Norsk Tipping Liga 2024 (3. divisjon)

Vurderer å traske bort for å se Nordstrand - Asker på lørdag. Er jo allerede en slags "toppkamp" etter helgas resultater. Ellers lukter jo Frigg-Gamle Oslo målkalas. En av de to må det bli.
 
FC Oslo (Gamle Oslo) med en knallsterk 3-1 borteseier mot avdelingsfavoritt Frigg i avd 3.
De slo Ullern borte sist også og nå venter Nordstrand i neste kamp.
 
En statusoppdatering etter de tre første rundene

Avd. 1
En av forhåndsfavorittene i Os har dominert med å score masse mål og troner øverst sammen med Sandviken som også har full pott.
Frøya, Årdal og Florø ligger sist uten poeng og sistnevnte står også uten scoringer.

Avd. 2
Pors som forventet har tatt 9 av 9 mulige poeng. Vindbjart også med full pott.
Nyopprykkede Vigør står fremdeles uten poeng.

Avd. 3
Bærum vil virkelig rett opp igjen og leder avdelingen med 9 av 9 mulige poeng.
Nopprykkede FC Oslo (Gamle Oslo) henger godt med og de, sammen med Asker, er to poeng bak Bærum.
Det store sjokket her, er at en av avdelingsfavorittene i Frigg står med null poeng og -9 i målforskjell. De tapte nylig hele 6-1 borte mot Asker.

Avd. 4
Nardo virker sterke og leder denne trøndertunge avdelingen.
Samtidig er det imponerende av nyopprykkede Trygg/Lade at de også har full pott på de første tre kampene
Surnadal, Lillestrøm 2 og Mosjøen står uten poeng sålangt. Er det mangelen av Marcus og Martinus som gjør at Mosjøen sliter tungt?

Avd. 5
Skjetten leder med full pott, mens de to avdelingsfavorittene Lørenskog og Træff (samt. Lokomotiv Oslo) er to poeng bak.
De to avdelingsfavorittene møttes nylig i Molde der det ble 1-1 og poengdeling.
Romerikslagene Gjelleråsen og Skedsmo står uten poeng. Sistnevnte som Florø i avd. 1 har ikke fått til å score mål sålangt.

Avd. 6
Akkurat som i fjor, så starter Skjervøy sesongen sterkt og de er foreløpig alene på topp med 9 poeng.
Derimot så er den solide favoritten Hønefoss tre poeng bak med én kamp mindre spilt.
En liten overraskelse skjedde nylig der Elverum (som er sett på som den eneste reelle utfordreren til Hønefoss) gikk på en kjempesmell med 0-5 hjemmetap mot Fløya.
Fredrikstad 2, Ulfstind og Bodø/Glimt 2 står uten poeng og begge de to andrelagene har ikke fått til noen scoringer heller.
 
En statusoppdatering etter de tre første rundene
Frigg i avdeling 3 den virkelig store negative overraskelsen etter seriestarten. Gamle Oslo tilsvarende positiv overraskelse i samme avdeling. Elverum sin kjempesmell mot Fløya så tidlig gjør Hønefoss til enda større favoritter i avdeling 6.

Ellers har vel det meste vært relativt som man kunne forventet.
 
Ulfstind har mildt sagt hatt litt utfordringer på keeperplass så langt i år, men ser nå ut til å ha fått en løsning med Gudmund Kongshavn. Leverer som vanlig i sosiale medier.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Herlig kamp mellom Ulfstind og Innstranda. Ulfstind snur først 1-3 til 5-3 før Innstranda kommer tilbake og klarer 5-5 med det siste sparket på ballen 8 min på overtid. Må jo føle med Ulfstind som lå an til sine første poeng her, men ganske håpløst å slippe Innstranda til så mange sjanser helt på slutten. Fortjent at de fikk poeng, ser ut som det bedre laget av disse to nyopprykka.
 
Ellers blir det spennende å se hva Hønefoss ender på. 22 plussmål på fire kamper så langt.
 
Ja ting snur seg fort nå i 3.divisjon.

Os i avd. 1 taper hjemme mot forventet opprykksrival Fana og Sandviken knuser et Førde lag som startet sesongen sterkt men som nå får sitt første tap.
Da betyr det at Sandviken leder avd 1 med ett poeng på Os, Fana og Bjarg etter fem kamper.

Pors fortsetter seiersrekken sin i avd. 2 og har allerede fått en liten luke ned til lagene under.
Litt overraskende er at det er nyopprykkede Sola som er på plassen bak (selv om det ikke er lenge siden laget spilte i 2.div).

Frigg etter sine tre stortap i avd. 3, har nå to seire på rad og vant mot avdelingsleder Bærum på bortebane sist.
Da er det Asker som nå tar over ledelsen i avdelingen, poenget foran Bærum og to poeng foran Nordstrand.

Trygg/Lade fortsetter å overraske i avd. 4 og etter at Rana gikk på et noe overraskende tap så er det de som leder avdelingen, poenget foran Nardo og tre poeng foran Rana og Strømsgodset 2 (sistnevnte med én kamp mindre spilt)

Det er mer jevnt enn forventet i avd. 5, selv om favoritten Træff nå leder.
Aalesund 2 er poenget bak og de to møtes i neste runde. Lokomotiv Oslo er to poeng bak Træff, mens Lørenskog og Skjetten er tre poeng bak avdelingslederen.

Skjervøy fortsetter å vinne og leder (foreløpig) i avd. 6 men bare fordi Hønefoss som er tre poeng bak har én kamp mindre spilt. Som Bror nevnte så har de allerede hele 22 plussmål. Vi får se hvor lenge Skjervøy sin form fortsetter siden så fort den sprekker så er det takk og farvel til resten av avdelingen.
 
Litt over en tredjedel av sesongen er ferdigspilt (9 runder) og det har vært bevegelser i avdelingene

1)
Kun to poeng som skiller de fire beste her (Sandviken, Os, Bjarg og Fana).
Florø med kun ett poeng helt nederst så det ser vanskelig ut

2)
Pors holdt på å rote det helt til hjemme mot Sola, men reddet seg inn fra 2-4 til 4-4 og holder seg dermed ubeseiret.
Vidar er i sterk form på plassen bak og Brodd også følger med.
Mandalskameratene sliter fremdeles ved at de ikke har fått en seier enda.

3)
Nå er det Nordstrand som har tatt ledelsen i avdelingen etter at Asker tapte mot bunnlaget Ullern.
Frigg som startet med tre strake tap, har nå seks strake seire og er med i toppkampen igjen.
Rekruttene til Skeid og Mjøndalen i bunnen her.

4)
Trygg/Lade fikk tilslutt kjenne på hvordan det er å tape da de fikk bank av Nardo.
De leder likevel avdelingen foran Rana og Nardo.
Mosjøen fremdeles uten en trepoenger som kan bety trøbbel om de ikke vil rykke ned.

5)
Træff som forventet leder avdelingen, men AaFK 2 som også rykket ned i fjor er like bak.
Lokomotiv Oslo tuter på bak disse igjen.
Skedsmo sliter i bunnen sammen med rekruttene til Hødd og KBK

6)
Hønefoss med full pott, selv om det ble en sliteseier hjemme mot nyopprykkede Innstranda sist.
Har tre poeng på Skjervøy men har også en kamp til gode så spørsmålet er nok hvor stor avstanden blir tilslutt når opprykket er avgjort.
Bodø/Glimt leder nok eliteserien, men rekruttene dems ligger sist i denne avdelingen
 
Bisarr scoring på overtid mellom Ulfstind og Elverum. Løvland bøyer ballen i vinkelen på et frispark mens keeper står i hjørnet og prøver å sette opp mur. Målet blir godkjent og det blir utslagsgivende for Ulfstind som sikrer 3-3.
 
Glimt 2 sementerer sitt nedrykk ved å slippe inn to mål på overtid mot tabellnabo Mjølner. 3-2 til 3-4. Ikke mye mentalitet i den gjengen der.
 
Avdeling 4, 5 og 6 tar nå sommerpause (med unntak av 1 kamp mellom Innstranda - Fløya i avd. 6 som spilles 30/6) mens avdeling 1, 2 og 3 holder liv i divisjonen imens før de bytter på midtveis i Juli.

1)
Sandviken er fremdeles ubeseiret på topp, men Bjarg er bare poenget bak. Os er tre poeng bak Bjarg igjen og en liten luke til lagene bak der.
Florø virker fortapt i bunnen med kun ett poeng, mens det skiller tre poeng fra Åsane 2 på 8.plass og Frøya på 13.plass.

2)
Pors holder enda på ledelsen sin etter en del poengtap i det siste. Det gjør at Vidar er nå bare to poeng bak og Brodd er fire poeng bak.
Madla har utrolige 4 seire på siste 5 som har tatt dem opp på trygg grunn og det med en god luke til nedrykkslagene også.

3)
Nordstrand nekter fortsatt å tape, men Asker er bare poenget bak og Frigg har ni(!) seire på rad som gjør at de er tre poeng bak avdelingslederen. Gamle Oslo/FC Oslo er bare fire poeng bak Nordstrand så her blir det spennenede å se utviklingen.
Skeid 2 og Mjøndalen 2 sliter i bunn, men der finner vi også Flint, Åskollen og Åssiden.

4)
Trygg/Lade fortsetter å imponere ved å vinne over Rana og holder enda på ledelsen når avdelingen tar sommerpause. Nardo er tre poeng bak, så er det en luke ned til lagene bak.
Mosjøen virker fortapt med sine to fattige poeng og det tyder på at Marius og Martinus sitt lag må finne på mirakler for å redde plassen.

5)
Træff som forventet leder avdelingen, men de har allerede fått en åtte poengs luke til lagene bak. Der er det en stor mengde med lag der de to nyopprykkede lagene Bjørkelangen og Ready overrasker stort.
KBK 2 sammen med Hødd 2 og tre lag fra Romerike (Fu/Vo, Skedsmo og Gjelleråsen) sliter i bunnen.

6)
Hønefoss maskineriet kjører på med 12 av 12 seire, samt +54 målforskjell.
Fløya er åtte poeng bak og selv om de spiller godt så er nok dette kjørt.
Bodø/Glimt 2 fremdeles sist, mens Fyllingsdalen som fikk bli i divisjonen sliter med å overleve denne gangen også. Over dem så er det jevnt med lag som også ønsker å unngå nedrykk.
 
Sandviken vinner toppkampen borte mot Os, men Bjarg fortsetter også sin sterke seiersrekke. Alt tyder på at en av disse to i avd. 1 rykker opp til PostNord 2025 med mindre en eller begge sprekker i den andre halvdelen av sesongen.
Florø virker fortapt helt nederst, mens det er veldig jevnt mellom lagene rundt nedrykksstreken.

Pors og Vidar kjører på i avd. 2 mens Brodd har gått på en formdump og falt av i toppen. Vindbjart er i en god flyt og er ikke langt unna de to på topp. Fram Larvik har også fått orden på sakene like bak.
Ser fremdeles skummelt ut for både Vigør og Mandalskameratene i bunnen, men andrelagene til Start og Sandefjord er ikke langt unna dem.

Nordstrand er ikke lenger ubeseiret i avd. 3, da årets første tap kom mot Sarpsborg 08s rekrutter. Asker knuste tabelljumbo Mjøndalen 2 og har da tatt over ledelsen i avdelingen. Samtidig fortsetter nyopprykkede FC Oslo/Gamle Oslo å ta godt med poeng som gjør at de er bare tre poeng bak Asker. Frigg sin seiersrekke endte på 9 strake seire etter bare 2-2 mot bunnlaget Åskollen. De er fremdeles med i toppkampen, fire poeng bak Asker.
Mjøndalen 2 og Skeid 2 fremdeles sist med god margin.
 
Runde 15 spilt denne helgen i avdeling 1 til 3, som nå tar ferie til tredje helgen i august.

Avdeling 1
Bjarg avslutter vårsesongen med å banke Åsane 2 hele 9-0, seks mål av Markus Eiane. Sandviken svarte med 5-2 borte mot Førde dagen etter. Dermed tar lagene ferie med kun ett poengs differanse i toppen. Florø får omsider årets første seier når de slår Loddefjord hele 5-1. Dermed tennes kanskje et lite håp om overlevelse foran høstsesongen. Ellers tar Årdal en overraskende seier 2-1 hjemme mot Fana, og sistnevnte innser nok at det ikke blir opprykk i år når de nå ligger 13 poeng bak Sandviken.

1 Sandviken 41p
2 Bjarg 40p
3 Os 32p
...
8 Loddefjord 15p
9 Frøya 14p
10 Haugesund 2 12p
11 Årdal 12p
12 Åsane 2 11p
13 Stord 11p
14 Florø 4p

Toppscorerlista:
18 - Daniel Kvalvågnes (Os)
17 - Sebastian Heimvik Haugland (Sandviken)
16 - Markus Eiane (Bjarg)Avdeling 2
Serieleder Pors var i ferd med å glippe to poeng mot Staal Jørpeland, men fire minutter på overtid får de kriget inn 2-1 og beholder distansen ned til Vidar som vinner 4-0 over Mandalskameratene. Vindbjart holder følge etter 3-0 mot Odd 2. Fram var i ferd med å gå forbi Brodd på tabellen da de ledet 4-2 i det interne oppgjøret, men Brodd reduserte etter 85 minutter, og nesten seks minutter på overtid utlignet Brodd til 4-4 og sørger for at de holder Fram bak seg. Sandefjord 2 vinner 4-0 borte mot Start 2 og luken til de tre nederste sørlandslagene er nå på syv poeng.

1 Pors 38p
2 Vidar 33p
3 Vindbjart 30p
4 Brodd 29p
5 Fram Larvik 28p
...
11 Sandefjord 2 16p
12 Start 2 9p
13 Mandalskameratene 9p
14 Vigør 6p

Toppscorerlista:
23 - Simen Haughorn (Vidar)
12 - Ali Memed (Madla)
10 - Brian Lysebo Johansen (Fram), Gustav Stople (Staal), Pål Røsvik (Pors)Avdeling 3
To lag fra samme by som begge slipper inn åtte mål på hjemmebane samme dag da Åskollen taper 1-8 for Gamle Oslo, og Åssiden taper 3-8 mot Asker. Nordstrand vinner 3-2 borte mot Flint og tar ferie to poeng bak Asker på tabelltopp. Frigg går etter 11 ubeseirede kamper på tap 3-4 mot Skeid 2, og blir forbigått av Gamle Oslo. Skeid 2 sin første seier siden serieåpningen. Også Bærum kan gå forbi Frigg om de vinner mot KFUM 2 i kveld. Mjøndalen 2 tar sin første seier for sesongen med 3-0 mot Oppsal, og med tre poeng til de to bunnlagene er det blåst litt liv i kampen for overlevelse foran høsten.

1 Asker 38p
2 Nordstrand 36p
3 Gamle Oslo 32p
4 Frigg 31p
5 Bærum 29p
...
10 Flint 13p
11 Åssiden 13p
12 Åskollen 9p
13 Skeid 2 8p
14 Mjøndalen 2 5p

Toppscorerlista:
19 - Lasse Bransdal (Bærum)
18 - Severin Sørlie (Gamle Oslo)
18 - Roman Fazi (Asker)

Avdeling 1 til 3 tar som sagt ferie nå, og kommende helg starter avdeling 4 til 6 opp igjen med den 13. serierunden.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp