Bodø/Glimt Klubbtråd

Kan noen Glimt supportere forklare logikken bak å selge Gulliksen med tap etter 8 måneder, han har jo vært ganske god de gangene jeg har sett han.
Det ser ikke ut til at det blir noe enormt tap, men 4-5 millioner ryker nok der. Håkon Evjen er hentet inn og utgjør sammen med Grønbæk førsterekka på indreløperplassen. Gulliksen ryktes å ha respondert dårlig på dette, og da er veien ut kort.

Jeg skjønner veldig lite av stopperpolitikken til Glimt må jeg si. De "ga vekk" en av ES' beste stoppere i fjor, gjør det samme i år(riktignok for en høyere pris) og så skal stoppere som Lode og Moe satses på?
Moe - Gundersen er i mine øyne det beste stopperparet i Eliteserien, og begge disse er hentet gratis.

Når det gjelder Amundsen vs Lode så tror jeg vurderingen er at Lode passer mye bedre som 4. valg enn Amundsen. Sistnevnte er bedre, men er utålmodig mtp. spilletid. I tillegg ryktes det 16 millioner i inntekter, noe som tross alt er penger selv for Glimt.
 
Antakelig er han utålmodig og i så stor grad at det blir vanskelig å fortsette samarbeidet. KK vil ikke ha spillere som "klager" og de er ganske raske til å sette en stopper for tilløp til surmuling i spillergruppen. Må være derfor.

Så kan man jo også si at han ikke har spilt allverdens og det er jo fordi trenerne ikke har vært fornøyde med det han har vist på trening. Kanskje har de mistet troen på at han passer inn. Skjer det kan Glimt være ganske så nådeløst raske med å sende spillere videre.
Molde droppet Gulliksen-overgangen i sin tid pga disiplinære/personlighetsmessige grunner. Mulig at Gulliksen ikke er verdens enkleste personlighet å ha i garderoben
 
20, 24 og 25 kamper var spilletiden til Moe, Lode og Bjørtuft i fjor. Så hadde Amundsen vært tredjevalg hadde vel fått 15-20 kamper i ES, og noen i cup og e-cup.
Det stemmer ikke da både Moe og Bjørntuft hadde 21 fra start i ES 2023. De hadde henholdsvis 24 og 25 i ES totalt. Ref skadeproblematikken til Amundsen er det vel heller ikke gitt at han ville fått så mye mer spilletid gitt at han var tredjevalg. Var jo nær Molde i fjor sommer og, mens han slet med en hjernerystelse.
 
Håper dette er en spøk. Glimt gjør nesten alt rett. De har bygget opp en butikk som funker som det griner. De har blitt attraktive for klassespillere, for spillerne vet at spill i Glimt gir fantastiske muligheter til å cashe inn en god kontrakt i utlandet. Det er alltid veldig sammensatt når spillere mislykkes i europa. Men trenden er at de fleste lykkes i Glimt. Så at Lode, Berg, Bjørkan, Evjen og Hauge hentes hjem, er jo meget god butikk for klubben. Flere av de har et nytt storsalg i seg, når de mest sannsynlig vil øke verdien sin i Glimt. Bodø/Glimt er mestere på å øke verdien på en spiller. Og jeg mener de spiller kortene sine meget bra. Mesterlig drevet butikk. Grønbæk kunne blitt solgt for 110 mill, men Glimt vet at han mest sannsynlig leverer nok til å øke verdien sin mer. EM? Kanskje. Europa? Ja. Det vil komme flere klubber på banen, og verdien vil øke. Og slik vil snøballen rulle i mange år. Glimt har bygget seg opp fra nada til millionbutikk.

Dette ble mer et generelt svar til kritikken rundt Glimt. Men de vet hva de gjør. Og det er ikke usmart å hente tilbake "flopper" i europa. De funker i Glimt.
Fungerte ikke i kveld da. Med litt mer kvalitet så hadde det vært mulig:)
 
Synes Haug ser ut som en veldig god løsning! En klar oppgradering fra Faye og vil stå Ajax-kampene. Tror også han er en mer reell utfordrer til Haikin, og om alt skulle klaffe er det nok muligheter for å hente han permanent.

Han har bra rekkevidde, noe som har vært en mangelvare. Kan bli veldig nyttig i et lag med lite duellstyrke i egen boks. Bakgrunnen hans fra City og alle aldersbestemte landslag ned til U15 tyder på at han har talentet og basisferdighetene i orden. Ellers har han ikke spilt voldsomt mye kamper på høyt nivå til å være 25 år gammel, men tror faktisk det er en ok sjanse for at han kan blomstre skikkelig i Glimt og bli ny førstekeeper på sikt.
Merkelig at han bytter klubb non stop. En begrenset keeper som jeg selvfølgelig gjorde dere oppmerksom på. Frode T som scouter ?
 
Sørli gjorde opp for opptredenen i Amsterdam. Kunstgresspiller? Synes generelt vi blir ti hakk vassere når vi får kunstgress under beina. Vi blir ti ganger mer stabile i possessionspillet og dominerer totalt.

At vi ikke går videre er jo bare tragikomisk. Gidder ikke en gang å begynne med dommeren for vunnet burde vi uansett hvor lite han ville hjelpe til
 
Sørli gjorde opp for opptredenen i Amsterdam. Kunstgresspiller? Synes generelt vi blir ti hakk vassere når vi får kunstgress under beina. Vi blir ti ganger mer stabile i possessionspillet og dominerer totalt.

At vi ikke går videre er jo bare tragikomisk. Gidder ikke en gang å begynne med dommeren for vunnet burde vi uansett hvor lite han ville hjelpe til
Syns bare det viser at å stille med Evjen på topp ikke funker. Vi trenger en med litt mer fysikk og beslutsomhet for avslutninger. De glimtene han viser av presspill og nærteknikk av topp klasse gjør at jeg vil ha han på indreløper, ikke som spiss.
 
Jeg tipper ingen svarer for at det er ganske uaktuell problemstilling. Glimt fikk 2 skader, må hente en keeper utenom det internasjonale vinduet på lån, og det må være noen som kan intregreres fort.

Det er selvforklarende at den man henter ikke er verdens beste, og at det er en nødløsning. Og når nødløsningen gjør en feil i det 113 minutt etter at angrepet har bommet på 9 100% sjanser, så er det lite vits og fokusere på keeperen.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp