sesongfinale. Dessverre har den vannet ut konseptet ganske betraktelig. Der utøverne før måtte konkurrere i mange stevner for å vinne DL er det nå nok å delta i noen få slik at de kan kvalifisere seg til finalen og kjempe om de store pengepremiene som deles ut der.

Syns forøvrig ikke GST-konseptet høres ut spesielt interessant ut for meg. Er sikkert noen som vil sette pris på det og fullt mulig det vil slå an i USA.
Ja sorry, jeg skrev feil. Jeg siktet til den nye sesongfinalen, eller "Ultimate Championship", som det internasjonale friidrettsforbundet har tenkt å lansere, men som ikke har noe med Diamond League å gjøre.

GST vil nok bli et fenomen som slår an bredere enn bare i USA, med de summene som er involvert. Du får altså over en million kroner for å vinne et løp, det er ikke hverdagskost i friidretten. Det interessante er om f.eks. løpere som Warholm og Bol vil takke nei til invitasjonen? Akkurat de har jo mulighet til det, men en rekke afrikanere vil garantert "follow the money". Og la oss si at det andre stevnet på amerikansk jord skulle havne i Eugene, bare en vill gjetning, det kan jo også påvirke prioriteringene til mange utøvere.

Synes heller ikke all verden om det nye konseptet til Johnson per se, men DL har som du påpeker blitt temmelig utvannet og det er defintivt rom for å tenke nytt om hvordan friidretten kan organiseres utenfor mesterskapene. Sånn sett er det interessant å registrere disse nye strømningene i vannet.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp